siedlczanin1 25.11.04, 13:44 Jednak stało się, dziś na sesji oficjalnie poinformowano o powołaniu nowego klubu radnych w RM Siedlce. Klub nosi nazwę "CENTRUM", a jedo członkami są Dobijański, Kozaczyński, Tomaszewski, Jeznach i Poduch. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzych... Re: Nowy klub! IP: 80.51.246.* 25.11.04, 14:49 Nowy przystanek "Centrum". Ludzie ciekawi i doświadczeni tylko czy to się utrzyma ? Jaki mają program działania ? Jakie najbliższe plany? Słyszałem,że ma być nowy klub radnych lewicy pod nazwą "Czerwoniaczek jeden". (Nie mylić z Krakowiaczkiem ). Tak trzymać. Prawica się łączy przez pączkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowy klub! 25.11.04, 15:00 >Prawica się łączy przez pączkowanie. Prawica łączy się się przez podział :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:09 A ja naiwny myśłałem, że to nie chodzi o łączenie, tylko zupełnie o co innego:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:09 A ja naiwny myśłałem, że to nie chodzi o łączenie, tylko zupełnie o co innego:( Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Nowy klub! 25.11.04, 18:15 Gość portalu: mariano napisał(a): > A ja naiwny myśłałem, że to nie chodzi o łączenie, tylko zupełnie o co innego:( A to się dopiero okaże po kilku głosowaniach i pomysłach uchwałodawczych przedstawionych przez Centrum. Poczekamy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Nowy klub! > kwintet egzotyczny 25.11.04, 18:21 Ta nazwa chyba lepiej oddaje istotę tego sujuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! > kwintet egzotyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:20 brat_szczepana napisał: > Ta nazwa chyba lepiej oddaje istotę tego sujuszu. Wyjaśnij proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowy klub! > kwintet egzotyczny 25.11.04, 19:23 dopóki fazy są zgodne sygnały z lewej i prawej strony sumują się w CENTRUM,w przypadki niezgodności faz co się pojawi? Extremiści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:40 Bylem na sesji rady miasta siedlce. Dobrze ze wrescie paru facetow sie obudzilo, i zrobili ten klub.Bo ten NIEUDACZNIK prezydent tak wyrzadzil ze miasto ma juz 80 mln. dlugu. Siedlce zjadaja wlasny ogon finansowy. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Nowy klub! 25.11.04, 19:42 > Bylem na sesji rady miasta siedlce. Dobrze ze wrescie paru facetow sie > obudzilo, i zrobili ten klub.Bo ten NIEUDACZNIK prezydent tak wyrzadzil ze > miasto ma juz 80 mln. dlugu. Siedlce zjadaja wlasny ogon finansowy. Czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:01 a ile 100 ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedlczanin 2 Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:42 dosc juz w miescie tej glupowatej prawicy . Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Nowy klub! 25.11.04, 19:47 To coś, co rządzi miastem jest prawicą? Ciekawe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chinka Re: Nowy klub! IP: 80.51.51.* 25.11.04, 20:23 czy to prawda, że radny Kosyl z LPR chciał pobic na sesji radnego Kozaczyńskiego z nowego Centrum? Chyba obyczaje ze szkół przenoszą się na salę obrad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:29 Gość portalu: Chinka napisał(a): > czy to prawda, że radny Kosyl z LPR chciał pobic na sesji radnego > Kozaczyńskiego z nowego Centrum? Radny Kosyl z LPR - ciekawy pogląd:) Nieprawda - spytał tylko czy jest gentelmenem a jeżeli tak to niech podniesie rękawicę i wyjdzie na zewnątrz. Pewnie po to by porozmawiać jak gentelmeni a rękawice należy zabierać z sobą bo zimno na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny8 Re: Nowy klub! 25.11.04, 22:40 Kosyl to jedyny czlowiek w tej radzie ktory ma jeszcze krengoslup nawet Symanowicz nadnim nie panuje Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Nowy klub! 25.11.04, 23:03 Miało być o nowym klubie: Założeniem klubu jest z tego co mi wiadomo spowodowanie pewnych działań mających na celu poprawę dialogu pomiędzy Radą a Prezydentem. O ile do tej pory M.S. mówił, że rozmawia to teraz będzie rozmawiał. Po 2. Będzie można pozbyć się L.Sz. jako vice. LPR nie będzie juz potrzebne podczas głosować. Choć taką tezę wysuwają nieliczni z kręgów bliskofotelowych, nie uważam tego za dory pomysł (będąc na miejscu M.S.). Po 3. Pewni, że dobrze, że klub powstal. jako twór łączący różne poglądy może łatwo dogadać się z SLD, PO czy też Prawicą Razem. Elastycznym trzeba być i tyle. Oczywiście głosowania pokażą komu będzie sprzyjał nowy klub, a dla kogo będzie przeszkodą. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Nowy klub! 28.11.04, 10:22 Czyli jak zwykle względu polityczne, a nie merytorczne. Oczywiście działanie jak najbardziej znane w naszym kraju. Nowy klub powinien chyba bardziej utorzsamiać się z działaniami. SDlP dlaczego? Też uciekali z tonącego SLD. Co prawde "Prawica rzaem" jeszcze nie tonie. Ale kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 10:54 A skąd ci przyszło do głowy, że klub powstał ze względów politycznych. Zastanawiam się nad nauką płynącą z tego forum - najpierw narzekania - niech w końcu przestaną gadać i zrobia ten klub, - oczekiwania - może w końcu zaczną robić coś dla miasta - a jak powstał - skwitowano: politykierzy. Może tak jednak warto zobaczyć, poobserwować - ktoś tu lubi obserwować przecież - a potem przyjdzie czas na osądy:) Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Nowy klub! 28.11.04, 10:59 Oczywiście, że jestem za klubem. całym sercem, duszą (nawet jedną rękawicą :)). Mam nadzieję, żę spełnią swoje założenia. Ale jeśli ktoś na początek dzięki klubowi Centrum chce dymisji Symańskiego - jest to chyba trochę polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 15:03 Taka uchwała jeszcze nie została przygotowana - a czy zostanie? Kto wie? P. L.Sz. już na tej sesji sam powiedział, że to jego ostatnia sesja jako wiceprzewodniczącego - prorok? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowy klub! 28.11.04, 13:34 wybaczcie szczerość "drodzy" radni: > najpierw narzekania - niech w > końcu przestaną gadać i zrobia ten klub Zgadza się tyle nudzenia lepiej uskuteczniać w bardziej kameralnym gronie > oczekiwania - może w końcu zaczną > robić coś dla miasta W to nie wierzę,wiarę odebrał mi jeden z radnych zjawiający się kilkanaście minut przed końcem sesji i spokojnie podpisywał listę,dietę pewnie też dostawał >a jak powstał - skwitowano: politykierzy Prawda po tysiąckroć,ileż to jeszcze zmian barw klubowych będzie,transery niczym w piłce kopanej{tam wiadomo że chodzi o kasę),o co w tym wszystkim chodzi? Znacie taką sejmową anegdotkę? Dobro Polski?-nie znam takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 16:48 Przypominam, że w tym nudzeniu nie brali udział sami radni (na forum pisze dwóch - przynajmniej tylu ja znam) - dwóch to grono raczej kameralne. Nie widzialem radnego, i raczej przesadziłeś, że był (a raczej go nie było)na sesji radny, który postąpił tak jak piszesz. A propos zmian klubowych - hm, grupa to jest aki twór, który zdecydowanie więcej może niż pojedyńcza osoba. Więcej pomysłów, więcej energii, więcej pozytywnych emocji i zdecydowanie większe poważanie. Zmiana barw klubowych a i owszem, ale czy zmiana wartości, czy zmiana w postrzeganiu i rozumieniu rzeczywistości, czy zmiana osobowości, postaw, przekonań? W klubie prawica razem radni PO stanowili dwuosobową mniejszość. Ich głos był mało słyszalny. Klub "Centrum" stał się poważnym partnerem, którego trzeba słuchać i z którym trzeba się liczyć. Wydaje mi się, że odpowiedzialność tego klubu, a właściwie osób, które go tworrzą obecnie zdecydowanie bęzie większa. To już nie dwa głosiki, to jeden silny głos, który zdecydowanie więcej waży. Czy przyniesie to pozytywne skutki - zobaczymy, potrzeba czasu - ja mam nadzieję, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Nowy klub! 28.11.04, 17:09 Każda grupa ma swojego lidera. Kto jest (lub będzie) liderem klubu centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowy klub! 28.11.04, 17:51 Nie czuję się do końca przekonany ale przestaję już się czepiać.Nie chcę abyś pomyślał że mam do Ciebie "alibi"[jak mawiał mój pierwszy szef :-)] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:14 Dla mnie samorząd jest czymś czego się uczę. Mój "szef" mówi, że jestem naiwny. Ale ja naprawdę wierzą, że można polityke odrzucić na bok i w samorządzie realizować przede wszystkim ciekawy i zaakceptowany przez mieszkańców program. Nie odbieram twoich uwag jako czepianie się. Boję sie, że oczekiwania w stosunku do tego klubu mogą przerosnąć możliwości - ale mam nadzieje, że oceniony będzie sprawiedliwie - za jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 19:37 Polecam lekture :Liz Clark "zarzadzanie zmiana" dowiesz sie z niej ze destabilizacja to podstawa wdrazania skutecznej zmiany choc nie gwarancja sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 07:47 O wiele mniej patetyczna jest pozycja Ewy Masłyk - Musiał - Zarządzanie zmianami w firmie (aczkolwioekniewiele można zarzucić Liz Clark). Polecam również Zarządzanie poprzez wartości - K. Blancharda i M O'Connora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:50 Wole pozycje obcojezyczne , oni to robia dluzej niz my :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:46 obcojęzyczne, hm:) Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Nowy klub! 01.12.04, 23:05 Trzeba było doczekać się najnowszego wydania TS żeby dowiedzieć się, że oto liderem Klubu Centrum jest Mariusz Dobijański. W najbliższym czasie przewiduję skromnie natężoną ilość wywiadów z tym panem. Proponuję wrócić do wątków prezydenckich. Tam był wymieniany jako jeden z tych, którzy mogą chcieć kandydować na urząd. Czy teraz ci wszyscy którzy nie doceniali p. Dobijańskiego zmienili zdanie? Nie chcąc się chwalić, zauważałem to już wcześniej, a teraz śmiało stawiam na tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:14 A co to ma wspolnego z Liz Clark ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowy klub! 02.12.04, 11:13 > Nie chcąc się chwalić, zauważałem to już wcześniej, a teraz > śmiało stawiam na tego pana. Mały cytat (precz z linkami): > mogą się liczyć tylko: Symanowicz, Dobijański,Ambroziewicz, i Tchórzewski > RIPE i mój VisualRoute obstawiają Dobijańskiego :-)))) Wprawdzie moje pomoce "naukowe" obstawiają MD, poczekam jednak ze stawianiem na tego pana :-) Poczekam aż minie moda,minie szum podsycany przez media, poczakam na wyniki działań klubu Centrum,zobaczę czy nie nastąpi jakaś nowa zmiana barw klubowych... I dalej będę czytał uważnie wszystkie wypowiedzi MD ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:33 Nieśmiało wtrącę, że stawianie na "kandydata?" dwa lata przed wyborami skazane jest z góry na przegraną. Nie da się przez dwa lata być kandydatem - ale warto przez dwa lata udawadniać, że jest się godnym być kandydatem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Nowy klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:47 Twoj determinizm nie jest poprawny (nigdy nie mow nigdy). W teorii ryzyka nazywa sie to wartosc narazona na ryzyko :) ile mozemy stracic/zyskac stawiajac na danego kandydata , da sie wiec to robic (stawiac na kandydata) a szacunki beda coraz bardziej precyzyjne im blizej wyborow :). Ale nie jest skazane na przegrana. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowy klub! 02.12.04, 14:33 Mariano,nie zartuj :-) Najpierw pojawił się towar,sorry za sformułowanie,{czyli MD:-)], potem tworzymy na niego zapotrzebowanie[stąd te dyskusje m.in. na forum :-)], a potem już tylko budujemy znajomość marki,stosujemy reklamę przypominającą a przed samymi wyborami ostra kampania. Trzymam się z daleka od tzw.polityki,ale po pierwszych wpisach na forum,mozna było zgadnąć co będzie dalej. Ale sprawa nie może się nie udać,dwa lata to kuuuuuupa czasu na stworzenie odpowiedniego(pozytywnego)wizerunku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Nowy klub! 02.12.04, 15:00 To chyba nie do końca tak. Towar w postaci MD pojawił się już dosyć dawno. Teraz dzięki forum jedynie klaruje się opcja prezydencka. Oczywiście, że Centrum będzie musiało się wykazać chcąc odnieść zamierzony plan. Ale jestem przekonany, że bycie liderem klubu to nie sposób do tego by zostać prezydentem. Wiem z rozmów, że klub to móżliwość większego decydowania o sprawach miasta. A będąc ponad podziałami partyjnymi, mając kontakt z różnymi stronami i opcjami, mogą lepiej współpracować. Chyba tylko Liga odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinka Re: Nowy klub! IP: 80.51.234.* 25.11.04, 23:08 nad Kosylem to nawet jego własna zona nie panuje... A krengosłup ma, bo jako wuefista musi ćwiczyć (z) dziećmi. W każdym bądź razie co jakiś czas mówi się, że ze swoimi poglądami, to pewnie szykuje się do przejęcia władzy w LPR (bo na członka to oni go przyjmą zapewne z radością wielką - zawsze może wspierać młodzież wszechpolską). Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin1 Re: Nowy klub! 26.11.04, 17:26 W związku z "zajściem", które miało miejsce na ostatniej sesji pomiędzy dwoma radnymi, proponuję obok UM zorganizować "ubite pole" na którym panowie radni udawadnialiby sobie racje. Przecież rękawica została rzucona. Odnośnie przejecia władzy w LPR to narazie Kosylowi to nie wyjdzie, bo co by zrobił wszechwiedzący Leszek. Chyba że Leszek dojdzie do wniosku, że należy do parti kłamczuchów i znowu zmieni poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowy klub! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 17:28 to samo- jak w watku gdybym byl ... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowy klub! 28.11.04, 13:12 > proponuję obok UM zorganizować "ubite pole" na którym panowie radni > udawadnialiby sobie racje. Można zorganizować regularne turnirje,zakłady bukmacherskie, zaprosić TVP,TVN,Polsat,CNN,NBC,CBS,BBC.... a absencja poturniejowa niektórych radnych może usprawni przebieg sesji i ułatwi podejmowanie decyzji. -- ICQ 323 495 812 Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nowy klub! 27.11.04, 10:34 Oj szczególnie na niebieskiej lini sporo o tym kręgosłupie mogli by powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nowy klub! 28.11.04, 18:38 no_login napisał: > niebieskalinia ? hehe, raczej nie ta:)) patrz: www.niebieskalinia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowy klub! 28.11.04, 18:50 No no,podziwiam Twoją odwagę,wg niepotwierdzonych informacji Pawełek KF`a ma gotowego do odpalenia, a Ty tak linkami szastasz :-) Inna sprawa że mój napis się popsuł,spacja zniknęła smiley`a też gdzieś wcięło :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Nowy klub! IP: *.bci.net.pl 29.11.04, 10:31 no_login napisał: > No no,podziwiam Twoją odwagę,wg niepotwierdzonych > informacji Pawełek KF`a ma gotowego do odpalenia, > a Ty tak linkami szastasz :-) Emek to taki Kozak-ryzykant, lubi kusić los ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jwkowalski Re: Nowy klub! 02.12.04, 16:40 Powodzenia...był juz czas najwyższy... Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Nowy klub! 04.12.04, 15:13 Czyżby opadły juz emocje związane z powstaniem nowego klubu? Dosyć szybka. Biorąc pod uwagę iść wydarzeń politycznych, kulturalnych i społecznych można by sie było nieco dłużej "nacieszyć" Centrum. Szkoda tylko, że nie ma wśród nas ani jednego przedstawiciela klubu. Albo zwyczajnie nie chce się dać sprowokować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćśog Re: Nowy klub! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:46 Szkoda tylko, że nie ma wśród nas > ani jednego przedstawiciela klubu. Ale żarty sie Ciebie trzymają. Odpowiedz Link Zgłoś