Dodaj do ulubionych

Miasto honoru?

28.07.16, 10:45
W osłupienie i niedowierzanie wprowadza nagłówek art. w Spinie, jak i słowa prezydenta Kudelskiego tam wypowiedziane cyt:- "Ja jestem człowiekiem honoru i jak podpisałem jakąś umowę............"

www.spin.siedlce.pl/2016/07/27/jest-czlowiekiem-honoru-pieniedzy-nie-chce/
A po nas choćby potop ....! Za te 8 mln można by wyremontować wiele ulic i obiektów. Miasto w wakacje " zdycha". " Plażing"- to nie wszystko! Inne miasta w okresie wakacyjnym tętnią życiem kulturalnym i koncertami plenerowymi, bo to taki czas. Aż się prosi żeby siedlecki Amfiteatr mógł by być miejscem weekendowych spotkań rodzinnych, jak to kiedyś bywało ! Za te 8 mln mogły by się odbywać koncerty w każda sobotę i niedzielę. A u nas "sezon ogórkowy."
Obserwuj wątek
    • mpppm Re: Miasto honoru? 28.07.16, 11:13
      Oj dzieje się dzieje.
      Są wewnętrzne imprezy (biurowe).
      Można podziwiać artystyczne parkingi: Jeden z fontanną drugi z muralem.
      Szkoda tylko, że nie ma tam tablicy z nazwiskiem autora, za setki lat ludzie nie będą wiedzieli kto to uczynił. Autor fontanny na parkingu pod "Jackiem" jest mi znany.
    • kerac32 Re: Miasto honoru? 28.07.16, 15:23
      Tak honorowo rezygnować z należnych pieniędzy to pan prezydent może, ale w odniesieniu do swoich prywatnych. Tu zaś chodzi o fundusze Miasta, społeczne. Czyli nas wszystkich siedlczan. Dopiero co lamentował, że nie ma środków na wyremontowanie całej zniszczonej nawierzchni ulic Floriańskiej czy Łukowskiej, więc modernizacja musi się ograniczyć tylko do ich części. Te pieniądze, które tak wspaniałomyślnie daruje dłużnikowi, wystarczyłyby chyba na naprawę pozostałych odcinków tych ulic. Jaki w tym interes ma pan prezydent?
      • mpppm Re: Miasto honoru? 28.07.16, 16:17
        "Ja jestem człowiekiem honoru i jak podpisałem jakąś umowę............"
        Ale.........................
        Stratni są Pańscy Obywatele. Pieniądze zostały użyte do zachowania stołków.
        Jeśli jest protokół CBA w którym jest mowa, że miasto straciło pieniądze bo działano poza prawem (można je odzyskać) i wskazano winnych powinien ktoś ponieść konsekwencje i honor prezydenta tu nie ma znaczenia.

Naiwnych Siedlczan można rolować wielokrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka