Dodaj do ulubionych

Tygodnik Wschodni

22.12.04, 14:29
Powinien być dzisiaj w każdym kiosku "Ruch" - ciekaw jestem opinii ;)
Obserwuj wątek
    • pawelek.mar Re: Tygodnik Wschodni 22.12.04, 15:08
      baaad napisał:

> Powinien być dzisiaj w każdym kiosku "Ruch"

to się w końcu wyśpisz, i to jeszcze przed Świętami :-)
    • no_login Re: Tygodnik Wschodni 22.12.04, 20:48
      A może jakiś egzemplarz redakcyjny?
      Inni rozdają za darmo :-)
      • Gość: lukasz Tygodnik Wschodni - fajna gazeta, ale za dużo kryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:31
        Dziś w kioskach ukazał się Tygodnik Wschodni. Nie powiem, bardzo mnie
        zaskoczyło wydanie tej gazety. Bardzo dobrze się to czyta, dobry papier,
        wszystko w przeciwieństwie do innych lokalnych gazet uporządkowane.
        Chyba "Słowo Podlasia" będzie miało dużą konkurencję. Co mi się nie podoba?
        Zbyt dużo krytyki jak dla mnie. Pomijanie są pewne fakty w tekstach, tak aby
        tekst był jak najbardziej krytyczny, np. "Inwestycyjne widmo". Mam nadzieję, że
        gazeta nie będzie tylko krytykowała i widziała wszystko w czarnych barwach, bo
        jak na razie pierwszy numer (mimo, że świąteczny) jest krytycznie nastawiony do
        wszystkiego. Przecież dzieje się takze dużo pozytywnego. Pozdrawia i życzę
        Wesołych Świąt!
        • baaad Re: Tygodnik Wschodni - fajna gazeta, ale za dużo 23.12.04, 10:42
          Z tymi "czarnymi barwami", to trochę chyba przesadzasz. Jest wszak trochę
          optymizmu w piórze Szczerby, Kaczmarek, Kobosa i paru innych. Poza tym nad
          czerń róż stawiamy ;) Dzięki! Wesołych Świąt!
      • baaad Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 10:38
        Bardzo bym chciał :) ale przy pierwszym nr tego nie gwarantuję - właśnie
        kompletujemy bazę teleadresową.
    • Gość: Igrek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 12:17
      Sprawny formalnie koktail "Życia Siedleckiego" z "Extra". Ciekawe tylko, czy
      czytelnicy potrzebują kolejnego takiego produktu. Jeśli o mnie chodzi -
      dziekuję, nie skorzystam.
      • baaad Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 13:00
        Gość portalu: Igrek napisał(a):

> Sprawny formalnie koktail "Życia Siedleckiego" z "Extra". Ciekawe tylko, czy
        > czytelnicy potrzebują kolejnego takiego produktu. Jeśli o mnie chodzi -
        > dziekuję, nie skorzystam.

W następnym numerze wymieszamy jeszcze nieco z Echa Podlasia. Może jakaś
        kolumna pt. "Z pamiętnika pątnika"?
        • Gość: Igrek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 14:09
          To może jeszcze "Kurier Siedlecki" dorzucimy? Niech Redaktorowi Dybciakowi i
          Nadredator Szpurze nie będzie przykro!
          • baaad Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 14:33
            Wchodzę w to ;)
            • Gość: Igrek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:43
              No i jeszcze "Czerwone pająki puszczają bąki" z "Tygodnika", OK?
              • baaad Re: Tygodnik Wschodni 27.12.04, 12:56
                Gość portalu: Igrek napisał(a):

> No i jeszcze "Czerwone pająki puszczają bąki" z "Tygodnika", OK?

ok! że o "Co słychać?" nie wspomnę ;)
                • matylda_k Re: Tygodnik Wschodni 16.02.05, 23:21
                  Miałam więcej nie pisać, ale mnie to trochę bawi. Panie baaad, do pańskiej
                  długiej wypowiedzi właściwym staje się przysłowie: "uderz w stół, a nożyce sie
                  odezwą."Nie bardzo wiem i nie chcę wiedzieć o co Panu dokładnie
                  chodzi.Wnioskuję,że jako były Zastępca redaktora ma Pan duży problem, a i to
                  pewno nie jeden. Dużo się Pan tłumaczy i wybiela, co oznacza przyznanie się do
                  zarzutów i do porażki.Wystarczy przeczytać kilka postów na temat byłego już
                  Tygodnika, żeby wyrobić sobie odpowiednie zdanie. Panie baaad, tak sobie po tym
                  wszystkim co przeczytałam myślę, że ten pracownik burmistrza pewnie dlatego nie
                  napisał ponownie repliki,gdyż uznał, że nie warto sobie nerwów strzępić.Może
                  uznał że nie miał dla kogo, a może załatwił to w inny sposób bez udziału gazety.
                  Jest tyle możliwości.Przecież jasno widać było po artykułach,że to głównie
                  redaktorzy z redakcji gazetyw wielu wypadkach nie spełniali wymogów prawnych.
                  A jeżeli było tak dobrze jak się Pan chwali,to czemu jest tak żle??? Coś w tym
                  jest!!!! Węszę aferę.

• kiiikkka Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 12:22
      Tydodnik Wschodni :(, szkoda baad, że nie pochwaliłeś, bo na pewno uważasz, że
      jest zajebisty (przepraszam za słowo zajebisty, osobiście go nie lubię, ale
      wydaje mi się, że pasuje do tego kontekstu).
      moje uwagi:
      1. Żarcik z Symanowicza śmieszy podobnie jak pyszna jest odgrzewana jajecznica,
      to żenada, podobny żart był w Życiu Siedleckim, czyzby panowie redaktorzy
      wyczerpali poczucie humoru na 2004 rok?
      2. Poważna gazeta informuje autorów o tym, że umieszczą nadesłane teksty w
      numerze, w tej gazecie nikt nie pomyślał o tej uprzejmości.
      3. Jedyną zaletą redaktora Kobosa jest jego bezkrytyczność wobec swojej osoby,
      a swoje wyssane z palca reportarze to niech sobie ...
      4. Na temat rzeczywistego autortwa artykułu o sprzedajnych studentkach też
      możnaby się spierać
      miłej lektury
      oto mamy kolejny szmatławiec gdzie redaktorzy i i ich przyjaciele klepią się po
      plecach
      powodzenia
      • Gość: Bambi Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 12:30
        > przepraszam za słowo *********

Proponuje zamiennik jedwabisty lub zajefajny, jakos drażni mnie w oryginalnej formie
      • baaad Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 12:57
        kiiikkka napisała:

> Tydodnik Wschodni :(, szkoda baad, że nie pochwaliłeś, bo na pewno uważasz,
        że
        > jest zajebisty (...).

Eee, przesadzasz. Nie uważam

> moje uwagi:
        > 1. Żarcik z Symanowicza śmieszy podobnie jak pyszna jest odgrzewana
        jajecznica, to żenada, podobny żart był w Życiu Siedleckim, czyzby panowie
        redaktorzy wyczerpali poczucie humoru na 2004 rok?

Najwyraźniej. Ale z nowym rokiem nowym krokiem

> 2. Poważna gazeta informuje autorów o tym, że umieszczą nadesłane teksty w
        > numerze, w tej gazecie nikt nie pomyślał o tej uprzejmości.

Pomyślał. (Za wyjątkiem dwóch autorów, do których nie mogliśmy się dodzwonić.
        Ale nie było też tajemnicą, że mieliśmy zamiar skorzystać ze złożonych u nas
        tekstów. A z tą "poważną gazetą" to bym nie przesadzał

> 3. Jedyną zaletą redaktora Kobosa jest jego bezkrytyczność wobec swojej osoby

W ogólnym natłoku frustratów... stawiam na Kobosa ;)

> 4. Na temat rzeczywistego autortwa artykułu o sprzedajnych studentkach też
        > możnaby się spierać

Takie rzeczy załatwia się w sądzie - zapraszam ;)

> miłej lektury

mam nadzieję ;)

> oto mamy kolejny szmatławiec gdzie redaktorzy i i ich przyjaciele klepią się
        po plecach

klepią się do pierwszej krwii

> powodzenia

Dzięx!
      • Gość: Łosiczanin Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:52
        No i wyssane z palca informacje w artykule o burmistrzu Łosickim,Tam Pan
        Jerz,am znany jest ze swojej chęci zemsty. Sam tylko wytyka paluchem rzeczy
        nieprawdziwe a do tego jeszce sam nie jest osoba prawą. Ni to dziennikarz ni to
        nauczyciel. Wyłudzil pieniadze z ZUS-u.Długo na tym wózku baad nie pojedziecie
    • kalina_m Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 14:19
      Po co prosisz o opinie, jeżeli obrażasz wszystkich, którzy je wyrazili?
      Wszyscy, którzy odpowiedzieli na tym wątku, najzwyczajniej wyrazili swoje
      zdanie. Powinieneś je zaakceptować i przemyśleć, a nie odpowiadać ogranymi
      złośliwościami.
      A wystarczyło po prostu poprosić o pochwały... Poklaskalibyśmy Ci, Ty byś
      ładnie podziękował, i wszyscy by byli zadowoleni.
      • pawelek.mar Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 14:35
        kalina_m napisał:

> Po co prosisz o opinie, jeżeli obrażasz wszystkich, którzy je wyrazili?
        > Wszyscy, którzy odpowiedzieli na tym wątku, najzwyczajniej wyrazili swoje
        > zdanie. Powinieneś je zaakceptować i przemyśleć, a nie odpowiadać ogranymi
        > złośliwościami.
        > A wystarczyło po prostu poprosić o pochwały... Poklaskalibyśmy Ci, Ty byś
        > ładnie podziękował, i wszyscy by byli zadowoleni.

??? To ja chyba czegoś nie rozumiem, bo miałem wrażenie, że Baaad, mimo iż
        krytyka w kierunku pisma jest raczej złośliwa (wrogów nigdy nie jest za wielu :-
        ) ), odpowiada z zachowaniem czynników przyzwoitości.
        Pisma nie widziałem, nie wykluczam, że jest kiepskie, ale zarzuty, że Baaad
        jest złośliwy, albo źle w tym wątku zareagował na krytykę przekonują mnie, że
        ktoś ma problem personalno-ambicjonalny.
        Czyżby Kalina została odrzucona? :-)
      • baaad Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 14:35
        kalina_m napisał:

> Po co prosisz o opinie, jeżeli obrażasz wszystkich, którzy je wyrazili?
        > Wszyscy, którzy odpowiedzieli na tym wątku, najzwyczajniej wyrazili swoje
        > zdanie. Powinieneś je zaakceptować i przemyśleć, a nie odpowiadać ogranymi
        > złośliwościami.
        > A wystarczyło po prostu poprosić o pochwały... Poklaskalibyśmy Ci, Ty byś
        > ładnie podziękował, i wszyscy by byli zadowoleni.

Jeżeli zostałem tak odebrany - przepraszam. A pochlebstw (tu Cię pewnie
        zdziwię) ale nie lubię.
        • pawelek.mar Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 14:39
          baaad napisał:

A pochlebstw nie lubię.

tralalala
          :-)))
    • adamwest Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 16:18
      To dla kogo teraz piszesz?
    • filmmix Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 17:07
      aaaa, biegnę do kiosku!
    • Gość: mariano Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:40
      Przeczytałem od dechy do dechy. Mam mieszane uczucia. Liczyłem na gazetę
      regionalną, ze wskazaniem na region siedlecki a jest .... no właśnie. Niestety,
      moje oczekiwania były inne, ale skoro już teraz wiem, czego mogę spodziewać sie
      po następnym numerze poczekam z opinią na później. Na razie tytle:)
      • Gość: lukasz Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 23:30
        Ta gazeta podobno ma obejmować swoim zasięgiem dwa województwa - lubelskie i
        część mazowieckiego.
    • tramwajsiedlecki Tak napisano w PRESS 27.12.04, 20:03
      W lubelskim wystartował ”Tygodnik Wschodni”

W środę (22.12) pojawił się na rynku ”Tygodnik Wschodni” (Wydawnictwo Prasowe
      EFED). Kolportowany jest przez Ruch w dużych miastach powiatowych w
      województwach lubelskim i mazowieckim (bez Warszawy).

Tygodnik liczy 48 stron formatu A3, szatę graficzną ma wzorowaną na ”Newsweek
      Polska”. Ukazuje się w środy. Siedziba redakcji mieści się w Łukowie.
      Redaktorem naczelnym jest Tomasz Skrzymowski, były dziennikarz ”Tygodnika
      Siedleckiego”, a ostatnio prywatny przedsiębiorca. Zastępcą naczelnego jest
      Przemysław Badowski-Małyszka, a sekretarzem redakcji i jednocześnie szefem
      działu korespondentów - Jacek Kobos. Redakcję tworzą byli dziennikarze i
      współpracownicy ”Tygodnika Siedleckiego”, ”Słowa Podlasia” i ”Dziennika
      Wschodniego” oraz lokalnych tygodników ukazujących się niegdyś w Łukowie. Cena
      pisma: 2,50 zł, nakład: 15 tys. egz.
      ”Tygodnik Wschodni” ma charakter informacyjny, pisze głównie o sprawach
      regionu – jednakże często w sposób krytyczny bądź satyryczny. Wprowadzeniu go
      na rynek towarzyszy akcja plakatowa pod hasłem ”Piszemy o tym, o czym inni wolą
      milczeć”.

www.press.pl/pokaz_dzial.php?id=1

• przybleda Re: Tak napisano w PRESS 27.12.04, 22:43
        Zapomnieli napisać, że jest również przedstawiciel Życia Siedleckiego. A tak
        naprawdę, to nic ciekawego. Szkoda 2.50! - Dlaczego Łuków, który nie chciał
        żeby woj. siedleckie pozostało, teraz włazi do naszego miasta, czyli Siedlec
        na "chama"?. Wiosłujcie w stronę Lublina i odwalcie sie od Mazowsza. Co na
        rynku lubelskim nie znajdujecie czytelnika? Nie zaśmiecajcie Siedlec
        makulaturą.Mamy swojej dosyć. W miejscu, w którym pracuję robię wam
        antyreklamę, a jest tam ponad 100 Siedlczan, którzy przyjeżdżają do pracy.
        • no_login Re: Tak napisano w PRESS 28.12.04, 09:49
          > Dlaczego Łuków, który nie chciał
          > żeby woj. siedleckie pozostało, teraz włazi do naszego miasta
          Wolę Łuków niż Sulejówek :-)))))
      • no_login Re: Tak napisano w PRESS 28.12.04, 09:47
        > Wprowadzeniu go
        > na rynek towarzyszy akcja plakatowa
        Jakoś szybko te plakaty zostały pozaklejane.
        Żadnego nie widziałem :-(
    • Gość: luzak Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:52
      Załóżmy stowarzyszenie przeciwników Tygodnika Wschodniego! żadnych nowych
      tytułów! Żadnej nowej prasy! Żadnych! I piszmy o ty, jak bardzo nie lubimy tego
      tytułu, tylko nie pomylmy nazwy - na lepszy prezent baad nie mógł liczyć ;)
      • Gość: Westwind Re: Tygodnik Wschodni IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.04, 11:57
        >Wiosłujcie w stronę Lublina i odwalcie sie od Mazowsza.

Przybłędo, czego tak głupio nadajesz? Od kiedy Siedlce to Mazowsze? Sam wyrywaj
        do Mazowsza jeśli chcesz. Siedlce TO PODLASIE, zapamiętaj sobie i nie chrzań
        trzy po trzy. Łuków zresztą też PODLASIE, a nie "lubelskie"!!!!!!!!!!!!
        • przybleda Re: Tygodnik Wschodni 28.12.04, 17:31
          Widać, że marnie uczyłeś się w szkole, skoro twierdzisz, że Siedlce to
          Podlasie. Nawet rodowity Siedlczanin prof. Winter w swojej historii Siedlec
          napisał wyraźnie, że Siedlce NIGDY nie leżały w historycznych granicach
          Podlasia. Przyjź na AP do biblioteki to ci pokażę.
          • Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 29.12.04, 08:41
            przybleda napisał:

> Widać, że marnie uczyłeś się w szkole, skoro twierdzisz, że Siedlce to
            > Podlasie. Nawet rodowity Siedlczanin prof. Winter w swojej historii Siedlec
            > napisał wyraźnie, że Siedlce NIGDY nie leżały w historycznych granicach
            > Podlasia. Przyjź na AP do biblioteki to ci pokażę.

zmień mentorów
          • Gość: Igrek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:14
            Prof. Winter na pewno nie był rodowitym Siedlczaninem...
            Był rodowitym siedlczaninem. Od dużej litery zaczynamy nazwy mieszkańców krajów
            i regionów. Dla przykładu więc można się zastanawiać, czy siedlczanin to
            Mazowszanin, czy Podlasiak.
            • razowiec Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 12:57
              Panowie, oddzielmy rozważania teoretyków od prawdy życia: Akademia Podlaska,
              Katolickie Radio Podlasie, Podlaska Spółdzielnia Inwalidów, do niedawna
              Diecezja Siedlecka czyli Podlaska.
              Tradycja i dusza podlaska - zespoły Podlasie, Małe Podlasie itp.
              Jakie Mazowsze? Województwo mazowieckie owszem, dzięki pewnym idiotom, ale nie
              Mazowsze. Nie obrażajmy siebie samych i nie zapierajmy się swojego rodowodu.
              A niedouczonych lub nie mających siedleckiej duszy pominąć wymownym milczeniem.
              • brat_szczepana Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 15:52
                Brawo razowiec! Tak trzymać.

Dzis kupiłe. TW w kiosku przy dawnej Kolorowej. Musiałem się dopytywać, bo był
                głęboko schowany pod stertą pism. Po pobierznym przejrzeniu ... ambiwalentne
                wrażenia. Niby regionalne, ale co łączy Puławy, Lublin, Siedlce, Łuków? Nawet
                nie linia kolejowa.
              • no_login Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 21:05
                > Akademia Podlaska,
                > Katolickie Radio Podlasie, Podlaska Spółdzielnia Inwalidów, do niedawna
                > Diecezja Siedlecka czyli Podlaska.
                Życie wiele zna przykładów,kiedy raz popełniony
                błąd był długo i często powtarzany.
                IMO obojętne czy Siedlce są na Mazowszu czy na Podlasiu
                zawsze będą leżały na 67N i 38E :-)))
                --
                Vodka.Connecting people.
                ICQ 323 495 812
                • przybleda Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 21:27
                  A jednak historii nie znacie drodzy (jednak z dużej litery) Siedlczanie. Za 6-m-
                  cy możecie zacząc pobierać u mnie nauki. Jeszcze raz Wam powtarzam (nie
                  złosliwie) Siedlce nigdy nie leżały w historycznych granicach Podlasia. Nazwa
                  ta "przylgnęła" do Siedlec od czasów Guberni i taka jest prawda. A położenie
                  Siedlec (dla no logina) to 52st.10mini55sek oraz 22st.16min27sek. Tak pokazuje
                  GPS w okolicach ul.Żytniej.Dla mnie możecie czuć się nawet Nowojorczykami. Ale
                  prawdę trzeba znać i nie oszukiwać siebie samego.
                  • no_login Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 21:57
                    Oj Przybłędo,chyba końcowy smajl umknął Twej uwadze :-)
                    Mimo wszystko dzieki za podanie współrzędnych geograficznych
                    miasta :-)
                    Gdybym ja mógł w czymś pomóc to służę swoją skromną osobą :-)
                    Potrafię posłużyć się todolitem,niwelatorem(o trzymaniu
                    łaty nie wspomnę) i grawimetrem
                    znam rachunek wyrównawczy,topografię,
                    kartografię i fotogrametrię,astronomię geodezyjną w razie
                    potrzeby też sobie przypomnę :-)))))
                    Pozdrawiam.
                    P.S.A czy wiesz że kąt prosty ma 100 gradów,
                    1grad=100c a 1c=100cc
                    • kalina_m Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 08:33
                      Ludzie! Bijecie pianę! Miało być o "Tygodniku Wschodnim", a jest ZNOWU (na tym
                      forum poświęcono temu osobny wątek, i to kilka miesięcy temu) o podlaskości
                      Siedlec. Widać każda okazja do obrażania się i wytykania dyledanctwa jest dobra.
                    • Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 30.12.04, 10:38
                      no_login napisał:

> P.S.A czy wiesz że kąt prosty ma 100 gradów,
                      > 1grad=100c a 1c=100cc

Ja tego nie wiedziałem, ale znam podstawy gramatyki, interpunkcji i ortografii
                      języka polskiego, a ponadto wiem, że lubię dobrze zjeść ;-)

zdrówka
                      • no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 19:17
                        > lubię dobrze zjeść ;-)
                        tzn.niekoniecznie mało,aby dobrze?
                        Popieram.
                    • marianeq Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 13:53
                      A propos "Tygodnika Wchodniego":

1. no_login - co z tą książką!?!
                      2. mam już fotki! Wyszły 3 lub 5. Hehe. Pawełek się nie załapał :) Sam nie wiem
                      czy to dlatego że piliśmy piwko, czy też dlatego że siedziałeś obok i nie
                      chciało mi się gimnastykować. Baad ma jakies mroczki na całości - może nawet
                      nie mroczki? To wygląda jakby się jakiś duch "emanował". Zapodam to na serwer i
                      PRYWATNIE wyślę maile do wszystkich zaintersowanych. Zadnych publicznych
                      ogłoszeń! Proszę o maile zainteresowanych ;)

PA! :B
                      • Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 30.12.04, 14:59
                        marianeq napisał:

> 2. mam już fotki! Wyszły 3 lub 5. Hehe. Pawełek się nie załapał :)

No i właśnie tego Ci nie zapomnę :-) ale może to i lepiej. Kto wie ile mogłoby
                        mnie to kiedyś kosztować ... ;-)))

Sam nie wiem
                        >
                        > czy to dlatego że piliśmy piwko,

ja tam pepsi piłem i sok ze świeżo wyciskanych owoców :-)

czy też dlatego że siedziałeś obok i nie
                        > chciało mi się gimnastykować.

leniuch jesteś i tyle :-)

• marianeq Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 16:14
                          Gość portalu: Pawełek napisał(a):
                          > leniuch jesteś i tyle :-)

Od razu leniuch....
                          Gruby jestem. :)
                          Ale z fotką to masz rację. Nigdy nie wiadomo gdzie by zawędrowała... :)))) I z
                          jakim komentarzem ;)

:B
                        • no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 17:30
                          > ja tam pepsi piłem i sok ze świeżo wyciskanych owoców :-)
                          owoców chmielu i jęczmienia ? :-)
                          • Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: 81.21.197.* 03.01.05, 10:58
                            no_login napisał:

> owoców chmielu i jęczmienia ? :-)

aaa, już nie wnikałem co tam barman nalewał, ja prosiłem o coś zdrowego ;-)
                      • no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 17:25
                        > 1. no_login - co z tą książką!?!
                        ksiązka nabiera mocy urzędowej :-)
                        młodzież przyjechała na święta i mi wszystko
                        z kompa usunęła,dopiero po 3.01 jakoś to odzyskam.
                        > nie chciało mi się gimnastykować.
                        he he he,siedziałeś obok Pawełka i nieźle
                        się wyginałeś żeby swoją dwustką (?)
                        objąć przynajmniej oko
                        • marianeq Re: Tygodnik Wschodni 31.12.04, 00:09
                          Tylko ty mnie zrozumiales.... :)

W sumie oko mozna bylo zlapac, ale ostrosci juz nie :D
                          W koncu to "trzystka".

Fotki juz zapodalem na stronke.
                          Zglaszac sie :D
                          Jest ich cale 6 fotkow. :)

PA! :B
                  • Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 30.12.04, 10:32
                    przybleda napisał:

> A jednak historii nie znacie drodzy (jednak z dużej litery) Siedlczanie.

idź do szkoły chłopino, idź do szkoły :-)

Za 6-m
                    > -
                    > cy możecie zacząc pobierać u mnie nauki.

języka polskiego? hmmm, chyba nie skorzystam, miałem już lepszych belfrów...:-)
                    • przybleda Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 18:04
                      Nie z polskiego, tylko z historii. A przy Siedlczanch z dużej litery będę się
                      upierał. Jest przecież Ziemia Siedlecka tak jak i Wysoczyzna Siedlecka.
                      Udowodnię po 1.01.05 jak wrócę do Siedlec.
                      • adamwest Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 21:40
                        przybleda napisał:

> Nie z polskiego, tylko z historii. A przy Siedlczanch z dużej litery będę się
                        > upierał. Jest przecież Ziemia Siedlecka tak jak i Wysoczyzna Siedlecka.
                        > Udowodnię po 1.01.05 jak wrócę do Siedlec.

Ziemia jest nie Siedlecka! Ziemia jest płaska i oparta na 12 krokodylach! Będę
                        się upierał! Udowodnię to w wolnej chwili!
                        • no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 22:00
                          Przed świętami kupiłem worek Ziemi ogrodniczej.
                          Wcale nie był płaski,był za to cholernie ciężki.
                          I nie było krokodyli tylko dżdżownice :-(
                          • Gość: Bambi Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 23:33
                            > I nie było krokodyli tylko dżdżownice :-(

Bo krokodyle były w promocji , widac nie załapałes sie na ta główna promocję :)
                            a potem tu juz dokładali co popadnie :)
                            • no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 23:36
                              Na początku myślałem że są to słoniowe trąby
                              (bo jak wszyscy wiedzą ziemia opiera się słoniach,
                              nie krokodylach),dopiero później okazało się
                              że to robale,mogli ich nie dokładać.
                              Zaraz kichnę na taką promocję.
                      • Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: 81.21.197.* 03.01.05, 11:16
                        przybleda napisał:

A przy Siedlczanch z dużej litery będę się
                        > upierał.

Nie ma sprawy. Musisz to jeszcze tylko przeforsować na kongresie językoznawców
                        (pewnie wiosną będzie) :-))) Ortografia, w dużym stopniu, jest kwestią umowną,
                        więc może ich przekonasz ;-)))
                      • no_login Re: Tygodnik Wschodni 10.01.05, 06:15
                        > Udowodnię po 1.01.05 jak wrócę do Siedlec
                        Dzisiaj już dziesiąty,czekamy...<ziew>
      • emektb Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 15:35
        Gość portalu: luzak napisał(a):

> Załóżmy stowarzyszenie przeciwników Tygodnika Wschodniego! żadnych nowych
        > tytułów! Żadnej nowej prasy! Żadnych! I piszmy o ty, jak bardzo nie lubimy
        tego
        >
        > tytułu, tylko nie pomylmy nazwy - na lepszy prezent baad nie mógł liczyć ;)

Stanowczo protestuję przeciwko nagminnemu używaniu przez osoby nieuprawnione do
        tego, ksywy - luzak. No po prostu skandal. Nie powiem żebym ja się pod tym
        pseudo nie skrywał, bo bym pewnie skłamał:)) Proszę znaleźć sobie swój własny
        nick!!!
    • baaad Re: Tygodnik Wschodni 06.01.05, 18:32
      www.tygodnikwschodni.pl/
    • Gość: Bambi Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:49
      "Lewy przetarg
      MAREK JERZMAN
      Siedlce. Notable SLD przed sšdem
      Nabywcami była elita siedleckiego SLD: przewodniczšcy Marek Jedlak, Andrzej
      Grabowski � członek Rady Powiatu i dyr. siedleckiej Delegatury Urzędu
      Marszałkowskiego, Zbigniew Stšsiek � członek Rady Powiatu i dyr. siedleckiej
      delegatury Kuratorium O�wiaty oraz Elwira Murawiec � członek Rady Powiatu."

Czy tylko u mnie problem ze znaczkami ? bo ten Zbigniew Stšsiek to nie jest
      chyba czechem lub slowakiem ;)
      • emenemki Re: Tygodnik Wschodni 06.01.05, 20:03
        Też mam problem z pliterkami. Poza tym widzę takie wielkie zielone (na ile mi
        moja znajomość kolorów pozwala stwierdzić) pole pod tekstem na głównej stronie.
        Może stronka ma problem z obsługą Firefox'a?
        • no_login Re: Tygodnik Wschodni 06.01.05, 21:09
          > Też mam problem z pliterkami.
          To nie Ty masz problem,to uator stronki ma problem
          z HTML :-);pod (tfu)MSIE sa kwadraciki,krzczki..
          tak to i ja umiem :-)
    • Gość: aso Re: Tygodnik Wschodni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 12:08
      Próba kupienia go to jak polowanie w PRL-u na szynkę
      • no_login Re: Tygodnik Wschodni 10.01.05, 13:48
        > Próba kupienia go to jak polowanie w PRL-u na szynkę
        ale nie był to towar nieosiągalny,
        TW też można upolować.
        • Gość: antka Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 20:20
          a ja nie polowałam, i oba numery TW bez problemu dostałam
          • no_login Re: Tygodnik Wschodni 10.01.05, 21:11
            a ja nie polowałem,i oba numery TW bez problemu przeczytałem.
            • emektb Re: Tygodnik Wschodni 11.01.05, 12:04
              No stary Dziennik Wschodni robi wam dzisiaj robotę:)) Z grubej rury pojechali
              trzeba przyznać
              • no_login Re: Tygodnik Wschodni 11.01.05, 18:24
                Dzennik powiadasz,trzeba będzie go przejrzeć
                • tramwajsiedlecki Re: Tygodnik Wschodni 11.01.05, 18:27
                  Kupiłem, ale jeszcze nie przeczytałem. No teraz to muszę.
    • adamwest Re: Tygodnik Wschodni 13.01.05, 18:04
      Dlaczego tylko w kioskach Ruchu? do tego nie każdym? Obiegłem pół miasta (!!!)
      Poza tym brawka za Stefaniuka. Obśmiałem się setnie. Pozdrawiam
      • Gość: Adamczuk Re: Tygodnik Wschodni IP: 213.25.42.* 14.01.05, 23:41
        a ja dostac nie moge zadnego numeru
        • Gość: Gość A Dziennik Wschodni o Tygodniku Wschodnim pisze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:39
          Pozostawiam bez komentarza co napisal dziennik wschodni.Jak nie wierzycie
          www.dziennikwschodni.pl/
          "Miał dar przekonywania

Dziennikarz z Łukowa miał w życiu drugą pasję

Do Sądu Rejonowego we Wlodawie trafil akt oskarzenia przeciwko Tomaszowi S. z
          Lukowa, redaktorowi naczelnemu nowo powstalego „Tygodnika Wschodniego”.
          Dziennikarz, podając sie za pracownika Ministerstwa Transportu, wyludzil od
          rodziny B. z Wlodawy 40 tys. zl.

Zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa trafilo do wlodawskiej prokuratury w
          kwietniu ubieglego roku. – Oskarzony nie stawial sie na wezwania, dlatego
          postepowanie trwalo tak dlugo – tlumaczy Teresa Rojek, prokurator rejonowy we
          Wlodawie. – Podczas przesluchania nie przyznal sie do zarzucanego mu czynu i
          odmówil zlozenia wyjaśnien. Wraz z aktem oskarzenia prokurator wniósl pozew o
          zwrot pieniedzy pokrzywdzonym.
          Jak doszlo do wyludzenia tak duzej sumy? Tomasz S. przyjezdzal do Wlodawy
          samochodem osobowym oznaczonym logo telewizji Polsat. Auto parkowal na placu
          wlodawskiego tartaku. Tam poznal Ewe i Stanislawa B. Malzenstwo staralo sie o
          koncesje na transport miedzynarodowy. Tomasz S., podając sie za pracownika
          Ministerstwa Transportu, stwierdzil, ze moze to zalatwic w ciągu dwóch
          miesiecy. Bedzie to kosztowac 45 tys. zl.
          Stanislaw B. przekazal mu 20 tys. zl. Po kilku dniach dziennikarz pojawil sie z
          dokumentami. Wspólnie je wypelnili i podpisali. Redaktor skasowal kolejne 20
          tys. zl i przepadl jak kamfora.
          Stanislaw B. wielokrotnie kontaktowal sie z mezczyzną. Ten początkowo
          zapewnial, ze wszystko jest zalatwione, potem zacząl unikac pokrzywdzonych. Ewa
          B. zawiadomila prokurature.
          W grudniu Tomaszowi S. przedstawiono zarzuty. Wedlug prokuratury nie ulega
          wątpliwości, ze dzialal z rozmyslem i celowo doprowadzil pokrzywdzonych
          do „niekorzystnego rozporządzenia mieniem”. Wykorzystal ich wiare. Klamal, ze
          zalatwi koncesje, mimo ze nigdy nie byl pracownikiem Ministerstwa Transportu.
          Grozi mu za to kara do 8 lat pozbawienia wolności."

• baaad Re: A Dziennik Wschodni o Tygodniku Wschodnim pis 16.01.05, 19:58
            Zobaczyłem ten tekst w miniony poniedziałek. Cholera jedna wie, co mam teraz
            robić...
    • filmmix Re: Tygodnik Wschodni 17.01.05, 17:11
      "Tygodnik Wschodni" bez problemu można kupić w kiosku koło kina "Sojusz", leży
      ładnie wyeksponowany przed okienkiem :))
      • brat_szczepana Re: Tygodnik Wschodni 17.01.05, 18:07
        Ja kupiłem a sklepie DELI przy Poznańskiej, ale pismo mnie jeszcze nie
        zachwyciło.
        Z tym naczelnym TW to podejrzana sprawa. Po co kolega baaad wpakował się
        w takie towarzystwo?
        • Gość: Gość Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 18:17
          Niech klega baad sie zorientuje czy w ogole otrzymał pensję..., a moze, bo
          podobno Tygodnik Wschodni drukarni nie zapłacił...A miało byc tak piknie i
          różowo.Ja tam toczarno to widzę,hahahahahaha To jak panie baaad bedzie kolejny
          numer "TW" czy z podkulonym ogonem do Życia
          wracamy?? :)))))))))))))))))))))))))))))) )))
          • brat_szczepana Re: Tygodnik Wschodni 17.01.05, 18:21
            Nawet jeżeli to tak wygląda to nie ma się co tak hahahahahahać. Przykra
            sytuacja. Baaad chciał z pewnością dobrze, a głupio wyszło. Brak mi jego
            tekstów w ŻS, może wróci, chciałbym.
            • baaad Re: Tygodnik Wschodni 18.01.05, 16:58
              W TW to mi tylko ludzi żal, bo zebrało się parę fajnych osób z pomysłami. Jak
              szeryf zagra? Nie wiem.
              Albo się do kupy zbierzemy i polecimy pod innym szyldem. A do ŻS zawsze chętnie
              wracam - na kawę. Emektb robi najlepszą ;)
              • Gość: lukasz Tygodnik Wschodni kopiuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:14
                Ja to bym tylko dodał, że TW przestał się mi podbać od ostatniego numeru, kiedy
                zobaczyłem swoje dwa skopiowane teksty (publikowane w Dzienniku Wschodnim i na
                portalu). Moze nie w slowo w slowo, ale przerobione. Chodzi o tekst o basenie
                w Radzyniu Podlaskim i sytuacji szpitala.
                Nie mam nic przeciwko, ale czasami warto się chociaż zapytać. Takze gratuluje
                pomyslowosci!
                • baaad Re: Tygodnik Wschodni kopiuje 19.01.05, 14:30
                  Cóż Ci moge odpowiedzieć - nazwisko autora (bądź skrót) jest pod materiałem,
                  domagaj się od niego satysfakcji. Ja zbyt dobrze nie znam wszystkich
                  współpracujących z tytułem osób ani też nie mogę sprawdzić praktycznie, czy nie
                  plagiatują. Jeżeli tak się stało, jest mi przykro i gotów jestem Cię poprzeć.
                  • Gość: lukasz Re: Tygodnik Wschodni kopiuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 16:11
                    Nie bede sie bawil w jakies dochodzenie co i jak, kto skopiował i tak dalej. Po
                    prostu moim zdaniem tak nie powinno się robić. Sytuacja powtorzyla się w nowym
                    numerze: ZUS i Sesja Miejska. Czy na prawde dla niejakiej ADCZE moje artykuly
                    są jedynym źródłem informacji co się dzieje w Radzyniu Podlaskim?
                    • baaad Re: Tygodnik Wschodni kopiuje 19.01.05, 16:19
                      Będę się z nim widział w sobotę i zamiar mam dłużej porozmawiać na ten temat.
              • marianeq Re: Tygodnik Wschodni 19.01.05, 14:56
                baaad napisał:

> Emektb robi najlepszą ;)

A ja zawsze myślałem, że odkąd już mu nie robisz kawki, to biedaczek zarzucił i
                ten nałóg. :D

PA!wel
                • emektb Re: Tygodnik Wschodni 19.01.05, 15:44
                  marianeq napisał:

> baaad napisał:
                  >
                  > > Emektb robi najlepszą ;)
                  >
                  > A ja zawsze myślałem, że odkąd już mu nie robisz kawki, to biedaczek zarzucił
                  i
                  >
                  > ten nałóg. :D
                  >
                  > PA!wel

Nie, ale palenie rzuciłem!!! Non-smokers rulez! hehe Ale gupi jestem:D
          • Gość: sasza Re: Tygodnik Wschodni IP: 80.48.192.* 03.02.05, 09:46
            Co się dzieje z Tygodnikiem Wschodnim, bo nigdzie nie mogę kupić nowego numeru?
            W kioskach mówią, że nie dowieźli.
            • baaad Re: Tygodnik Wschodni 03.02.05, 17:13
              No cóż. Zespół redakcyjny TW spotka się jeszcze (pewnie parokrotnie) z
              właścicielem. Tyle, że przed sądem.
              • marianeq Re: Tygodnik Wschodni 04.02.05, 01:09
                No to kiepsko.
                Robcie szybko cos nowego.
                PA!wel
                • baaad Re: Tygodnik Wschodni 08.02.05, 20:26
                  marianeq napisał:

> No to kiepsko.
                  > Robcie szybko cos nowego.
                  > PA!wel

he he. Jasne! To "coś nowego" będzie już na wiosnę.
                  • Gość: Petra Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:36
                    Gratulacje,dla Tygodnika Wschodniego,baaardzo długo byliście na rynku,trochę
                    więcej niż miesiąc.Nikomu żle nie życzę,ale teraz się cieszę, to było do
                    przewidzenia zważywszy na to jakich mieliście niektórych pseudodziennikarzy np.
                    /Marek Jerzman/. Byłam ciekawa co w nowym numerze,kogo znów niesłusznie
                    obsmarowaliście,ja WAM TO WRÓŻYŁAM, NIE WIEDZIAŁAM ŻE TAK SZYBKO
                    popłyniecie.Takie kłamstwa jak w waszej gazecie mają zbyt krótkie nogi.Byliście
                    brukowcem w najgorszym wydaniu.Myslę ,że z następnym pismem tak samo Wam
                    pójdzie, jeżeli tak będziecie postepować , bo przecież chyba macie kilka spraw w
                    sądzie.Byliście zbyt dumni i pewni siebie.Wiem bo rozmawiałam z jednym z Was.
                    • krzycho1252 Re: Tygodnik Wschodni 11.02.05, 09:15
                      Nie tak ostro pani Petro.Każda gazeta, czy też tygodnik na naszym rynku jest
                      potrzebny. Trzeba "obsmarować" kto stawia siebie ponad prawo, czy przyjęte normy
                      społeczne. W tym poście wychodzi polska cecha narodowa, którą M.Wańkowicz
                      nazywał celne "kundlizmem" . Wspominanie o przyszłości i życzenie najgorszego
                      to cecha godna "psa ogrodnika". Lepiej poczekać i zobaczyć.
                    • marianeq Re: Tygodnik Wschodni 11.02.05, 10:36
                      Oooo. Ja to samo wroze innym gazetom - Emek jest typowym okazem czlowieka
                      pewnego siebie. A to wtedna redakcja sadzac po tym osobniku.
                      Hmmm. W Tygodniku tez znam jedna osobe - i tez mam juz zdanie o calej redakcji.
                      Niektorym mediom ogolnopolskim tez zle przepowiadam - znam kilku dziennikarzy
                      stamtad, gadalem z nimi nie raz i teraz Wam tu mowie - te ich redakcje to dlugo
                      ie przetrwaja, a ich pracownicy to same bandziory. A ze w sadach maja sprawy?
                      Normalne - przeciez jak bandyci to i w sadze maja sprawy.
                      A jak pijak to zlodziej, bo kazdy pijak to zlodziej!
                      PA!wel
                      • Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 14.02.05, 16:25
                        marianeq napisał:

> A jak pijak to zlodziej, bo kazdy pijak to zlodziej!

...a gość w krawacie jest mniej awanturujący się...
                        :-)
                    • baaad Re: Tygodnik Wschodni 11.02.05, 17:37
                      Gość portalu: Petra napisał(a):

> Gratulacje,dla Tygodnika Wschodniego,baaardzo długo byliście na rynku,trochę
                      > więcej niż miesiąc.Nikomu żle nie życzę,ale teraz się cieszę, to było do
                      > przewidzenia zważywszy na to jakich mieliście niektórych pseudodziennikarzy
                      np.
                      > /Marek Jerzman/. Byłam ciekawa co w nowym numerze,kogo znów niesłusznie
                      > obsmarowaliście,ja WAM TO WRÓŻYŁAM, NIE WIEDZIAŁAM ŻE TAK SZYBKO
                      > popłyniecie.Takie kłamstwa jak w waszej gazecie mają zbyt krótkie
                      nogi.Byliście
                      > brukowcem w najgorszym wydaniu.Myslę ,że z następnym pismem tak samo Wam
                      > pójdzie, jeżeli tak będziecie postepować , bo przecież chyba macie kilka
                      spraw
                      > w
                      > sądzie.Byliście zbyt dumni i pewni siebie.Wiem bo rozmawiałam z jednym z Was.

Dziękujemy serdecznie. Spraw w sądzie co prawda żadnych nie mamy (za publikacje
                      w TW) ale wciąż jeszcze można je zakładać. Zapraszam. Odcisk jakiś widocznie
                      został nadepnięty. Mam nadzieję, że ból już mija ;)
                      • emektb Re: Tygodnik Wschodni 11.02.05, 19:37
                        Nie schlebiaj se Badyl:))

to pisałem ja, kundelek
                      • Gość: petra Re: Tygodnik Wschodni IP: 80.188.11.* 14.02.05, 20:39
                        Brawo,już myślałam,że się nie odezwiecie.Wnioskuję,że zabolało.Ale to co
                        napisałam wcześniej jest prawda.Nawet nie wiecie jak dobrze Was znam,wasze
                        artykuły,szczególnie te ostre. "Ostrość" sama w sobie jest potrzebna,ale tak jak
                        pieprz czy sól, z umiarem.U was było przedawkowanie.Drażni mnie, że nie
                        umieliście przestrzegać prawa prasowego, stosowaliście go tylko w jedną stronę.
                        Ja znam je i wiem ,że pisząc artykuły szanujący sie dziennikarz winien być
                        bezstronny,wysłuchać jedną i drugą stronę.Tymczasem w pogoni za pieniądzem
                        pisaliście półprawdę ,mieliście niesprawdzone wiadomości,krzywdziliście
                        niektórych ludzi w swojej ocenie/pomijam tu ludzi uwikłanych w
                        afery,skandale/.Widzicie jak szybko to sie Wam odbiło rykoszetem,nie cieszę się
                        tym, stwierdzam tylko fakt/.Pomyłka,odcisku nikt mi nie nadepnął,zbyt krótko
                        byliście.To raczej was boli cały organizm.Przydałaby się jakaś
                        rekonwalescencja.Może wam da to coś do myślenia.
                        • matylda_k Re: Tygodnik Wschodni 14.02.05, 20:51
                          Popieram cię Petra,masz rację,czytałam też TW artykuły.Nic ciekawego w nich,sama
                          krytyka ,to było niesmaczne. Nawet na Swięta nie umieli się
                          przytemperować.Słyszałam ze mają niedługo z nowym pomysłem startowac,oby z
                          lepszym.Krytyki mamy dość w mediach,/ szczególnie tej krzywdzącej/.Może
                          zrozumieli że ludzie nie chcieli tego czytać.
                        • baaad Re: Tygodnik Wschodni 16.02.05, 15:15
                          Gość portalu: petra napisał(a):

> Brawo,już myślałam,że się nie odezwiecie.Wnioskuję,że zabolało.Ale to co
                          > napisałam wcześniej jest prawda.Nawet nie wiecie jak dobrze Was znam,wasze
                          > artykuły,szczególnie te ostre. "Ostrość" sama w sobie jest potrzebna,ale tak
                          ja
                          > k
                          > pieprz czy sól, z umiarem.U was było przedawkowanie.Drażni mnie, że nie
                          > umieliście przestrzegać prawa prasowego, stosowaliście go tylko w jedną
                          stronę.
                          > Ja znam je i wiem ,że pisząc artykuły szanujący sie dziennikarz winien być
                          > bezstronny,wysłuchać jedną i drugą stronę.Tymczasem w pogoni za pieniądzem
                          > pisaliście półprawdę ,mieliście niesprawdzone wiadomości,krzywdziliście
                          > niektórych ludzi w swojej ocenie/pomijam tu ludzi uwikłanych w
                          > afery,skandale/.Widzicie jak szybko to sie Wam odbiło rykoszetem,nie cieszę
                          się
                          > tym, stwierdzam tylko fakt/.Pomyłka,odcisku nikt mi nie nadepnął,zbyt krótko
                          > byliście.To raczej was boli cały organizm.Przydałaby się jakaś
                          > rekonwalescencja.Może wam da to coś do myślenia.

No, i jak teraz podziękuję za brawa, to emektb znów zaproponuje, żebym sobie
                          nie kadził ;)
                          Ale po kolei: Proszę nie zwracać się do mnie per „wy” – brzmi to cokolwiek
                          dziwnie (mam co prawda dwa nazwiska, ale to niczego w tej kwestii nie zmienia).
                          Wniosek p. Petry („że zabolało”) jest mało uprawniony. Podobnie jak i kolejne.
                          Z natury nie wiążę się emocjonalnie z gazetami, w których pracuję/pracowałem.
                          TW bynajmniej nie przestał się ukazywać z powodu jakichś „rykoszetów” , czy z
                          powodu niskiego zainteresowania czytelników (na te akurat uskarżać się nie
                          można – vide przykład Mińska Maz., Łukowa czy nawet Siedlec gdzie gazeta
                          znikała z kiosków i czytelnicy uskarżali się, że nie mogą jej dostać). Akurat
                          na taką, bardziej pikantną prasę najwyraźniej był popyt ;) 60 proc. nakładu I
                          numeru zeszło dosłownie bez żadnej promocji.
                          Tytuł nie ukazuje się z powodu niewywiązania się red. naczelnego ze zobowiązań
                          względem pracowników, współpracowników i zleceniobiorców. Ale tym już zajmą się
                          odpowiednie sądy.
                          Gdyby p. Petra znała „nas” tak dobrze, jak twierdzi...
                          Gdzieś w tym wątku pisałem już, że nie byłem w stanie kontrolować rzetelności
                          wszystkich autorów otrzymując od nich materiały. Przyznaję, że z wielu byłem
                          zadowolony, do wielu miałem zastrzeżenia. Prawo prasowe, którego znajomością p.
                          Petra się szczyci, dokładnie reguluje zasady sprostowania nieprawdy w prasie.
                          Skorzystał z niego burmistrz Łosic i próbowała skorzystać również jego
                          podwładna (niestety, bez większego sukcesu – jej oba pisma nie spełniały zasad
                          prawnych). Innych sprostowań nie było. Czemu?
                          • Gość: etka Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:36
                            Z natury nie wiążę się emocjonalnie z gazetami, w których pracuję/pracowałem.
                            hmmm z macią też? niedobrze to po co to wszystko...
                            • marianeq Re: Tygodnik Wschodni 17.02.05, 00:30
                              Gość portalu: etka napisał(a):

> hmmm z macią też? niedobrze to po co to wszystko...
                              O. a to byla "praca"?
                            • baaad Re: Tygodnik Wschodni 17.02.05, 13:04
                              Gość portalu: etka napisał(a):

> Z natury nie wiążę się emocjonalnie z gazetami, w których pracuję/pracowałem.
                              > hmmm z macią też? niedobrze to po co to wszystko...

"Mać Pariadka" to zupełnie inna sprawa. Nie traktuję jej w konwencji pracy, bo
                              trudno ją tak traktować - nowy numer reaktywowanej właśnie "Maci" będzie już
                              wiosną (w empikach na terenie całego kraju).
                              • Gość: etka Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:38
                                każda okazja jest dobra żeby się zareklamować.... a co z ta nowa gazetą
                                stwarzaną z przyjaciółmi....od jakiegoś już czasu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka