Dodaj do ulubionych

DOMTEL - brak internetu

15.06.12, 20:58
Witam, czy tylko u mnie nie ma internetu od Domtelu na osiedlu zacisze??? Nagle prąd wyłączyli, a po włączeniu nie ma internetu. Nie ma już go z 3 godziny. POMOCYyyy
Obserwuj wątek
    • przyjemny_gosc Re: DOMTEL - brak internetu 15.06.12, 22:07
      U mnie internet, jak widać, śmiga, a też z tej firmy.
    • cps_se Re: DOMTEL - brak internetu 15.06.12, 22:53
      Proponuję żebyś zadzwonił do ich techników pod alarmowy numer 509686866.
      • zzz34 Re: DOMTEL - brak internetu 16.06.12, 20:36
        Zaczął działać wieczorem/ w nocy. ALE nie działają niektóre strony. Nie da się korzystać z gg bo nie chce łączyć się z serwerem. Nie da się włączyć Youtuba a jak już się da to nie działają filmiki.
        Lipaaa, już mi się domtel przestaje podobać :(( Niby naprawili bo net jest ale nadal do końca dobrze nie działa. Skype czasem łapie czasem nie. Weekend a tu takie coś....
        Komp jest sprawy bo sprawdzałem u sąsiada, on ma telefon w play i na jego necie poprzez wifi wszystko działa.
        • zzz34 Re: DOMTEL - brak internetu 17.06.12, 12:32
          DZIAŁA NET - tzn. wchodzą wszystkie strony, działa youtube.
          Dobry Domtel, dobry... ;)
        • avepawcio666 Re: DOMTEL - brak internetu 18.06.12, 09:52
          To zadzwoń do nich i im powiedz. Myslisz że są wrózkami i wiedzą wszystko.
          • zzz34 Re: DOMTEL - brak internetu 18.06.12, 13:54
            możesz z łaski swojej powiedzieć mi PO CO mam dzwonić jak już wszystko działa??? :D:D:D
    • adaptor3 Re: DOMTEL - brak internetu 17.06.12, 14:54
      Mam Domtela od początku +teraz TV żadnych problemów śmiga jak szalony .
      • zzz34 Re: DOMTEL - brak internetu 18.06.12, 13:57
        U mnie zwykle internet z domtela chodzi też bez problemów.
        Wydaje mi się, że problemy są z nim tylko wtedy gdy prąd wyłączy elektrownia. W piwnicy stoi switch i może się resetuje. Jeżeli tak jest to przydał by się tam jakiś konkretny UPS żeby podtrzymał jego działanie w razie braku chwilowego (dla czepialskich : chwilowego) prądu.
    • przyjemny_gosc Pochwaliłem za wcześnie 21.06.12, 13:11
      Po dzisiejszej burzy internetu nie mam. Ktoś też nie ma?
      • verena0 Re: Pochwaliłem za wcześnie 21.06.12, 13:45
        Ja też nie miałam rano. Dzwoniłam do techników z Domtelu i powiedzieli, że jest awaria sieci i trwa naprawia, nie potrafił jednak powiedzieć ile to potrwa.
        • przyjemny_gosc Re: Pochwaliłem za wcześnie 21.06.12, 18:03
          Tak myślałem, że coś im się popsuło totalnie. No nic, poczekam, zobaczymy, czy dzisiaj ruszy.
          • verena0 Re: Pochwaliłem za wcześnie 21.06.12, 19:09
            Jak wróciłam do domu o po 16-tej to już było ok.
            • 2niki2 Re: Pochwaliłem za wcześnie 21.06.12, 20:20
              Kochani w czasie gwałtownych burz , i wyładowań należy odłączyć kabel od komputera ! I wyłączyć z kontaktu. Z autopsji wiem , bo kilka lat temu, jak walnęło w nadajnik to w obrębie 500m nastąpiła awaria a w niektórych komputerach poszła nawet płyta główna. Może teraz są zabezpieczeni przed wyładowaniami , ale wtedy naprawiali wszystkim komputery na koszt Firmy. Domtel działa prawie zawsze ok. solidna Firma . Wyłączajcie na czas burzy , to sie opłaca.!
              • przyjemny_gosc Re: Pochwaliłem za wcześnie 22.06.12, 00:18
                Wszystko OK.

> Z autopsji wiem , bo kilka lat temu, jak walnęło
                > w nadajnik to w obrębie 500m nastąpiła awaria a w niektórych komputerach poszł
                > a nawet płyta główna.

No to ładnie. Ja mam internet przez WiFi, więc uderzenie piorunu w nadajnik nie powinno mieć znaczenia dla komputera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka