Dodaj do ulubionych

Postanowiłem nabić sobie troche statystyki... :-)

16.03.05, 01:49
Postanowiłem nabić sobie troche statystyki... :-)

Zachciało mi się niedawno popracować nad "napoczętą" już kiedyś stronką www
(jakieśtam efekty są :-) ), a że niewiele osób ją odwiedza - no to zarzuce
jej adres tutaj :-) Może ktoś się skusi :-)

www.keo.ap.siedlce.pl
Obserwuj wątek
    • sbk Re: Postanowiłem nabić sobie troche statystyki... 16.03.05, 01:50
      Żeby jednak nie być posądzonym o zbytnie samolubstwo - zarzuce jeszcze kilka
      studenckich i mniej studenckich adresów www z naszej siedleckiej Uczelni:

www.poioc.foxnet.pl/
      www.okko.prv.pl/
      www.izim.ap.siedlce.pl/zarzadzanie/kolomenedzerow/index.htm
      www.izim.ap.siedlce.pl/zarzadzanie/stud_kolo_ekonom/index.html
      www.izim.ap.siedlce.pl/administracja/kolo_adm.htm
      bas.ap.siedlce.pl/~bioin/kolo.htm
      www.ib.ap.siedlce.pl/kolanauk.html
      www.knch.ap.siedlce.pl/index.html
      knsm.w.interia.pl
      www.ip.ap.siedlce.pl/kpi/kolo_orto.html
      www.ip.ap.siedlce.pl/knmp/index.html
      no i oczywiście:
      www.ii.ap.siedlce.pl
      polecam też:
      www.data2town.com
      jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę.
      Przyznać trzeba, że powolutku coś się na rodzimym podwórku rusza :-)
    • sbk "Siła rażenia" tego forum 16.03.05, 10:00
      No nieźle - wstaje sobie rano a tu już licznik nabija :-) wizyty o 2,3,4 w
      nocy :-) i potem nad ranem :-)

A mam do Was pytanie - co myślicie o stronie internetowej naszej siedleckiej
      AP ?

www.ap.siedlce.pl/
      Czy nie powinna trochę bardziej "przyciągać" ?
      • megica Re: "Siła rażenia"... grunt to mieć gust i talent 16.03.05, 10:29
        sbk napisał:
        > No nieźle - wstaje sobie rano a tu już licznik nabija :-) wizyty o 2,3,4 w
        > nocy :-) i potem nad ranem :-)

O matko... jednak ciekawość czasami oczom szkodzi. Weź facet to sobie obejrzyj w
        jakiejś innej przeglądarce niż IE. Mjód i malina. Jeśli potrafisz to popraw,
        żeby wyglądało jak "zamiar". A już najlepiej zrób to od nowa, nie wzorując się
        na frontpejdżowych standartach.... Zakładam, że nie jesteś daltonistą i widzisz
        ten niebieski? A tak lubiłam ten kolor :-(.
        >
        > A mam do Was pytanie - co myślicie o stronie internetowej naszej siedleckiej
        > AP ?
        > Czy nie powinna trochę bardziej "przyciągać" ?

Co proponujesz? Turkus czy może dla odmiany jakiś róż czy seledyn?
        • Gość: filmmix Re: "Siła rażenia"... grunt to mieć gust i talent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:34
          to z linków ja jeszcze dorzucę taki:
          www.mok.siedlce.pl/
          • Gość: nie_stara filmmix, please.... IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.05, 12:10
            zmień szybciutko "bierzący" na bieżący. Sorry, ale na ortografy mam alergię,
            jak coś jeszcze znajdę to dam znać. Normalnie aż tak się nie czepiam, ale na
            stronie oficjalnej - nie wypada :-)))))
          • sbk Re: "Siła rażenia"... grunt to mieć gust i talent 16.03.05, 13:14
            A ja polecam wycieczkę przeszłość :-)

www.sp6.siedlce.pl/
            www.sp7siedlce.neostrada.pl/index.html
            www.pg2siedlce.republika.pl/
            pg3.edu.pl/
            www.pubgim4.siedlce.ids.pl/
            pg5s.webpark.pl/
            no i te bardziej znane:
            www.prus.siedlce.pl/
            lo2.ap.siedlce.pl/
            www.lo4.siedlce.net/
            www.zsznr1.siedlce.pl/
            www.zsz3.siedlce.pl/
            www.klo.siedlce.opoka.org.pl/
            ninewill.republika.pl/
            www.kazimierzwielki.siedlce.pl/
            chyba jeszcze kilka stron szkół jest - ale nie znam :-)
          • sbk Re: "Siła rażenia"... grunt to mieć gust i talent 16.03.05, 22:31
            To jeszcze ostatni link :-)

www.studenci.ap.siedlce.pl/
        • sbk Re: "Siła rażenia"... grunt to mieć gust i talent 16.03.05, 12:54
          megica napisała:
          > O matko... jednak ciekawość czasami oczom szkodzi. Weź facet to sobie
          obejrzyj
          > w
          > jakiejś innej przeglądarce niż IE. Mjód i malina. Jeśli potrafisz to popraw,
          > żeby wyglądało jak "zamiar". A już najlepiej zrób to od nowa, nie wzorując się
          > na frontpejdżowych standartach.... Zakładam, że nie jesteś daltonistą i
          widzisz
          > ten niebieski? A tak lubiłam ten kolor :-(.
          >
          He :-) Dzięki za reklamę :-) teraz to już każdy będzie chciał zobaczyć
          moje "paskudztwo" :-) Nie ma jak "black PR" :-) Nowe hasło reklamowe - "Zobacz
          najbrzydszy niebieski kolor pod słońcem" :-)
          Co do innych przeglądarek to wiem jak jest. W Iexplore i Operze nie ma
          problemów, no ale starszy Netscape wogóle nie wyświetlał, na Mozillce rozjeżdza
          się tu i ówdzie :-) i Firefox też :-) Tu się przyznam - z lenistwa nie chiało
          mi się poprawiać bo jak na razie w statystykach widze, że 98.5 % to różne
          wersje Iexplore... więc wiecie jak jest :-)
          Póki co - wielkie dzięki za odwiedziny :-)

> Co proponujesz? Turkus czy może dla odmiany jakiś róż czy seledyn?
          mnie tam kolory obojętne :-)
        • sbk Re: "Siła rażenia"... grunt to mieć gust i talent 25.03.05, 18:30
          Poprawiłem już stronke i nie krzaczy się pod mozillką :-)
          Biore się też powolutku za kolorystykę... będzie jaśniej :-)
        • sbk Re: "Siła rażenia"... grunt to mieć gust i talent 29.03.05, 18:10
          megica napisała:
          > O matko... jednak ciekawość czasami oczom szkodzi. Weź facet to sobie obejrzyj
          > w
          > jakiejś innej przeglądarce niż IE. Mjód i malina. Jeśli potrafisz to popraw,
          > żeby wyglądało jak "zamiar". A już najlepiej zrób to od nowa, nie wzorując się
          > na frontpejdżowych standartach.... Zakładam, że nie jesteś daltonistą i widzisz
          > ten niebieski? A tak lubiłam ten kolor :-(.

Jeśli mogę to pozawracam trochę głowę :-) - przybieram się do zmiany kolorków -
          co sądzisz o czymś takim ?

www.keo.ap.siedlce.pl/newlay/
    • czajnik.osadzony.kamieniem Re: Postanowiłem nabić sobie troche statystyki... 29.03.05, 21:18
      Szkoda jeno że www.ap.siedlce.pl tak mało ciekawie wygląda. Przy stronie
      Wydziału Informatyki czy KEO to naprawdę bieda.

A i w oczy kłuje <meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 4.0">
      • sbk Re: Postanowiłem nabić sobie troche statystyki... 29.03.05, 21:58
        Strona główna uczelni faktycznie od jakiegoś czasu pokutuje :-) Niedawno
        odwiedzałem stronę www Akademii Pedagogicznej z Krakowa - też już "trąci myszką"
        :-)
        Prawidłowość chyba jest taka, że strony główne uczelni nie są aż tak ważne -
        natomiast strony wydziałów instytutów itp - nadrabiają - bo dotyczą konkretnych
        kierunków studiów - a tego szukaj kandydaci na studia - jak i studenci.
        Zobaczcie np na stronę główną Polibudy Warszawskiej - i porównajcie ze stronami
        któregoś z wydziałów - różnica kolosalna... u nas niestety nie bardzo :-)
        Co prawda Informatyka ma bardzo ładną stronę, a i ja staram się ze stroną KEO
        jak mogę... no ale np jak popatrzeć na strony wydziałowe czy instytutowe np:
        www.wh.ap.siedlce.pl/
        www.imif.ap.siedlce.pl/
        www.ich.ap.siedlce.pl/inst-chemii/index.html
        www.ib.ap.siedlce.pl/
        no to czegoś jednak brakuje :-)

razi też w oczy jak np popatrzymy na stronę gazetki studenckiej
        www.ap.siedlce.pl/~kuryer/
        , że gość który to robi, a naprawde widać, że chce coś fajnego osiągnąć musi do
        przeprowadzania ankiet używać skryptów stawianych na darmowych serwisach jak np
        freefronthost.com (no i skazywać ludzi na oglądanie masy bezsensownych reklam)
        Uczelnia daje kase na superkomputer, ale żeby już byle jaki serwerek z obsługą
        PHP i MySQL czy Postgresa dać jako ogólnodostępny to nie bardzo :-)
        Powód jest jeden - w świadomości kierownictwa AP internet to mało ważna sprawa i
        szkoda na to czasu i pieniędzy :-)
        Pytanie tylko - czy mają rację ?
        • czajnik.osadzony.kamieniem Re: Postanowiłem nabić sobie troche statystyki... 29.03.05, 23:25
          Ba. Mój wydział w ogóle nie ma swojej strony i uczelnia z tym żyje ;)
          Kiedyś nawet mieli:
          web.archive.org/web/20010515234955/www.wsrp.siedlce.pl/~wyrol/
          Ale to było dawno i nieprawda. A teraz? Instytut Biologii ma jeszcze jakąś tam
          stronę, ale Instytut Bioinżynierii i Hodowli Zwierząt ma od lat tę samą.
          Ostatnio tylko dodali plan zajęć dla zootechniki, i tak niekompletny:
          bas.ap.siedlce.pl/~bioin/

Nie wiem czy nowy rektor coś zmieni w tych sprawach, ale podobno się na to nie
          zanosi.

• sbk Re: Postanowiłem nabić sobie troche statystyki... 30.03.05, 01:04
            Tutaj bardziej sprawa jest w rękach prorektora d.s rozwoju i współpracy.
            Zobaczymy we wrześniu - może co się ruszy. Uczelni coraz bardziej będzie
            "zaglądał w oczy" niż demograficzny i konieczne stanie się myślenie nad
            sposobami przyciągania studentów. Strony internetowe to bedzie jeden z elementów
            tego swoistego "marketingu" :-)
            Robiłem kiedyś statystyki pobrań podania o przyjęcie na studia ze strony KEO - i
            wyszło, że ze wszystkich ok 400 kandydatów - 160 pobrało podania ze stronki...
            Idąc dalej - w czerwcu - czyli miesicu składania podań - liczba odwiedzających
            stronę strzela w górę jak szalona :-)
            Wielu osobom uzasadniać nie muszę, że młodzi ludzie wybierając kierunek studiów
            jako pierwsze źródło informacji traktują informator (np perspektyw) a jako
            drugie - strony internetowe. Jednak nie każdy nawet mimo dowodów to chce zauważać.
            Można oczywiście ładować kase w takie imprezy jak Drzwi Otwarte - ale co one
            dają za efekty. Jak ktoś chce poczytać jak było w tym roku to zapraszam na
            stronę KEO. Jest temat na Forum i zdjęcia w galerii. Założe się, że gdyby dać
            kasę przeznaczoną na wydruk samych tylko kolorowych informatorów rozdawanych za
            darmo kandydatom na zrobienie porządnej stronki - efekt byłby lepszy.

Inna sprawa to studenci - fajnie jest pooglądać sobie uczelnianą galerie zdjęć
            czy pogadać na forum itd... i każdy to potwierdzi :-) No ale tutaj każdy czeka
            na gotowe... I wcale nie dziwne - nie na każdym kierunku są osoby potrafiące
            tworzyć stronki...
            Ale przecież wystarczyło by chociaż dać serwer z obsługą PHP i MySQL'a - a wtedy
            to już każdy jako tako obeznany w temacie mógłby założyć sobie bardzo prosto
            stronkę na jakimś phpflashu, phpnuke czy innym podobnym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka