Dodaj do ulubionych

Siedlce - nowe obiekty

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:50
Ładny bunkierek wrasta w okolicę (przy boisku Pogoni) Domek z betonu i szkła
niczym w USA. A dwa kroki dalej robi się stylowo (Świrskiego) Lubie jednak
Siedlce za.....
Obserwuj wątek
    • bydlaq Re: Siedlce - nowe obiekty 17.11.04, 08:32
      Nowe obiekty?
      A czy ktoś zna szczegóły sali koncertowej przy Zespole Szkół Muzycznych.
      POdobno piękny będzie budynek. Tyle że nie ma kasy na dokończenie.
    • Gość: n_l Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:08
      Skoro jesteśmy przy tym "bunkierku",jak myślicie czy wielką
      "gołą" powierzchnię od strony ul Wojskowej zaprojektowano pod
      kątem walorów estetycznych,czy jako miejsce do wynajęcia,
      pod banery reklamowe?
      Czepiam się jak zwykle,wiem.
      • klemens.klemens Re: Siedlce - nowe obiekty 17.11.04, 14:50
        Jeżeli masz na myśli TREZOR, to słabo mi sie ten budynek kojarzy ze
        stylowością, raczej z obrzydliwością.

Ten bunkier w swojej prostocie może okazać się elementem spokoju i ładu
        przestrzennego, w odróżnieniu od pstrokacizny Trezora. Zresztą zobaczymy, jak
        skończą. Pamiętacie budynek Wałowa/Piłsudskiego w budowie? Też wyglądało to
        nieszczególnie, a jest pięknym uzupełnieniem pierzeji ulicy.

Ważna będzie fasada, ona nada charakter budynkowi. Dziś nie buduje się dużych
        obiektów handlowych z oknami jak np. dawne domy centrum w Warszawie. Zresztą
        Galeria Centrum je dokładnie zasłoniła. A Galeria Mokotów, też bez okien,
        podobnie Arkadia i prezentuja się całkiem, całkiem. Może to będzie Galeria
        Siedlce?

A co powiecie o wykonywanej teraz fasadzie na starej kamienicy przy Świrskiego?
        (ta, w którą przyłożył jakiś koleś mercedesem). Przebudowa (modernizacja) tego
        obiektu ciągnie się od kilku lat i chyba ma szansę się w tym roku skończyc.
      • Gość: opoint Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:01
        Jeśli myślisz o nowym obiekcie, który wzrasta na przeciwko Trezora, to ta goła
        ściana kosztowała majątek. Zresztą ja uwielbiam kamień i dla mnie może być
        taka "łysa". Mamy odrobinę nowoczesności w Siedlcach.
        • Gość: n_l Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 16:28
          >to ta goła ściana kosztowała majątek.
          Ilość włożonej kasy nie zawsze świadczy o "ładności"
          >i dla mnie może być taka "łysa"
          i oby taka pozostała,bez reklam :-)
          • Gość: opoint Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:40
            I zgadzam się z tobą, że na tej ścianie nie powinno być żadnych reklam, bo
            zwyczajnie szkoda ją zasłaniać.
    • Gość: >hardstyler< Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:49
      Gmach przy Pogoni mi osobiście pasuje, jednak doczepienie jakiś 'ozdób' na tym
      dośc kozackim froncie jest raczej nieuniknione, zresztą wystarczy spojżeć na:
      www.kstrus.com.pl/images/11listopad.jpg - już w projekcie widać sugestię
      dołożenia banerów/boardów. Zwracam również uwagę na drugi, dość spory gmach
      handlowo-usługowy na rogu Żytniej i Sokołowskiej. Swoją drogą wie ktoś może co
      też za atrakcje pojawią się w owych obiektach? Jakieś przecieki?:)
      • Gość: ja Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:58
        MC DONALD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • razowiec Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! 17.11.04, 23:03
          Gość portalu: ja napisał(a):
          > MC DONALD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ratunku, tylko nie to!
          • ola_er Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! 18.11.04, 07:23
            Tylko zastanawia mnie, czy będzie tam jakiś parking. Już teraz zaparkować pod
            Trezorem to koszmar - a tam jakoś nie widać miejsca naokoło na samochody.
            • Gość: Rallye Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:26
              Parking podziemny przecież tam w tym bunkrze będzie...nie widziałaś jak głęboko
              się wrzynali? :)
          • Gość: Pawełek Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.bci.net.pl 18.11.04, 08:45
            razowiec napisał:

> Gość portalu: ja napisał(a):
            > > MC DONALD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            >
            > Ratunku, tylko nie to!

masz uraz do kotleta z bułką?
            :-)
        • Gość: Rallye Re: Bunkier rulz!:) Sokołowska też buduje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:25
          Chyba żartujesz...McDonald's w Siedlcach miał być w każdym nowo budowanym domu
          handlowym.... poza tym szkoda by było Verony, która jest obok...
    • Gość: gosc Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.siedlce.leased.ids.pl 18.11.04, 09:04
      Budynek ladny, fakt. Inwestor jak sie wydawało zacny. Ale czy Inwestor Pan
      Strus wie czym dla Rzeczpospolitej jest data "11 listopada" W tym dniu na jego
      inwestycji niestety trwały roboty. A moze inwestor nie uczył sie historii a w
      domu go nie wyedukowano tez????
      • razowiec Re: Siedlce - nowe obiekty 18.11.04, 14:08
        Gość portalu: Pawełek napisał(a):
        > razowiec napisał:
        > Gość portalu: ja napisał(a):
        > > > MC DONALD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > > > Ratunku, tylko nie to!
        > > masz uraz do kotleta z bułką?
        > :-)

W piątek do kin wchodzi głośny już film "Super Size Me" - jedno wielkie oskarże-
        nie koncernu McDonald's. - Jedzenie w fast foodach nie jest na szczęście przymu-
        sowe. Możemy więc korzystać z wyboru, dopóki jeszcze go mamy - mówi "Gazecie"
        George Ritzer, socjolog, autor książek "Makdonaldyzacja społeczeństwa" i "Ma-
        giczny świat konsumpcji"
        ....
        Można też działać na szczeblu samorządowym czy narodowym. Niedawno byłem w Kra-
        kowie, powiedziano mi tam, że McDonald's chciał otworzyć lokal na rynku i odmó-
        wiono mu pozwolenia. Ma pan więc od razu prosty przykład ograniczania makdonal-
        dyzacji - przecież gdyby nie samorządy, cały rynek w Krakowie wykupiłyby między-
        narodowe sieci gastronomiczne, bo je stać na to, żeby przelicytować każdego in-
        dywidualnego przedsiębiorcę, i w efekcie po paru latach rynek w Krakowie stra-
        ciłby mnóstwo ze swojego charakteru; zacząłby przypominać główny plac w Fargo w
        Dakocie Północnej.
        Jest więc wiele rzeczy, które samorządy mogą zrobić, które zrobiły i które je-
        szcze powinny zrobić. Dla samorządu wpuszczenie McDonald's w miejsce turystycz-
        nie atrakcyjne jest decyzją o katastrofalnych skutkach. Na koniec bowiem turys-
        ta zadaje sobie pytanie: po co tam w ogóle jechać, skoro będzie tak samo jak w
        moim miasteczku?
        serwisy.gazeta.pl/kultura/1,34169,2394664.html
        • no_login Re: Siedlce - nowe obiekty 18.11.04, 14:27
          A czy ktoś widział makdonalda we Włoszech?
          Makdonaldom i majkrosoftom mówimy stanowcze NIE !!!
          • Gość: McDonald`s w IT Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 08:54
            Mc Donald`s jest wszędzie. We Włoszech natknęłam się na niego w Wenecji, na
            jednej z głównych tras turystycznych.
            • no_login Re: Siedlce - nowe obiekty 20.11.04, 17:25
              Natknąłeś się,ale nie spotykałeś na każdym kroku.
              • opoint Mc Donald`s 22.11.04, 06:43
                Owszem tam nie ma na każdym rogu Mc Donald`sa czy Pizza Hut, mają lokalne
                restauracyjki w których zazwyczaj serwują pyszną pizzę. Nie ma jak w Niemczech,
                co krok wielkie żółte M.
            • zlosia Re: Siedlce - nowe obiekty 21.11.04, 16:02
              Mi opadła szczęka, kiedy zobaczyłam pizze hat i mc donalda w Egipcie. Siedzący
              w pizza hat, mają widok prosto na Sfinksa.
          • Gość: ja Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:04
            no_login napisał:

> A czy ktoś widział makdonalda we Włoszech?

Oczywiście!! Nawet próbowałem włoskich kanapek aha nie maja tam shake'ów tylko
            jakies inne gó... Ale są. Są wszędzie> Gdzie nie spojrzeć McDonalds. OOOO
            BBOOOOOŻEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Rallye Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:33
          Albo filmu nie obejrzałeś, albo go nie zrozumiałeś...co za różnica, czy
          hamburgery będzie sprzedawała u nas pani kazia z budki z hoddogami pod atlasem
          (do której są większe kolejki notabene niż po cukier za czasów komuny), czy
          McDonlad's czy inny KFC? Myślisz, że drastycznie zwiększy się ilość zjedzonych
          bułek z mięsem? Że ludzie nagle zaczną umierać?

Ja McDonalds'a odwiedzam jak jestem "w trasie", przeważnie z 10 razy w roku, tam
          wiem, że nie dostanę biegunki/torsji/... , jak zjem kanapkę i napiję się kawy
          (co mi się zdarzało jedząc w jakimś przydrożnym barze, czy knajpie).

Jak otworzą filię w Siedlcach, odwiedzę czasem, żeby skorzystać z czystej
          toalety, mi to jakoś nie bedzie w niczym przeszkadzało, że taki budynek będzie
          sobie stał.
          • Gość: ja Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:06
            Gość portalu: Rallye napisał(a):

Jak otworzą filię w Siedlcach, odwiedzę czasem, żeby skorzystać z czystej
            > toalety

żartujesz zaraz małolaty i chamy zasrają
      • no_login Re: Siedlce - nowe obiekty 18.11.04, 14:35
        Nie tylko on.
        Niestety.
        • razowiec Re: Siedlce - nowe obiekty 18.11.04, 15:18
          I tu niestety masz rację.
      • Gość: Rallye Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:27
        A w czym masz problem?
        Zwróć się może do pracowaników telewizji, radia, że w tym dniu też pracowali, do
        kolejarzy, kierowóców autobusów....
    • Gość: Krzych... Re: Siedlce - nowe obiekty IP: 80.51.234.* 19.11.04, 13:50
      Jednym słowem bunkier. Będzie ładnie komponował się z więzieniem ale z bryła
      banku już nie. Parkingów będzie z dwadzieścia. Nie wystarczy dla kupców.
      Ciekawe, kiedy z bazarem po drugiej stronie ulicy zrobi ktoś porządek ?
      • gentelmen36 Re: Siedlce - nowe obiekty 20.11.04, 01:31
        Przykro mi to mówić...W SIEDLCACH NIE MA ŻADNEJ "POLITYKI" ARCHITEKTONICZNEJ.
        Nikt nie dba o to. Nie ma wizji architektonicznej miasta - WOLNA AMERYKANKA W
        TEJ DZIEDZINIE WYSTĘPUJE. Nie wiem czy władze samorządowe są za to
        odpowiedzialne czy architekt miejski czy jeszcze ktoś inny...? Ciekaw jestem
        kto to jest?! Bo znowu pewnie jakaś osoba bez kompetencji tylko kolega
        Panującego...
        Przecież wiele naszych kamieniczek to perełki architektoniczne. Nie mówię
        zaraz, że zabytki klasy "0" ale...
        No cóż...i w tej dziedzinie nastąpił charmider. Nasuwa mi sie
        określenie...SIEDLCE NIJAKIE...EKLEKTYZM ARCHITEKTONICZNY. I to jest
        dopuszczalne... ale ze smakiem.
        • siedlczanin11 Re: Siedlce - nowe obiekty 20.11.04, 12:18
          I tu się z Tobą Gentelmen zgadzam, w całości. Chętnie ten wątek rozszerzę...
          Moim marzeniem jest by Siedlce miały swoją starówkę.
          Od 2 lat to podpowiadam ale cóż...nikt nie słucha.
          A przecież...wystarczy zamknąć jedną część ul.Kilińskiego (od kościoła
          garnizonowego do ul.Pułaskiego), wyłożyc ją stylową kostką taką jak
          ul.Asłanowicza, zostawić oczywiście drzewa i jeszcze z roślinności dołożyć
          jakieś osobliwości, stworzyć przez to pasaż. Dopuścić tylko ruch lokalny -
          dostawczy, tak jak np. w Zakopanem na Krupówkach. Od razu ta część centrum
          miasta stała by się w zainteresowaniu ludzi, którzy pomyślą o turystach no i
          swoich mieszkańcach w sposób szerszy niż tylko sprzedaż salcesonu czy używanych
          ciuchów. Myslę, że pojawiły by sie kafejki, kawiarenki, ogródki piwne, inne
          sklepy niż są, może jakaś galeryjka, może ten pasaż upodobali by sobie młodzi
          artyści grający - tworzący na ulicach...? Co więcej te cześci przy głównym
          pierwszym ciagu kamienic ulicy Kilińskiego, w głębi bram stały by sie bardzo
          atrakcyjne do zainwestowania. Wstyd mi, że w tak pieknych najstarszych
          kamienicach przy ul.Kilińskiego, głównymi sklepami są "Ciuchlandy"! W tym
          miejscu wspomnę, jak to kiedyś była restauracja "U Rafalskich" czy vis a vis w
          innej kamienicy Galeria im.Brata Alberta, realizująca ciekawe przedsięwzięcia
          artystyczne.
          A teraz konkretnie... Na rewitalizację starych centrów miast są specjalne
          fundusze unijne - tylko wyciagnac po nie rece. Nawet z naszym długiem mozna sie
          o nie starać (np. Węgrów tworzy teraz program odnowienia całego rynku miasta -
          ogłasza konkurs architektoniczny w tym temacie).
          Ale coż...jak widac brak pomysłów u władz, brak wizji przyszłości w tej
          dziedzinie.
          Ja jednak mam nadzieję, że moje marzenia się spełnią i przez takie
          przedsięwzięcie Siedlce nabiorą charakteru - ducha - serca.
          Jeśli nie teraz to na pewno za kilka lat... A tak niewiele trzeba...
          • siedlczanin11 Re: Siedlce - nowe obiekty 20.11.04, 13:03
            A jak się Wam podobają takie "obiekty" jak puste, zarośniete, zaśmiecone place
            ogrodzone od lat zardzewiałą blachą, będące w centrum miasta i w jego
            bliskości...? "Piękne" takie miejsce jest przy ul.Sokołowkiej na łuku, na
            wprost ul.Kś.Niedziałka - cudowny koszmarek, od 10 lat zardzewiała blacha
            otacza "piekną" zachwaszczoną przestrzeń zieleni...Czy nikt na to nie ma
            wpływu???
            A tył PEKAO S.A. - taki teren zaśmieconej zieleni...do nie dawna stało tam
            nawet jakieś łóżko...bliskość katedry i nowoczesnego centrum handlowego - dziwi
            mnie to. Oj...takich miejsc jest wiele w naszym mieście. I co najgorsze, chyba
            nie mamy na to wpływu. To w ogóle jest szerszy temat...
          • aga.mix Re: Siedlce - nowe obiekty 21.11.04, 18:23
            O tym juz też było na innych tematach. Nigdy nie uda się rozładować ruchu
            samochodowego. Niestety kiedy weszła powszechna motoryzacja cierpi na tym
            wszystko. Łącznie z naszą czystą jeszcze gdzie niegdzie przyrodą.
            • Gość: Westwind Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.04, 08:08
              Budynek biurowo-handlowy przy Wojskowej na placu Pogoni uważam za bardzo
              ciekawą propozycję architektoniczną. Nie bardzo rozumiem, skąd skojarzenie
              z bunkrem? Jeżeli już, to takim bunkrem jest ATLAS.
              Budynek przy Pogoni ma bardzo spokojną architekturę nie drażniącą udziwnie-
              niami, zachowuje wręcz klasyczny spokój, co widać teraz, gdy na zewnętrznej
              ścianie pojawia się ciepła w tonacji kamienna wykładzina. Przeszklony parter do-
              daje lekkości i wrażenia, jakby obiekt unosił się nieco nad ziemią. Nie wydaje
              się, aby szlachetny materiał wykładziny zewnętrznej. mógł służyć jako tło dla
              niezliczonej ilości bannerów. Całość charakteryzuje ład przestrzenny i wręcz
              olimpijski spokój, co może ma jakiś związek z pobliskimi obiektami sportowymi.
              W tym sąsiedztwie tym bardziej straszy koszmarek architektoniczny, jakim jest
              hotel Pogoni.
              • Gość: Agnes de Basel Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.public.unibas.ch 22.11.04, 09:15
                normalnie domy centrum, marszalkowska rog alei
              • Gość: ja Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:10
                Gość portalu: Westwind napisał(a):

> Budynek biurowo-handlowy przy Wojskowej na placu Pogoni uważam za bardzo
                > ciekawą propozycję architektoniczną. Nie bardzo rozumiem, skąd skojarzenie
                > z bunkrem? Jeżeli już, to takim bunkrem jest ATLAS.
                > Budynek przy Pogoni ma bardzo spokojną architekturę nie drażniącą udziwnie-
                > niami, zachowuje wręcz klasyczny spokój, co widać teraz, gdy na zewnętrznej
                > ścianie pojawia się ciepła w tonacji kamienna wykładzina. Przeszklony parter
                do
                > -
                > daje lekkości i wrażenia, jakby obiekt unosił się nieco nad ziemią. Nie
                wydaje
                > się, aby szlachetny materiał wykładziny zewnętrznej. mógł służyć jako tło dla
                > niezliczonej ilości bannerów. Całość charakteryzuje ład przestrzenny i wręcz
                > olimpijski spokój, co może ma jakiś związek z pobliskimi obiektami
                sportowymi.
                > W tym sąsiedztwie tym bardziej straszy koszmarek architektoniczny, jakim jest
                > hotel Pogoni.
                Hyba Strusowi to w ulotce albo jakimś prospekcie pisałeś
                • no_login Re: Siedlce - nowe obiekty 23.11.04, 07:44
                  > Hyba Strusowi to w ulotce albo jakimś prospekcie pisałeś
                  chyba nie pisał
                  LOL
    • Gość: wojtek Re: Siedlce - nowe obiekty IP: *.chello.pl 15.02.05, 11:01
      www.trader.pl/pl/developer/details-inwestycja,39226571403272003141552.asp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka