Dodaj do ulubionych

Ocieplić dom

22.09.14, 17:19
Jak wyżej, chcę chałupę ogacić.
Styropian 12cm ?? ... znak zapytania oznacza że nie wiem, czy w sam raz czy za dużo.
Poza tym ile to może kosztować i czemu tak drogo.
Styropian kosztuje około 150złm3, robocizna około 30zł/m2. Nie wiem ile mogą kleje, zaprawy i cała reszta kosztować.
Ktokolwiek wie ...
Powierzchnia ścian około 250m2 jeśli oczywiście się nie pomyliłem.
Obserwuj wątek
    • cezyk Re: Ocieplić dom 22.09.14, 18:35
      Nie warto.Ocieplenie tak naprawdę zwraca się po około 20 latach
      • alenumer01 Re: Ocieplić dom 23.09.14, 08:47
        Tu nie chodzi tylko o oszczędności ,ale głównie o komfort.Dobrze ocieplony dom jest przyjemnie ciepły zimą,kaloryfery nie musza grzac na maksa ,a jest naturalnie ciepło ,a nie parówa ,a do ścian nie da się dotknąć bo lodowate.Jeszcze większy komfort latem bo ściany się nie nagrzewają i jest chłodniutko nawet w upalny dzień.
        Ocieplenie domu /materiały,tynk i siatka capparolla,robocizna,obróbki blacharskie itp /wszystko ok 30tys
        • donvito52 Re: Ocieplić dom 23.09.14, 12:26
          30tys. to ciut za dużo ... Budżet na dziś to max 20tys, czyli ciut brakuje.
          Czyli dopiero w przyszłym roku ...
          A tak w przeliczeniu za m2 ile łącznie może wyjść ??
          • alenumer01 Re: Ocieplić dom 23.09.14, 15:24
            może się wyrobisz.u nas było dużo prac dodatkowych /obróbki ,podbitka ,parapety balkony/
            Za ocieplenie i tynki robocizna 27/mkw.Styropian kupowalismy ten droższy-czarny,tynki i siatkę też kupowalismy najdroższe CAPAROLL. Tylko nie można kłaść tynków jak pada i jest ujemna temperatura wiec nie wiem czy jeszcze dasz rade znależć ekipę.
            • donvito52 Re: Ocieplić dom 23.09.14, 17:47
              Chyba odłożę na wiosnę ... nienawidzę remontów ... Każdy pretekst dobry ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka