11.10.12, 16:26
Kupiłem rejestrator samochodowy, inaczej kamerkę do auta i zepsuła się.
Zdarzenie same w sobie niezbyt ekscytujące. Bo ... rejestrator Manta kosztował 170zł, był wyprodukowany zapewne w Chinach co z góry sugeruje bylejakość i niską jakość towaru.
Ale jest końcu coś takiego jak gwarancja. Zaniosłem więc do naprawy i czekam ... czekam tak około dwa miesiące. I jestem "lekko" zniecierpliwiony. Swoim zniecierpliwieniem szalenie uraziłem panów pracujących w tymże Tysko którzy przy ostatniej rozmowie obrazili się że używam niewłaściwych słów i sformułowań.
Zapewniam że nie użyłem ani razu słów na K i Ch ani ich że odpowiedników.
Zapewne według nich powinienem wyrazić niebywałą radość i zadowolenie że walą mnie po rogach, że nie mogę korzystać ze swej własności.
Chyba ich pozwę ... nigdy tego nie robiłem, ale jestem na tyle wkurzony ( jedno z użytych słów ) że jestem gotów TO zrobić.
NIGDY więcej w Tysko, NIGDY więcej z Tysko ... nauka dla mnie.
Rejestratora oczywiście dalej nie ma, podobno już w drodze ... zobaczymy ... Jakoś wątpię.
Mam/miałem zresztą zwyczajne wrażenie że robią mi TO na złość, by coś udowodnić.
Obserwuj wątek
    • netxan Re: Tysko 11.10.12, 17:17
      MANTA to nasza Polska firma i prawdopodobnie montuje w kraju. Czytałem kilka testów i stosunek cena/jakość wypada całkiem dobrze. Sam mam chęć wypróbować jakiś produkt. Są dwa serwisy w Łodzi i w Łomży. Dwa miesiące to trochę długo. Mam nadzieję, że sprzedawca załatwi temat profesjonalnie i dostaniesz do rejestratora kartę 32gb gratis.
      • news_1 Re: Tysko 11.10.12, 18:46
        Mam
        > nadzieję, że sprzedawca załatwi temat profesjonalnie i dostaniesz do rejestrato
        > ra kartę 32gb gratis.

Całkiem niedawno kupiłem do aparatu kartę 32 GB Kingston za 17o zł. Chcesz nam tu wmówić, że sprzedawcy rozdają bonusy wartości 100% zakupionego sprzętu?
        • netxan Re: Tysko 11.10.12, 19:14
          Na allegro 32gb karty o wystarczającej prędkości zaczynają się poniżej 60 zł, przy zakupie w hurtowni dla firmy poniżej 40 zł? Kiedyś kupiłem używany serwer i nie było w nim kluczyka. Razem z kluczykiem dostałem dwa dyski ultra scsi 15000 RPM

----------------
          www.siedlcetv.pl
          • news_1 Re: Tysko 11.10.12, 19:33
            Class 10 ? Chyba jakiejś firmy "krzak" ;)
            • netxan Re: Tysko 11.10.12, 19:47
              Ten rejestrator nagrywa max 720 i kompresuje, dlatego class 10 raczej nie jest potrzebne. Class 10 Polskiego producenta Wilk Elektronik GoodRam zaczynają się od 74 zł kingston 92 zł. W każdym razie nie potrzebna jest taka super karta jak masz ty.
              allegro.pl/listing.php/search?category=90250&change_view=1&order=p&sg=0&string=sdhc----------------
              www.siedlcetv.pl
              • news_1 Re: Tysko 11.10.12, 20:01
                Dlatego pisałem, że ten rejestrator to badziewie. Kartę 32 GB kupiłem by mieć możliwość nagrywania filmów w full HD. Do samego robienia zdjęć wystarczy karta nawet 1 GB, mogąca zarejestrować 200 zdjęć o rozmiarze 12 mln pks.
                • netxan Re: Tysko 11.10.12, 20:58
                  Prawdopodobnie rozmawiamy o rejestratorze manta MM308, a nie o tym co kto ma w domu.
                  www.google.pl/#hl=pl&output=search&sclient=psy-ab&q=rejestrator+manta&oq=rejestrator+manta&gs_l=hp.3..0l2.1941.5762.0.6350.17.17.0.0.0.0.152.1871.1j16.17.0...0.0...1c.1.L_vIPTo0bb0&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=f3d9e5018c2ed228&bpcl=35243188&biw=1680&bih=987
                  Masz jakiś link do swojego filmu full HD ? Porechotałby człowiek przed snem.

----------------
                  www.siedlcetv.pl
                  • news_1 Re: Tysko 11.10.12, 21:16
                    Tracę tylko niepotrzebnie czas na ciebie, znów nie kapujesz o czym piszę. Zapomniałeś wziąć przepisanych tabletek?
                    • netxan Re: Tysko 12.10.12, 08:44
                      Tak. Tracisz czas i piszesz całkowicie nie na temat, robiąc z siebie rzemienia. W tym czasie mógłbyś nie jeden dobry donos napisać, jak za dobrych czasów PRL. Kiedyś nadawałeś i na księdza i na policjanta. Teraz jest delikatnie trudniej i widzę, że się strasznie nudzisz.

----------------
                      www.siedlcetv.pl
                      • news_1 Re: Tysko 12.10.12, 08:55
                        Spoko, czas szybko leci i przepustka wkrótce ci się skończy. Wyglądaj panów z kaftanem ;P
                        • netxan Re: Tysko 12.10.12, 09:11
                          Zamiast martwić się moim kaftanem, pilnuj lepiej swojego miejsca w krzakach.

----------------
                          www.siedlcetv.pl
                          • news_1 Re: Tysko 12.10.12, 11:08
                            Masz interesujące wspomnienia z niedawnej przeszłości. Było tak miło, tylko czasami ktoś zajmował twoje miejsce? :)
      • znakorla Re: Tysko 11.10.12, 20:02
        Manta nie jest polską firmą produkującą elektronikę, tylko importerem z Chin sprzedającą produkty pod swoim logiem. Co do jakości to różnie bywa- zależy jak się trafi. Ja od prawie roku mam nawigację MANTA i do tej pory nic złego się nie dzieję.Co do gwarancji to faktycznie mają 2 tygodnie, to co Tobie zafundowali to nadaje się do Rzecznika Praw Konsumenta - jakiś tam jest w Siedlcach trzeba tylko poszperać w necie bo nie pamiętam
        • news_1 Re: Tysko 11.10.12, 20:17
          Siedlecki Rzecznik ma swoją siedzibę w Urzędzie Miasta, pierwsze drzwi po prawej od głównego wejścia. Przynajmniej tam się mieścił jak załatwiałem swoją sprawę, Oddźwięk na skargę był niemal natychmiastowy :)
    • lukaszsiedlce Re: Tysko 11.10.12, 18:06
      sprzedawca ma 14 dni roboczych na załatwienie reklamacji więc nie wiem jak do tego dopuściłeś
      • pogus Re: Tysko 11.10.12, 18:29
        Sprzedawca ma 14 dni kalendarzowych.
        • xfinlandia Re: Tysko 11.10.12, 22:59
          Sprzedawca ma 14 dni na SKUTECZNĄ odpowiedź odmowną o ile reklamacja była złożona z tytułu niezgodności towaru z umową (a tak można by uznać, bo rejestrator nie działa). Jeśli nie odpiesze, tzn że uznaje.. ale nie oznacza to ze w 14 dni ma załatwić sprawę.
          Jeśli reklamacja jest składana z tytułu gwarancji, to obowiązują zapisy z gwarancji. Może być tam napisane, że zgłoszenie trzeba dać na złotym papierze i gwarant/firma na odpowiedz ma rok to będzie to obowiązujące.
    • news_1 Re: Tysko 11.10.12, 18:31
      Rejestrator za 170 zł... Za takie pieniądze oczekujesz bezawaryjnego sprzętu? Przecież już sama cena sugeruje, że to badziewie :( Ręce opadają...
      • avepawcio666 Re: Tysko 11.10.12, 21:48
        Czy 170, 2500 czy też 55 ma na to gwarancję i jak kupił nowy to sprzedawca ma zasrany obowiązek przyjąć jego reklamację czy to jest rejestrator, buty czy też telewizor. A jak każdy będzie myślał tak jak ty to sprzedawcy będą dymać kogo chcą i nie robić sobie nic z praw konsumenta.
        • news_1 Re: Tysko 11.10.12, 22:12
          Boszszszsz... Gdzie ja pisałem coś na temat trybu załatwiania spraw związanych z gwarancją?
          • pawelpap Re: Tysko 11.10.12, 22:41
            wychodzi tu chore myslenie ludzi którzy myślą że jak zakupią kartę najtańszą na allegro za powiedzmy 60 zł to w hutrowni jest dużo tańsza dla dostawcy... to oświecę douczonych i tacy sprzedawcy nie biorą z hurtowni tylko bezpośrednio z chin, przy tych cenach mają zarobku na karcie 5 zł, i zarobek generuje głównie duża ilość sprzedanych...
    • diapanazy.nibek Re: Tysko 11.10.12, 23:32
      > Ale jest końcu coś takiego jak gwarancja
      Jest gwrancja ale i jest rękojmia.Lepiej korzystać z tej drugiej.W skrócie-warunki rękojmi określone są ustawą,o warunkach gwarancji decyduje albo producent albo sprzedający.
      Wiecej prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/rekojmia;i;gwarancja;-;obowiazki;sprzedawcy,111,0,441967.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka