Gość: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:50 Ładny bunkierek wrasta w okolicę (przy boisku Pogoni) Domek z betonu i szkła niczym w USA. A dwa kroki dalej robi się stylowo (Świrskiego) Lubie jednak Siedlce za..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bydlaq Re: Siedlce - nowe obiekty 17.11.04, 08:32 Nowe obiekty? A czy ktoś zna szczegóły sali koncertowej przy Zespole Szkół Muzycznych. POdobno piękny będzie budynek. Tyle że nie ma kasy na dokończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:08 Skoro jesteśmy przy tym "bunkierku",jak myślicie czy wielką "gołą" powierzchnię od strony ul Wojskowej zaprojektowano pod kątem walorów estetycznych,czy jako miejsce do wynajęcia, pod banery reklamowe? Czepiam się jak zwykle,wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Siedlce - nowe obiekty 17.11.04, 14:50 Jeżeli masz na myśli TREZOR, to słabo mi sie ten budynek kojarzy ze stylowością, raczej z obrzydliwością. Ten bunkier w swojej prostocie może okazać się elementem spokoju i ładu przestrzennego, w odróżnieniu od pstrokacizny Trezora. Zresztą zobaczymy, jak skończą. Pamiętacie budynek Wałowa/Piłsudskiego w budowie? Też wyglądało to nieszczególnie, a jest pięknym uzupełnieniem pierzeji ulicy. Ważna będzie fasada, ona nada charakter budynkowi. Dziś nie buduje się dużych obiektów handlowych z oknami jak np. dawne domy centrum w Warszawie. Zresztą Galeria Centrum je dokładnie zasłoniła. A Galeria Mokotów, też bez okien, podobnie Arkadia i prezentuja się całkiem, całkiem. Może to będzie Galeria Siedlce? A co powiecie o wykonywanej teraz fasadzie na starej kamienicy przy Świrskiego? (ta, w którą przyłożył jakiś koleś mercedesem). Przebudowa (modernizacja) tego obiektu ciągnie się od kilku lat i chyba ma szansę się w tym roku skończyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opoint Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:01 Jeśli myślisz o nowym obiekcie, który wzrasta na przeciwko Trezora, to ta goła ściana kosztowała majątek. Zresztą ja uwielbiam kamień i dla mnie może być taka "łysa". Mamy odrobinę nowoczesności w Siedlcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 16:28 >to ta goła ściana kosztowała majątek. Ilość włożonej kasy nie zawsze świadczy o "ładności" >i dla mnie może być taka "łysa" i oby taka pozostała,bez reklam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opoint Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:40 I zgadzam się z tobą, że na tej ścianie nie powinno być żadnych reklam, bo zwyczajnie szkoda ją zasłaniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >hardstyler< Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:49 Gmach przy Pogoni mi osobiście pasuje, jednak doczepienie jakiś 'ozdób' na tym dośc kozackim froncie jest raczej nieuniknione, zresztą wystarczy spojżeć na: www.kstrus.com.pl/images/11listopad.jpg - już w projekcie widać sugestię dołożenia banerów/boardów. Zwracam również uwagę na drugi, dość spory gmach handlowo-usługowy na rogu Żytniej i Sokołowskiej. Swoją drogą wie ktoś może co też za atrakcje pojawią się w owych obiektach? Jakieś przecieki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:58 MC DONALD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! 17.11.04, 23:03 Gość portalu: ja napisał(a): > MC DONALD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ratunku, tylko nie to! Odpowiedz Link Zgłoś
ola_er Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! 18.11.04, 07:23 Tylko zastanawia mnie, czy będzie tam jakiś parking. Już teraz zaparkować pod Trezorem to koszmar - a tam jakoś nie widać miejsca naokoło na samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rallye Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:26 Parking podziemny przecież tam w tym bunkrze będzie...nie widziałaś jak głęboko się wrzynali? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.bci.net.pl 18.11.04, 08:45 razowiec napisał: > Gość portalu: ja napisał(a): > > MC DONALD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > Ratunku, tylko nie to! masz uraz do kotleta z bułką? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rallye Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:25 Chyba żartujesz...McDonald's w Siedlcach miał być w każdym nowo budowanym domu handlowym.... poza tym szkoda by było Verony, która jest obok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.siedlce.leased.ids.pl 18.11.04, 09:04 Budynek ladny, fakt. Inwestor jak sie wydawało zacny. Ale czy Inwestor Pan Strus wie czym dla Rzeczpospolitej jest data "11 listopada" W tym dniu na jego inwestycji niestety trwały roboty. A moze inwestor nie uczył sie historii a w domu go nie wyedukowano tez???? Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Siedlce - nowe obiekty 18.11.04, 14:08 Gość portalu: Pawełek napisał(a): > razowiec napisał: > Gość portalu: ja napisał(a): > > > MC DONALD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > > Ratunku, tylko nie to! > > masz uraz do kotleta z bułką? > :-) W piątek do kin wchodzi głośny już film "Super Size Me" - jedno wielkie oskarże- nie koncernu McDonald's. - Jedzenie w fast foodach nie jest na szczęście przymu- sowe. Możemy więc korzystać z wyboru, dopóki jeszcze go mamy - mówi "Gazecie" George Ritzer, socjolog, autor książek "Makdonaldyzacja społeczeństwa" i "Ma- giczny świat konsumpcji" .... Można też działać na szczeblu samorządowym czy narodowym. Niedawno byłem w Kra- kowie, powiedziano mi tam, że McDonald's chciał otworzyć lokal na rynku i odmó- wiono mu pozwolenia. Ma pan więc od razu prosty przykład ograniczania makdonal- dyzacji - przecież gdyby nie samorządy, cały rynek w Krakowie wykupiłyby między- narodowe sieci gastronomiczne, bo je stać na to, żeby przelicytować każdego in- dywidualnego przedsiębiorcę, i w efekcie po paru latach rynek w Krakowie stra- ciłby mnóstwo ze swojego charakteru; zacząłby przypominać główny plac w Fargo w Dakocie Północnej. Jest więc wiele rzeczy, które samorządy mogą zrobić, które zrobiły i które je- szcze powinny zrobić. Dla samorządu wpuszczenie McDonald's w miejsce turystycz- nie atrakcyjne jest decyzją o katastrofalnych skutkach. Na koniec bowiem turys- ta zadaje sobie pytanie: po co tam w ogóle jechać, skoro będzie tak samo jak w moim miasteczku? serwisy.gazeta.pl/kultura/1,34169,2394664.html Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Siedlce - nowe obiekty 18.11.04, 14:27 A czy ktoś widział makdonalda we Włoszech? Makdonaldom i majkrosoftom mówimy stanowcze NIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McDonald`s w IT Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 08:54 Mc Donald`s jest wszędzie. We Włoszech natknęłam się na niego w Wenecji, na jednej z głównych tras turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Siedlce - nowe obiekty 20.11.04, 17:25 Natknąłeś się,ale nie spotykałeś na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
opoint Mc Donald`s 22.11.04, 06:43 Owszem tam nie ma na każdym rogu Mc Donald`sa czy Pizza Hut, mają lokalne restauracyjki w których zazwyczaj serwują pyszną pizzę. Nie ma jak w Niemczech, co krok wielkie żółte M. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosia Re: Siedlce - nowe obiekty 21.11.04, 16:02 Mi opadła szczęka, kiedy zobaczyłam pizze hat i mc donalda w Egipcie. Siedzący w pizza hat, mają widok prosto na Sfinksa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:04 no_login napisał: > A czy ktoś widział makdonalda we Włoszech? Oczywiście!! Nawet próbowałem włoskich kanapek aha nie maja tam shake'ów tylko jakies inne gó... Ale są. Są wszędzie> Gdzie nie spojrzeć McDonalds. OOOO BBOOOOOŻEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rallye Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:33 Albo filmu nie obejrzałeś, albo go nie zrozumiałeś...co za różnica, czy hamburgery będzie sprzedawała u nas pani kazia z budki z hoddogami pod atlasem (do której są większe kolejki notabene niż po cukier za czasów komuny), czy McDonlad's czy inny KFC? Myślisz, że drastycznie zwiększy się ilość zjedzonych bułek z mięsem? Że ludzie nagle zaczną umierać? Ja McDonalds'a odwiedzam jak jestem "w trasie", przeważnie z 10 razy w roku, tam wiem, że nie dostanę biegunki/torsji/... , jak zjem kanapkę i napiję się kawy (co mi się zdarzało jedząc w jakimś przydrożnym barze, czy knajpie). Jak otworzą filię w Siedlcach, odwiedzę czasem, żeby skorzystać z czystej toalety, mi to jakoś nie bedzie w niczym przeszkadzało, że taki budynek będzie sobie stał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:06 Gość portalu: Rallye napisał(a): Jak otworzą filię w Siedlcach, odwiedzę czasem, żeby skorzystać z czystej > toalety żartujesz zaraz małolaty i chamy zasrają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rallye Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:27 A w czym masz problem? Zwróć się może do pracowaników telewizji, radia, że w tym dniu też pracowali, do kolejarzy, kierowóców autobusów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych... Re: Siedlce - nowe obiekty IP: 80.51.234.* 19.11.04, 13:50 Jednym słowem bunkier. Będzie ładnie komponował się z więzieniem ale z bryła banku już nie. Parkingów będzie z dwadzieścia. Nie wystarczy dla kupców. Ciekawe, kiedy z bazarem po drugiej stronie ulicy zrobi ktoś porządek ? Odpowiedz Link Zgłoś
gentelmen36 Re: Siedlce - nowe obiekty 20.11.04, 01:31 Przykro mi to mówić...W SIEDLCACH NIE MA ŻADNEJ "POLITYKI" ARCHITEKTONICZNEJ. Nikt nie dba o to. Nie ma wizji architektonicznej miasta - WOLNA AMERYKANKA W TEJ DZIEDZINIE WYSTĘPUJE. Nie wiem czy władze samorządowe są za to odpowiedzialne czy architekt miejski czy jeszcze ktoś inny...? Ciekaw jestem kto to jest?! Bo znowu pewnie jakaś osoba bez kompetencji tylko kolega Panującego... Przecież wiele naszych kamieniczek to perełki architektoniczne. Nie mówię zaraz, że zabytki klasy "0" ale... No cóż...i w tej dziedzinie nastąpił charmider. Nasuwa mi sie określenie...SIEDLCE NIJAKIE...EKLEKTYZM ARCHITEKTONICZNY. I to jest dopuszczalne... ale ze smakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin11 Re: Siedlce - nowe obiekty 20.11.04, 12:18 I tu się z Tobą Gentelmen zgadzam, w całości. Chętnie ten wątek rozszerzę... Moim marzeniem jest by Siedlce miały swoją starówkę. Od 2 lat to podpowiadam ale cóż...nikt nie słucha. A przecież...wystarczy zamknąć jedną część ul.Kilińskiego (od kościoła garnizonowego do ul.Pułaskiego), wyłożyc ją stylową kostką taką jak ul.Asłanowicza, zostawić oczywiście drzewa i jeszcze z roślinności dołożyć jakieś osobliwości, stworzyć przez to pasaż. Dopuścić tylko ruch lokalny - dostawczy, tak jak np. w Zakopanem na Krupówkach. Od razu ta część centrum miasta stała by się w zainteresowaniu ludzi, którzy pomyślą o turystach no i swoich mieszkańcach w sposób szerszy niż tylko sprzedaż salcesonu czy używanych ciuchów. Myslę, że pojawiły by sie kafejki, kawiarenki, ogródki piwne, inne sklepy niż są, może jakaś galeryjka, może ten pasaż upodobali by sobie młodzi artyści grający - tworzący na ulicach...? Co więcej te cześci przy głównym pierwszym ciagu kamienic ulicy Kilińskiego, w głębi bram stały by sie bardzo atrakcyjne do zainwestowania. Wstyd mi, że w tak pieknych najstarszych kamienicach przy ul.Kilińskiego, głównymi sklepami są "Ciuchlandy"! W tym miejscu wspomnę, jak to kiedyś była restauracja "U Rafalskich" czy vis a vis w innej kamienicy Galeria im.Brata Alberta, realizująca ciekawe przedsięwzięcia artystyczne. A teraz konkretnie... Na rewitalizację starych centrów miast są specjalne fundusze unijne - tylko wyciagnac po nie rece. Nawet z naszym długiem mozna sie o nie starać (np. Węgrów tworzy teraz program odnowienia całego rynku miasta - ogłasza konkurs architektoniczny w tym temacie). Ale coż...jak widac brak pomysłów u władz, brak wizji przyszłości w tej dziedzinie. Ja jednak mam nadzieję, że moje marzenia się spełnią i przez takie przedsięwzięcie Siedlce nabiorą charakteru - ducha - serca. Jeśli nie teraz to na pewno za kilka lat... A tak niewiele trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin11 Re: Siedlce - nowe obiekty 20.11.04, 13:03 A jak się Wam podobają takie "obiekty" jak puste, zarośniete, zaśmiecone place ogrodzone od lat zardzewiałą blachą, będące w centrum miasta i w jego bliskości...? "Piękne" takie miejsce jest przy ul.Sokołowkiej na łuku, na wprost ul.Kś.Niedziałka - cudowny koszmarek, od 10 lat zardzewiała blacha otacza "piekną" zachwaszczoną przestrzeń zieleni...Czy nikt na to nie ma wpływu??? A tył PEKAO S.A. - taki teren zaśmieconej zieleni...do nie dawna stało tam nawet jakieś łóżko...bliskość katedry i nowoczesnego centrum handlowego - dziwi mnie to. Oj...takich miejsc jest wiele w naszym mieście. I co najgorsze, chyba nie mamy na to wpływu. To w ogóle jest szerszy temat... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.mix Re: Siedlce - nowe obiekty 21.11.04, 18:23 O tym juz też było na innych tematach. Nigdy nie uda się rozładować ruchu samochodowego. Niestety kiedy weszła powszechna motoryzacja cierpi na tym wszystko. Łącznie z naszą czystą jeszcze gdzie niegdzie przyrodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.04, 08:08 Budynek biurowo-handlowy przy Wojskowej na placu Pogoni uważam za bardzo ciekawą propozycję architektoniczną. Nie bardzo rozumiem, skąd skojarzenie z bunkrem? Jeżeli już, to takim bunkrem jest ATLAS. Budynek przy Pogoni ma bardzo spokojną architekturę nie drażniącą udziwnie- niami, zachowuje wręcz klasyczny spokój, co widać teraz, gdy na zewnętrznej ścianie pojawia się ciepła w tonacji kamienna wykładzina. Przeszklony parter do- daje lekkości i wrażenia, jakby obiekt unosił się nieco nad ziemią. Nie wydaje się, aby szlachetny materiał wykładziny zewnętrznej. mógł służyć jako tło dla niezliczonej ilości bannerów. Całość charakteryzuje ład przestrzenny i wręcz olimpijski spokój, co może ma jakiś związek z pobliskimi obiektami sportowymi. W tym sąsiedztwie tym bardziej straszy koszmarek architektoniczny, jakim jest hotel Pogoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes de Basel Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.public.unibas.ch 22.11.04, 09:15 normalnie domy centrum, marszalkowska rog alei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:10 Gość portalu: Westwind napisał(a): > Budynek biurowo-handlowy przy Wojskowej na placu Pogoni uważam za bardzo > ciekawą propozycję architektoniczną. Nie bardzo rozumiem, skąd skojarzenie > z bunkrem? Jeżeli już, to takim bunkrem jest ATLAS. > Budynek przy Pogoni ma bardzo spokojną architekturę nie drażniącą udziwnie- > niami, zachowuje wręcz klasyczny spokój, co widać teraz, gdy na zewnętrznej > ścianie pojawia się ciepła w tonacji kamienna wykładzina. Przeszklony parter do > - > daje lekkości i wrażenia, jakby obiekt unosił się nieco nad ziemią. Nie wydaje > się, aby szlachetny materiał wykładziny zewnętrznej. mógł służyć jako tło dla > niezliczonej ilości bannerów. Całość charakteryzuje ład przestrzenny i wręcz > olimpijski spokój, co może ma jakiś związek z pobliskimi obiektami sportowymi. > W tym sąsiedztwie tym bardziej straszy koszmarek architektoniczny, jakim jest > hotel Pogoni. Hyba Strusowi to w ulotce albo jakimś prospekcie pisałeś Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Siedlce - nowe obiekty 23.11.04, 07:44 > Hyba Strusowi to w ulotce albo jakimś prospekcie pisałeś chyba nie pisał LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.chello.pl 15.02.05, 11:01 www.trader.pl/pl/developer/details-inwestycja,39226571403272003141552.asp Odpowiedz Link Zgłoś