IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 06:36
"Najpierw jest mały mutant, potem większy, większy i w końcu to już jest
ogromny mutant" - powiedział Aleksander Kwaśniewski Monice Olejnik, mając na
myśli tygodnik WPROST i jego naczelnego Marka Króla - żenujące.
Dla mnie to najgorsze wystąpienie A.Kwaśniewskiego jakie pamiętam, a odmowa
stawienia się przed komisją - mimo jej wielu ułomności, które dostrzegam -
jednym z największych jego błędów politycznych. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: juy Re: Mutant? IP: 80.51.224.* 08.03.05, 09:29
      ja myslałem, ze pobije Olejnikową przed kamerami (mało brakowało-chyba miała
      cykora)
      • Gość: a lepiej Re: Mutant? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 19:10
        zajmij się urodzino-imieniami
    • Gość: • Z okazji Dnia Re: Mutant? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 09:41
    • Gość: Bambi Re: Mutant? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 20:51
      Co po niektórzy z tego wątku czytając "mutant" myślą że to o nich ....
    • emektb Re: Mutant? 08.03.05, 21:41
      Przy całym braku jakiegokolowiek szacunku dla całej komisji bez wyjątku uważam,
      że Kwach zrobił dobrze, ale jego służby informacyjne i szefa gabinetu to
      wywaliłbym na jego miejscu na zbity pysk i to od ręki. Co do Marka Króla to nie
      wiem co mówił o nim Kwach, ale sądzę, że co najmniej śmieszno-ponure jest kiedy
      były towarzysz sekretarz KC ds. cenzury robi z siebie bojownika o wolność i
      demokrację i taką dziennikarską sierotkę. Najgorsze wystąpienia Kwacha to były
      jego wygłupy przy discopolo podczas poprzedniej kampanii wyborczej:))
      • klemens.klemens Re: Mutant? 08.03.05, 21:48
        I tu Ci, emektb, muszę przyznać rację.
      • hejj1 Re: Mutant? 08.03.05, 21:53
        Prezydent zrobił bardzo dobrze, że nie stanął przed komisją złożoną w
        większości z LPRowsko-PiSowskich oszołomów zionących nienawiścią do wszystkich,
        którzy inaczej myślą niż oni. Prezydent zrobił tylko jeden błąd. Swoje
        oświadczenie powinien wygłosić przed komisją i po jego zakończeniu wyjść z sali.
        • klemens.klemens Re: Mutant? 08.03.05, 22:11
          Z tym też się zgadzam.
          • Gość: sss Re: Mutant? IP: 80.51.234.* 09.03.05, 00:32
            ubecji z pzpr tu pełno, ślepy by wyczuł, że magister siedzi po uszy w korupcji,
            ale dla niektórych dalej deszcz pada... Naprawde Polacy na niewiele zasługują,
            niech ich okradają dalej.
            pzdr dla trzeźwomyslących
            • Gość: hk Re: Mutant? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 07:26
              Towarzysz Aleksander K. mocno przesadził...Na szczęście dla Polski ten
              bezbarwny człowieczyna niedługo kończy tzw. urzędowanie.
              • Gość: hk Re: Mutant? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 07:50
                To jeszcze raz ja. Ktos napisał: prawicowe oszołomy, czy jakoś tak. Zobaczcie
                ilu jest oszołomów lewicowych...W większości to zombie's dawnego systemu, a ten
                obiecany kiedyś raj to było jedno wielkie oszołomstwo. Prawica = PRAWY, Lewica
                = LEWY, he, he....
            • hejj1 Re: Mutant? 09.03.05, 16:39
              sss napisał "Ubecji z pzpr tu pełno", a ja myślę, że oszołomów jednak więcej!
              Ciekawe po czym poznajesz tych z UB czy PZPR - podpowiedź, bo ja nie wiem jak
              to się robi. Mój Ojciec (nie był w pzpr, ani nie ma go na liście) mówi, ze
              obecne prawicowe oszołomstwo jest 100 razy gorsze niż dawni działacze pzpr. Tak
              że nie masz się o co obrażać i przestań się podpisywać sss, bo to niektórym
              może źle się kojarzyć. Bardzo podobało mi się kiedyś w jednym z postów, że w
              polskim społeczeństwie obecnie 45% to nawiedzeni, drugie 45% to nawróceni, a
              tylko 10% normalnych. Ciekawe do których się zaliczasz, bo ja do tych
              ostatnich, a cha, do żadnej "bandy" tj partii jak powiedział góral nie
              należałem i nie należę, tak że nie kojarz mnie ani z lewicą ani z prawicą.
              • Gość: mariano Re: Mutant? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:22
                hejj1 napisał:
                obecnie 45% to nawiedzeni, drugie 45% to nawróceni, a
                > tylko 10% normalnych. Ciekawe do których się zaliczasz, bo ja do tych
                > ostatnich, a cha, do żadnej "bandy" tj partii
                Wiem, ze tak powiedział jakiś góral, ale skoro uzywasz tego stwierdenia to w
                pewien sposób się z nim zgadzasz.
                Jestem członkiem partii politycznej i gwarantuje ci, że każda partia jest
                odbiciem społeczeństwa - są wśród członków partii i nawiedzeni i nawróceni i
                jeszcze wielu innych. Jednak zdecydowanie najwięcej jest tam ludzi z ambicjami,
                niespokojnych, którzy chcą coś dać z siebie, ludzi z inicjatywą. Dlatego też
                decydują się na członkowstwo w partii. I nie zmienią tego pojedynczy krętacze,
                złodzieje i cwaniacy, którzy wcześniej czy później i tak zostaną zidentyfikowani
                i społecznie osądzeni.
                • hejj1 Re: Mutant? 09.03.05, 20:42
                  Ciekawe czy zidentyfikowaliście już swoich cwaniaków?, bo dziś trudno o
                  ugrupowanie, w którym by ich nie było. Przed chwilą widziałem trzech cwaniaków
                  w programie M. Olejnik, którzy stosują metodę Kalego i uważają się za wielkich
                  polityków i również jak ty są "partyjni" i z ambicjami, ale co z tego, jak oni
                  kłamią.
                  • Gość: sss Re: Mutant? IP: 80.51.246.* 09.03.05, 21:13
                    ja za to widziałem jak pani Olejnik migała sie od odpowiedzi na pytanie
                    Wasermana cyt: "czy wierzy Pani w to co mówi kwasniewski?". Biedaczka nie
                    chciała otwarcie przyznac jaki to z niego wiarygodny magister, a metodę kalego
                    to przez lata stosuje opcja za którą drogi hejj1-u się tak oddanie wstawiasz.
                    kondolencje dla twojego błyskotliwego umysłu. może kiedyś coś do Ciebie dotrze,
                    ale puki co, to to co teraz mamy w kraju, zawdzięczamy takim osobom jak Ty.....
                    • hejj1 Re: Mutant? 09.03.05, 23:22
                      sss. Nie zgadłeś, ja wszystkie opcje mam w głębokim poważaniu, czyli w d...e, a
                      tacy jak ja to jeszcze nie mieli nic do gadania, także też nie trafiłeś. Dla
                      mnie to możesz popierać nawet LPR, Twoja sprawa. Tylko musisz już zacząć
                      budować stosy, bo za ich rządów grozi nam powrót do czasów palenia na stosach,
                      wszystkich, którzy inaczej myślą jak oni, no i z Twoich wypowiedzi wynika, że
                      również Ty się do nich zalczasz. Jako katolik, wybaczam Ci (jeżeli tak myslisz)
                      ale również naucz się tego, czyli wybaczania. Nie zioń taką nienawiścią.
                      Przecież na lewicy również masz znajomych, a może i kolegów.
                      • Gość: sss Re: Mutant? IP: 80.51.246.* 10.03.05, 09:03
                        ja równiez mam to gdzieś odkąd zobaczyłem jaki beton naród wybrał. Kpina z
                        historii. Czy warto było oddać zycie za wolność? Mają Polacy to na co zasłuzyli
                        i teraz niech nie jęczą. Co innego bowiem jest wybieranie ludzi młodych,
                        nieskompromitowanych z tzw. "lewicy" a co innego kwasow, oleksych, milerów,
                        ktorzy za wspólpracę z okupantem sovieckim powinni... a którzy w złodziejstwie
                        osiągnęli mistrzostwo swiata (o czym było wiadomo od początku).
                        pzdr
                        • siedlczanin1 Re: Mutant? 13.03.05, 17:15
                          sss. piszesz "krórzy za współpracę z okupantem sowieckim powinni..." - dokończ
                          co powinni?, to ci coś powiem.
                          • Gość: sss Re: Mutant? IP: 80.51.234.* 13.03.05, 22:51
                            powinni w najlżejszym przypadku byc dozywotnio odsunięci od polityki, a ich
                            emerytury powinny być o wiele mniejsze od np. nauczycielskich.
                            a w najcięższym przypadku powinni ze sobą zrobic to, co robili za prl-u z
                            Polakami, gdy znaleźli przy kims np.obcą walutę (za szpiegostwo)
              • Gość: Bambi Re: Mutant? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 00:32
                > jest 100 razy gorsze niż dawni działacze pzpr

Miałem nie włączać sie w wątek ale niestety widać niewiele wiesz o tym co robiło
                PZPR (dla przypomnienia Polska Zjednoczona Partia Robotnicza). Mój dziadek
                walczył o to co nazywacie Polską , niestety juz nie żyje dzisiaj pewnie gdyby
                wiedział za co walczy nie zrobił by tego ...
                • hejj1 Re: Mutant? 10.03.05, 10:11
                  Bambi. Akurat trochę wiem na temat pzpr, bo dużo czytam i rozmawiam ze
                  starszymi o tamtych czasach. Zgadzam się, że nie jeden z tych co zeszli z tego
                  świata przekręca się w grobie. Nie zgadzam się natomiast z tym, że to tylko
                  wina tych z jedynej "słusznej" na owe czasy partii. Patrząc na 15 lat tzw
                  transformacji stwierdzam, że winnych narobiło się trochę więcej. A obserwując
                  obecną scenę poltyczną i to co się na niej dzieje, to strach pomyśleć co będzie
                  dalej. Dziwne dla mnie jest to, że wybalczyliśmy (może nie wszyscy) wielkim
                  wrogom i mordercom, a nie potrafimy wybaczyć swoim. Dokąd to nie nastąpi i
                  wszyscy nie wezmą się do roboty - bez względu na przynależność - to nic z tego
                  nie będzie. Dla mnie np nieważne jest kto gdzie należy, najważniejsze jest to,
                  co ten ktoś robi i jakie są tego efekty.
                  • no_login Re: Mutant? 10.03.05, 11:38
                    BTW,dlaczego dzielicie ludzi na tych lewicy i tych z prawicy?
                    Czy nie lepiej podzielić na uczciwych i złodziei?
    • Gość: Ekolog Re: Mutant? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:03
      Dla mnie to baba (nie kobieta , bo dla nich mam szacunek).Pierwszy mężczyzna,wybrany - najlepszy z najlepszych powinien mieć godność i odwagę stanąć naprzeciw oszczerców i wepchnąć im w gardła kłamstwa.No chyba że to nie są kłamstwa. A może to taka cecha tych niedobitków PZPR-u. Jeden "prawdziwy " mężczyzna już skończył , a teraz drugi kończy w tym samym stylu.Stylu Gołoty z walki z Tysonem, albo stylu pieska co to ujada , a jak się tupnie nogą to ogon pod siebie i w nogi.
      Prawdę ktoś tutaj napisał- macie takich przywódców na jakich zasługujecie. A może odezwą się wyborcy tej formacji?
      • milosz_furman Re: Mutant? 09.03.05, 13:21
        Oczywiście,że Prezydent błąd popełnił nie stając przed komisją tudzież
        obiecując,że stanie. Daje to olbrzymie możliwości interpretacji dla jego
        wrogów, a i dla zwykłego zjadacza chleba jest to zachowanie mocno
        kontrowersyjne. Zresztą nasz "Pierwszy" już nie musi się starać ,albowiem
        trzeciej kadencji nie będzie..;-) Generalnie jakby mało klasy u tych
        naszych "wybrańców" , ale cóż (bez obrazy) jakie wybory tacy rządzący..
        Zastanawiam się czy po następnych wyborach znowu zobaczymy te same gęby czy
        może jednak (czas najwyższy) coś drgnie w tym naszym pięknym skądinąd kraju?
        I tak naprawdę sprawą drugorzędną jest czy będzie to rząd lewo czy prawo byleby
        bez obciązeń i realnie i z rozsądkiem. Mam nadzieję ,że pamiętacie gorzki smak
        kiełbasy wyborczej z poprzednich "igrzysk". Nie zapominajmy o tym..
        Pozdrawiam
        • emektb Re: Mutant? 09.03.05, 15:26
          no właśnie
          • razowiec Re: Mutant? 10.03.05, 12:27
            Jednak do M. powinien jechać. W końcu byliśmy aliantami w walce z III Rzeszą.
            Czy chcą tego czy nie, zarówno na Wschodzie jak i na zachozie.
            • Gość: Ekolog Re: Mutant? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:48
              Moim zdaniem byliśmy "mięsem armatnim"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka