razowiec 08.09.04, 21:10 Jest pierwszy gol, niestety dla Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
razowiec Polska - Anglia 1:2 08.09.04, 21:50 Niech to kule biją, było nieźle i znów wkopali! Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Polska - Anglia 1:2 09.09.04, 09:54 Ale takiego ładnego meczu w wykonaniu polskiej reprezentacji, już bardzo dawno nie widziałem. Jak będą grać tak dalej, to może nawet uwierzę w awans do MŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Polska - Anglia 1:2 IP: *.bci.net.pl 09.09.04, 10:08 emenemki napisał: > Ale takiego ładnego meczu w wykonaniu polskiej reprezentacji, już bardzo dawno > nie widziałem. Jak będą grać tak dalej, to może nawet uwierzę w awans do MŚ czy Wy mówicie o tym meczu, w którym większość polskich reprezentantów miała bardzo poważne problemy z przyjęciem piłki, gdzie Kosowski nie zrobił żadnego celnego dośrodkowania, mało tego, rzadko kierował piłkę chociażby w pobliże kolegi z zespołu :-) (z resztą naszych "zawodowców" było podobnie), gdzie Lewandowski próbował dryblingów w stylu mojego dwuletniego syna, a Rasiak - najbardziej drętwy napastnik jakiego widziałem w reprezentacji, przegrywał nie tylko starty do piłki (to rozumiem, bo jest wolny jak ślimak, czego jakoś nie mogę zrozumieć generalnie u napastnika), ale rónież przegrywał piłki górne, a podobno to taki nasz ekspert od grania głową (częścią ciała, nie mózgiem). Nie warto chyba wspominać o Mili, który ma problemy z trafieniem w piłkę, ale temu przynajmniej się chciało biegać. Czy mówimy właśnie o tym "ładnym" meczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Polska - Anglia 1:2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:20 Zgadzam się z kolegą Pawłem. To było fatalne wystapienie. Żeby jeszcze anglicy nie byli do ogrania. Przecież sa w bardzo złej formie. Zeby polacy mogli powiedzieć "dalismy z siebie wszystko". Ale to było jak komedia. Oni kopali przed siebie i nawet nie próbowali wcelować w nogi kolegi. Żadnej precyzji. Jakich my mamy zawodowców. Poprostu załamka. Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Polska - Anglia 1:2 09.09.04, 10:37 Dziewczyno, wyjęłaś mi to z ust - sama naga prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Polska - Anglia 1:2 09.09.04, 14:59 Każdy widział, to co chciał zobaczyć. Po meczu z Irlandią pełen byłem obaw (pomimo świetnego wyniku!) co do rozgrywki z Anglikami. Ale moim zdaniem, to właśnie ten przegrany mecz polska drużyna zagrała lepiej. Tu naprawdę dało się zauważyć dobre zagrania, piłki nie odskakiwały od nóg. Jedyny zarzut, to do trenera - po jaką cholerę wstawił Rasiaka, który praktycznie nie wiedział gdzie się znajduje. Ale może i ja powinienem dołączyć się do głosów tych wszystkich pomstujących na czym świat stoi, na wszystko i na wszystkich. Bo przecież to takie polskie - nie umiec cieszyć się z niczego, a każdy, nawet najmniejszy sukces bagatelizować. Chyba mnie poniosło :) Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Polska - Anglia 1:2 09.09.04, 15:00 Tak, dodam jeszcze, że przegraną w równym meczu, z drużyną rozstawioną w eliminacjach do MŚ, uważam za sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Polska - Anglia 1:2 IP: *.bci.net.pl 09.09.04, 15:12 emenemki napisał: > Tak, dodam jeszcze, że przegraną w równym meczu, z drużyną rozstawioną w > eliminacjach do MŚ, uważam za sukces. Przegrana, to przegrana, nie ma punktów (o to chodzi w eliminacjach, a nie o radość, że nie przegrało się różnicą trzech goli) więc jaki sukces? Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Polska - Anglia 1:2 09.09.04, 15:55 Ja się cieszę, że nie musiałem patrzeć w telewizor przez palce ze wstydu, że Żurawski strzelił b. ładną bramkę i że Anglicy, nie robili nas jak chcieli (przynajmniej nie cały czas). Po cichu przed meczem liczyłem na remis i punkty, więc nie jestem siłą rzeczy usatysfakcjonowany, ale jestem za to bardzo daleki od potępiania całego występu. Mi się podobało. Ale z drugiej strony wszystko jest względne i zależy z jakimi nadziejami ktoś oglądał ten mecz. Bo jeżeli z nadzieją na zwycięstwo 3:0 jak z Irlandią i z chęcią zobaczenia polskiej drużyny w akcjach wartych brazylijskiego futbolu, to fakt - mógł się zawieść i wqrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Polska - Anglia 1:2 IP: *.bci.net.pl 09.09.04, 15:59 a więc co? kolejna honorowa porażka? Trochę to nudne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Polska - Anglia 1:2 09.09.04, 16:19 No z Danią, to to na pewno nie była honorowa porażka :) Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin1 Re: Polska - Anglia 1:2 09.09.04, 18:11 Nie ulega wątpliwości, ż kolejna "honorowa" porażka, ale największą plamę dali śląscy (ich było najwięce) kibice, których było słychać tylko na początku i po strzeleniu bramki przez Żórawskiego. A podobno dobry doping to 12-ty zawodnik na boisku. Jak by nie było to "kibole" dali plamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Polska - Anglia 1:2 IP: *.bci.net.pl 09.09.04, 15:15 emenemki napisał: > Każdy widział, to co chciał zobaczyć. Po meczu z Irlandią pełen byłem obaw > (pomimo świetnego wyniku!) co do rozgrywki z Anglikami. Ale moim zdaniem, to > właśnie ten przegrany mecz polska drużyna zagrała lepiej. Tu naprawdę dało się > zauważyć dobre zagrania, piłki nie odskakiwały od nóg. ?????????? napewno nie oglądaliśmy tego samego meczu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Polska - Anglia 1:2 09.09.04, 15:58 No dobra, ja cały czas nie mogę otrząsnąć się z wrażenia po meczu Polska - Dania. Może dlatego, każdy występ niegorszy jest dla mnie dobrym. Trzeba jednak uczciwie chyba przyznać, że naszym zdarzały się większe tragedie :) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Polska - Anglia 09.09.04, 20:12 Na szczęście następny mecz będzie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Polska - Anglia IP: *.bci.net.pl 10.09.04, 12:33 muchawka napisał: > Na szczęście następny mecz będzie gdzie indziej. tzn. gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Polska - Anglia 10.09.04, 13:24 Piłkarze kadry nie chcą grać na Stadionie Śląskim nazywanym - obecnie zdecydowanie na wyrost - kotłem czarownic. Na największym polskim obiekcie nawet podczas meczu z Anglią nie czuć było atmosfery piłkarskiego święta. - Kibice, po strzeleniu przez Anglików drugiego gola, przestali nas dopingować - przyznał ze smutkiem kapitan kadry narodowej Jacek Bąk. - Nie lubię grać na tym obiekcie. Podobnie uważają koledzy z kadry - dodał Bąk. sport.onet.pl/977622,wiadomosci.html Niewiele można przeczytać w angielskiej prasie na temat gry polskiej drużyny w środowym, przegranym 1:2 meczu kwalifikacyjnym do mistrzostw świata z Anglią - pisze "Życie Warszawy". Wiele cierpkich słów angielscy dziennikarze poświęcają natomiast... Stadionowi Śląskiemu i naszym kibicom. sport.onet.pl/977683,wiadomosci.html No właśnie, gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Polska - Anglia 10.09.04, 18:46 Jeżeli tak, to sprawy mają się kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: Polska - Anglia 11.09.04, 00:28 Doping był beznadziejny, ŻENADA, a właśnie przy 1:2 był bardzo potrzebny bo mogłobyć różnie, ale to polska mentalność: wygrywamy - doping, przegrywamy - gwizdy:-( ehhhh, popatrzcie na Irlandczyków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Polska - Anglia IP: *.bci.net.pl 13.09.04, 13:17 Oczywiście można długo i namiętnie dyskutować nad tworem Steca, niemniej polecam do poczytania głównie tym ciągle zadowolonym...hehe sport.gazeta.pl/pilka/1,35351,2281352.html Odpowiedz Link Zgłoś