Dodaj do ulubionych

MPK - zmiany w rozkładzie

20.01.15, 09:15
Co i jakie byście chcieli zmiany w rozkładzie aby były ?
Obserwuj wątek
    • bw2500 Re: MPK - zmiany w rozkładzie 09.03.15, 10:37
      Najpierw zastanów się, czy poprawnie po polsku zadałeś pytanie. Ja od siebie dodam, że same zmiany w rozkładzie nic nie dadzą ;)
      • anty-antoni Re: MPK - zmiany w rozkładzie 13.03.15, 00:07
        lol, to chyba ten sam osobnik z MPK lub UM, ktory to zredagowal ogloszenie o konsultacjach wsrod "Siedlczan". o co chodzi? odsylam do slownika ortograficznego...
    • krzycho1252 Re: MPK - co z pętlą przy Kalinowej? 09.03.15, 13:20
      Na pętlę 3 nie jeździ. Czegoś brakuje?
      Konsultacje....
      www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/region/konsultacje-w-sprawie-komunikacji-miejskiej-1691f.html
      • krzycho1252 Re: MPK - konsultacje 09.03.15, 19:40
        Zajrzałem na polecany przez miasto portal i zobaczyłem
        portal.siedlce.pl/web/guest/aktualnosci
        a polecają i zachęcają tutaj:
        www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=3183&menu_id=0
      • bw2500 Re: MPK - co z pętlą przy Kalinowej? 10.03.15, 16:04
        No właśnie tym bardziej dziwne, że wydłużono tam linię 28, która ma tylko kilka kursów w dni szkolne.
        • manala Re: MPK - co z pętlą przy Kalinowej? 13.03.15, 06:25
          Od siebie dodam, że proponuję MPK jednak zacząć kupować autobusy gdzie są siedzenia albo pojedyńcze albo podwójne a nie na 1,5 d....y...Niech ktoś mi wytłumaczy ideę takich siedzeń? Rozumiem jedno, dwa - dla osób niepełnosprawnych ale większość 1,5 dupnych siedzeń w autobusie jest bez sensu.
          • bw2500 Re: MPK - co z pętlą przy Kalinowej? 09.06.15, 11:51
            Te siedzenia, tzw. "półtoraki" były montowane z przeznaczeniem dla matek z dziećmi.
    • krzycho1252 Re: MPK - zmiany w rozkładzie 19.03.15, 21:44
      Było?
      www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=3185&menu_id=0
      Miało być o konsultacjach.
    • ibzor Re: MPK - zmiany w rozkładzie 13.09.15, 19:54
      Wiem że może nie do końca w temacie - ale może nasze kochane MPK rozważyłoby opcję zmniejszenia ceny biletu - ot chociażby żęby rozładować korki w naszym mieście i żeby zwiększyć wpływy z biletów??

Inne miasta tak zrobiły i nie żałują:
      nowyobywatel.pl/2015/09/11/im-taniej-tym-lepiej/
      • bw2500 Re: MPK - zmiany w rozkładzie 15.09.15, 01:06
        Zmniejszenie cen biletów nie rozładowałoby korków, kiedy większość linii ma nieregularne kursy co 1-1,5 godziny. To żadna alternatywa dla transportu indywidualnego. Niech zrobią od nowa sieć komunikacyjną i rozkłady tak jak w Białej Podlaskiej zrobili i wtedy być może ktoś się przesiądzie z samochodu na autobus.
    • 1234sara Re: MPK - zmiany w rozkładzie 16.09.15, 17:06
      Najważniejsze co powinno być zmienione to kierownictwo firmy.Przechowalnia pisowska nawet zgłaszanych postulatów nie potrafiła uwzględnić. Ale co się dziwić . Oni po prostu nie potrafią.
      • bw2500 Re: MPK - zmiany w rozkładzie 17.09.15, 09:33
        No cóż... Były konsultacje, zapowiadali rewolucję w komunikacji miejskiej, a w zasadzie wszystko zostało po stare, no może poza dołożeniem kolejnej 36-stej już linii (dla porównania ponad dwukrotnie większy Olsztyn ma 33 linie), dołożeniem kilku kursów na pozostałych liniach i nowe bilety. Na plus jest jedynie dobówka, na której można sobie zwiedzić najdalsze zakątki sieci MPK, bo bilet czasowy, akurat 50-minutowy na nic się nie zda, gdy przesiadki są zorganizowane zupełnie przypadkowo i w większości trzeba czekać na drugi autobus po kilkadziesiąt minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka