Dodaj do ulubionych

"Złe wychowanie" Almodovara polecam

08.09.04, 09:55
Kontrowersje wokol filmu, wzmagaja jego popularnosc. "Zle wychowanie"
obejrzalam i musze przyznac, ze zdjecia sa bardzo dobre. Choc moze za dorazne
jak dla wrazliwej duszy. Fabuly filmu nie musze przytaczac, bo wszedzie o tym
pisza. Z wlasnego doswiadczenia - mozna wytrzymac, jednak jezeli nie macie
ochoty ogladac "pewnych" scen, to moze odpuscie sobie ten film.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawełek Re: "Złe wychowanie" Almodovara polecam IP: *.bci.net.pl 08.09.04, 10:42
      izaza napisała:

> Kontrowersje wokol filmu, wzmagaja jego popularnosc. "Zle wychowanie"
      > obejrzalam i musze przyznac, ze zdjecia sa bardzo dobre. Choc moze za dorazne
      > jak dla wrazliwej duszy. Fabuly filmu nie musze przytaczac, bo wszedzie o tym
      > pisza. Z wlasnego doswiadczenia - mozna wytrzymac, jednak jezeli nie macie
      > ochoty ogladac "pewnych" scen, to moze odpuscie sobie ten film.

Izo, a co to za rekomendacja? :-)
      Polecam, ale jak ktos nie ma ochoty oglądać pewnych scen to niech sobie
      odpuści...:-)))
      A jakie to są sceny? Dwóch facetów ocierających się o siebie przed kamerą?
      Gdyby tam były dwie laski, to te sceny nie byłyby zapewne "rekomendowane" w ten
      sposób :-)
      Mnie filmy Almodovara bawią (pozytywnie, choć przecież dostrzegam banał jego
      opowieści) i na Złe wychowanie zapewne się wybiorę, a "pewnych scen" niech się
      boją Ci, którzy nie są pewni swoich preferencji seksualnych :-)

• izaza Re: "Złe wychowanie" Almodovara polecam 08.09.04, 11:20
        Pawelku, pisalam o sobie. Ja film polecam, bardzo chcialam obejrzec Almodovara
        i to zrobilam. Nie zaluje. Ale rozumiem ludzi, ktorzy nie maja ochoty ogladac
        pewnych scen, wiec ich nie namawiam.
        Jesli chodzi o "ocieranie dwoch mezczyzn", to rzeczywiscie nie lubie na to
        patrzec. Dwie kobiety pewnie lepiej by wygladaly:) Natomiast pogladow nie
        zmienie, jestem hetero!!!
        • Gość: Pawełek Re: "Złe wychowanie" Almodovara polecam IP: *.bci.net.pl 08.09.04, 12:37
          izaza napisała:

> Jesli chodzi o "ocieranie dwoch mezczyzn", to rzeczywiscie nie lubie na to
          > patrzec. Dwie kobiety pewnie lepiej by wygladaly:) Natomiast pogladow nie
          > zmienie, jestem hetero!!!

Pewną niekonsekwencję zauważam, gdyż z jedej strony występuje deklaracja
          heteroseksualna, a z drugiej potwierdzenie przez kobietę bardziej estetycznych
          walorów miłości lisbijskiej :-) Chyba w takim przypadku odwrotnie powinno być,
          ale ostatecznie ja się na tym nie znam... :-)))
          Generalnie, wydawało mi się dotychczas, że problem kwestii homoseksualnej
          dotyczy głównie facetów :-))) Kobiety bardziej liberalne mi się wydawały (mówię
          o tolerancji, a nie o deklaracji ;-) )

pozdrawiam
          • izaza Re: "Złe wychowanie" Almodovara polecam 08.09.04, 12:55
            oj, Pawelku, przeciez nie bez kozery mowi sie o "plci pieknej".
            Pozdrawiam i usmiechu zycze:)
            • Gość: Pawełek Re: "Złe wychowanie" Almodovara polecam IP: *.bci.net.pl 29.10.04, 18:54
              Hehe, zapomniałęm powiedzieć, że w końcu obejrzałem Złe wychowanie i z czystym
              sumieniem mogę polecić ten film. Czytając dotychczasowe recenzje (głównie w
              prasie) miałem wrażenie, ze Almodovar zrobił wreszcze poważny film...jakież
              było "rozczarowamie", gdy stwierdziłem, iż dobry humor Pedra nie opuszcza.
              Kwintesencją pracy Almadovara była scena, podczas której Enrique zbiera wycinki
              z gazet poszukując natchnienia, i znajdując ostatecznie historię zamarźniętego
              motocyklisty jadącego drogą 90km, będąc już nieboszczykiem....boskie :-)))
              Co do scen homoseksualnych, to przyznaję, że zobrazowane były stosunkowo
              precyzyjnie, jednak bardziej z elementami humoru niż obscenicznością ;-)))
              Generalnie, nie zbulwesowało mnie to specjalnie :-)
              W moim prywatnym rankingu dokonań Almadovara Złe Wychowanie mieści się gdzieś
              między znakomitym: Wszystko o mojej matce, czy Drżącym Ciałem, a ciekawymi,
              chociaż, w moim mniemaniu, gorszymi: Porozmawiaj z nią czy Kiką.

zdrówka
              • filmmix Bosski Pedro... 30.10.04, 00:01
                Ja Almodovara najbardziej kocham za "Wysokie obcasy" i "Kobiety na skraju
                załamania nerwowego, tego nie da się przebić - czy nie? ;-))
                A co do "Złego wychowania"...Trochę koszmaru, trochę kryminału, trochę
                współczucia i odrobina niezrozumienia...Pedro w całkiem niezłej formie - ale
                trudno powiedzieć, o czym chcial zrobić film...Czy to list do aktora który u
                niego zaczynał a potem rozwinął skrzydła i międzynarodową karierę - Antonio
                Banderasa?
                Dla mnie - znakomite sceny z Drag Queens, bosski G.G. Bernal i klimat lat 80-
                tych oraz sceny w kinie czy pracy na planie (jak dla każdego kinofila:))
                W "Sojuszu" na filmie nie ma tłumów:
                środa: 4 osoby
                czwartek: 10 osób
                piątek: 6 osób
                gramy jeszcze jutro i w niedzielę - warto!
                • e.w.u.n.i.a Re: Bosski Pedro... 30.10.04, 15:58
                  Ja u Almodovara lubie 2 rzeczy-kolory i muzyke. I tylko dlatego ogladam te jego
                  filmy,ktorych w wiekszosci nie trawie ("Kwiat mojego sekretu" byl chyba w miare
                  tylko),no moze jeszcze dla jezyka:)
                • Gość: Pawełek Re: Bosski Pedro... IP: *.bci.net.pl 02.11.04, 09:15
                  filmmix napisała:

> Ja Almodovara najbardziej kocham za "Wysokie obcasy"

zapomniałem o tym filmie, ale teraz rumienię się ze wstydu, bo przyznaję, jeden
                  z lepszych obrazków Pedra :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka