Dodaj do ulubionych

o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz

31.01.14, 00:27
Nasza "kochana" pani poseł, "zaszczyciła" swoją obecnością sesję RM Ostrołęka, gdzie głosowano nad apelem w sprawie obrony dzieci i młodzieży przed ideologią gender.

Cóż podobnie jak w poprzednich wypadkach (m.in. o WOŚP) nie dowiedzieliśmy się niczego odkrywczego czego nie można by się po pani poseł spodziewać.

wtórowali jej radni z ramienia pis w RM Ostrołęki

Ryszard Żukowski:
Gender to pełzający totalitaryzm (...) Genderyści uważają się za najlepszych. Korzeniem genderu jest ateizm. Ateiści to maniacy seksualni. Genderyzmowi ton nadają też lesbijki. Cechą genderyzmu jest to, że człowiek nie rodzi się kobietą i mężczyzną, że może sam zadecydować jakiej jest płci

hm, ciekawe jestem raczej ateistą (nie chodzę do kościoła) ale za "maniaka seksualnego" się nie uważam.

Krystyna Pawłowicz:
(...) To jest zrównanie, zniesienie tożsamości płciowej. Żeby móc to forsować trzeba zwalczać rodzinę złożoną z mężczyzny i kobiety, walczyć z Kościołem Katolickim, ponieważ jest główną ostoją rodziny monogamicznej (...)

ale znalazło się kilku radnych myśląco zdroworozsądkowo np. Mirosław Dąbkowski:
Gender jest niczym yeti, każdy słyszał, nikt nie widział

Po trzy i półgodzinnej debacie radni zagłosowali nad apelem. Zaskoczenia nie było. 10 było „za”, jedna osoba przeciw a 8 nie wzięło udziału w głosowaniu. Oznacza to, że rada miasta Ostrołęki wystąpi z apelem m.in. do prezydenta Polski, marszałka Sejmu i Senatu, premiera, ministrów, klubów parlamentarnych i posłów. Podobny apel przed Ostrołęką wystosowały władze Jawora i Łap.

za:
www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140130/OSTROLEKA/140139972

co to ma do Siedlec, a no u nas jak i w Ostrołęce rządzi pis, tu i tam prezydentem są osoby z ów partii (Kotowski i Kudelski) do nas też przyjeżdża p. Pawłowicz i wygłasza swoje "mądre i odkrywcze" tezy.

Nie zdziwię się jak na najbliższej radzie miasta stanie i ów postulat. Wszak przegłosowywano już pomnik L.K. ulice jego imienia czy różne inne odezwy do władz centralnych. Wszak papier wszystko przyjmie, a wiadomo jak papieru toaletowego czasem zabraknie to kartka papieru się przyda, bo tyle są warte te uchwały, apel czy odezwy. Premier, Prezydent RP oraz Rząd i tak tym sobie głowy zawracać nie będą.

Po za tym co to za dziwna maniera zajmowania się sprawami światopoglądowymi, społecznymi czy politycznym (ogólnopolskimi) a nie pracą u podstaw, np. odśnieżaniem ulic, remontami ulic i chodników czy choć budową żłobków czy przedszkoli. Bo te ostanie kwestie zarówno u nas jak i Ostrołęce mocno szwankują.

No ale wybory już nie długo, w Sejmie nie ma większości, są długi i brak pieniędzy na inwestycje w budżetach miast więc trzeba znaleźć temat zastępczy i padło na gender, cóż kościół zaczął by przykryć trochę sprawę dużej pedofili w polskim kościele katolickim i braku reakcji a często i uciszaniu spraw przez hierarchów kościelnych.

Daje dolary przeciw orzechom, że ów kwestii stanie na którejś z sesji RM, bo taki prikaz radni pis dostali z centrali z Nowogrodzkiej.
Obserwuj wątek
    • drizzt1223 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 31.01.14, 07:58
      Efaster, to że nie uważasz się za maniaka seksualnego wcale nie świadczy o tym, że nim nie jesteś :D hahahaha
      A tak zupełnie poważnie, to o ile do homoseksualistów, ciemnoskórych, osób o odmiennych do moich poglądach nic nie ma, a nawet akceptuję i uważam, że każdy ma prawo być takim jakim po prostu jest albo chce być to nie pozwoliłabym na to aby moje dzieci w przedszkolu przebierać za dziewczynki/ chłopców (zupełnie pomijając fakt że moje chłopaki to woleliby w tyłek dostać niż za babę się przebrać :D), nie podoba mi się wciskanie dzieciom czyjegoś światopoglądu, przekonań czy czegokolwiek jeszcze. Skoro ja jestem rodzicem, to ja mam prawo wychować swoje dziecko w kulturze jakiej chcę, metodami jakimi chcę, i w wierze czy światopoglądzie jakim chcę i nikomu nic do tego. "Szkoła/ przedszkole nie są po to aby dzieci wychowywać a po to aby wspierać rodziców w tym wychowywaniu"- to słowa dyrektora jednej z siedleckich szkół, więc jakim więc prawem ta sama placówka miałaby mieć prawo wpajać moim dzieciom cokolwiek co jest sprzeczne z moimi poglądami?
      A zupełnie już z innej strony patrząc to raz że gender chyba rzeczywiście jest wytworem czyjejś wyobraźni a dwa że posłanka Pawłowicz to moim zdaniem jest genialna po prostu:D ta kobitka gdzie się nie pojawi tam o niej głośno hahaha szkoda że inteligencją tak nie zachwyca jak głupimi wg mnie wypowiedziami.
    • ski.bic.ski Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 31.01.14, 16:41
      a przecież wystarczyło kochani siedleccy wyborcy nie głosować ani na pis ani na tę panią !, nikt się nie przyzna ?, ..... kto więc głosował ???
      • drizzt1223 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 31.01.14, 17:26
        Ja na ta Panią nie głosowałam.... myślę że to, że PiS wygrywa u nas w mieście to wina starszego pokolenia niż moje ;)
        • efaster Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 31.01.14, 19:08
          A wiec Droga drizzt tu nie chodzi o to by dzieciom już w przedszkolu wpajać o równości płci czy kazać im się przebierać chłopcy za dziewczynki a dziewczynki za chłopców.

Mi chodzi o to, że pis i posłanka Pawłowicz zaczęła już kampanię wyborczą a że pada to na podatny grunt to inna para kaloszy.

No i po co samorządowcy (rada miasta) wchodzi w kompetencje sejmu/ senatu czy rady ministrów czy prezydenta RP ?? Bo jaką wartość merytoryczną a dokładnie ważność w hierarchii aktów prawnych ma uchwała rady miasta ?? Jest najniższa w szeregu nad nią są m.in. rozporządzenia wojewody, uchwały sejmiku wojewódzkiego, zarządzenia właściwego ministra, ustawy sejmowe, konstytucja, czy ratyfikowane umowy między narodowe.

Czyli taka odezwa, uchwała (jak zwał tak zawał) rady miasta jest defakto mało znacząca, Premier Prezydent czy Sejm może przyjać do wiadomości taką uchwałę i nic z nią nie zrobić trafi do archiwum, że takowe pismo trafiło do kancelarii ww. instytucji.

A p. Pawłowicz robi tylko szum wokół siebie.

Swoją drogą aż się zdziwiłem, że na dzisiejszej sesji nie staną ten "problem" czyżby p. Pawłowicz nie chciała tu przyjechać ??

Wg. mnie rada powinna zajmować się miejscowymi problemami, m.in. tym, że na basenie nie działają zjeżdżalnie bo ARM oszczędza na ogrzewaniu wody, choć płacąc za bilet płacisz za 100% dostępności do usługi. Oczywiście ARM nie pomyśli o obniżeniu (o odpowiedni %) ceny biletu, kwestia wyliczenia tego procenta (ile % wartości ceny za wstęp stanowią zjeżdżalnie).

Nie sądziłem, że już po niespełna miesiącu użytkowania zacznie się oszczędzanie, ale jak widać ARM postanowiła zawstydzić nawet Chucka Norisa.
          • drizzt1223 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 01.02.14, 09:28
            Pani Pawłowicz to czy kampania czy nie kampania to zachowuje się równie "eleganko i inteligentnie":D A że działania bez sensu... no cóż, tez nie pierwszy raz więc nie ma co się dziwić :D
            • wacek41.2 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 01.02.14, 12:48
              Posłuchajcie kto najgłośniej krzyczy o gender to przekonacie się, że celowo krzyczą aby przykryć sprawę pedofilii w kościele.
              • drizzt1223 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 01.02.14, 16:30
                Być może na kogoś taki sposób działa, na mnie np nie. I pedofilii czy w kościele czy poza nim nigdy nie będę obojętna. Wszyscy molestujący dzieci powinni siedzieć, a ci którzy ich bronią razem z tymi pierwszymi. najlepiej jak najdalej od normalnych ludzi...
    • efaster Re: sonda na TS 05.02.14, 19:03
      Samorządy podejmują uchwały w sprawie obrony dzieci przed ideologią gender. Czy popierasz ich stanowisko?

www.tygodniksiedlecki.com/sonda.php?id=408
      ja bym temat ujął jeszcze szerzej czy popierasz aby samorządy (rady miast, gmin, powiatów) zajmowały się sprawami światopoglądowymi i ogólnopaństwowymi (czasem międzynarodowymi) podczas gdy powinny zajmować się sprawami naprawdę nurtujące ich "małe ojczyzny" np. drogi, odśnieżanie, oświatę, sport, kulturę itp.
      • gin11 Re: sonda na TS 05.02.14, 21:06
        Samorzady nadzorują szkole y przedszkola. I maja prawo powiedzieć dyrektorom tych placowek i nauczycielom aby chlopcow szescioletnuch nie przebierali w sukienki. Idiotyzm ze plec ma charakter społeczny po prstu nie ma miejsca w cywilizowanym swiecie. Ja rozrozniam plec kolega patrząc na niezla laske widzi plec spoleczna? Ja tam widze co innego. Czego i kolegom miłosnikom gendera zycze.
        • wacek41.2 Re: sonda na TS 06.02.14, 17:30
          A jak ja swoją 5-cio letnią córkę przebiorę z Zorro, bo tak ona chce to pani dyrektor nie wpuści jej do przedszkola?
          • gin11 Re: sonda na TS 06.02.14, 20:47
            A przebieraj swoej dzieci za co chcesz. ylko nie wymagaj tego od innych rodzicow. Oni niech przebiraja za to co oni chca a nie tak jak pomyslodawcy od gendera. A syna mozesz przebrtac za poslanke Grodzka lub nawet poslanke Pawlowicz.
    • bw2500 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 12.02.14, 19:38
      Na panią "profesór" Pawłowicz i jej plucie jadem to już brak słów. Gender to zwykły temat zastępczy, bo przecież jakoś trzeba odwrócić uwagę od skandali pedofilskich w kościółku.
      • gin11 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 12.02.14, 19:52
        Na ok 1500 osob siedzacych za seks z dziecmi jest 1 ksiadz. Kto przykrywa ten 1 przypadek to juz się dowiedzielismy a tera powiedz krto przykrywa 1499 przypadkow z 1500. I po co to robi?
        • bw2500 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 13.02.14, 14:07
          Taa. Już słyszałem, że na 1000 pedofilów 1 to ksiądz, że na 3000 jeden to ksiądz. Prawda jest taka, że kościółek kryje zboczeńców w sutannach i ich koledzy po fachu jak ksiądz Bochyński czy Pieronek jeszcze mają czelność ich usprawiedliwiać, że pedofilia to namiętność i dzieci same wchodzą księżom do łóżek.
          • gin11 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 13.02.14, 17:23
            A znas inne dane niz oficjalen ze służby więziennej. To je podaj. A jak koscioł może skrywać ksiezy. Policja nie umie ich znalezc!!!!!!! Slaba mamy policje. Podaj dane z listow gonczych (prosze o zrodla). Ja nie slyszalem aby ksieza byli scigania listami gonczymi i znaleziono ich ukrytych przez kosciol. Bajasz na podstawie medialnego klangoru a faktow poza jednym wsadzonym ksiedzem nie ma. A moze znasz star=tystyki ktore grupy najbardziej zagrazaja dzieciom. To je podajcie wreszcie a nie pieprzycie bez dowodow. Na dzien dzisiejszy to jeden ksiadz na wiecej niz tysiac skazanych (przyjmuje twoje dane). To ci wystarcza do uogolnien. A ja dalej sie pytam czemu nie widzicie pozostalych tysiaca przypadkow. Te dzieci ofiary nie ksiezy was nie interesuja. Chodzi wam o dobro dzieci czy o atak na ksiezy. Tak narzucają media tak dajecie się manipulowac. Z jednego przypadku robicie z igle widly. Bez krzty dowodow. Sa tez badania tematu w USA. Udzial wszelkich kaplanow wg tych danych w pedofilii jest statystycznie pomijalny.
            • bw2500 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 15.02.14, 01:34
              No tak, oczywiście, wszystko jest zmanipulowane, jak zwykle lewacka nagonka na nieskalany kłamstwem i obłudą kościółek. Wiesz co? Nie chce mi się z tobą dyskutować.
            • przyjemny_gosc Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 15.02.14, 21:52
              Chodzi o specyfikę "zawodu" księdza. To nie jest zwykły człowiek. Teoretycznie powinien być wzorem cnoty i pokorności. Nawet jeden przypadek nie ma prawa się wydarzyć.

Kościół z pedofilią ma poważny problem z dwóch powodów:
              -w ogóle nie powinna się zdarzać,
              -jeżeli już, to Kościół powinien podejmować odpowiednie kroki, aby powiedzieć: "ten ksiądz faktycznie jest czarną owcą, przepraszamy i prosimy o wybaczenie".

Niestety, ale polski papież nie robił wiele aby z procederem pedofilii się rozprawić. Jego nowoczesność objawiała się w latach '80, gdy okazał się "papieżem-pielgrzymem". Jak na warunki 20 lat później okazał się bardzo zacofany.
              W Polsce temat krytyki polskiego papieża to temat tabu, więc nie zdziwi mnie atak na to co napisałem.
              • gin11 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 16.02.14, 19:04
                A wsrodd nauczycieli się zdarza? A nie powinno. A chodza po swiecie mordercy i złodzieje a nie powinno. Ludzie sa ludzmi. I grzesza. Nawet ksieza.
                PS
                Kosciol jest zacofany i cale szczescie, bo gdyby był nowoczesny to nic nie bylby wart. Unowoczesniacze kosciola to na ogol jego wrogowie.
                • przyjemny_gosc Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 16.02.14, 23:00
                  Nauczyciel, a ksiądz to różnica. Skoro tłumaczy się ludziom, że podczas spowiedzi przez księdza przemawia Bóg, to jak ten Bóg może przez niego przemawiać, gdy molestuje dziecko?
                  Ksiądz obraca się w skali mistycyzmu i głębokiej wiary.

A tu nagle się okazuje, że to tylko zawód jak każdy inny, a Kościół to duże przedsiębiorstwo.
                  Możemy bowiem zacząć zastanawiać jak w jaki sposób seminaria wyłapują przyszłych pedofili, czy może niektórzy mają jakieś skłonności i życie w celibacie na pewno nie będzie im służyło.
                  Skoro byłyby takie wewnątrzkościelne mechanizmy, to znaczy tylko tyle, że Bóg ma to w nosie, czy jego "pasterze" będą dobrzy czy źli.

Druga sprawa do której się nie odnosisz, to fakt, że czarne owce mogą być wszędzie, ale co robi Kościół, aby odsunąć (ukarać?) pedofili ze swoich szeregów?
                  Okazuje się (co wytyka raport ONZ), że nie robi nic. Utrudnia prowadzenie cywilnego śledztwa i pozwala w przyszłości na dalszą pracę z dziećmi.

Dla ułatwienia, porównanie. To tak jakby w dużej sieci sklepów Biedronka, w jednym markecie trafił się kierownik sadysta, który zmusza do ciężkiej pracy pracowników. Zarząd Biedronki o tym wie i:
                  a) nie wprowadza żadnych mechanizmów systemowych mających na celu wyłapywanie w przyszłości takich sadystów,
                  b) przenosi kierownika do innego sklepu, narażając tamtych pracowników na nieprzyjemności.

> Kosciol jest zacofany i cale szczescie, bo gdyby był nowoczesny to nic nie bylb
                  > y wart. Unowoczesniacze kosciola to na ogol jego wrogowie.

I tak wart jest niewiele. Kościół zmiany przyjmuje wtedy, gdy wszyscy inni już to zrobili. Zatem zmienia się, ale bardzo powoli. Unowocześniacze, czy reformatorzy, faktycznie przez Kościół postrzegani są jako wrogowie, co nie oznacza, że są nimi w rzeczywistości.

Moja opinia na temat Kościoła jest taka, że obserwując swoich znajomych widzę, że traktują Kościół z przymrużeniem oka. Postępuje laicyzacja. Owszem są śluby, chrzty, komunie, ale już dawno nikt nie wierzy w ich realne znaczenie, ale traktują jako zwyczaj, tradycję i szopkę. Okazuje się też, że wiele osób chrzci dzieci nie dla nich samych, ale dla dziadków, bo co by babcia powiedziała, jakby się dowiedziała, że Julka nie jest ochrzczona.
                  Jeżeli takie nastawienie będą przekazywać kolejnemu pokoleniu, to mogę sobie wyobrazić, że to kolejne pokolenie jeszcze luźniej podejdzie do tego i jak Kościół nie zawalczy o wiernych, to przegra.
                  • bw2500 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 17.02.14, 00:41
                    Bardzo dobrze napisane.
        • wacek41.2 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 15.02.14, 21:18
          do gin11 - na 6 tys. skazanych za pedofilię to 27 księży. tylko te 6 tys porównaj do kilkunastu milionami Polaków (mężczyzn) i do - jak podają statystyki - 28tys księży. Najpierw poczytaj a później broń czarnych. No i powiedz jeszcze o tych co nie żyją w celibacie.
          • gin11 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 16.02.14, 18:59
            Janie znam takich danych ktore podales znam te o odsiadujących wyrk . I tam jesli jest to jedna osona na tysiąc przy 28 tys ksiezy to oznacza ze ststystycznie rzadziej sprawa dotyczy ksiezy niz innych chlopow w Polscce mieszka ok 18 mln mezczzen. Nwet gdyby prxyjac twoje liczby to nadreprezentacj a ksiezy nie jest drastyczna. A tak w ogolee jak znasz dane dotyczący ksiezy to podaj dane dotyczące innych grup. Ajesli nimi nie dysponujesz to ozcnacza ze ktos podaje tylko dane w wersji antykatlickiej. Nie dziwi was ze w obiegu publicxznym podaje se tylko dane o księżach a innych grup nie ma. Czy to na pewno chodzi o biedn dzieci czxy może o antylkatolicka fobie.
            • bw2500 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 17.02.14, 00:43
              Drogi kolego, jak już coś piszesz, to pisz po polsku, bo ciężko to odczytać.
      • rotman28 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 15.02.14, 19:58
        Zauważyłem, że przeciwnicy PISU rzeczywiście cierpią na brak słów. Jakbym ciągle słyszal posła Niesiołowskiego albo Palikota.Nie potraficie odnieść się do tematu?
        • bw2500 Re: o gender i seks-ie wg. Krystyny Pawłowicz 17.02.14, 00:39
          Napisał ten, co się odniósł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka