baaad 22.12.04, 14:29 Powinien być dzisiaj w każdym kiosku "Ruch" - ciekaw jestem opinii ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawelek.mar Re: Tygodnik Wschodni 22.12.04, 15:08 baaad napisał: > Powinien być dzisiaj w każdym kiosku "Ruch" to się w końcu wyśpisz, i to jeszcze przed Świętami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 22.12.04, 20:48 A może jakiś egzemplarz redakcyjny? Inni rozdają za darmo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Tygodnik Wschodni - fajna gazeta, ale za dużo kryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:31 Dziś w kioskach ukazał się Tygodnik Wschodni. Nie powiem, bardzo mnie zaskoczyło wydanie tej gazety. Bardzo dobrze się to czyta, dobry papier, wszystko w przeciwieństwie do innych lokalnych gazet uporządkowane. Chyba "Słowo Podlasia" będzie miało dużą konkurencję. Co mi się nie podoba? Zbyt dużo krytyki jak dla mnie. Pomijanie są pewne fakty w tekstach, tak aby tekst był jak najbardziej krytyczny, np. "Inwestycyjne widmo". Mam nadzieję, że gazeta nie będzie tylko krytykowała i widziała wszystko w czarnych barwach, bo jak na razie pierwszy numer (mimo, że świąteczny) jest krytycznie nastawiony do wszystkiego. Przecież dzieje się takze dużo pozytywnego. Pozdrawia i życzę Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni - fajna gazeta, ale za dużo 23.12.04, 10:42 Z tymi "czarnymi barwami", to trochę chyba przesadzasz. Jest wszak trochę optymizmu w piórze Szczerby, Kaczmarek, Kobosa i paru innych. Poza tym nad czerń róż stawiamy ;) Dzięki! Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 10:38 Bardzo bym chciał :) ale przy pierwszym nr tego nie gwarantuję - właśnie kompletujemy bazę teleadresową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igrek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 12:17 Sprawny formalnie koktail "Życia Siedleckiego" z "Extra". Ciekawe tylko, czy czytelnicy potrzebują kolejnego takiego produktu. Jeśli o mnie chodzi - dziekuję, nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 13:00 Gość portalu: Igrek napisał(a): > Sprawny formalnie koktail "Życia Siedleckiego" z "Extra". Ciekawe tylko, czy > czytelnicy potrzebują kolejnego takiego produktu. Jeśli o mnie chodzi - > dziekuję, nie skorzystam. W następnym numerze wymieszamy jeszcze nieco z Echa Podlasia. Może jakaś kolumna pt. "Z pamiętnika pątnika"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igrek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 14:09 To może jeszcze "Kurier Siedlecki" dorzucimy? Niech Redaktorowi Dybciakowi i Nadredator Szpurze nie będzie przykro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igrek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:43 No i jeszcze "Czerwone pająki puszczają bąki" z "Tygodnika", OK? Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 27.12.04, 12:56 Gość portalu: Igrek napisał(a): > No i jeszcze "Czerwone pająki puszczają bąki" z "Tygodnika", OK? ok! że o "Co słychać?" nie wspomnę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda_k Re: Tygodnik Wschodni 16.02.05, 23:21 Miałam więcej nie pisać, ale mnie to trochę bawi. Panie baaad, do pańskiej długiej wypowiedzi właściwym staje się przysłowie: "uderz w stół, a nożyce sie odezwą."Nie bardzo wiem i nie chcę wiedzieć o co Panu dokładnie chodzi.Wnioskuję,że jako były Zastępca redaktora ma Pan duży problem, a i to pewno nie jeden. Dużo się Pan tłumaczy i wybiela, co oznacza przyznanie się do zarzutów i do porażki.Wystarczy przeczytać kilka postów na temat byłego już Tygodnika, żeby wyrobić sobie odpowiednie zdanie. Panie baaad, tak sobie po tym wszystkim co przeczytałam myślę, że ten pracownik burmistrza pewnie dlatego nie napisał ponownie repliki,gdyż uznał, że nie warto sobie nerwów strzępić.Może uznał że nie miał dla kogo, a może załatwił to w inny sposób bez udziału gazety. Jest tyle możliwości.Przecież jasno widać było po artykułach,że to głównie redaktorzy z redakcji gazetyw wielu wypadkach nie spełniali wymogów prawnych. A jeżeli było tak dobrze jak się Pan chwali,to czemu jest tak żle??? Coś w tym jest!!!! Węszę aferę. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiikkka Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 12:22 Tydodnik Wschodni :(, szkoda baad, że nie pochwaliłeś, bo na pewno uważasz, że jest zajebisty (przepraszam za słowo zajebisty, osobiście go nie lubię, ale wydaje mi się, że pasuje do tego kontekstu). moje uwagi: 1. Żarcik z Symanowicza śmieszy podobnie jak pyszna jest odgrzewana jajecznica, to żenada, podobny żart był w Życiu Siedleckim, czyzby panowie redaktorzy wyczerpali poczucie humoru na 2004 rok? 2. Poważna gazeta informuje autorów o tym, że umieszczą nadesłane teksty w numerze, w tej gazecie nikt nie pomyślał o tej uprzejmości. 3. Jedyną zaletą redaktora Kobosa jest jego bezkrytyczność wobec swojej osoby, a swoje wyssane z palca reportarze to niech sobie ... 4. Na temat rzeczywistego autortwa artykułu o sprzedajnych studentkach też możnaby się spierać miłej lektury oto mamy kolejny szmatławiec gdzie redaktorzy i i ich przyjaciele klepią się po plecach powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 12:30 > przepraszam za słowo ********* Proponuje zamiennik jedwabisty lub zajefajny, jakos drażni mnie w oryginalnej formie Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 12:57 kiiikkka napisała: > Tydodnik Wschodni :(, szkoda baad, że nie pochwaliłeś, bo na pewno uważasz, że > jest zajebisty (...). Eee, przesadzasz. Nie uważam > moje uwagi: > 1. Żarcik z Symanowicza śmieszy podobnie jak pyszna jest odgrzewana jajecznica, to żenada, podobny żart był w Życiu Siedleckim, czyzby panowie redaktorzy wyczerpali poczucie humoru na 2004 rok? Najwyraźniej. Ale z nowym rokiem nowym krokiem > 2. Poważna gazeta informuje autorów o tym, że umieszczą nadesłane teksty w > numerze, w tej gazecie nikt nie pomyślał o tej uprzejmości. Pomyślał. (Za wyjątkiem dwóch autorów, do których nie mogliśmy się dodzwonić. Ale nie było też tajemnicą, że mieliśmy zamiar skorzystać ze złożonych u nas tekstów. A z tą "poważną gazetą" to bym nie przesadzał > 3. Jedyną zaletą redaktora Kobosa jest jego bezkrytyczność wobec swojej osoby W ogólnym natłoku frustratów... stawiam na Kobosa ;) > 4. Na temat rzeczywistego autortwa artykułu o sprzedajnych studentkach też > możnaby się spierać Takie rzeczy załatwia się w sądzie - zapraszam ;) > miłej lektury mam nadzieję ;) > oto mamy kolejny szmatławiec gdzie redaktorzy i i ich przyjaciele klepią się po plecach klepią się do pierwszej krwii > powodzenia Dzięx! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łosiczanin Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:52 No i wyssane z palca informacje w artykule o burmistrzu Łosickim,Tam Pan Jerz,am znany jest ze swojej chęci zemsty. Sam tylko wytyka paluchem rzeczy nieprawdziwe a do tego jeszce sam nie jest osoba prawą. Ni to dziennikarz ni to nauczyciel. Wyłudzil pieniadze z ZUS-u.Długo na tym wózku baad nie pojedziecie Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_m Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 14:19 Po co prosisz o opinie, jeżeli obrażasz wszystkich, którzy je wyrazili? Wszyscy, którzy odpowiedzieli na tym wątku, najzwyczajniej wyrazili swoje zdanie. Powinieneś je zaakceptować i przemyśleć, a nie odpowiadać ogranymi złośliwościami. A wystarczyło po prostu poprosić o pochwały... Poklaskalibyśmy Ci, Ty byś ładnie podziękował, i wszyscy by byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 14:35 kalina_m napisał: > Po co prosisz o opinie, jeżeli obrażasz wszystkich, którzy je wyrazili? > Wszyscy, którzy odpowiedzieli na tym wątku, najzwyczajniej wyrazili swoje > zdanie. Powinieneś je zaakceptować i przemyśleć, a nie odpowiadać ogranymi > złośliwościami. > A wystarczyło po prostu poprosić o pochwały... Poklaskalibyśmy Ci, Ty byś > ładnie podziękował, i wszyscy by byli zadowoleni. ??? To ja chyba czegoś nie rozumiem, bo miałem wrażenie, że Baaad, mimo iż krytyka w kierunku pisma jest raczej złośliwa (wrogów nigdy nie jest za wielu :- ) ), odpowiada z zachowaniem czynników przyzwoitości. Pisma nie widziałem, nie wykluczam, że jest kiepskie, ale zarzuty, że Baaad jest złośliwy, albo źle w tym wątku zareagował na krytykę przekonują mnie, że ktoś ma problem personalno-ambicjonalny. Czyżby Kalina została odrzucona? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 14:35 kalina_m napisał: > Po co prosisz o opinie, jeżeli obrażasz wszystkich, którzy je wyrazili? > Wszyscy, którzy odpowiedzieli na tym wątku, najzwyczajniej wyrazili swoje > zdanie. Powinieneś je zaakceptować i przemyśleć, a nie odpowiadać ogranymi > złośliwościami. > A wystarczyło po prostu poprosić o pochwały... Poklaskalibyśmy Ci, Ty byś > ładnie podziękował, i wszyscy by byli zadowoleni. Jeżeli zostałem tak odebrany - przepraszam. A pochlebstw (tu Cię pewnie zdziwię) ale nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Tygodnik Wschodni 23.12.04, 14:39 baaad napisał: A pochlebstw nie lubię. tralalala :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:40 Przeczytałem od dechy do dechy. Mam mieszane uczucia. Liczyłem na gazetę regionalną, ze wskazaniem na region siedlecki a jest .... no właśnie. Niestety, moje oczekiwania były inne, ale skoro już teraz wiem, czego mogę spodziewać sie po następnym numerze poczekam z opinią na później. Na razie tytle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 23:30 Ta gazeta podobno ma obejmować swoim zasięgiem dwa województwa - lubelskie i część mazowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Tak napisano w PRESS 27.12.04, 20:03 W lubelskim wystartował ”Tygodnik Wschodni” W środę (22.12) pojawił się na rynku ”Tygodnik Wschodni” (Wydawnictwo Prasowe EFED). Kolportowany jest przez Ruch w dużych miastach powiatowych w województwach lubelskim i mazowieckim (bez Warszawy). Tygodnik liczy 48 stron formatu A3, szatę graficzną ma wzorowaną na ”Newsweek Polska”. Ukazuje się w środy. Siedziba redakcji mieści się w Łukowie. Redaktorem naczelnym jest Tomasz Skrzymowski, były dziennikarz ”Tygodnika Siedleckiego”, a ostatnio prywatny przedsiębiorca. Zastępcą naczelnego jest Przemysław Badowski-Małyszka, a sekretarzem redakcji i jednocześnie szefem działu korespondentów - Jacek Kobos. Redakcję tworzą byli dziennikarze i współpracownicy ”Tygodnika Siedleckiego”, ”Słowa Podlasia” i ”Dziennika Wschodniego” oraz lokalnych tygodników ukazujących się niegdyś w Łukowie. Cena pisma: 2,50 zł, nakład: 15 tys. egz. ”Tygodnik Wschodni” ma charakter informacyjny, pisze głównie o sprawach regionu – jednakże często w sposób krytyczny bądź satyryczny. Wprowadzeniu go na rynek towarzyszy akcja plakatowa pod hasłem ”Piszemy o tym, o czym inni wolą milczeć”. www.press.pl/pokaz_dzial.php?id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
przybleda Re: Tak napisano w PRESS 27.12.04, 22:43 Zapomnieli napisać, że jest również przedstawiciel Życia Siedleckiego. A tak naprawdę, to nic ciekawego. Szkoda 2.50! - Dlaczego Łuków, który nie chciał żeby woj. siedleckie pozostało, teraz włazi do naszego miasta, czyli Siedlec na "chama"?. Wiosłujcie w stronę Lublina i odwalcie sie od Mazowsza. Co na rynku lubelskim nie znajdujecie czytelnika? Nie zaśmiecajcie Siedlec makulaturą.Mamy swojej dosyć. W miejscu, w którym pracuję robię wam antyreklamę, a jest tam ponad 100 Siedlczan, którzy przyjeżdżają do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tak napisano w PRESS 28.12.04, 09:49 > Dlaczego Łuków, który nie chciał > żeby woj. siedleckie pozostało, teraz włazi do naszego miasta Wolę Łuków niż Sulejówek :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tak napisano w PRESS 28.12.04, 09:47 > Wprowadzeniu go > na rynek towarzyszy akcja plakatowa Jakoś szybko te plakaty zostały pozaklejane. Żadnego nie widziałem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:52 Załóżmy stowarzyszenie przeciwników Tygodnika Wschodniego! żadnych nowych tytułów! Żadnej nowej prasy! Żadnych! I piszmy o ty, jak bardzo nie lubimy tego tytułu, tylko nie pomylmy nazwy - na lepszy prezent baad nie mógł liczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Tygodnik Wschodni IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.04, 11:57 >Wiosłujcie w stronę Lublina i odwalcie sie od Mazowsza. Przybłędo, czego tak głupio nadajesz? Od kiedy Siedlce to Mazowsze? Sam wyrywaj do Mazowsza jeśli chcesz. Siedlce TO PODLASIE, zapamiętaj sobie i nie chrzań trzy po trzy. Łuków zresztą też PODLASIE, a nie "lubelskie"!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przybleda Re: Tygodnik Wschodni 28.12.04, 17:31 Widać, że marnie uczyłeś się w szkole, skoro twierdzisz, że Siedlce to Podlasie. Nawet rodowity Siedlczanin prof. Winter w swojej historii Siedlec napisał wyraźnie, że Siedlce NIGDY nie leżały w historycznych granicach Podlasia. Przyjź na AP do biblioteki to ci pokażę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 29.12.04, 08:41 przybleda napisał: > Widać, że marnie uczyłeś się w szkole, skoro twierdzisz, że Siedlce to > Podlasie. Nawet rodowity Siedlczanin prof. Winter w swojej historii Siedlec > napisał wyraźnie, że Siedlce NIGDY nie leżały w historycznych granicach > Podlasia. Przyjź na AP do biblioteki to ci pokażę. zmień mentorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igrek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:14 Prof. Winter na pewno nie był rodowitym Siedlczaninem... Był rodowitym siedlczaninem. Od dużej litery zaczynamy nazwy mieszkańców krajów i regionów. Dla przykładu więc można się zastanawiać, czy siedlczanin to Mazowszanin, czy Podlasiak. Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 12:57 Panowie, oddzielmy rozważania teoretyków od prawdy życia: Akademia Podlaska, Katolickie Radio Podlasie, Podlaska Spółdzielnia Inwalidów, do niedawna Diecezja Siedlecka czyli Podlaska. Tradycja i dusza podlaska - zespoły Podlasie, Małe Podlasie itp. Jakie Mazowsze? Województwo mazowieckie owszem, dzięki pewnym idiotom, ale nie Mazowsze. Nie obrażajmy siebie samych i nie zapierajmy się swojego rodowodu. A niedouczonych lub nie mających siedleckiej duszy pominąć wymownym milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 15:52 Brawo razowiec! Tak trzymać. Dzis kupiłe. TW w kiosku przy dawnej Kolorowej. Musiałem się dopytywać, bo był głęboko schowany pod stertą pism. Po pobierznym przejrzeniu ... ambiwalentne wrażenia. Niby regionalne, ale co łączy Puławy, Lublin, Siedlce, Łuków? Nawet nie linia kolejowa. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 21:05 > Akademia Podlaska, > Katolickie Radio Podlasie, Podlaska Spółdzielnia Inwalidów, do niedawna > Diecezja Siedlecka czyli Podlaska. Życie wiele zna przykładów,kiedy raz popełniony błąd był długo i często powtarzany. IMO obojętne czy Siedlce są na Mazowszu czy na Podlasiu zawsze będą leżały na 67N i 38E :-))) -- Vodka.Connecting people. ICQ 323 495 812 Odpowiedz Link Zgłoś
przybleda Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 21:27 A jednak historii nie znacie drodzy (jednak z dużej litery) Siedlczanie. Za 6-m- cy możecie zacząc pobierać u mnie nauki. Jeszcze raz Wam powtarzam (nie złosliwie) Siedlce nigdy nie leżały w historycznych granicach Podlasia. Nazwa ta "przylgnęła" do Siedlec od czasów Guberni i taka jest prawda. A położenie Siedlec (dla no logina) to 52st.10mini55sek oraz 22st.16min27sek. Tak pokazuje GPS w okolicach ul.Żytniej.Dla mnie możecie czuć się nawet Nowojorczykami. Ale prawdę trzeba znać i nie oszukiwać siebie samego. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 29.12.04, 21:57 Oj Przybłędo,chyba końcowy smajl umknął Twej uwadze :-) Mimo wszystko dzieki za podanie współrzędnych geograficznych miasta :-) Gdybym ja mógł w czymś pomóc to służę swoją skromną osobą :-) Potrafię posłużyć się todolitem,niwelatorem(o trzymaniu łaty nie wspomnę) i grawimetrem znam rachunek wyrównawczy,topografię, kartografię i fotogrametrię,astronomię geodezyjną w razie potrzeby też sobie przypomnę :-))))) Pozdrawiam. P.S.A czy wiesz że kąt prosty ma 100 gradów, 1grad=100c a 1c=100cc Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_m Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 08:33 Ludzie! Bijecie pianę! Miało być o "Tygodniku Wschodnim", a jest ZNOWU (na tym forum poświęcono temu osobny wątek, i to kilka miesięcy temu) o podlaskości Siedlec. Widać każda okazja do obrażania się i wytykania dyledanctwa jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 30.12.04, 10:38 no_login napisał: > P.S.A czy wiesz że kąt prosty ma 100 gradów, > 1grad=100c a 1c=100cc Ja tego nie wiedziałem, ale znam podstawy gramatyki, interpunkcji i ortografii języka polskiego, a ponadto wiem, że lubię dobrze zjeść ;-) zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 19:17 > lubię dobrze zjeść ;-) tzn.niekoniecznie mało,aby dobrze? Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 13:53 A propos "Tygodnika Wchodniego": 1. no_login - co z tą książką!?! 2. mam już fotki! Wyszły 3 lub 5. Hehe. Pawełek się nie załapał :) Sam nie wiem czy to dlatego że piliśmy piwko, czy też dlatego że siedziałeś obok i nie chciało mi się gimnastykować. Baad ma jakies mroczki na całości - może nawet nie mroczki? To wygląda jakby się jakiś duch "emanował". Zapodam to na serwer i PRYWATNIE wyślę maile do wszystkich zaintersowanych. Zadnych publicznych ogłoszeń! Proszę o maile zainteresowanych ;) PA! :B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 30.12.04, 14:59 marianeq napisał: > 2. mam już fotki! Wyszły 3 lub 5. Hehe. Pawełek się nie załapał :) No i właśnie tego Ci nie zapomnę :-) ale może to i lepiej. Kto wie ile mogłoby mnie to kiedyś kosztować ... ;-))) Sam nie wiem > > czy to dlatego że piliśmy piwko, ja tam pepsi piłem i sok ze świeżo wyciskanych owoców :-) czy też dlatego że siedziałeś obok i nie > chciało mi się gimnastykować. leniuch jesteś i tyle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 16:14 Gość portalu: Pawełek napisał(a): > leniuch jesteś i tyle :-) Od razu leniuch.... Gruby jestem. :) Ale z fotką to masz rację. Nigdy nie wiadomo gdzie by zawędrowała... :)))) I z jakim komentarzem ;) :B Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 17:30 > ja tam pepsi piłem i sok ze świeżo wyciskanych owoców :-) owoców chmielu i jęczmienia ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: 81.21.197.* 03.01.05, 10:58 no_login napisał: > owoców chmielu i jęczmienia ? :-) aaa, już nie wnikałem co tam barman nalewał, ja prosiłem o coś zdrowego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 17:25 > 1. no_login - co z tą książką!?! ksiązka nabiera mocy urzędowej :-) młodzież przyjechała na święta i mi wszystko z kompa usunęła,dopiero po 3.01 jakoś to odzyskam. > nie chciało mi się gimnastykować. he he he,siedziałeś obok Pawełka i nieźle się wyginałeś żeby swoją dwustką (?) objąć przynajmniej oko Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: Tygodnik Wschodni 31.12.04, 00:09 Tylko ty mnie zrozumiales.... :) W sumie oko mozna bylo zlapac, ale ostrosci juz nie :D W koncu to "trzystka". Fotki juz zapodalem na stronke. Zglaszac sie :D Jest ich cale 6 fotkow. :) PA! :B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 30.12.04, 10:32 przybleda napisał: > A jednak historii nie znacie drodzy (jednak z dużej litery) Siedlczanie. idź do szkoły chłopino, idź do szkoły :-) Za 6-m > - > cy możecie zacząc pobierać u mnie nauki. języka polskiego? hmmm, chyba nie skorzystam, miałem już lepszych belfrów...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
przybleda Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 18:04 Nie z polskiego, tylko z historii. A przy Siedlczanch z dużej litery będę się upierał. Jest przecież Ziemia Siedlecka tak jak i Wysoczyzna Siedlecka. Udowodnię po 1.01.05 jak wrócę do Siedlec. Odpowiedz Link Zgłoś
adamwest Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 21:40 przybleda napisał: > Nie z polskiego, tylko z historii. A przy Siedlczanch z dużej litery będę się > upierał. Jest przecież Ziemia Siedlecka tak jak i Wysoczyzna Siedlecka. > Udowodnię po 1.01.05 jak wrócę do Siedlec. Ziemia jest nie Siedlecka! Ziemia jest płaska i oparta na 12 krokodylach! Będę się upierał! Udowodnię to w wolnej chwili! Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 22:00 Przed świętami kupiłem worek Ziemi ogrodniczej. Wcale nie był płaski,był za to cholernie ciężki. I nie było krokodyli tylko dżdżownice :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 23:33 > I nie było krokodyli tylko dżdżownice :-( Bo krokodyle były w promocji , widac nie załapałes sie na ta główna promocję :) a potem tu juz dokładali co popadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 23:36 Na początku myślałem że są to słoniowe trąby (bo jak wszyscy wiedzą ziemia opiera się słoniach, nie krokodylach),dopiero później okazało się że to robale,mogli ich nie dokładać. Zaraz kichnę na taką promocję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: 81.21.197.* 03.01.05, 11:16 przybleda napisał: A przy Siedlczanch z dużej litery będę się > upierał. Nie ma sprawy. Musisz to jeszcze tylko przeforsować na kongresie językoznawców (pewnie wiosną będzie) :-))) Ortografia, w dużym stopniu, jest kwestią umowną, więc może ich przekonasz ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 10.01.05, 06:15 > Udowodnię po 1.01.05 jak wrócę do Siedlec Dzisiaj już dziesiąty,czekamy...<ziew> Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Tygodnik Wschodni 30.12.04, 15:35 Gość portalu: luzak napisał(a): > Załóżmy stowarzyszenie przeciwników Tygodnika Wschodniego! żadnych nowych > tytułów! Żadnej nowej prasy! Żadnych! I piszmy o ty, jak bardzo nie lubimy tego > > tytułu, tylko nie pomylmy nazwy - na lepszy prezent baad nie mógł liczyć ;) Stanowczo protestuję przeciwko nagminnemu używaniu przez osoby nieuprawnione do tego, ksywy - luzak. No po prostu skandal. Nie powiem żebym ja się pod tym pseudo nie skrywał, bo bym pewnie skłamał:)) Proszę znaleźć sobie swój własny nick!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:49 "Lewy przetarg MAREK JERZMAN Siedlce. Notable SLD przed sšdem Nabywcami była elita siedleckiego SLD: przewodniczšcy Marek Jedlak, Andrzej Grabowski � członek Rady Powiatu i dyr. siedleckiej Delegatury Urzędu Marszałkowskiego, Zbigniew Stšsiek � członek Rady Powiatu i dyr. siedleckiej delegatury Kuratorium O�wiaty oraz Elwira Murawiec � członek Rady Powiatu." Czy tylko u mnie problem ze znaczkami ? bo ten Zbigniew Stšsiek to nie jest chyba czechem lub slowakiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Tygodnik Wschodni 06.01.05, 20:03 Też mam problem z pliterkami. Poza tym widzę takie wielkie zielone (na ile mi moja znajomość kolorów pozwala stwierdzić) pole pod tekstem na głównej stronie. Może stronka ma problem z obsługą Firefox'a? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 06.01.05, 21:09 > Też mam problem z pliterkami. To nie Ty masz problem,to uator stronki ma problem z HTML :-);pod (tfu)MSIE sa kwadraciki,krzczki.. tak to i ja umiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aso Re: Tygodnik Wschodni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 12:08 Próba kupienia go to jak polowanie w PRL-u na szynkę Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 10.01.05, 13:48 > Próba kupienia go to jak polowanie w PRL-u na szynkę ale nie był to towar nieosiągalny, TW też można upolować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antka Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 20:20 a ja nie polowałam, i oba numery TW bez problemu dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 10.01.05, 21:11 a ja nie polowałem,i oba numery TW bez problemu przeczytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Tygodnik Wschodni 11.01.05, 12:04 No stary Dziennik Wschodni robi wam dzisiaj robotę:)) Z grubej rury pojechali trzeba przyznać Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Tygodnik Wschodni 11.01.05, 18:24 Dzennik powiadasz,trzeba będzie go przejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Tygodnik Wschodni 11.01.05, 18:27 Kupiłem, ale jeszcze nie przeczytałem. No teraz to muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
adamwest Re: Tygodnik Wschodni 13.01.05, 18:04 Dlaczego tylko w kioskach Ruchu? do tego nie każdym? Obiegłem pół miasta (!!!) Poza tym brawka za Stefaniuka. Obśmiałem się setnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamczuk Re: Tygodnik Wschodni IP: 213.25.42.* 14.01.05, 23:41 a ja dostac nie moge zadnego numeru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość A Dziennik Wschodni o Tygodniku Wschodnim pisze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:39 Pozostawiam bez komentarza co napisal dziennik wschodni.Jak nie wierzycie www.dziennikwschodni.pl/ "Miał dar przekonywania Dziennikarz z Łukowa miał w życiu drugą pasję Do Sądu Rejonowego we Wlodawie trafil akt oskarzenia przeciwko Tomaszowi S. z Lukowa, redaktorowi naczelnemu nowo powstalego „Tygodnika Wschodniego”. Dziennikarz, podając sie za pracownika Ministerstwa Transportu, wyludzil od rodziny B. z Wlodawy 40 tys. zl. Zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa trafilo do wlodawskiej prokuratury w kwietniu ubieglego roku. – Oskarzony nie stawial sie na wezwania, dlatego postepowanie trwalo tak dlugo – tlumaczy Teresa Rojek, prokurator rejonowy we Wlodawie. – Podczas przesluchania nie przyznal sie do zarzucanego mu czynu i odmówil zlozenia wyjaśnien. Wraz z aktem oskarzenia prokurator wniósl pozew o zwrot pieniedzy pokrzywdzonym. Jak doszlo do wyludzenia tak duzej sumy? Tomasz S. przyjezdzal do Wlodawy samochodem osobowym oznaczonym logo telewizji Polsat. Auto parkowal na placu wlodawskiego tartaku. Tam poznal Ewe i Stanislawa B. Malzenstwo staralo sie o koncesje na transport miedzynarodowy. Tomasz S., podając sie za pracownika Ministerstwa Transportu, stwierdzil, ze moze to zalatwic w ciągu dwóch miesiecy. Bedzie to kosztowac 45 tys. zl. Stanislaw B. przekazal mu 20 tys. zl. Po kilku dniach dziennikarz pojawil sie z dokumentami. Wspólnie je wypelnili i podpisali. Redaktor skasowal kolejne 20 tys. zl i przepadl jak kamfora. Stanislaw B. wielokrotnie kontaktowal sie z mezczyzną. Ten początkowo zapewnial, ze wszystko jest zalatwione, potem zacząl unikac pokrzywdzonych. Ewa B. zawiadomila prokurature. W grudniu Tomaszowi S. przedstawiono zarzuty. Wedlug prokuratury nie ulega wątpliwości, ze dzialal z rozmyslem i celowo doprowadzil pokrzywdzonych do „niekorzystnego rozporządzenia mieniem”. Wykorzystal ich wiare. Klamal, ze zalatwi koncesje, mimo ze nigdy nie byl pracownikiem Ministerstwa Transportu. Grozi mu za to kara do 8 lat pozbawienia wolności." Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: A Dziennik Wschodni o Tygodniku Wschodnim pis 16.01.05, 19:58 Zobaczyłem ten tekst w miniony poniedziałek. Cholera jedna wie, co mam teraz robić... Odpowiedz Link Zgłoś
filmmix Re: Tygodnik Wschodni 17.01.05, 17:11 "Tygodnik Wschodni" bez problemu można kupić w kiosku koło kina "Sojusz", leży ładnie wyeksponowany przed okienkiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Tygodnik Wschodni 17.01.05, 18:07 Ja kupiłem a sklepie DELI przy Poznańskiej, ale pismo mnie jeszcze nie zachwyciło. Z tym naczelnym TW to podejrzana sprawa. Po co kolega baaad wpakował się w takie towarzystwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 18:17 Niech klega baad sie zorientuje czy w ogole otrzymał pensję..., a moze, bo podobno Tygodnik Wschodni drukarni nie zapłacił...A miało byc tak piknie i różowo.Ja tam toczarno to widzę,hahahahahaha To jak panie baaad bedzie kolejny numer "TW" czy z podkulonym ogonem do Życia wracamy?? :)))))))))))))))))))))))))))))) ))) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Tygodnik Wschodni 17.01.05, 18:21 Nawet jeżeli to tak wygląda to nie ma się co tak hahahahahahać. Przykra sytuacja. Baaad chciał z pewnością dobrze, a głupio wyszło. Brak mi jego tekstów w ŻS, może wróci, chciałbym. Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 18.01.05, 16:58 W TW to mi tylko ludzi żal, bo zebrało się parę fajnych osób z pomysłami. Jak szeryf zagra? Nie wiem. Albo się do kupy zbierzemy i polecimy pod innym szyldem. A do ŻS zawsze chętnie wracam - na kawę. Emektb robi najlepszą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Tygodnik Wschodni kopiuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:14 Ja to bym tylko dodał, że TW przestał się mi podbać od ostatniego numeru, kiedy zobaczyłem swoje dwa skopiowane teksty (publikowane w Dzienniku Wschodnim i na portalu). Moze nie w slowo w slowo, ale przerobione. Chodzi o tekst o basenie w Radzyniu Podlaskim i sytuacji szpitala. Nie mam nic przeciwko, ale czasami warto się chociaż zapytać. Takze gratuluje pomyslowosci! Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni kopiuje 19.01.05, 14:30 Cóż Ci moge odpowiedzieć - nazwisko autora (bądź skrót) jest pod materiałem, domagaj się od niego satysfakcji. Ja zbyt dobrze nie znam wszystkich współpracujących z tytułem osób ani też nie mogę sprawdzić praktycznie, czy nie plagiatują. Jeżeli tak się stało, jest mi przykro i gotów jestem Cię poprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Tygodnik Wschodni kopiuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 16:11 Nie bede sie bawil w jakies dochodzenie co i jak, kto skopiował i tak dalej. Po prostu moim zdaniem tak nie powinno się robić. Sytuacja powtorzyla się w nowym numerze: ZUS i Sesja Miejska. Czy na prawde dla niejakiej ADCZE moje artykuly są jedynym źródłem informacji co się dzieje w Radzyniu Podlaskim? Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni kopiuje 19.01.05, 16:19 Będę się z nim widział w sobotę i zamiar mam dłużej porozmawiać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: Tygodnik Wschodni 19.01.05, 14:56 baaad napisał: > Emektb robi najlepszą ;) A ja zawsze myślałem, że odkąd już mu nie robisz kawki, to biedaczek zarzucił i ten nałóg. :D PA!wel Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Tygodnik Wschodni 19.01.05, 15:44 marianeq napisał: > baaad napisał: > > > Emektb robi najlepszą ;) > > A ja zawsze myślałem, że odkąd już mu nie robisz kawki, to biedaczek zarzucił i > > ten nałóg. :D > > PA!wel Nie, ale palenie rzuciłem!!! Non-smokers rulez! hehe Ale gupi jestem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Tygodnik Wschodni IP: 80.48.192.* 03.02.05, 09:46 Co się dzieje z Tygodnikiem Wschodnim, bo nigdzie nie mogę kupić nowego numeru? W kioskach mówią, że nie dowieźli. Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 03.02.05, 17:13 No cóż. Zespół redakcyjny TW spotka się jeszcze (pewnie parokrotnie) z właścicielem. Tyle, że przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: Tygodnik Wschodni 04.02.05, 01:09 No to kiepsko. Robcie szybko cos nowego. PA!wel Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 08.02.05, 20:26 marianeq napisał: > No to kiepsko. > Robcie szybko cos nowego. > PA!wel he he. Jasne! To "coś nowego" będzie już na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petra Re: Tygodnik Wschodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:36 Gratulacje,dla Tygodnika Wschodniego,baaardzo długo byliście na rynku,trochę więcej niż miesiąc.Nikomu żle nie życzę,ale teraz się cieszę, to było do przewidzenia zważywszy na to jakich mieliście niektórych pseudodziennikarzy np. /Marek Jerzman/. Byłam ciekawa co w nowym numerze,kogo znów niesłusznie obsmarowaliście,ja WAM TO WRÓŻYŁAM, NIE WIEDZIAŁAM ŻE TAK SZYBKO popłyniecie.Takie kłamstwa jak w waszej gazecie mają zbyt krótkie nogi.Byliście brukowcem w najgorszym wydaniu.Myslę ,że z następnym pismem tak samo Wam pójdzie, jeżeli tak będziecie postepować , bo przecież chyba macie kilka spraw w sądzie.Byliście zbyt dumni i pewni siebie.Wiem bo rozmawiałam z jednym z Was. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Tygodnik Wschodni 11.02.05, 09:15 Nie tak ostro pani Petro.Każda gazeta, czy też tygodnik na naszym rynku jest potrzebny. Trzeba "obsmarować" kto stawia siebie ponad prawo, czy przyjęte normy społeczne. W tym poście wychodzi polska cecha narodowa, którą M.Wańkowicz nazywał celne "kundlizmem" . Wspominanie o przyszłości i życzenie najgorszego to cecha godna "psa ogrodnika". Lepiej poczekać i zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: Tygodnik Wschodni 11.02.05, 10:36 Oooo. Ja to samo wroze innym gazetom - Emek jest typowym okazem czlowieka pewnego siebie. A to wtedna redakcja sadzac po tym osobniku. Hmmm. W Tygodniku tez znam jedna osobe - i tez mam juz zdanie o calej redakcji. Niektorym mediom ogolnopolskim tez zle przepowiadam - znam kilku dziennikarzy stamtad, gadalem z nimi nie raz i teraz Wam tu mowie - te ich redakcje to dlugo ie przetrwaja, a ich pracownicy to same bandziory. A ze w sadach maja sprawy? Normalne - przeciez jak bandyci to i w sadze maja sprawy. A jak pijak to zlodziej, bo kazdy pijak to zlodziej! PA!wel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Tygodnik Wschodni IP: *.bci.net.pl 14.02.05, 16:25 marianeq napisał: > A jak pijak to zlodziej, bo kazdy pijak to zlodziej! ...a gość w krawacie jest mniej awanturujący się... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 11.02.05, 17:37 Gość portalu: Petra napisał(a): > Gratulacje,dla Tygodnika Wschodniego,baaardzo długo byliście na rynku,trochę > więcej niż miesiąc.Nikomu żle nie życzę,ale teraz się cieszę, to było do > przewidzenia zważywszy na to jakich mieliście niektórych pseudodziennikarzy np. > /Marek Jerzman/. Byłam ciekawa co w nowym numerze,kogo znów niesłusznie > obsmarowaliście,ja WAM TO WRÓŻYŁAM, NIE WIEDZIAŁAM ŻE TAK SZYBKO > popłyniecie.Takie kłamstwa jak w waszej gazecie mają zbyt krótkie nogi.Byliście > brukowcem w najgorszym wydaniu.Myslę ,że z następnym pismem tak samo Wam > pójdzie, jeżeli tak będziecie postepować , bo przecież chyba macie kilka spraw > w > sądzie.Byliście zbyt dumni i pewni siebie.Wiem bo rozmawiałam z jednym z Was. Dziękujemy serdecznie. Spraw w sądzie co prawda żadnych nie mamy (za publikacje w TW) ale wciąż jeszcze można je zakładać. Zapraszam. Odcisk jakiś widocznie został nadepnięty. Mam nadzieję, że ból już mija ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Tygodnik Wschodni 11.02.05, 19:37 Nie schlebiaj se Badyl:)) to pisałem ja, kundelek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petra Re: Tygodnik Wschodni IP: 80.188.11.* 14.02.05, 20:39 Brawo,już myślałam,że się nie odezwiecie.Wnioskuję,że zabolało.Ale to co napisałam wcześniej jest prawda.Nawet nie wiecie jak dobrze Was znam,wasze artykuły,szczególnie te ostre. "Ostrość" sama w sobie jest potrzebna,ale tak jak pieprz czy sól, z umiarem.U was było przedawkowanie.Drażni mnie, że nie umieliście przestrzegać prawa prasowego, stosowaliście go tylko w jedną stronę. Ja znam je i wiem ,że pisząc artykuły szanujący sie dziennikarz winien być bezstronny,wysłuchać jedną i drugą stronę.Tymczasem w pogoni za pieniądzem pisaliście półprawdę ,mieliście niesprawdzone wiadomości,krzywdziliście niektórych ludzi w swojej ocenie/pomijam tu ludzi uwikłanych w afery,skandale/.Widzicie jak szybko to sie Wam odbiło rykoszetem,nie cieszę się tym, stwierdzam tylko fakt/.Pomyłka,odcisku nikt mi nie nadepnął,zbyt krótko byliście.To raczej was boli cały organizm.Przydałaby się jakaś rekonwalescencja.Może wam da to coś do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda_k Re: Tygodnik Wschodni 14.02.05, 20:51 Popieram cię Petra,masz rację,czytałam też TW artykuły.Nic ciekawego w nich,sama krytyka ,to było niesmaczne. Nawet na Swięta nie umieli się przytemperować.Słyszałam ze mają niedługo z nowym pomysłem startowac,oby z lepszym.Krytyki mamy dość w mediach,/ szczególnie tej krzywdzącej/.Może zrozumieli że ludzie nie chcieli tego czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 16.02.05, 15:15 Gość portalu: petra napisał(a): > Brawo,już myślałam,że się nie odezwiecie.Wnioskuję,że zabolało.Ale to co > napisałam wcześniej jest prawda.Nawet nie wiecie jak dobrze Was znam,wasze > artykuły,szczególnie te ostre. "Ostrość" sama w sobie jest potrzebna,ale tak ja > k > pieprz czy sól, z umiarem.U was było przedawkowanie.Drażni mnie, że nie > umieliście przestrzegać prawa prasowego, stosowaliście go tylko w jedną stronę. > Ja znam je i wiem ,że pisząc artykuły szanujący sie dziennikarz winien być > bezstronny,wysłuchać jedną i drugą stronę.Tymczasem w pogoni za pieniądzem > pisaliście półprawdę ,mieliście niesprawdzone wiadomości,krzywdziliście > niektórych ludzi w swojej ocenie/pomijam tu ludzi uwikłanych w > afery,skandale/.Widzicie jak szybko to sie Wam odbiło rykoszetem,nie cieszę się > tym, stwierdzam tylko fakt/.Pomyłka,odcisku nikt mi nie nadepnął,zbyt krótko > byliście.To raczej was boli cały organizm.Przydałaby się jakaś > rekonwalescencja.Może wam da to coś do myślenia. No, i jak teraz podziękuję za brawa, to emektb znów zaproponuje, żebym sobie nie kadził ;) Ale po kolei: Proszę nie zwracać się do mnie per „wy” – brzmi to cokolwiek dziwnie (mam co prawda dwa nazwiska, ale to niczego w tej kwestii nie zmienia). Wniosek p. Petry („że zabolało”) jest mało uprawniony. Podobnie jak i kolejne. Z natury nie wiążę się emocjonalnie z gazetami, w których pracuję/pracowałem. TW bynajmniej nie przestał się ukazywać z powodu jakichś „rykoszetów” , czy z powodu niskiego zainteresowania czytelników (na te akurat uskarżać się nie można – vide przykład Mińska Maz., Łukowa czy nawet Siedlec gdzie gazeta znikała z kiosków i czytelnicy uskarżali się, że nie mogą jej dostać). Akurat na taką, bardziej pikantną prasę najwyraźniej był popyt ;) 60 proc. nakładu I numeru zeszło dosłownie bez żadnej promocji. Tytuł nie ukazuje się z powodu niewywiązania się red. naczelnego ze zobowiązań względem pracowników, współpracowników i zleceniobiorców. Ale tym już zajmą się odpowiednie sądy. Gdyby p. Petra znała „nas” tak dobrze, jak twierdzi... Gdzieś w tym wątku pisałem już, że nie byłem w stanie kontrolować rzetelności wszystkich autorów otrzymując od nich materiały. Przyznaję, że z wielu byłem zadowolony, do wielu miałem zastrzeżenia. Prawo prasowe, którego znajomością p. Petra się szczyci, dokładnie reguluje zasady sprostowania nieprawdy w prasie. Skorzystał z niego burmistrz Łosic i próbowała skorzystać również jego podwładna (niestety, bez większego sukcesu – jej oba pisma nie spełniały zasad prawnych). Innych sprostowań nie było. Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etka Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:36 Z natury nie wiążę się emocjonalnie z gazetami, w których pracuję/pracowałem. hmmm z macią też? niedobrze to po co to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: Tygodnik Wschodni 17.02.05, 00:30 Gość portalu: etka napisał(a): > hmmm z macią też? niedobrze to po co to wszystko... O. a to byla "praca"? Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: Tygodnik Wschodni 17.02.05, 13:04 Gość portalu: etka napisał(a): > Z natury nie wiążę się emocjonalnie z gazetami, w których pracuję/pracowałem. > hmmm z macią też? niedobrze to po co to wszystko... "Mać Pariadka" to zupełnie inna sprawa. Nie traktuję jej w konwencji pracy, bo trudno ją tak traktować - nowy numer reaktywowanej właśnie "Maci" będzie już wiosną (w empikach na terenie całego kraju). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etka Re: Tygodnik Wschodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:38 każda okazja jest dobra żeby się zareklamować.... a co z ta nowa gazetą stwarzaną z przyjaciółmi....od jakiegoś już czasu? Odpowiedz Link Zgłoś