IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 14.11.04, 19:51
Miał być w Sali Białej koncert pieśni niepodległościowych, a rozpoczął go w
głównej roli radny L. Szymański i s-ka. Opowiadał jak policja biła ich
młodzież. Nawoływał do otwarcia na wschód, a nie na zachód. Ciekawe czy ktoś
to nagrywał?
Obserwuj wątek
    • siedlczanin1 Re: Wiec LPR 14.11.04, 20:38
      A czego spodziewałeś(łaś) się po panu L. Sz. On mówi wszędzie tylko gdzie może,
      choć najczęściej sam nie wie co mówi. Najładniej co mu wyszło, to bicie się w
      pierśi za przynależność do ZSMP. Chociaż raz wiedziałem o co mu chodzi, bo
      reszta to bełkot.
    • j.b102 Re: Dobierają się do LPR 15.11.04, 10:39
      www.info.onet.pl/1008806,11,item.html
    • Gość: Igrek Re: Wiec LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 10:46
      Byłem. Bardzo fajnie, że MOK rozszerzył swoją ofertę o pokazy cyrkowe. Może na
      nastepnym koncercie wystąpia tu inni klauni z Ligi...
      • Gość: mariano Re: Wiec LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 11:34
        Zastanawiam się jak długo i co trzeba zrobić, by błazenady te zakończyć. Czy
        pozbawienie funkcji v-ce L.Sz. uwolniłoby wiele (bo nie tylko w MOK-u miały
        miejsca takie przypadki)innych uroczystosci i spotkań w Siedlcach.
        • Gość: kanye Re: Wiec LPR IP: *.aster.pl 15.11.04, 11:49
          a to dobre,hehehe.kiedy nastepny jakis wystep??juz nie moge sie doczekac
          spotkan przed wyborami;)
        • Gość: miś Re: Wiec LPR IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 15.11.04, 12:07
          podobno jeszcze lepsze popisy w wykonaniu tego pana są na sesjach. Szkoda, że nie mogę tego oglądać. Myślę, że jest za mocny żeby go wywalić z wiceprzewodniczącego, przecież jest w koalicji. Ale pomysł dobry, tylko siły za małe.
        • emektb Re: Wiec LPR 15.11.04, 12:45
          Gość portalu: mariano napisał(a):

> Zastanawiam się jak długo i co trzeba zrobić, by błazenady te zakończyć. Czy
          > pozbawienie funkcji v-ce L.Sz. uwolniłoby wiele (bo nie tylko w MOK-u miały
          > miejsca takie przypadki)innych uroczystosci i spotkań w Siedlcach.

Miałem się w sprawie vice nie odzywać. Robię to na prośbę znajomka:) Drogi
          Mariano przez wzgląd na szacunek do twej osoby apelują nie wywalajcie
          viceLeszka. To będzie najgorsze z możliwych zagrań. Nie chcę też znów późńiej
          powtarzać - a nie mówiłem.
          • Gość: miś Re: Wiec LPR IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 15.11.04, 15:33
            mariano, jeżeli pod emektb kryje sie Myrcha to nie wiedziałem, ze on jest za
            L.Sz. Ale na tyle na ile go znam to pewnie znowu podpuszcza. Popisy tego pana
            Sz. jak już pisałem widziałem i słyszałem. Jeżeli tacy ludzie dowodzą Radą
            Miasta, to już się niczemu nie dziwię.
            • emenemki Re: Wiec LPR 15.11.04, 19:52
              Z tym dowodzeniem, to bez przesady, chyba że ma jakieś uprawnienia, o których
              nie wiem.
              Ale zgadzam się z emkiem, wywalenie go byłoby jednym z najgorszych pomysłów
              rady. Wiecie co by się po tym działo: <<Te przebrzydłe liberały zawiązały
              spisek z parszywymi komunistami w celu zniszczenia nas, jedynych prawdziwych
              synów tej Ziemii>> itp.
              Może nie warto?
              • Gość: miś Re: Wiec LPR IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 15.11.04, 22:27
                jeśli jesteście za L.Sz. i tak go bronicie przed odwołaniem, to się wam dziwię,
                ale to wasz sprawa. A tak w rzeczywistości, to dużo krzyku, a nikt z obecnych
                radnych nie odważy się zgłosić wniosku o odwołanie tego oszołoma. To nie tn
                skład rady żeby było go na to stać.
                • emenemki Re: Wiec LPR 16.11.04, 12:52
                  To nie jest tak. Problem L.Sz. polega na tym, na czym polega to w przypadku
                  większości tego typu ludzi. Do niego nie dotrze, że coś robi źle, bo i tak jest
                  przekonany o swojej nieomylności i misji. Jednak do jego wyborców dotrze jasny
                  sygnał, że ich idol jest dyskryminowany i tłamszony.
                  Nawarzono piwa powołując go na to stanowisko, w imię bliżej nieokreślonych
                  korzyści. Teraz już za późno... I nieważne jak mi z tego powodu przykro...
    • muchawka Re: Wiec LPR 15.11.04, 13:59
      Ta się poprostu nie robi. Miał być koncert orkiestry wileńskiej, muzycy wyszli
      i stali jak głupki, bo jakiś dziwny facet nawijał coś o LPR i o rzekomo pobitych
      politycznych huliganach. Jak tak można? Co mnie i tych którzy przyszli obchodzą
      takie dyrdymały? Chcieliśmy posłuchać dobrej muzyki, a nie nadętego indora.
      Wstyd!
      • rudy74 Re: Wiec LPR 16.11.04, 08:18
        SLD nie bedzie stac na zlozenie wniosku na odwolanie Szymanskieg czekaja z tym
        jak swego czasu ich koledzy w Sejmie zLeperem wyzwal ich od zlodziei bandytow
        itd a oni dalej sie czaja SLD jest slabe podzielone i rozpada sie na kilka
        czesci oni sa slabi nie potrafia napisac wniosku o odwolanie co to za opozycja
        • Gość: Kłobuk Re: Wiec LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:42
          Drodzy dziennikarze a Wy nie możecie nic w tej sprawie zrobić?? Wyśledzić,
          wywąchać jakąś aferkę z udziałem Szymańskiego. Tylko o głupotach piszecie?
          Chyba nie. Do roboty - jak to śpiewali nasi przodkowie też synowie tej ziemi.
          • Gość: kanye Re: Wiec LPR IP: *.aster.pl 17.11.04, 20:08
            widze,ze radny taki sobie,ale fachowiec to z niego zaden,zapytajcie sie
            ludzi,ktorym robil te techinke grzewcza jaki to on jest dobry chlop.po jego
            robocie wszyscy sa chorzy!!
    • razowiec Wyszedł obronną ręką 17.11.04, 23:55
      muchawka 15.11.2004 13:59
      Tak się poprostu nie robi. Miał być koncert orkiestry wileńskiej, muzycy wyszli
      i stali jak głupki, bo jakiś dziwny facet nawijał coś o LPR i o rzekomo pobitych
      politycznych huliganach. Jak tak można? Co mnie i tych którzy przyszli obchodzą
      takie dyrdymały? Chcieliśmy posłuchać dobrej muzyki, a nie nadętego indora.
      Wstyd!

filmmix 15.11.2004 15:30
      wczoraj na "Pręgach" było 108 osób!!!
      i widzieliśmy wśród nich Baad'a!
      w tym samym czasie inny forumowicz - brytanbrytan brylował w Sali Białej (gala
      tylko na zaproszenia, ktoś już o niej dziś pisał w osobnym wątku), pozdrowienia!

brytanbrytan 16.11.2004 16:35
      Ja brylowałem?
      A co napiszę, bedę wiedział jutro około 6-ej rano. ;)

brat_szczepana 15.11.2004 16:47
      Jeżeli tam było tak, jak pisał muchawka, to brytanbrytan ma problem - napisać
      prawdy nie uchodzi, a pochwalić hucpę nie wypada.
      ******************************88
      Brytan wyszedł jednak obronną ręką. Napisał o tym zdarzeniu krótko, ale
      treściwie:
      Ostatni punkt obchodów Dnia Niepodległości – koncert Wileńskiej Orkiestry
      Kameralnej w Miejskim Ośrodku Kultury – natomiast zaskoczył. Po pierwsze tym,
      że poprzedziła go agitacja polityczna kilku siedleckich radnych. Po drugie –
      repertuarem, zapowiadana muzyka i poezja patriotyczna pojawiły się tu bowiem w
      ilościach śladowych. Dla mnie jednak najważniejsze było ostatnie zaskoczenie.
      Zespół pod dyrekcją Zbigniewa Lewickiego, z pianistą-konferansjerem Andrzejem
      Pileckim i młodziutką wokalistką Eweliną Saszenko po prostu zachwyca. W jego
      wykonaniu kompozycje barokowe brzmią równie wirtuozersko, co czardasze czy
      walc „Embarras”. A to sprawia, że już warto czekać na kolejną wizytę wileńskich
      kameralistów w Siedlcach.

Cały artykuł w PEK-u, www.echo.siedlce.net/?p=17&j=1&id=318
      • gentelmen36 Re: Jeszcze chwila LPR 23.11.04, 01:13
        Odwołując L.Sz. ci którzy go odwołają, a na pewno nie boją się tego, zrobili by
        z niego "bohatera". Czuję, że ci radni zdają sobie z tego sprawę, więc dlatego
        tego nie robią. L. tak to przedstawi w mediach i w kościołach, że zaczną go
        wielbić tłumy. Najlepszy sposób to obojętność. Ten człowiek wykorzystuje
        kościół do uprawiania polityki i mam nadzieję, że ludzie przejżą na oczy i
        zobaczą któż to jest. "Mieczem wojujesz, od miecza zginiesz". To było do L.Sz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka