Dodaj do ulubionych

Napad na bank

28.09.12, 11:35
Zamaskowany napastnik okradł bank przy ul. Rynkowej podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/napad-na-bank-w-siedlcach-bb6a.html
www.tygodniksiedlecki.com/t17797-napad.na.bank.htm
Obserwuj wątek
    • marine03 Re: Napad na bank 28.09.12, 14:19
      nic dziwnego żeby w tych czasach żyć czy przeżyć trzeba kraść. A takie wybryki jak ten napad na Bank będą powtarzały się często w 2013 roku.
      • spwcsiedlce Re: Napad na bank 28.09.12, 15:51
        Do roboty trzeba się wziąć, a nie kraść. Masz ciekawe podejście do życia "marine03"...
        Na rynku jest dużo pracy, tylko ludzie są wybredni i się pracować nie chce. Pracowników fizycznych ciągle różne firmy szukają, ale nie, najlepiej to żyć dewizą: Zarobić, a się nie narobić! Żal...
        • znakorla Re: Napad na bank 28.09.12, 16:45
          Nie mogę się z Tobą zgodzić 'spwcsiedlce'. Przestępstwem jest pracować za najniższą krajowa (nie wiem dokładnie,ale teraz to chyba niecałe 1100zł). Twierdzisz, że w Siedlcach jest praca? Ciekawe czy Ty byś chciał/chciała pracować po 10 godzin na budowie,bez umowy, bez ubezpieczenia a tak jest w 90% przypadków i często jeszcze tacy 'pracodawcy' to oszuści i możesz nie dostać swoich pieniędzy. Słyszałem, że na 1 ofertę pracy jest 44 chętnych. Nie popieram takich napadów, ale potrafię zrozumieć zdesperowanych ludzi. W Siedlcach mało jest 'poważnych' ofert pracy. Większość chce dla siebie jak najwięcej i dlatego płaci pracownikowi najniższą stawkę
          • marine03 Re: Napad na bank 28.09.12, 18:15
            huh 1100 zl ?
            Oj przepraszam bardzo ja w biedronce zarabiam parwie 900 złotcyh a do reki dostaję 880 żlotych. 40-50 zł idzie na prąd, a po podwyżkach wody gazu itp płacę w okresie zimowym 460 zł zostaje mi na życie 300 zł. NA chleb,masło, słoninę, pasztet ten dla psów bo ten z drosetu to za drogi. 2 razy w tyofniu wcinam puszkę mięsa dla psa bo tanie.
            W Zusie byłem tam mi powiedzieli że stawka miesięczna 1500 brutto, byłem na egzaminie ale odpuściłem sobie bo na 1 miejsce było ponad 40 osób.
            • efaster Re: Napad na bank 28.09.12, 19:52
              ale pieszysz jak w Biedronce są jedne z najwyższych zarobków w handlu
              • znakorla Re: Napad na bank 28.09.12, 21:43
                efaster napisał:
                > ale pieszysz jak w Biedronce są jedne z najwyższych zarobków w handlu
                >

Bądźcie czasami ludzie poważni,bo nie ma się tu z czego śmiać. Źle się dzieje a będzie jeszcze gorzej
          • ibzor Re: Napad na bank 28.09.12, 20:28
            Tak masz rację - dlaczego ludzie są tacy durni i popełniają przestępstwo pracując za minimum kiedy mogą spokojnie i legalnie okraść bank...
            Bezsensu.
          • xfinlandia Re: Napad na bank 29.09.12, 11:00
            Nie rozumiem.. . terrorysta dokonał rozboju w biały dzień - powinien siedzieć w więzieniu. Dobrze że nikogo nie zabił.
            A co do pracy - to sami jesteśmy sobie winni. Myślicie że szef firmy płaci mało, bo sam zabiera lwią część? Chcielibyśmy zarabiać średnią krajową, płacić od tego Zusy i podatki. Dawać deputaty, premie, służbowe auta i telefony. Ale kto za to zapłaci?
            Klient który szuka najtańszej usługi? Chcielibyście od dziś płacić więcej za wywóz śmieci, za zakupy w sklepie, za bilet na autobus, kebab, gipsowanie, malowanie itp ale mieć świadomość, że człowiek który to robi jest bardzo dobrze opłacany?
    • educationonline Re: Napad na bank 28.09.12, 21:04
      Ale o co jest afera? o 20 tysiaków? Politycy kradną miliony, dyrektorzy dużych firm kradną miliony, bankierzy kradną miliardy, państwo kradnie miliardy - różnica między nimi a tym motocyklistą jest w technice którą obrał.
      • przyjemny_gosc Re: Napad na bank 28.09.12, 22:37
        W sumie kwota faktycznie nie jest duża. Zarówno dla banku, mimo, że to mały spółdzielczy bank. Nie liczy się jednak ile, ale sam fakt.

Gdyby do Was podszedł na ulicy taki człowiek, przystawił broń do głowy i zażądał pieniędzy, telefonu, etc. Co z tego, że oddacie raptem 3,5 zł które macie w kieszeni. Liczy się sam fakt, że ktoś Was napadł.

Ciekaw jestem czy też byś tak mówił, gdybyś to Ty pracował w tym banku.

Dla mnie kradzież jest czymś nie do pomyślenia. Jeżeli sąsiad wypakowuje z samochodu zakupy. Zostawia pod klatką otwarty bagażnik to przecież nie podwędzę mu jeden siatki. Równie dobrze mógłby tak otwarty samochód zostawić na całą noc i nikt nie powinien się zainteresować. Ale że większość ludzi to bydło i z nich faktycznie "okazja czyni złodzieja", to już inna sprawa.
        • kerac32 Re: Napad na bank 28.09.12, 23:15
          Ja bym powiedział, że okazja nie czyni, ale ujawnia złodzieja. Uczciwemu człowiekowi nawet nie przyjdzie do głowy, żeby sięgnąć po cudzą własność. Ten co z natury ma "lepkie" łapy skorzysta z każdej nadarzającej się okazji.
    • 3ras Re: Napad na bank 29.09.12, 10:42
      Część forumowiczów to albo niezbyt zdrowi na "rozumie" albo dzieci. Jak jest ciężko żyć to uważają ,żę należy kraść,następny etap to będzie zabijanie. Kto Was takiego rozumowania nauczył? Rodzice? Kościół? Zanim napiszecie swoją opinię pomyślcie,to nie boli.Znając życie /a trochę przeżyłem / wiem,że biedny nie wyciągnie ręki po cudze.
      • donvito52 Re: Napad na bank 29.09.12, 11:44
        Mnie też napawa przerażeniem usprawiedliwianie rabunku.
        Cóż, takie widzenie świata. Zaczyna się od ... bo wszyscy kradną ... więc i ja mogę.
        A g**zik prawda, nie wszyscy, tylko niektórzy szukają usprawiedliwienia że w sklepie skubną, że z pracy wyniosą ... Potem piszą na Forum ... bo wszyscy kradną ... Wy kradniecie, nie wszyscy.
        Wkurzyłem się.
        • news_1 Re: Napad na bank 29.09.12, 12:18
          donvito52 napisał:

> Wkurzyłem się.

Przeczytaj wątek jeszcze raz, tylko powoli. Nikt nie pochwalał napadu. Opinie były sarkastyczne, podyktowane rozpaczą i rozczarowaniem dla niesprawiedliwości z jaką na co dzień przychodzi borykać się się ich autorom.
          "Problem z tobą że masz zamknięty, ciasny umysł ... Zapal sobie skręta to Ci się poszerzą horyzonty. Albo wypij ... zapomnisz w czym problem ... Tylko dużo musi być .."
          • xfinlandia Re: Napad na bank 30.09.12, 10:22
            News_1 -
            ja nie zauważyłem tam sarkazmu a właśnie usprawiedliwianie. Czasem rzeczy niewygodne staramy się nakierować na drogę żartu, ale po to by nieco złagodzić jej siłę..
            Napad to napad i wymaga kary.
            • news_1 Re: Napad na bank 30.09.12, 10:38
              Widocznie różnimy się w odbiorze przekazu. Ja też nie pochwalam bandyctwa. Nie ważne czy rozbój dokonywany jest przy użyciu broni, czy wykorzystywania nierównowagi na rynku pracy.
        • 3ras Re: Napad na bank 30.09.12, 09:53
          donvito52 napisał:

> Mnie też napawa przerażeniem usprawiedliwianie rabunku.
          > Cóż, takie widzenie świata. Zaczyna się od ... bo wszyscy kradną ... więc i ja
          > mogę.
          > A g**zik prawda, nie wszyscy, tylko niektórzy szukają usprawiedliwienia że w sk
          > lepie skubną, że z pracy wyniosą ... Potem piszą na Forum ... bo wszyscy kradną
          > ... Wy kradniecie, nie wszyscy.
          > Wkurzyłem się.
          Ale mi ulżyło.Widzę,że są jeszcze ludzie "normalni" którzy myślą.Chciałbym, aby było nas coraz więcej.
          • znakorla Re: Napad na bank 30.09.12, 13:01
            A kto tu pochwala napady, rabunki? Ale jeżeli w tym kraju nic się nie zmieni (a szczególnie w tym mieście) to takie rzeczy prawdopodobnie będą się powtarzały. Siedlce i tak nie należą do najbezpieczniejszych miast
            • spwcsiedlce Re: Napad na bank 06.10.12, 21:47
              Złapali tych złodziei?
              • educationonline Re: Napad na bank 07.10.12, 14:00
                Raczej nie złapali bo już by się chwalili.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka