Dodaj do ulubionych

siedlecki multipleksik

IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 09:31
Ktoś na tym forum cytował ważną miejską osobistość o bliskich planach budowy
albo przebudowy czegoś na 3-salowe kino, czyli była mowa o utworzeniu
multipleksiku. No i co? Cicho siał. Rodzi się, czy nie?
Obserwuj wątek
    • j.b102 Re: siedlecki multipleksik 11.10.04, 09:34
      W bólach ale się rodzi...
      • Gość: Igrek Re: siedlecki multipleksik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 14:17
        Podobnież na końcówe przyszłego goda ;). I to przy Amfiterku ;)
        • tramwajsiedlecki Re: siedlecki multipleksik 11.10.04, 17:34
          Czyżby kino Tor-Park?
        • aro333 Re: siedlecki multipleksik 11.10.04, 21:03
          No dobra tylko gdzie ja bede parkowal samochodzik na noc jak mi parking
          skasuja.Pod blokiem to wiadomo jak.A tak na powaznie to podobno w miejscu
          miedzy stadnina a ulica a wiec na parkingu?Czy sie myle?
          • razowiec Re: siedlecki multipleksik 11.10.04, 21:18
            Chyba się mylisz. To raczej teren Summertime.
            • emenemki Re: siedlecki multipleksik 12.10.04, 08:42
              Ale chyba poszerzony o plac, na którym były Zmagania Miast. Chyba, że będzie to
              naprawdę "multileksik"
              • j.b102 Re: siedlecki multipleksik 12.10.04, 21:44
                Teren Summertime juz jest zarezerwowany na przyszłu rok. Właściciel ma się nie
                zmienić.
              • aro333 Re: siedlecki multipleksik 12.10.04, 23:16

> Ale chyba poszerzony o plac, na którym były Zmagania Miast. Chyba, że będzie
                Moment moment ale niby co ze stadnina?Prz\eciez miedzy namiotem a placem kolo
                amfiteatru jest plac stadniny.No i oprocz tego dojda przeciez jeszcze parkingi
                i to nie na 10 samochod a na to potrzeba miejsca.Spoko sadze ze bedzie
                wykrajanie placu od ulicy Starowiejskiej do powiedzmy placu stadniny.Nie sadze
                aby konski wybieg poszedl pod mlotek , chociaz kto to wie?No i parking poszedl
                by w niepamiec, to teren prywatny jak sie domyslam wiec ktos bedzie pewnie
                sporo kasy chcial.
    • razowiec Jest oświadczenie 18.11.04, 00:27
      ARKADIUSZ CZARTORYSKI - wicemarszałek woj. mazowieckiego:

Zarząd Województwa Mazowieckiego podjął oficjalną decyzję o zainwestowaniu w
      budowę w Siedlcach kompleksu kinowego – poinformował w rozmowie z Radiem Podla-
      sie wicemarszałek województwa Arkadiusz Czartoryski.

Władze samorządu wojewódzkiego wystosowały już oficjalny list do prezydenta
      Siedlec Mirosława Symanowicza z prośbą o darowiznę nieruchomości pod
      inwestycję.

"Kompleks będzie posiadał trzy-cztero ekranowe kino, które będzie swoistego ro-
      dzaju ośrodkiem kultury filmowej - powiedział Czartoryski. Dodał, że będzie ono
      budowane ze środków samorządu województwa mazowieckiego przez instytucję Max-
      Film. Koszt inwestycji wyniesie około 10 milionów złotych.

Arkadiusz Czartoryski zaznaczył, że kino samorządowe nie będzie służyło wyłącz-
      nie celom komercyjnym, ale będzie także otwarte na propozycje miasta i środo-
      wisk kulturalnych.

Teraz inwestorzy oczekiwać będą na decyzję rady miasta o przyznaniu terenów pod
      budowę kompleksu. Po niej samorząd wojewódzki kompletował będzie potrzebne doku-
      menty. Wicemarszałek Czartoryski powiedział, że według optymistycznego scenariu-
      sza inwestycja rozpocznie się w 2005 roku.

Przypomnijmy, że kilka tygodniu temu mówiąc o planach budowy kompleksu kinowego
      wiceprezydent Siedlec Robert Ambroziewicz powiedział Radiu Podlasie, że pierw-
      sze projekcje mogą się odbyć już pod koniec 2005 roku.
      [2004-10-21]

www.radiopodlasie.pl/index.php?wywiad=78
      No i co rada zdecydowała?
      • emenemki Re: Jest oświadczenie 18.11.04, 07:35
        Może na najbliższej sesji (25. 11)
      • brytanbrytan Nie tylko oświadczenie 18.11.04, 13:02
        To samo, ale ze szczegółami, pan Czartoryski powiedział mi przed chwilą. Więcej
        powinno być za tydzień w "Echu".
        • razowiec Re: Nie tylko oświadczenie 18.11.04, 13:36
          >Teraz inwestorzy oczekiwać będą na decyzję rady miasta o przyznaniu terenów
          >pod budowę kompleksu.

Czyli gdzie?
          • brat_szczepana Re: Nie tylko oświadczenie 18.11.04, 18:57
            Tego nikt jeszcze zapewne nie wie, ale jest nadzieja, że idea zamieni się w
            realny byt (oby).
          • siedlczanin1 Re: Nie tylko oświadczenie 18.11.04, 22:11
            Przy ul. Wiszniewskiego koło amfiteatru
      • Gość: czytelnik Plany MaxFilmu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:18
        Jak widać - MaxFilm planuje dosyć spore inwestycje w dwu lub trzech miastach Mazowsza - w Płocku,Siedlcach,mowa też o Radomiu. W Płocku pokazywali gotowy projekt i wizualizację swego obiektu czterosalowego,o dość dobrym standardzie i wyposażeniu,na 700 miejsc - będzie to gruntowna przeróbka istniejącego,sporego,jeszcze przedwojennego obiektu. Ma to kosztować około 10-12 mln zł. Prace mają się rozpocząć na początku marca 2005 a obiekt ma być gotowy w pażdzierniku lub grudniu 2005. Co z planów MaxFilmu wyjdzie w Siedlcach i Płocku - pożyjemy,zobaczymy.
        • gentelmen36 Re: Plany MaxFilmu... 20.11.04, 23:36
          W końcu coś tak konkretnego i potrzebnego Siedlcom. Bo te nasze dwa kina to się
          nadają...Siedlczanie i tak jeżdżą do Warszawy do Multikin a do Sokołowa Pdl. na
          basen...świetnie!
          Wiem, iż to dzieki v-ce prezydentowi Robertowi Ambroziewiczowi, jego
          przynależności i koneksjom z politykami i biznesem PO sprowadził do naszego
          miasta tych inwestorów. Miejsce inwestycji to spory teren i myślę, że dobrze
          wskazany...to plac pomiędzy ul.Starowiejską, stadnina koni AP, troszkę ziemi
          parku - ta część przylegajaca obecnie do "Sammertime" no i jeszcze trochę na
          parking znajdzie się w terenie zieleni Szpitala miejskiego. BARDZO DOBRA
          KONCEPCJA. Oczywiście "Sammertime" przestanie istnieć w tym miejscu. Myślę, że
          właściciel nie powinien się "burzyc" bo inwestycja jest godna Siedlec a i jemu
          zaraz załatwią coś innego. Aha...jeszcze trzeba będzie odkupić od pana X ziemię
          od ul.Starowiejskiej z parkingiem chronionym. To taka bedzie lokalizacja.
          Cieszę się i trzymam kciuki za R.Ambroziewicza, aby mu tylko kłód pod nogi nie
          rzucali, że to jego pomysł a nie ich! Taka to nasza zaściankowa mentalność...
          Powodzenia...
          • emenemki Re: Plany MaxFilmu... 21.11.04, 08:26
            gentelmen36 napisał:

> W końcu coś tak konkretnego i potrzebnego Siedlcom. Bo te nasze dwa kina to
            > się nadają...Siedlczanie i tak jeżdżą do Warszawy do Multikin a do Sokołowa
            > Pdl. na basen...świetnie!
            No pewnie :-)

> Aha...jeszcze trzeba będzie odkupić od pana X ziemię
            > od ul.Starowiejskiej z parkingiem chronionym. To taka bedzie lokalizacja.
            A tu, to już się zaczynam obawiać. Pamiętacie co dzieje się przy odkupie ziemi
            pod przebicie Popiełuszki do Rynkowej...
            • Gość: mariano Re: Plany MaxFilmu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 14:11
              W tym przypadku jest nieco inaczej niż przy Popiełuszki i naprawdę są duże
              szanse by w przyszłym roku inwestycja ta ruszyła. A swoją drogą to dobrze że
              już w przyszłym roku są wybory - może jeszcze kilka pomysłów, tak żeby
              potencjalni kandydaci tacy jak Czartoryski mogli sie popisać (lub próbować
              zawłaszczyć czyjś pomysł jakw przypadku wyżej). Ale najwazniejsze jest to, ze
              realnie powstanie miltikino
          • Gość: gość Re: Plany MaxFilmu... IP: *.netcafe.waw.pl 21.11.04, 15:21
            Co z tymi koneksjami klodami itp. O ile ja wiem to ambroziewicz sie tylko
            napalil nikgo nie sprowadzal, inwestor byl sam zaciekawiony - ale na 100 % nie
            wiem. Skad przypisywanie mu tego przedsiewziecia. Boze -i tu apel do naszych
            siedleckich dziennikarzy skad sie biora takie mity w spoleczenstwie. Kto w czym
            przeszkadza Ambroziewiczowi - w czym, trzeba najpierw cos robic. O ile ja wiem
            to kawal lenia z niego i niestety karierowicza mlodego. Moze sie zmienil od
            czasu jak go znalem ale kiedys w polityce widzial kase i nic wiecej - i
            niestety duzo jest takich ludzi w mlodziezowce PO. I tak na prawde to mysle
            ze nie jest w stanie i nie ma ochoty rzadzic w Siedlcach. Mysle ze mu sie po
            prostu nie bedzie chcialo startowac bo za duzo wysilku by go kosztowalo -
            kampania i pozniej ciezka praca - rzadzenia, decydowania, zarzadzania ...
            • Gość: mariano Re: Plany MaxFilmu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 15:37
              A więc gościu posłuchaj - to Ambroziewicz pierwszy skontaktował się z
              MaxFilmem, to on zabiegał o to by by działka na której ma się znaleźć kino a
              która była własnością Skarbu Państwa stała się własnością miasta. A ten etap
              jest za nami. Następnie Ambroziewicz otrzymał bardzo wyraźny sygnał, że
              inwestycje (politycznie) przejmuje kto inny, a on ma się wycofać. Kampania
              wyborcza i tak dalej. Nie chcę ci pisać co on widzi w polityce, bo to jego
              sprawa, ale mogę ci pogratulować tym razem bzdury, którą sformułowałeś pod
              adresem młodzieżówki PO. Większość tych osób to studenci. Dla nich
              najważniejsze jest to by skończyć studia a nie zarabiać pieniędze w polityce,
              bo po prostu nie to jest ich celem - piszę tu o młodzieżówce PO w Siedlcach,
              którą znam i za którą w tym momencie mogę ręczyć. Nie słyszałem równocześnie,
              żeby Ambroziewicz kiedykolwiek się wypowiadał na temat tego czy chce rządzić w
              Siedlcach, a artykuły w prasie traktuje jak zabawę, bardziej nawet szkodliwą
              niż pożyteczną. Szkoda, że piszesz na temat czegoś i kogoś posługując się przy
              okazji nazwiskami, nie mając w tym momencie wiedzy na ten temat.
              • Gość: gość Re: Plany MaxFilmu... IP: *.intertop.pl / *.intertop.pl 21.11.04, 15:50
                To przepraszam pisalem ze nie wiem na 100%. Naprawde mi glupio. Powiedz mi ale
                to prawda z tymi klodami (powinienes wiedziec jestes dosc blisko tego
                wszystkiego) - mi sie wydaje ze ms az tak nisko nie upadl zeby komukolwiek z
                czymkolwiek dobrym dla miasta przeszkadzac. Co nie zmienia faktu ze boje sie
                mlodziezowki po, mimo ze cala partia budzi jako tako moja symaptie. Boje sie ze
                widza polityke w podobny sposob jak sld i ze zazdroszcza sld jej baronow
                wplywow itd. Boje sie szczerze sie boje. W warszawie z tym jest naprawde
                nieciekawie, a i moje spotkania z ambroziewiczem kiedy sie zachowaywal przy
                mnie bardzo naturalnie zrazily mnie do niego i jego podejscia do polityki. To
                bylo dosc dawno - moze sie zmienil - czasy sie lekko zmienily od naszego
                spotkania
                • Gość: gość Re: Plany MaxFilmu... IP: *.intertop.pl / *.intertop.pl 21.11.04, 15:51
                  Boje sie chmary Toberow w polityce. Nic dobrego to nie przyniesie.
                • Gość: mariano Re: Plany MaxFilmu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:06
                  Ani przez chwilę nie sugerowałem że MS kładzie z powodu MaxFilmu komukolwiek
                  kłody pod nogi - pisałem, ze sukces (a mam nadzieję że tak będzie) ma wielu
                  ojców a przy okazji zbliżającej się kampanii tym bardziej. W każdej partii
                  politycznej są tacy, którzy uprawiają politykę dla pieniędzy i tacy, którzy
                  próbują poprzez politykę zrobić cos dla potomności.
            • aga.mix Re: Plany MaxFilmu... 21.11.04, 18:21
              Sama widziałam młodzieżówkę PO. 11 listopada. Na młodych to onie nie wyglądali.
              pomysł kina jak najbardziej popieramy. Kultury nigdy za wiele. Niestety
              chamstwo szerzy się wszędzie. A polityka nigdy nie będzie czysta jak matka
              ziemia. Tylko ona jest w stanie wydać czysty owoc. Ci którzy kierują się czystą
              polityką wiedzą, że tylko prawda ma prawo mieć głos. Na nasze szczęście mamy
              wielu przyjaciół. W radzie również. Bo nie jest ważna ilość. Liczy się jakość.
    • marianeq Re: siedlecki multipleksik 23.11.04, 12:10
      W dzisiejszym Pulsie Biznesu jest całostronicowy materiał o Max Filmie. Polecam.
      PA!wel
    • brat_szczepana Re: siedlecki multipleksik 25.11.04, 20:05
      Mniej kin w Warszawie, więcej na prowincji.

Włodzimierz Pawłowski 23-11-2004, ostatnia aktualizacja 23-11-2004 19:42
      Za pieniądze ze sprzedaży kin w Warszawie władze Mazowsza chcą wybudować sieć
      multipleksów w byłych miastach wojewódzkich.
      - Nie jest naszym celem zagęszczanie sieci kin w Warszawie, szczególnie że nie
      istniejemy w Płocku, Radomiu czy Siedlcach - mówi wicemarszałek sejmiku samorzą-
      dowego województwa mazowieckiego Arkadiusz Czartoryski. Nie podoba mu się, że
      mieszkańcy tych miast na premiery filmowe muszą jeździć do stolicy. Jakie z te-
      go wyjście? Wybudować na prowincji sieć profesjonalnych, dużych kin. - Nie zwyk-
      łych multipleksów, ale prawdziwych centrów kultury filmowej. Taka jest nasza
      nowa filozofia i misja sejmiku - dodaje wicemarszałek.
      Pomysł jest prosty. Samorząd województwa przejął Instytucję Filmową Max Film
      (to zasobna firma, posiadająca majątek w czterech województwach) i przekształ-
      cił ją tak, by mogła sprzedać zbędne nieruchomości na terenie Warszawy, a za
      uzyskany kapitał wybudować sieć kin poza stolicą. Wymienia się m.in. Polonię
      i Warsa jako te kina, które sprzedane zostaną w pierwszym rzucie, bo "nie ma
      sensu dalsze ich utrzymywanie".
      Wicemarszałek liczy na znaczne wpływy. - Jedna nieruchomość w Warszawie to mi-
      liony złotych. Z tego zbierze się pokaźny kapitał wyjściowy - tłumaczy Czarto-
      ryski. Dlatego objeżdża województwo, dogadując z władzami byłych miast wojewódz-
      kich nowe inwestycje filmowe.
      W Płocku Max Film zamierza gruntownie zmodernizować budynki kin Przedwiośnie
      przy ul. Tumskiej i Diana przy ul. Kazimierza Wielkiego. W Siedlcach liczy na
      atrakcyjną działkę przy miejskim amfiteatrze, na której zamierza za ok. 10 mln
      zł wybudować trzy-, czterosalowe kino. W Radomiu szuka działki w centrum mias-
      ta, na której mogłoby powstać centrum rozrywki z sześcioma salami kinowymi.
      Mniej zaawansowane są rozmowy w Ostrołęce i Ciechanowie, ale i tam władze Mazow-
      sza chcą inwestować w multipleksy.

• Gość: mariano Re: siedlecki multipleksik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:11
        N dzisiejszej sesji Rady Miasta podjęto uchwałę o przekazaniu terenów pod
        budowę multikina. Jak sprawnie wszystko pójdzie już wiosną rozpoczną sie
        pierwsze prace.
        • pogus Re: siedlecki multipleksik 26.01.05, 10:30
          10 lutego prezydent ma podpisać umowę w marszałkiem województwa na budowę owego
          obiektu; wartość ok. 10 mln zł
          • Gość: Mintaj Re: siedlecki multipleksik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:30
            a "Sojusz" najprawdopodobniej zostanie oddany Bibliotece Miejskiej i
            przerobiony na archiwa...
            • emektb Re: siedlecki multipleksik 26.01.05, 12:42
              Ja powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że ten mulipleksik to nie jest wcale
              taki zły geszeft. Przecież w Sojuszu te archiwa a przy nich parę osób do pracy
              w Centrum będzie można zrobić teatr znowu parę miejsc pracy a i kędzierzawy
              będzie zadowolony no a Podlasie będzie mógł ktos wynająć i zrobić prawdziwą
              kulturę choć może ciut komercyjną:)) To jest naprawdę okej. A przeccież w
              multipleksie też nie zatrudnią ludzi z SLD albo SDPL na ten przykład tylko
              Samoobrony, LPR lub PSL, czyli koalicji z sejmiku:))

brawo, majstersztyk
              • tramwajsiedlecki Re: siedlecki multipleksik 01.02.05, 13:27
                A jednak się coś rusza. Jest inwestor, jest współpraca ze strony miasta.
                Bardzo dobrze.
    • Gość: wojtek Wy wiecie co to jest? IP: *.chello.pl 15.02.05, 10:23
    • Gość: wojtek MULTIPLEKS?? IP: *.chello.pl 15.02.05, 10:24
      Multipleks to kino chyba co ma kilka razy wiecej sal niz trzy... mi raczej
      multipleks kojarzy ise z przynajmniej dziesiecioma salami...
      • emektb Re: MULTIPLEKS?? 15.02.05, 11:32
        he, he toć to prawda
        • Gość: Westwind Re: MULTIPLEKS?? IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 15:27
          Tytuł wątku wszystko wyjaśnia: MULTIPLEKSIK
          • Gość: Bambi Slovakia Re: MULTIPLEKS?? IP: *.plusgsm.pl 15.02.05, 16:56
            Panowie nie narzekajcie to i tak wiecej niz teraz :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka