Dodaj do ulubionych

Pasto Conkreto

09.01.13, 10:33
W najbliższych dniach ma w Siedlcach wystartować nowa włoska knajpka. Zwie się Pasto Conkreto. Adres: 11 listopada 7. Dziś wpadła mi w ręce ulotka i menu. Jest tam adnotacja - made by signore caffettano (pisownia oryginalna). Wie ktoś coś więcej?
Obserwuj wątek
    • frugo4863 Re: Pasto Conkreto 09.01.13, 14:13
      może ma ona coś wspólnego z zamkniętą kilka lat temu (ok 3-4 lata) knajpką na Armii Krajowej, która to tak się nazywała, jeśli to reaktywacja to się cieszę bo bardzo ją lubiłam i często bywałam
    • verena0 Re: Pasto Conkreto 09.01.13, 17:18
      Jeżeli to jest reaktywacja Caffetano, to będę tam często :)
    • mpppm Re: Pasto Conkreto 09.01.13, 18:08
      "...nowa włoska knajpka"
      Chyba kiosk?!
      • waldemar_kuna Re: Pasto Conkreto 09.01.13, 22:36
        Dziś widziałem 3 osoby,jedna dostała michę ,ale porcje dupy nie urywały może dlatego że duży talerz a porcja na nim skromna proponuję zmniejszyć talerz papierowy.Zahaczę może w tygodniu o ten kiosk, ale po drodze jest knajpka Fado mają na tablicy hamburgera po polsku ciekawie to się zwie ktoś już próbował ??Jakaś opinia takim offtopem polece
        • olga_siedlce Re: Pasto Conkreto 10.01.13, 11:50
          Byłam w Fado i hamburger jest pierwsza klasa. Duże porcje a do tego za bardzo niską cenę i ten klimat... Polecam!!!
          • xfinlandia Re: Pasto Conkreto 12.01.13, 21:16
            po Twojej rekomendacji miałem ochotę spróbować tego hamburgera - ale po godz. 19 pocałowałem kłódkę..
            Skorzystała na tym PastaC. Kto spowiedział się restauracji będzie zawiedziony, bo to raczej.. hmm.. no nie bar, ale coś niedużego.
            Jedzenie to też nie obiady, a raczej dość szybkie, niewielkie przekąski, typu gorąca kanapka, pizza /zawinięty rożek) którą moża wziąść w rękę i wyjść i zjeść w drodze Sałatek i innych przysmaków jeszcze nie próbowałem. Ale wszystko przede mną - bo za kilka zł można przegryźć coś innego niż hot dog czy kebab.
            Ps. ten lokal ma jednak coś wspólnego z dawnym S C.
      • brat_szczepana Re: Pasto Conkreto 09.01.13, 22:59
        Przy 11 listopada 7? To chyba w nowym budynku na przeciw Browarnej.

Jeżeli lokal ma coś wspólnego z Signore Caffettano czyli z panem Cesare Caffettano, który tę restauracyjkę kiedyś w S. otworzył, a może szczęśliwym trafem będzie tam też ten sam kucharz, to będę stałym klientem.
        • xfinlandia Re: Pasto Conkreto 10.01.13, 11:01
          Plus dla autora wątku za niezły poziom "zagajenia" rozmowy:) o kolejnym - być może niezłym - miejscu w mieście.
          Wspomnianą markę " made by.. : widziałem ostatnio w pewnym całkiem fajnym pubie.

• partyzant76 Re: Pasto Conkreto 14.01.13, 14:40
            Próbowałem dzisiaj. Mają nie tylko przekąski - dania obiadowe też. Jadłem kurczaka z niezłą ostrą przyprawą, sałatę z dodanym jakimś fajnym zielskiem (rukola? nie wiem, nie znam się, w każdym razie ładnie pachniało) i wyrazistym w smaku sosem plus standardowe ziemniaki. Było całkiem smacznie, nic nie zalatywało plastikiem ani chemiczną posypką do kurczaków, jak w co niektórych innych garkuchniach.
            Przyznaję rację jednemu z przedmówców, że porcja mogłaby być większa. Zaliczam się do ludzi, którzy nie lubią się obżerać po dziurki w nosie, ale tutaj mam poczucie, że do wieczora raczej na tym nie dotrwam...
            Ze spraw "organizacyjnych" - pakują jedzenie na wynos. Na ulotce z jadłospisem jest też telefon do zamawiania na dowóz.
    • wzorrowy Re: Pasto Conkreto 15.01.13, 19:39
      Dostałem pastę Conkretnie nasączoną olejem, w której to, tzw. szpinak został, jakby dosypany, w formie przyprawy o kolorze zgniłych liści. Czy Siedlce muszą trącić takim smakiem? Takie wzorce nie powinny wyznaczać standardów zrywania z "mafią kulinarną". Nie odpuszczę jednak i podejmę kolejną próby posmakowania dań z tegoż lokalu, bo ten pomysł nie powinien zostać zaprzepaszczony. Nie spieszcie się...
    • poslowski Re: Pasto Conkreto 31.01.13, 11:53
      Skoro już reklamujesz to miejsce to udostępnij coś więcej :)

Może ulotkę zeskanuj, stronkę www podaj, telefon, przykładowe ceny :)
    • xaveri Re: Pasto Conkreto 31.01.13, 19:23
      To już nie ma polskich nazw. Mi Pasto Conkreto kojarzy się z "zaprawą betonową" a nie konkretnym posiłkiem czy co tam miało być bo konkretny po włosku chyba inaczej się pisze ;).
      • jkfoo Re: Pasto Conkreto 31.01.13, 19:40
        Pasto-to też chyba jakiś słowotwór.Wydaje mi się że włościciel chciał aby ten interes kojarzył się ludziom z Signor Coffetano no i z Pasta Concreta wyszło co wyszło
        • vernis11 Re: Pasto Conkreto 31.01.13, 23:10
          Tą budę prowadzi stary naciągacz - Zbyszek Sobiech. Nie jedną już firmę naciągnął. Prowadził już wcześniej firmę KOZACZYŃski - położył. Signiore Castellano - poLożył. Pierogarnię na Armii Krajowej - położył. To też położy
          • eastwest24 Re: Pasto Conkreto 05.02.13, 12:30
            zgadzam się z przedmówcą, też mnie o tym, że to naciągacz słuchy doszły. Ogólnie trochę się obawiam jakości ich produktów bo jak można po tak śmiesznej cenie robić jedzenie w dzisiejszych czasach, nie jest to sieciówka więc ceny produktów mają hurtowniane... No ale niemniej jednak się tam w najbliższym czasie wybiorę.
            • vernis11 Re: Pasto Conkreto 05.02.13, 22:48
              Był kiedyś taki fajny skecz Panów Wójcików . O chińskiej knajpce. Można go jeszcze zobaczyć na necie. Polecam. Wtedy będziesz wiedział dlaczego tak tanio. Albo jak dawniej nie płaci nikomu za towar
            • stay.here Re: Pasto Conkreto 06.02.13, 08:45
              eastwest24 napisał(a):

>Ogólnie trochę się obawiam jakości ich produktów bo jak można po tak śmiesznej cenie
              > robić jedzenie w dzisiejszych czasach,

Nie byłem jeszcze w siedleckim lokalu ale myślę, że to knajpka w takim stylu jak np. tutaj www.spaghetteriakrakow.pl/
              Czyli bez fajerwerków, szybko i tanio, miejmy nadzieje, że również smacznie.
              • krzycho1252 Re: Pasto Conkreto 06.02.13, 08:56
                > Nie byłem jeszcze w siedleckim lokalu ale myślę, że to knajpka w takim stylu

Knajpka? Ciut szlachetniejsza buda.
                • xfinlandia Re: Pasto Conkreto 06.02.13, 16:56
                  Ciekawą historię opowiadacie. Nie znam gościa (nie jestem stąd). Nie płacić? jesteś "hurtownikiem" który sprzedaje tygodniami swój towar bez zapłaty? Knajpa to nie są przecież jednorazowe zakupy a stała współpraca. Także te wizje wydają mi się czarnym PR`em.

Z perspektywy konsumenta nie mam obaw. Zaliczek na to jedzenie płacić nie trzeba, więc "umoczenie" nie dotknie portfela.. Zawsze to inne smaki niż wszechobecne kebaby. Wygląda świeżo, zawsze gorące. Próbowałem już i "z dostawą" i w wersji w pewnym pubie (tam też dostarczają).
                  ps. Kojarzę ludzi z Signor C. i wydaje mi się, że twarze widzę te same.
    • linio Re: Pasto Conkreto 18.02.13, 16:15
      ten lokal to nieporozumienie

2 razy zamawiałem, za każdym razem dania niedoprawione i małe ilości

skoro zamawiam np makaron z tuńczykiem i pomidorami to oczekuję, że nie zapcham się samym makaronem, w dodatku nieposolonym

porażka na całej linii
      • eastwest24 Re: Pasto Conkreto 19.02.13, 10:05
        Kolego, a coś Ty chciał w takich cenach ? Bo jak można zrobić makaron z tuńczykiem w cenie 9zł... toć to puszka tuńczyka 130g w BIEDRONCE kosztuje 6zł (bo szczerze wątpie że inaczej przyrządzają tego tuńczyka), a gdzie do tego makaron, pomidory, przyprawy, woda, prąd, pracownicy, zarobek...? Dobrze ujęte... nieporozumienie, byłem, raczej nie wrócę.
        • linio Re: Pasto Conkreto 19.02.13, 11:29
          ja rozumiem, że cena jest atrakcyjna, ale żebym w daniu z kurczakiem dostał 3 kawałeczki to to jest śmiech na sali

inaczej bym na to spojrzał, gdyby nie hasło reklamowe:

"Spróbujcie dań przygotowanych z pasją i miłością, z użyciem pojedynczo skomponowanych ziół przez szefa kuchni, a nie narzuconych przez wszechobecne koncerny spożywcze.
          Misternie przemyślane dania, pyszne, zdrowe i prawdziwe od podstaw.
          Dobrej kuchni nie da się oszukać!"

• linio Re: Pasto Conkreto 19.02.13, 11:32
            no i w sumie szkoda, bo mam dość tych pizzerii i kebabów
            • nimfa_sdlce Re: Pasto Conkreto 19.02.13, 23:05
              Nie byłam w środku, jak dotąd zamawiałam kilka razy na dowóz i dla mnie jedzenie bomba.
              Owszem mało kurczaka, czy suszonych pomidorów, czy tuńczyka, ale za taką cenę jakbym dostała 20 kawałków kurczaka to byłoby wręcz podejrzane!
              Może właściciele najpierw chca pozyskac klientów a pozniej pojda z cenami (a co za tym idzie i wielkoscia produktow w porcjach) do góry, na co wprawdzie liczę. Ale mi tam smakuje.
              I tiramisu jest pyszne!
              • xfinlandia Re: Pasto Conkreto 20.02.13, 07:37
                Jak wspomnialem na poczatku - to raczej przekąska niż danie. Bo co moze byc za 6 czy 7zł.. Aaaa wiem - pieczone udko z supermarketu..
              • linio Re: Pasto Conkreto 20.02.13, 14:00
                sama sobie zaprzeczasz, najpierw piszesz że bomba potem przyznajesz, że mało kurczaka

inne miałbym zdanie, gdyby nie hasła reklamowe, jakie to są super dania

niech nawet kosztuje 2, 2zł więcej, ale w daniu z kurczakiem niech będzie kurczak a nie śladowe jego ilości

naprawdę, nie rozumiem podniecenia tym lokalem
    • brat_szczepana Czy Pasto Conkreto jeszcze istnieje? 15.01.14, 17:29
      Mam wrażenie, że interes zamknięty na amen.
      • pogus Re: Czy Pasto Conkreto jeszcze istnieje? 15.01.14, 19:14
        Żadna strata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka