Gość: berti IP: *.*.*.* 18.06.02, 15:55 Czy są na forum absolwenci, uczniowie lub sympatycy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mądrala Re: Jestem wielbicielką dyr. Owczarczyka IP: 195.94.207.* 19.06.02, 12:48 Profesorze duża buźka Mądrala z IVA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berti Re: Jestem wielbicielką dyr. Owczarczyka IP: *.*.*.* 19.06.02, 14:05 Gość portalu: Mądrala napisał(a): > Profesorze duża buźka > Mądrala z IVA > HI, Mądralo, czy jest Was tam więcej > stukających "prusaków"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianeq Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: 10.200.2.* 19.06.02, 20:48 Abiturient z 95 roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browarek Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.*.*.* 20.06.02, 13:18 Coś Was tu nie za dużo, nikt w "Prusie" nie ma dostępu do sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLAST Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 01:57 Kiedys były tu nauczycielkami siostry Karpińskie, plastyczki. Działało dobre kółko plastyczne i było wielu entuzjastów rysunku. CZY COS ZOSTAŁO Z TYCH LAT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianeq Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: 10.200.2.* 24.06.02, 13:48 Obawiam się że nic nie zostało. Przynajmniej za moich lat (91-95). Miałem jeszcze w 96 przyjemność zapoznania się z pracą magisterską o siostrach Karpińskich. PLAST - czy miałeś z siostrami K. jakieś zajęcia? PA!wel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: 195.94.207.* 01.07.02, 12:39 Chetnie zapoznałbym sie z tą praca magisterska o paniach prof.prof. Karpińskich. Zdradze, ze byłem uczniem Prof. Joanny karpińskiej w końcu lat sześćdziesiatych. Czas biegnie niubłaganie. Od czasu do czsu moge już jedynie złożyc kwiaty na ICH grobie przy ul. Cmentarnej. Wprawdzie nie jestem plastykiem, ale pozdrawiam wszystkich plastyków, uczniów ww Pań prof.prof. z Siedlec. Remek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianeq Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: 10.200.2.* 01.07.02, 13:24 Ojej. To już obie nie żyją? Smutne... Osobiśnie nie znałem sióstr Karpińskich, ale ludzie którzy się z Nimi zetknęli "przenieśli na mnie" wiele sympatii do tych Pań. Pracę postaram się odnaleźć w zakamarkach dysków i płyt, i wtedy postaram Ci ją podesłać. Mam nadzieję, że autorka nic nie będzie miała przeciwko zwłaszcza że nie będę się jej pytał. :) Tylko ciiiiiii.....choooo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pozdrowienia dla Prof. T.Nasiłowskiej z CYBER IP: 195.94.207.* 02.07.02, 12:53 Wszystkiego najlepszego za to kucie matmy.... Pozdr. jarek Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: I LO im. Bolesława PRUSA 25.07.02, 21:21 Tak raczej z wakacyjnej nudy pytam - co z tym wątkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.*.*.* 14.10.02, 16:45 No a szanowni "Prusacy" śpią już snem zimowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 22:49 Ja jestem absolwentką:)ukończyłam Prusa w roku szkolnym 1999-2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 11:39 I jak Ci się wiedzie? Spotykasz starych znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 12:15 Tak -spotykam starych znajomych, tych którzy zostali w Siedlcach a nie wyjechali do innych miast. Z resztą natomiast kontakt się urwał-ale to chyba normalka-tak bywa. Aczkolwiek nie narzekam, moja dawna klasa nie była zbyt zgrana. Preferuję nowych znajomych, których poznałam na studiach. Pozdrawiam!!A ty też jesteś absolwnem/absolwentką tej szkółki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 00:33 Ja akurat nie, ale mam wielu znajomych wśród absolwentów tego znakomitego zakładu naukowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 18:17 turist--odczuwam lekką ironię w Twoim głosie ( a może się mylę) , gdy mówisz o tej szkole jako o zakładzie naukowym, nie rozumiem Ciebie, to szkoła średnia taka jak i inne, denerwuje mnie takie podejście innych ludzi do Prusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 09:42 Przemiła MEGAN: donoszę, że ludzi z Prusa bardzo szanuję i lubię - są wśród nich moi przyjaciele. Określenie "zakład naukowy" jest moze nieco żartobliwe, ale na pewno nie ironiczne. Zresztą tę nazwę stosowano do szkół w czasach, gdy patron szkoły był uczniem szkół siedleckich. Pozdrawiam i życzę usmiechu. Hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 22:49 TURIST-równie przemiły jak i ja sama:)-dziękuję za tak pełne wyjaśnienie mi terminu "zakład naukowy". Niechętnie to robię, bo mężczyznom rzadko kiedy przyznaje się rację:), ale zgadzam się, że stwierdzenie to zostało źle przeze mnie odebrane - jako ironiczne. Co do Prusa, to całkiem niedawno miałam okazję odbyć tam kilka godzin praktyk z anglika, a siedzenie w pokoj nauczycielskim z moimi dawnymi nauczycielami doprowadzało mnie do ataków nieopanowanego śmiechu:):):) By the way, z którego rocznika i profilu masz najwiecej znajomych, bo wiesz...świat jest całkiem mały...Trzymaj sie ciepło, pozdrawiam- Megan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 08:24 Odpowiadam na pozdrowienia i dziękuję za nie. Moi znajomkowie to absolwenci sprzed ca. 10 lat, czyli kawałek czasu do tyłu. Masz rację co do "ciała". Jakoś ono zawsze inaczej się prezentuje w pokoju nauczycielskim niż w klasie, no nie? Trzymaj się ciepło (chłody nadciągają). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 21:57 WITAJ TURIST:) JEDNAK ZA PÓŹNO POSŁUCHAŁAM TWOJEJ RADY (TEJ ABY TRZYMAĆ SIĘ CIEPŁO) I WŁAŚNIE LECZĘ GARDŁO W DOMOWYM ZACISZU. JA KOŃCZYŁAM PRUSA 3 LATA TEMU WIĘC Z WŁAŚNIE Z TAMTEGO OKRESU MAM ZNAJOMYCH:)FAJNIE JEST TERAZ POPATRZEĆ Z BOKU NA TE WSZYSTKIE "ROBACZKI" PEŁZAJĄCE Z PODKRĄŻONYMI OCZĘTAMI (TO NIBY OD NAUKI:) DO BRAM SZKÓŁKI HEHE, CHOCIAŻ GENERALNIE MIŁO WSPOMINAM TĄ SZKOŁĘ. I DOPRAWDY FAJNIE SIĘ CZUJĘW TEJ DRUGIEJ SKÓRZE, CHODZĄC TAM CZASAMI NA PRZYMUSOWE PRAKTYKI:) POZDRAWIAM I ŚCISKAM-MEGAN Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: I LO im. Bolesława PRUSA 06.11.02, 21:59 Przepraszam, że zapytam. A co można przymusowo praktykować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 19:17 MUCHAWKO-PO PIERWSZE-NIGDY NIE PRZEPRASZAJ, ZA TO ŻE PYTASZ, A PO DRUGIE- WSZYSTKIE PRAKTYKI DLA SUDENTÓW SĄ PRZYMUSOWE, NIKT NIE CHODZI PRZECIEŻ UCZYĆ W JAKIEJŚ SZKOLE (MÓWIĘ O PRAKTYKACH PEDAGOGICZNYCH) Z WŁASNEJ NIEPRZYMUSZONEJ WOLI, ZATEM JEST TO PRZYMUS NARZUCONY STUDENTOM Z GÓRY.IS THIS CLEAR FOR YOU NOW? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: I LO im. Bolesława PRUSA 07.11.02, 20:44 Już dobrze, po co zaraz te nerwy. Musisz je trzymać na wodzy, skoro wchodzisz do jaskini lwa. Mam nadzieję, że w klasie nie dajesz się poźreć czyhającym na łup piraniom? Pozdrawiam, kciuki trzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 21:39 Ależ, kochana/kochany (która wersja?)Muchawko, ja się wcale nie obrażam:) natomiast z nerwami sobie radzę. Zresztą po tylu przeprowadzonych lekcjach o zadnym stresie juz nie ma mowy-serio. Ale czasem człowiekowi zdarza się wyjść z siebie i stanąć obok, bo "dzisiejsza młodzież " ma czasami niesamowite pomysły...że aż się włosy jeżą...i chociaż z natury jestem cierpliwa, to czasem wymiękam.Pozdrawiam-Megan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.*.*.* 26.11.02, 13:26 Jak przebiega językowa edukacja młodzieży licealnej? Kto odnosi większe sukcesy - pani profesor (in spe) czy nieokiełznana młodzież? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 15:13 ...to chyba oczywsite że ja-praktykantka jak na razie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.*.*.* 26.11.02, 18:12 Nigdy w to nie wątpiłem, ale zapytać nie zawadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 22:35 Jasne-kto pyta nie bładzi-zwłaszcza mężczyzna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amnesiac Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.man.polbox.pl 20.01.03, 21:56 > Odpowiadam na pozdrowienia i dziękuję za nie. Moi znajomkowie to absolwenci > sprzed ca. 10 lat, czyli kawałek czasu do tyłu. Wow! Jestem absolwentem z 1993 roku. :-) Niniejszym zaliczyłem debiut na tym forum... ;-) Amnesiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.*.*.* 08.01.03, 15:32 Ogólnopolski ranking szkół średnich 2002 autorstwa PERSPEKTYW I RZECZPOSPOLITEJ miejsce: 2002 2001 2000 szkoła 85 78 193 I LO im. B.Prusa 187 292 0 II LO im.Królowej Jadwigi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 10:10 Gość portalu: kolec napisał(a): > Ogólnopolski ranking szkół średnich 2002 > autorstwa PERSPEKTYW I RZECZPOSPOLITEJ > > miejsce: 2002 2001 2000 szkoła > 85 78 193 I LO im. B.Prusa > 187 292 0 II LO im.Królowej Jadwigi A zatem PRUS z miejsca 78 w 2001r. spadł na 85 w 2002r., z drugiej strony odbił się zdecydowanie z miejsca 193 w 2000r. Trend ogólny OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist/korekta Re: I LO im. Bolesława PRUSA IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 10:34 Gość portalu: turist napisał(a): > Gość portalu: kolec napisał(a): > > > Ogólnopolski ranking szkół średnich 2002 > > autorstwa PERSPEKTYW I RZECZPOSPOLITEJ > > > > miejsce: 2002 2001 2000 szkoła > > 85 78 193 I LO im. B.Prusa > > 187 292 0 II LO im.Królowej Jadwigi > > A zatem PRUS z miejsca 78 w 2001r. spadł na 85 w 2002r., z drugiej strony odbił > > się zdecydowanie z miejsca 193 w 2000r. Trend ogólny OK. Pawełek na wątku Królówka zwrócił uwagę na błąd kolca. Podane przez niego dane nie objęły 2003r. Powinno to wyglądać tak. Królówka 2001 - miejsce 292 2002 - miejsce 187 2003 - miejsce 160 Prus 2000 - miejsce 193 2001 - miejsce 78 2002 - miejsce 85 2003 - miejsce 55 A więc jest jeszcze lepiej, niż się wydawało. Odpowiedz Link Zgłoś
jafarro Re: I LO im. Bolesława PRUSA 23.05.25, 00:22 Jest ktoś ? Nikogo nie mogę namierzyć. Pierwszy kierunek pedagogiczny na Prusie Odpowiedz Link Zgłoś