Dodaj do ulubionych

Nowy klub!

25.11.04, 13:44
Jednak stało się, dziś na sesji oficjalnie poinformowano o powołaniu nowego
klubu radnych w RM Siedlce. Klub nosi nazwę "CENTRUM", a jedo członkami są
Dobijański, Kozaczyński, Tomaszewski, Jeznach i Poduch.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzych... Re: Nowy klub! IP: 80.51.246.* 25.11.04, 14:49
      Nowy przystanek "Centrum". Ludzie ciekawi i doświadczeni tylko czy to się
      utrzyma ? Jaki mają program działania ? Jakie najbliższe plany? Słyszałem,że ma
      być nowy klub radnych lewicy pod nazwą "Czerwoniaczek jeden". (Nie mylić z
      Krakowiaczkiem ). Tak trzymać. Prawica się łączy przez pączkowanie.
      • no_login Re: Nowy klub! 25.11.04, 15:00
        >Prawica się łączy przez pączkowanie.
        Prawica łączy się się przez podział :-)
        • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:09
          A ja naiwny myśłałem, że to nie chodzi o łączenie, tylko zupełnie o co innego:(
        • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:09
          A ja naiwny myśłałem, że to nie chodzi o łączenie, tylko zupełnie o co innego:(
          • emenemki Re: Nowy klub! 25.11.04, 18:15
            Gość portalu: mariano napisał(a):

> A ja naiwny myśłałem, że to nie chodzi o łączenie, tylko zupełnie o co innego:(
            A to się dopiero okaże po kilku głosowaniach i pomysłach uchwałodawczych
            przedstawionych przez Centrum. Poczekamy, zobaczymy...
    • brat_szczepana Nowy klub! > kwintet egzotyczny 25.11.04, 18:21
      Ta nazwa chyba lepiej oddaje istotę tego sujuszu.
      • Gość: mariano Re: Nowy klub! > kwintet egzotyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:20
        brat_szczepana napisał:

> Ta nazwa chyba lepiej oddaje istotę tego sujuszu.
        Wyjaśnij proszę:)
      • no_login Re: Nowy klub! > kwintet egzotyczny 25.11.04, 19:23
        dopóki fazy są zgodne sygnały z lewej i prawej strony sumują
        się w CENTRUM,w przypadki niezgodności faz co się pojawi?
        Extremiści?
    • Gość: zyzio Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:40
      Bylem na sesji rady miasta siedlce. Dobrze ze wrescie paru facetow sie
      obudzilo, i zrobili ten klub.Bo ten NIEUDACZNIK prezydent tak wyrzadzil ze
      miasto ma juz 80 mln. dlugu. Siedlce zjadaja wlasny ogon finansowy.
      • brat_szczepana Re: Nowy klub! 25.11.04, 19:42
        > Bylem na sesji rady miasta siedlce. Dobrze ze wrescie paru facetow sie
        > obudzilo, i zrobili ten klub.Bo ten NIEUDACZNIK prezydent tak wyrzadzil ze
        > miasto ma juz 80 mln. dlugu. Siedlce zjadaja wlasny ogon finansowy.

Czyżby?
        • Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:01
          a ile 100 ?!?
    • Gość: siedlczanin 2 Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:42
      dosc juz w miescie tej glupowatej prawicy .
      • brat_szczepana Re: Nowy klub! 25.11.04, 19:47
        To coś, co rządzi miastem jest prawicą? Ciekawe ...
        • Gość: Chinka Re: Nowy klub! IP: 80.51.51.* 25.11.04, 20:23
          czy to prawda, że radny Kosyl z LPR chciał pobic na sesji radnego
          Kozaczyńskiego z nowego Centrum?
          Chyba obyczaje ze szkół przenoszą się na salę obrad...
          • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:29
            Gość portalu: Chinka napisał(a):

> czy to prawda, że radny Kosyl z LPR chciał pobic na sesji radnego
            > Kozaczyńskiego z nowego Centrum?
            Radny Kosyl z LPR - ciekawy pogląd:)
            Nieprawda - spytał tylko czy jest gentelmenem a jeżeli tak to niech podniesie
            rękawicę i wyjdzie na zewnątrz.
            Pewnie po to by porozmawiać jak gentelmeni a rękawice należy zabierać z sobą bo
            zimno na dworze.
            • piekny8 Re: Nowy klub! 25.11.04, 22:40
              Kosyl to jedyny czlowiek w tej radzie ktory ma jeszcze krengoslup nawet
              Symanowicz nadnim nie panuje
              • bydlaq Re: Nowy klub! 25.11.04, 23:03
                Miało być o nowym klubie:
                Założeniem klubu jest z tego co mi wiadomo spowodowanie pewnych działań
                mających na celu poprawę dialogu pomiędzy Radą a Prezydentem. O ile do tej pory
                M.S. mówił, że rozmawia to teraz będzie rozmawiał.
                Po 2. Będzie można pozbyć się L.Sz. jako vice. LPR nie będzie juz potrzebne
                podczas głosować. Choć taką tezę wysuwają nieliczni z kręgów bliskofotelowych,
                nie uważam tego za dory pomysł (będąc na miejscu M.S.).
                Po 3. Pewni, że dobrze, że klub powstal. jako twór łączący różne poglądy może
                łatwo dogadać się z SLD, PO czy też Prawicą Razem. Elastycznym trzeba być i
                tyle. Oczywiście głosowania pokażą komu będzie sprzyjał nowy klub, a dla kogo
                będzie przeszkodą.
                • j.b102 Re: Nowy klub! 28.11.04, 10:22
                  Czyli jak zwykle względu polityczne, a nie merytorczne. Oczywiście działanie
                  jak najbardziej znane w naszym kraju. Nowy klub powinien chyba bardziej
                  utorzsamiać się z działaniami. SDlP dlaczego? Też uciekali z tonącego SLD. Co
                  prawde "Prawica rzaem" jeszcze nie tonie. Ale kto wie.
                  • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 10:54
                    A skąd ci przyszło do głowy, że klub powstał ze względów politycznych.
                    Zastanawiam się nad nauką płynącą z tego forum - najpierw narzekania - niech w
                    końcu przestaną gadać i zrobia ten klub, - oczekiwania - może w końcu zaczną
                    robić coś dla miasta - a jak powstał - skwitowano: politykierzy. Może tak jednak
                    warto zobaczyć, poobserwować - ktoś tu lubi obserwować przecież - a potem
                    przyjdzie czas na osądy:)
                    • j.b102 Re: Nowy klub! 28.11.04, 10:59
                      Oczywiście, że jestem za klubem. całym sercem, duszą (nawet jedną rękawicą :)).
                      Mam nadzieję, żę spełnią swoje założenia. Ale jeśli ktoś na początek dzięki
                      klubowi Centrum chce dymisji Symańskiego - jest to chyba trochę polityczne.
                      • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 15:03
                        Taka uchwała jeszcze nie została przygotowana - a czy zostanie? Kto wie? P.
                        L.Sz. już na tej sesji sam powiedział, że to jego ostatnia sesja jako
                        wiceprzewodniczącego - prorok?
                    • no_login Re: Nowy klub! 28.11.04, 13:34
                      wybaczcie szczerość "drodzy" radni:
                      > najpierw narzekania - niech w
                      > końcu przestaną gadać i zrobia ten klub
                      Zgadza się tyle nudzenia lepiej uskuteczniać w bardziej kameralnym gronie
                      > oczekiwania - może w końcu zaczną
                      > robić coś dla miasta
                      W to nie wierzę,wiarę odebrał mi jeden z radnych zjawiający się kilkanaście
                      minut przed końcem sesji i spokojnie podpisywał listę,dietę pewnie też
                      dostawał
                      >a jak powstał - skwitowano: politykierzy
                      Prawda po tysiąckroć,ileż to jeszcze zmian barw klubowych będzie,transery
                      niczym w piłce kopanej{tam wiadomo że chodzi o kasę),o co w tym wszystkim
                      chodzi?
                      Znacie taką sejmową anegdotkę?
                      Dobro Polski?-nie znam takiego.
                      • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 16:48
                        Przypominam, że w tym nudzeniu nie brali udział sami radni (na forum pisze dwóch
                        - przynajmniej tylu ja znam) - dwóch to grono raczej kameralne. Nie widzialem
                        radnego, i raczej przesadziłeś, że był (a raczej go nie było)na sesji radny,
                        który postąpił tak jak piszesz. A propos zmian klubowych - hm, grupa to jest
                        aki twór, który zdecydowanie więcej może niż pojedyńcza osoba. Więcej pomysłów,
                        więcej energii, więcej pozytywnych emocji i zdecydowanie większe poważanie.
                        Zmiana barw klubowych a i owszem, ale czy zmiana wartości, czy zmiana w
                        postrzeganiu i rozumieniu rzeczywistości, czy zmiana osobowości, postaw,
                        przekonań? W klubie prawica razem radni PO stanowili dwuosobową mniejszość. Ich
                        głos był mało słyszalny. Klub "Centrum" stał się poważnym partnerem, którego
                        trzeba słuchać i z którym trzeba się liczyć. Wydaje mi się, że odpowiedzialność
                        tego klubu, a właściwie osób, które go tworrzą obecnie zdecydowanie bęzie
                        większa. To już nie dwa głosiki, to jeden silny głos, który zdecydowanie więcej
                        waży. Czy przyniesie to pozytywne skutki - zobaczymy, potrzeba czasu - ja mam
                        nadzieję, że tak.
                        • j.b102 Re: Nowy klub! 28.11.04, 17:09
                          Każda grupa ma swojego lidera. Kto jest (lub będzie) liderem klubu centrum?
                        • no_login Re: Nowy klub! 28.11.04, 17:51
                          Nie czuję się do końca przekonany ale przestaję już
                          się czepiać.Nie chcę abyś pomyślał że mam do Ciebie
                          "alibi"[jak mawiał mój pierwszy szef :-)]
                          • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:14
                            Dla mnie samorząd jest czymś czego się uczę. Mój "szef" mówi, że jestem naiwny.
                            Ale ja naprawdę wierzą, że można polityke odrzucić na bok i w samorządzie
                            realizować przede wszystkim ciekawy i zaakceptowany przez mieszkańców program.
                            Nie odbieram twoich uwag jako czepianie się. Boję sie, że oczekiwania w stosunku
                            do tego klubu mogą przerosnąć możliwości - ale mam nadzieje, że oceniony będzie
                            sprawiedliwie - za jakiś czas.
                      • Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:37
                        Polecam lekture :Liz Clark "zarzadzanie zmiana" dowiesz sie z niej ze
                        destabilizacja to podstawa wdrazania skutecznej zmiany choc nie gwarancja sukcesu
                        • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 07:47
                          O wiele mniej patetyczna jest pozycja Ewy Masłyk - Musiał - Zarządzanie zmianami
                          w firmie (aczkolwioekniewiele można zarzucić Liz Clark). Polecam również
                          Zarządzanie poprzez wartości - K. Blancharda i M O'Connora
                          • Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:50
                            Wole pozycje obcojezyczne , oni to robia dluzej niz my :)
                            • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:46
                              obcojęzyczne, hm:)
                              • j.b102 Re: Nowy klub! 01.12.04, 23:05
                                Trzeba było doczekać się najnowszego wydania TS żeby dowiedzieć się, że oto
                                liderem Klubu Centrum jest Mariusz Dobijański. W najbliższym czasie przewiduję
                                skromnie natężoną ilość wywiadów z tym panem. Proponuję wrócić do wątków
                                prezydenckich. Tam był wymieniany jako jeden z tych, którzy mogą chcieć
                                kandydować na urząd. Czy teraz ci wszyscy którzy nie doceniali p. Dobijańskiego
                                zmienili zdanie? Nie chcąc się chwalić, zauważałem to już wcześniej, a teraz
                                śmiało stawiam na tego pana.
                                • Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:14
                                  A co to ma wspolnego z Liz Clark ? :P
                                • no_login Re: Nowy klub! 02.12.04, 11:13
                                  > Nie chcąc się chwalić, zauważałem to już wcześniej, a teraz
                                  > śmiało stawiam na tego pana.
                                  Mały cytat (precz z linkami):
                                  > mogą się liczyć tylko: Symanowicz, Dobijański,Ambroziewicz, i Tchórzewski
                                  > RIPE i mój VisualRoute obstawiają Dobijańskiego :-))))
                                  Wprawdzie moje pomoce "naukowe" obstawiają MD,
                                  poczekam jednak ze stawianiem na tego pana :-)
                                  Poczekam aż minie moda,minie szum podsycany przez media,
                                  poczakam na wyniki działań klubu Centrum,zobaczę czy nie
                                  nastąpi jakaś nowa zmiana barw klubowych...
                                  I dalej będę czytał uważnie wszystkie
                                  wypowiedzi MD ;-)))
                                  • Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:33
                                    Nieśmiało wtrącę, że stawianie na "kandydata?" dwa lata przed wyborami skazane
                                    jest z góry na przegraną. Nie da się przez dwa lata być kandydatem - ale warto
                                    przez dwa lata udawadniać, że jest się godnym być kandydatem:)
                                    • Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:47
                                      Twoj determinizm nie jest poprawny (nigdy nie mow nigdy).
                                      W teorii ryzyka nazywa sie to wartosc narazona na ryzyko :) ile mozemy
                                      stracic/zyskac stawiajac na danego kandydata , da sie wiec to robic (stawiac na
                                      kandydata) a szacunki beda coraz bardziej precyzyjne im blizej wyborow :).
                                      Ale nie jest skazane na przegrana.
                                    • no_login Re: Nowy klub! 02.12.04, 14:33
                                      Mariano,nie zartuj :-)
                                      Najpierw pojawił się towar,sorry za sformułowanie,{czyli MD:-)],
                                      potem tworzymy na niego zapotrzebowanie[stąd te dyskusje m.in.
                                      na forum :-)],
                                      a potem już tylko budujemy znajomość marki,stosujemy reklamę
                                      przypominającą a przed samymi wyborami ostra kampania.
                                      Trzymam się z daleka od tzw.polityki,ale po pierwszych
                                      wpisach na forum,mozna było zgadnąć co będzie dalej.
                                      Ale sprawa nie może się nie udać,dwa lata to kuuuuuupa czasu
                                      na stworzenie odpowiedniego(pozytywnego)wizerunku :-)
                                      • bydlaq Re: Nowy klub! 02.12.04, 15:00
                                        To chyba nie do końca tak. Towar w postaci MD pojawił się już dosyć dawno.
                                        Teraz dzięki forum jedynie klaruje się opcja prezydencka. Oczywiście, że
                                        Centrum będzie musiało się wykazać chcąc odnieść zamierzony plan. Ale jestem
                                        przekonany, że bycie liderem klubu to nie sposób do tego by zostać prezydentem.
                                        Wiem z rozmów, że klub to móżliwość większego decydowania o sprawach miasta. A
                                        będąc ponad podziałami partyjnymi, mając kontakt z różnymi stronami i opcjami,
                                        mogą lepiej współpracować. Chyba tylko Liga odpada.
              • Gość: chinka Re: Nowy klub! IP: 80.51.234.* 25.11.04, 23:08
                nad Kosylem to nawet jego własna zona nie panuje...

A krengosłup ma, bo jako wuefista musi ćwiczyć (z) dziećmi.
                W każdym bądź razie co jakiś czas mówi się, że ze swoimi poglądami, to pewnie
                szykuje się do przejęcia władzy w LPR (bo na członka to oni go przyjmą zapewne
                z radością wielką - zawsze może wspierać młodzież wszechpolską).
                • siedlczanin1 Re: Nowy klub! 26.11.04, 17:26
                  W związku z "zajściem", które miało miejsce na ostatniej sesji pomiędzy dwoma
                  radnymi, proponuję obok UM zorganizować "ubite pole" na którym panowie radni
                  udawadnialiby sobie racje. Przecież rękawica została rzucona. Odnośnie
                  przejecia władzy w LPR to narazie Kosylowi to nie wyjdzie, bo co by zrobił
                  wszechwiedzący Leszek. Chyba że Leszek dojdzie do wniosku, że należy do parti
                  kłamczuchów i znowu zmieni poglądy.
                  • Gość: gość Re: Nowy klub! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 17:28
                    to samo-
                    jak w watku gdybym byl ...
                  • no_login Re: Nowy klub! 28.11.04, 13:12
                    > proponuję obok UM zorganizować "ubite pole" na którym panowie radni
                    > udawadnialiby sobie racje.
                    Można zorganizować regularne turnirje,zakłady bukmacherskie,
                    zaprosić TVP,TVN,Polsat,CNN,NBC,CBS,BBC....
                    a absencja poturniejowa niektórych radnych może usprawni przebieg
                    sesji i ułatwi podejmowanie decyzji.
                    --
                    ICQ 323 495 812
              • emektb Re: Nowy klub! 27.11.04, 10:34
                Oj szczególnie na niebieskiej lini sporo o tym kręgosłupie mogli by powiedzieć
                • no_login Re: Nowy klub! 28.11.04, 13:25
                  niebieskalinia ?
                  • emektb Re: Nowy klub! 28.11.04, 18:38
                    no_login napisał:

> niebieskalinia ?

hehe, raczej nie ta:))

patrz:

www.niebieskalinia.pl/
                    • no_login Re: Nowy klub! 28.11.04, 18:50
                      No no,podziwiam Twoją odwagę,wg niepotwierdzonych
                      informacji Pawełek KF`a ma gotowego do odpalenia,
                      a Ty tak linkami szastasz :-)
                      Inna sprawa że mój napis się popsuł,spacja zniknęła
                      smiley`a też gdzieś wcięło :-(
                      • Gość: Pawełek Re: Nowy klub! IP: *.bci.net.pl 29.11.04, 10:31
                        no_login napisał:

> No no,podziwiam Twoją odwagę,wg niepotwierdzonych
                        > informacji Pawełek KF`a ma gotowego do odpalenia,
                        > a Ty tak linkami szastasz :-)

Emek to taki Kozak-ryzykant, lubi kusić los ;-)))
                        • jwkowalski Re: Nowy klub! 02.12.04, 16:40
                          Powodzenia...był juz czas najwyższy...
                          • j.b102 Re: Nowy klub! 04.12.04, 15:13
                            Czyżby opadły juz emocje związane z powstaniem nowego klubu? Dosyć szybka.
                            Biorąc pod uwagę iść wydarzeń politycznych, kulturalnych i społecznych można by
                            sie było nieco dłużej "nacieszyć" Centrum. Szkoda tylko, że nie ma wśród nas
                            ani jednego przedstawiciela klubu. Albo zwyczajnie nie chce się dać sprowokować.
                            • Gość: ćśog Re: Nowy klub! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:46
                              Szkoda tylko, że nie ma wśród nas
                              > ani jednego przedstawiciela klubu.
                              Ale żarty sie Ciebie trzymają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka