Dodaj do ulubionych

Rozkwitające Siedlce

21.02.14, 08:59
Na dobre wolne dni od prac, na poprawę humoru:
"www.zyciesiedleckie.pl/siedlce/7898-bogate-firmy-rosna-jak-grzyby-po-deszczu
Śpiewać
"Trzeba mi wielkiej wody,
Tej dobrej i tej złej,
Na wszystkie moje pogody
Niepogody duszy mej
Trzeba mi wielkiej drogi
Wśród wiecznie młodych bzów,
Na wszystkie moje złe bogi
Niebogi z moich snów..."

Zdrówka. Nie wiecie gdzie mieszkacie.
Obserwuj wątek
    • n_l Re: OT 21.02.14, 11:21
      Ze skrajności w skrajność.
      Jeszcze niedawno niektóre strony można było otworzyć tylko w IE,
      teraz niektórych stron nie da się otworzyć w IE.
      Tej z linka również.
    • wacek41.2 Re: Rozkwitające Siedlce 21.02.14, 17:21
      Ale nabiał. Kumie chwalą nas? - cy,co?
      • efaster Re: Rozkwitające Siedlce 21.02.14, 17:54
        ta Wy mnie, ja Was :))

szkoda tylko, że p. Gontarz (czy jak kobicie na imię) nie podała, że "owy" Drosed to jest od dawien dawna (od lat 70-tych) kiedy to za Gierka budowano w całym kraju duże zakłady przemysłowe, Drosed to dawne Zakłady Przemysłu Drobiarskiego, sprywatyzowane po 89 roku, a później pakiet większościowy kupili francuzi.

A Zentis (to też oddział w Polsce firmy za Odry i Nysy - Niemcy) i fabrykę owszem ma ale w Żelkowie (i podatki płaci do gminy nie do UM). A Real (mrożonki, nie mylić z niemiecką siecią hipermarketów, sprzedanych zresztą francuzom tj. Auchan) ma działacz SLD (ten który w ostatnich wyborach reklamował się jako ostatni na liście i pierwszy w działaniu) a ŻS raczej kojarzone jest z prawicą (pis i pochodne).

Fakt jest taki, że po Stadler-ze (główna zasługa Mazowsza (marszałka Struzika) - to On zamówił dla KM Flirty (w 2007 roku), dał pieniądze na drogę (m.in.) dla tego na zadupiu są słupki (bo tak zażyczyło sobie UMw.M - standardy stołeczne) a w centrum nie ma (bo tym zarządza nasz UM) i ówczesnego prezydenta Symanowicza (Kudelski przyszedł niejako na gotowe, choć przyznaje był u Symanowicza przewodniczącym RM).

Owszem powstało Carfi na Berdyczowskiej ale ta firma i tak miała swoją fabrykę w Polsce, po prostu przenieśli się tu z Łosic (nie wiem czy tam dalej funkcjonuje ta firma). I dalej nic cisza ...

ponoć była jakaś firma z branży spożywczej zainteresowana budową fabryki w S. (ponoć batoniki, czekoladki, etc.) tak przynajmniej mówiła na konferencji prasowej p. Sochacka, jak widać na "zainteresowaniu" się skończyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka