29.06.12, 09:23
www.wiadomosci24.pl/artykul/bardzo_niebezpieczny_barszcz_znow_atakuje_36650.html
Miasto podjęło walkę z tym.
Wczoraj na sesji ten problem zgłosiła Radna SH.
Prezydent obiecał wysłać odpowiednie ekipy by zlikwidować zagrożenie. Istnieją dwa miejsca w mieście gdzie ta roślina występuje.
Obserwuj wątek
    • efaster Re: Barszcz 29.06.12, 09:31
      SH to Stefania (boże jakie imie w XXI wieku !!!) Hęciak tak ??

skróty niczym TW Bolek, oj żeby nie wywołał wilka z lasu :))
      (żarci taki)

widziłem Barszcz Sosnowskiego na "trawniku" na 11 Listopada między garażami a parkingiem przy bloku Strusa przy tejże ulicy. No chyba, że takie wielkie chwasty porosły, cóż botanikiem nie jestem.
      • news_1 Re: Barszcz 29.06.12, 21:08
        efaster napisał:

> SH to Stefania (boże jakie imie w XXI wieku !!!)

Ty jak czasami coś p....lniesz, to ręce opadają :/
        • efaster Re: Barszcz 29.06.12, 22:08
          ej no co, poprosru takich imion się już nie używa, takie rzatko spotykane i z tąd moje lekkie zdziwienie

Oj, wiem czasem przesadzam, ale ja tak mam :)

Po za tym wątek jest o Barszczu Sosnowskiego a nie o mnie

• news_1 Re: Barszcz 29.06.12, 23:00
            O "urodzie" imion również nie. Nie pierwszy raz mendzisz na ten temat.
    • magda19lenka Re: Barszcz 29.06.12, 20:42
      hm, a co jeśli taki 'kwiatek' rośnie mi w ogrodzie .... i jest sporo wyższy ode mnie ;/;/
      • mpppm Re: Barszcz 31.07.12, 18:25
        www.spin.siedlce.pl/2012/07/31/spoleczenstwo-barszcz-sosnowskiego-na-os-warszawska/
        Ktoś błaga o ratunek. Poszedłem, obejrzałem. Nawet zostałem ostrzeżone przez znajomą by nie gotykać. Więc na osiedly panika.
        Stwierdziłem że rosnąca tam roślina ma inne liście, są już zielone nasiona podobne do kopru lecz nieco większe. Przy tej panikującej znajomej zerwałem chwasta roztarłem w rękach i chyba panika ustąpiła.
        tak wyglądaroślina o nazwie barszcz So.......
        forumjurajskie.pl/viewtopic.php?f=16&p=56982
        PS. Na miejscu dzienikarza sprawdził bym i dopiero pisał.
        • emti1 Re: Barszcz 31.07.12, 19:44
          Chodzac z dzieckiem na spacer przechodze niemal codziennie kolo tych krzakow ( na "piaszczystej" Romanowce rosnie to cos po lewej stronie w krzaczorach ). Od razu wiedzialem ze nie jest to barszcz tylko roslina dosc podobna.

A tak w ogole czy miasto ma na etacie jakiego miejskiego ogrodnika ktory moglby przejechac sie po podejrzanych miejscach i zdementowac/potwierdzic gloszone plotki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka