Dodaj do ulubionych

Idiotyczne reklamy...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 21:15
ogladacie reklamy w tv?
Bo ja zwykle sie wylaczam wtedy, ale kilka idiotyzmow rzucilo mi sie w oczy.
To znaczy takie paradoksy, ze az golym okiem widac, ze jak ktos sie
zastanowi, to dzialac powinny odwrotnie. Ale graja na emocjach...

Mam prosbe. Jak sie dolaczycie i te paradoksy opiszecie, to omijajcie z
szacunku dla zalozyciela watku, spoty Nestle (Princessa, Lion, Kit-Kat,
wszelkie platki N, czekolady, Winiary, Neleczowianka, Mazowszanka, lody
Nestle, L'Oreal i jeszcze inne, nie pamietam, co sie teraz pojawia)

Pierwsze przyklady:

reklama Rexona Men- dezodorant dla przestepcow?

Republiki Czeskiej- z zatrzymujacym policjantem. Pomijajac fakt, ze jeszcze
tam nie spotkalem funkcjonariusza sluzb publicznych, kasjerki itd, ktorzy na
widok Polakow, nie warcza, to ten policjant nie dba o bezpieczenstwo.
Dzieciak z tylu jedzie bez fotelika, bez pasow i do tego miedzy fotelami
(najgorsza opcja).
Obserwuj wątek
    • emektb Re: Idiotyczne reklamy... 22.05.05, 21:20
      to znaczy że czescy policjanci są na luzie. i że można się z nimi dogadać ;)
    • cannella Re: Idiotyczne reklamy... 22.05.05, 21:30
      Gość portalu: kuba napisał(a):

> Mam prosbe. Jak sie dolaczycie i te paradoksy opiszecie, to omijajcie z
      > szacunku dla zalozyciela watku, spoty Nestle (Princessa, Lion, Kit-Kat,
      > wszelkie platki N, czekolady, Winiary, Neleczowianka, Mazowszanka, lody
      > Nestle, L'Oreal i jeszcze inne, nie pamietam, co sie teraz pojawia)

E, Kuba, tak to o połowie reklam nie można napisać ;-) Ja wprawdzie polskiej
      telewizji od jakiegoś czasu nie oglądam, ale z ostatnich oglądów zapamiętałam
      totalny brak pomysłów (albo brak odwagi reklamodawców). Wszystkie reklamy
      proszków do prania są takie same, różnych zupek również i kosmetyków też. I
      denerwowała mnie wszechobecność pewnej polskiej pływaczki - bałam się, żeby mi z
      lodówki przypadkiem nie wyskoczyła.
      • Gość: kuba Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 22:12
        nie do konca chyba sprecyzowalem intencje.
        Chodzi mi o znalezienie w reklamach bledow, paradoksow merytorycznych. Nie sam
        brak pomyslu, ale ze na przyklad Otylia Jedrzejczak przyklada telefon do ucha
        nie ta strona (gdyby tak bylo).
        • emektb Re: Idiotyczne reklamy... 22.05.05, 22:40
          a co ty masz zrobić brief reklamy kawy czy jak?
          • Gość: kuba Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.nestle.pl 23.05.05, 09:25
            no co Ty?
      • Gość: AdB Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.adslplus.ch 25.05.05, 22:45
        Nie wiem gdzie mam sie wpisac, bo moj komentarz bedzie ogolny, wiec podlacze
        sie pod znajomych.
        Nigdzie nie widzialam tak prymitywnych reklam jak w kinie w Basel. Biala
        plansza czarne literki. Chyba ze maja jakis tu zakaz.
        Poza tym podczas filmu jest 10min przerwa na siku... tragedia
    • Gość: siedlcemojeciasto Re: Idiotyczne reklamy... IP: 81.15.160.* 23.05.05, 11:13
      piekny temat - będę tu często zaglądał...
      • klemens.klemens Re: Idiotyczne reklamy... 23.05.05, 16:28
        Wiele reklam skierowanych do kbiet używa zwrotu - "bo jesteś tego warta"

Lekarstwo na kompleksy?
        • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 23.05.05, 16:50
          klemens.klemens napisał:

> Wiele reklam skierowanych do kbiet używa zwrotu - "bo jesteś tego warta"

według moich obserwacji słowem kluczem w polskiej reklamie jest : "pasja" :-)
          • emenemki Re: Idiotyczne reklamy... 23.05.05, 17:01
            Kiedyś reklama pewnego... samochodu. Włochy. Ulica, na ulicy bawi się dziecko,
            przejeżdża samochód. Za chwilę chłopca nie widać, pojawia się napis: szkoda
            Fabia :))))
            • Gość: Bambi Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:22
              W podobnym stylu widziałem reklamę VW Polo , arab w arafatce podjezdza pod
              restauracje wypelniona ludzmi wyciaga detonator naciska .... i widac w
              samochodzie ekplozje (wewnatrz). Reklama konczy sie napisem : maly ale twardy
              (lub cos w tym stylu)
              • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 23.05.05, 17:27
                Gość portalu: Bambi napisał(a):

> W podobnym stylu widziałem reklamę VW Polo , arab w arafatce podjezdza pod
                > restauracje wypelniona ludzmi wyciaga detonator naciska .... i widac w
                > samochodzie ekplozje (wewnatrz). Reklama konczy sie napisem : maly ale twardy
                > (lub cos w tym stylu)

też to widziałem, film zdaje się, że krąży wyłącznie w sieci (pewnie gdzieś go
                nawet w poczcie jeszcze mam) i raczej nigdy światła dziennego nie ujrzy.
                • Gość: kuba Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.nestle.pl 23.05.05, 17:29
                  wyslij mi prosze ten film na raks5 na gazecie, dzieki
                  • Gość: Bambi Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:41
                    chyba tez to gdzies jeszcze mam na skrzynce ...
                  • pawelek.mar Re: Idiotyczne reklamy... 24.05.05, 09:14

> wyslij mi prosze ten film na raks5 na gazecie, dzieki

wysłałem, ale z poczty gazetowej nie chciało wyjść, więc puściłem z poczty
                    służbowej...nie przestrasz się zatem :-)
                    • emektb Re: Idiotyczne reklamy... 24.05.05, 13:16
                      ja też chcę :))- emil(at)siedlce.net
                      • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 24.05.05, 13:39
                        emektb napisał:

> ja też chcę :))- emil(at)siedlce.net

potwierdź czy przeszło.
                        • emektb Re: Idiotyczne reklamy... 24.05.05, 13:41
                          z jakiego adresu posłałeś?
                          • emektb Re: Idiotyczne reklamy... 24.05.05, 13:42
                            ocho zasysa się coś nowego. jestem dobrej myśli
                          • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 24.05.05, 13:45
                            emektb napisał:

> z jakiego adresu posłałeś?

tak publicznie to nie powiem :-)))
                            • marianeq Re: Idiotyczne reklamy... 24.05.05, 15:29
                              Jak z pracy to już leżysz :D
                              • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 24.05.05, 15:39
                                marianeq napisał:

> Jak z pracy to już leżysz :D

cicho!!! :-)))
                      • Gość: siedlcemojeciasto Re: Idiotyczne reklamy... IP: 81.15.160.* 25.05.05, 12:52
                        normalnie nie wiedzialem, ze kolega sie interesuje. Jezeli kolega udaje sie w
                        leśne odstępy i bierze kompa to wezmę kilka ciekawych płyt z zawartością
                        reklamową.
                    • Gość: kuba Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.nestle.pl 24.05.05, 18:06
                      dzieki.
                      Z kolei z mojej sluzbowej poszlo tez w swiat :)
        • Gość: AdB Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.adslplus.ch 25.05.05, 22:30
          Przynajmniej tak ci sie wydaje - dodawal zawsze moj znajomy Konrad P.
          • Gość: AdB Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.adslplus.ch 25.05.05, 22:35
            To nie tu sie mialo pokazac. Piekny cytat kolegi KP dotczyl tego:
            > Wiele reklam skierowanych do kbiet używa zwrotu - "bo jesteś tego warta"
    • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 23.05.05, 17:09

> ogladacie reklamy w tv?
      > Bo ja zwykle sie wylaczam wtedy, ale kilka idiotyzmow rzucilo mi sie w oczy.
      > To znaczy takie paradoksy, ze az golym okiem widac, ze jak ktos sie
      > zastanowi, to dzialac powinny odwrotnie. Ale graja na emocjach...

z racji wykonywanego zawodu z wielką przyjemnością oglądam reklamy :-) Może dla
      większości wyda się to dziwne, ale stosunkowo często zdarza mi się prześledzić
      dosyć uważnie 15 minutowy set reklam, bez większego znudzenia, skrupulatnie
      wymieniając się uwagami z żoną (zbliżona profesja) :-)))
      Ostatnio zobaczyłem spot reklamowy lizaków chupa chups (chyba), któy zaszokował
      mnie promowaniem pewnych zjawsk. Otóż 3 dziewczęta zajadały się tymi lizakami,
      po czym jedna z nich wyciąga rolki i mówi, że teraz trzeba spalić kalorie. Dwie
      pozostałe spoglądając na nadgorliwe dziewcze wykazujące chęć zarzywania
      świeżego powietrza z dezaprobatą wołają, że wcale nie muszą iść na rolki, bo
      przecież lizaki owe nie zawierają...tłuszczu...
      Ja bym powiedział, że chyba właśnie tego tłuszczu w postaci oleum twórcom
      reklamy zabrakło.
      • klemens.klemens Re: Idiotyczne reklamy... 23.05.05, 17:22
        Pędzą dwie ciężarówki, jedna z wiśniami druga z piwem(chyba). Kierowcy to
        przystojny facet i dziewczyna-laska. Zbliżają się do wąskiego tunelu, do
        którego (w domyśle) wpadają. Pewnie się miażdżą = po murawie toczy się butelka
        piwa z sokiem, jakoś tak "red's"? Smacznego!
        • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 23.05.05, 17:25
          klemens.klemens napisał:

> Pędzą dwie ciężarówki, jedna z wiśniami druga z piwem(chyba).

z malinami:-)

całkiem przyzwoita reklama, może nie mistrzostwo świata, ale też bez obciachu:-)
          • Gość: kuba Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.nestle.pl 23.05.05, 17:30
            potem pijesz piwo powstale z wyniku groznego wypadku dwojga mlodych, pelnych
            szans w zyciu ludzi,
            reklame przyjmuje do watku idiotyzmow. Tak jak i lizaki :)
            • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 23.05.05, 18:10

> potem pijesz piwo powstale z wyniku groznego wypadku dwojga mlodych, pelnych
              > szans w zyciu ludzi,
              > reklame przyjmuje do watku idiotyzmow. Tak jak i lizaki :)

eee, Kuba, nie jesteś w targecie ;-) Żaden sznującey się facet piwa owocowego
              się przecież nie napije :-)
              Mówiąc poważniej, w ten sposób wsadzmy wszystko co choć trochę oderwane jest od
              rzeczywistości do jednego wora, razem z całą fantastyką :-) To nie jest zła
              reklama, będę jej bronił, bo nie ma w niej jakiś istotnych błędów...no chyba,
              ze od reklamy oczekujemy dzieł artystycznych :-)
    • Gość: Bambi Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:57
      reklama bullguard (sa u nich na stronie) niby przypadkowe ujecia z kamery
      przechodzacy gosc z laptopem w tym momencie przebiegajacy mlody czlowiek wyrywa
      mu laptopa biegnie i na ulicy zostaje potracany przez jadaca z duza predkoscia
      ciezarowke.
      • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 23.05.05, 18:13

> reklama bullguard (sa u nich na stronie) niby przypadkowe ujecia z kamery
        > przechodzacy gosc z laptopem w tym momencie przebiegajacy mlody czlowiek
        wyrywa
        > mu laptopa biegnie i na ulicy zostaje potracany przez jadaca z duza predkoscia
        > ciezarowke.

to też gdzieś mam w swojej skrzynce (o ile nie skasowałem) :-)
        • Gość: Bambi Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 18:29
          ale druga ich reklama mnie rozbawiła :
          ujecie z kamery przemyslowej gość stojacy na czatach rozgladajacy sie, nagle
          pojawia sie drugi i ciska w szybe kamien (?) lub cos ciezkiego kamien odbija sie
          i trafia w pierwszego goscia stojacago za plecami tego drugiego - uderzony pada
          jak przecinak. Gosc niezrazony (nie zauwazyl iz kompan juz lezy) wyciaga drugi
          kamien (?) i ciska ponownie tym razem odbity kamien od szyby trafia jego , obaja
          leza ;)
      • emektb Re: Idiotyczne reklamy... 23.05.05, 18:23
        no to teraz ja. mam trzy.

jedna świeża dość. rexony albo axe nie wiem dokładnie (ale stawiam na axe).
        goście rozwalają pół miasta. głupawa ale wrażenie całkiem okej:))

a teraz dwie stare:))

reklama prasowa - laska stylizowana na m. monroe - scena chyba z "mężczyźni
        wolą blondynki" - stoi babka nad kratką wentylacyjną podwiewa jej sukienkę
        (www.worldvillage.com/wv/cafe/images/scrnshot/marlyn1.gif) i niżej tekst
        reklamowy:)

tak głęboko dotarł świder by wydobyć wodę lider :p

i druga (równie stara)

peugot 206 - na rozkładówce bodajże z polityce widziałem.
        na jednej stronie auto - nie za duże
        na drugiej (prawej) popiersie panny z wielkimi cyckami i tekst:
        zajrzyj do środka. jest jeszcze większy niż myślisz.:))

• Gość: Bambi Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 18:36
      niestety nie jest to reklama TV ale warta umieszczenia w tym wątku (dobre bo
      Polskie) widziałem ja w dwoch miejscach na trasie Warszawa - Gdańsk

Namalowane dwie wyzywające panienki pochylajace sie w kierunku patrzacego
      obserwatora (jak pisze Pawełek targeta ;) ) w rozkroku i napis "Ciągniemy druty
      do fi 50 " podpisana jakaś walcownia drutów
      • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 24.05.05, 08:43
        >
        > Namalowane dwie wyzywające panienki pochylajace sie w kierunku patrzacego
        > obserwatora (jak pisze Pawełek targeta ;) )

Lepiej pozostać w tym przypadku przy obserwatorze, gdyż target jest
        sprecyzowany, a obserwator może być przypadkowy :-)
        Moimi "ulubionymi" (jednymi z ulubionych) spotami są reklamówki Wawela (Ci od
        czekoladek - konkurencja Kuby :-) ). Wawel ma takie dwa batony: Danusia i
        Maciek. Spot Danusi był żałosny, ale raczej pod względem nijakiej kreacji, a
        Maćka wyglądał mniej więcej tak: mecz piłki nożnej, rzut wolny, ustawiony mur,
        jeden z graczy osłania kieszeń zamiast to co mężczyzna ma najcenniejsze,
        zostaje trafiony piłką w czuły punkt, dramatyczna muzyka, nasz bohater z
        kieszeni wyciąga batona i głos lektora woła: Maciek, lepszego batona nie
        znajdziesz...
        Znam osobiście ludzi, którzy te filmiki robili (już nie robią) :-)))
      • Gość: kuba Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.nestle.pl 24.05.05, 18:11
        no to reklama tez prasowa.
        Ukazala sie tylko raz, potem wydawcy sie zmowili, ze nei beda jej puszczac.
        Teraz chyba juz tylko sluzy na wyklady (u mnie byl to wyklad o naduzyciu
        wizerunku kobiety w reklamach).
        Reklamowana jest inserciarka.
        A wyglada nastepujaco. Maszyna, przy niej kuszaca kobieta kuso ubrana, ponetne
        usta wypowiadajace slowa "włóż sobie", czy jakos tak. W kazdym razie wydzwiek
        jednoznaczny prawie
    • marianeq Dębowe mocne 23.05.05, 23:16
      Ładna opowiastka o robieniu łuków. Nie wiem czy prawdziwa, czy rzeczywiście łuk
      musi przez rok leżakować itp. Jedno mi nie pasuje. Hasło. "Dębowe mocne. Fach w
      ręku". Rozumiem że to jest aluzja do tego że masz piwo w ręku, ale nie kumam
      związku z tymi łukami, bo to że po tej prezentacji procesu produkcyjnego
      siadają sobie z piwem, to związek ciut naciągany. Równie dobrze mogłoby dwóch
      kolesi kroić ludzi pod knajpą, iść na piwo i mówić "fach w ręku". Nie kumam
      czaczy.
      • Gość: Pawełek Re: Dębowe mocne IP: *.bci.net.pl 24.05.05, 08:47
        marianeq napisał:

> Ładna opowiastka o robieniu łuków. Nie wiem czy prawdziwa, czy rzeczywiście
        łuk
        >
        > musi przez rok leżakować itp. Jedno mi nie pasuje. Hasło. "Dębowe mocne. Fach
        w
        >
        > ręku". Rozumiem że to jest aluzja do tego że masz piwo w ręku, ale nie kumam
        > związku z tymi łukami, bo to że po tej prezentacji procesu produkcyjnego
        > siadają sobie z piwem, to związek ciut naciągany. Równie dobrze mogłoby dwóch
        > kolesi kroić ludzi pod knajpą, iść na piwo i mówić "fach w ręku". Nie kumam
        > czaczy.

Pomijam copy, sam film (te i wcześniejsze tego browaru) traktuję jako bardzo
        udany.
        Czasami jedno maleńkie hasło może zepsuć lub uratować reklamę.

PS. Dębowego nie piłem, ale podejrzewam, że gdybym gustował w piwach typu
        Strong, to pewnie bym spróbował. Nie jestem w targecie (hehe :-)), ale spot
        doceniam.
    • Gość: Ekolog Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:15
      Rzadko spotyka się tak idiotyczne reklamy jaką ma Drosed. Milutki kurczaczek ze skrzydełkami wzniesionymi do odlotu w świetlaną przyszłość, a obok napis " Drosed apetyt na życie".No tak - myślałeś kurczaczku że przyszłość przed tobą , ale nasza firma ucine łby i przerabia takich przyjemniaczków na pasztet.
      Tak mi się skojarzyło kiedy szedłem ze znajomym Sokołowską , a on spytał -co to tak śmierdzi? Ja na to że Droset,- taka firma co produkuje konserwy .A moja wnuczka prawie ze łzami w oczach- z takich kurczaczków co są namalowane na samochodach?
      • emektb Re: Idiotyczne reklamy... 24.05.05, 13:28
        może to hasło dla wampirów byłoby lepsze - apetyt na życie?
    • Gość: Pawełek Re: Idiotyczne reklamy... IP: *.bci.net.pl 24.05.05, 12:08
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,2724942.html
    • Gość: kuba Snickers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:45
      z prawdziwa przyjemnoscia zauwazylem dzis, ze snickers jest wg reklamy
      pozywieniem dla zboczencow gryzacych obce panie w pupy.
      Czy to znaczy, ze Snickers jest do dupy? zamiast, czy jak to interpretowac?
      • no_login Re: Snickers 25.05.05, 08:47
        > Czy to znaczy, ze Snickers jest do dupy? zamiast, czy jak to interpretowac?
        pewien zwiazek z dupą mam, w niektórych kregach żeglarskich znane jest
        powiedzenie- "postawić snickersa".
        I taki mały błąd w jednej z reklam (kraj-Polska,póklula północna).
        Reklama Tele2, słońce w oknie przesuwa się ze strony prawej
        na lewą, czyli z zachodu na wschód.
    • pawelek.mar nie do końca idiotyczne reklamy 25.05.05, 16:32
      a do tego bardzo aktualne :-)
      reklamy.plusgsm.pl/reklamatv11.html
    • bima5 Re: Idiotyczne reklamy... 26.05.05, 11:51
      A kto Ci Kuba kaze oglądac reklamy??? nie lepiej zając się czyms innym zamiast
      gnić przed telewizorem w którym i tak nie ma nic ciekawego- polecam sport np
      jazde na rowerze
      • moler1 Re: Idiotyczne reklamy... 27.05.05, 09:49
        bima5 napisała:

> A kto Ci Kuba kaze oglądac reklamy??? nie lepiej zając się czyms innym
        zamiast
        > gnić przed telewizorem w którym i tak nie ma nic ciekawego- polecam sport np
        > jazde na rowerze

A kto Ci Bima każe czytać wątki Kuby??? nie lepiej zając się czyms innym
        zamiast gnić przed monitorem w którym i tak nie ma nic ciekawego - polecam gry
        planszowe np warcaby
        • Gość: kuba Re: Idiotyczne reklamy... IP: 213.17.181.* 27.05.05, 14:38
          Bima5: wlasnie dlatego ostatnio ogladam telewizje, bo duzo cwicze. A ze nie
          chce mi sie jezdzic rowerem, a moze w porze, kiedy koncze prace, nie ma to
          sensu, to sobie zrobilem silownie w domku.

Moler1: dzieki za obrone, ale niech Bima czyta, wybaczam jej/mu
          • tramwajsiedlecki Re: Idiotyczne reklamy... 03.06.05, 13:54
            klemens.klemens pisał o wiśnio-malinach, a to tak było:

Wyścig z malinowym Redd'sem

- Kiedy pojawiają się maliny, robi się słodko. A my nie chcieliśmy, żeby nasz
            film zrobił się za słodki - twierdzą Beata Kaniewska i Magda Białasiewicz z
            Kompanii Piwowarskiej. Z tego względu powstała nietypowa koncepcja filmu
            reklamowego promującego nowy typ piwa Redds - malinowego Red Redds'a. Film -
            pokazujący wyścig przygotowała agencja Brain. Proces produkcji rozpoczął się od
            dokładnego obejrzenia najlepszych filmów zawierających pościgi i wyścigi
            samochodowe. Kolejnym etapem było znalezienie odpowiedniego tunelu, do którego
            zmieściłyby się wyścigowe ciężarówki. Takie miejsce znaleziono pomiędzy
            Wrocławiem a Wałbrzychem. Zdjęcia trwały 3 dni. W niektórych scenach dziewczynę
            prowadzącą czerwoną ciężarówkę zastępował kaskader. Nad bezpieczeństwem ekipy
            czuwała policja. Z ponad 1950 metrów materiału powstał trzydziestosekundowy
            film.

Siedlecka firma też jest na celowniku profesjonałów:

PR dla Polmosa

Od listopada 2004 agencja public relations R.A. Productions, prowadzi kampanię
            PR dla Podlaskiej Wytwórni Wódek "Polmos" S.A., która sprowadza największą w
            Polsce kolekcję szkockich whisky single-malt Gordon & MacPhail.
            Polmos - Siedlce uczciło rozpoczętą współpracę z Gordon & MacPhail uroczystym
            wieczorem w Hemisphere Bar & Eatery w Hotelu InterContinental Warszawa. Podczas
            wieczoru można było skosztować rożnych doskonałych single-malt whisky z
            kolekcji Gordon & MacPhail.
            Agencja R.A. Productions wielokrotnie współpracowała ze znanymi (zarówno
            polskimi i zagranicznymi) markami, prowadziła kampanie PR dla najbardziej
            luksusowych wódek na świecie: Belvedere Vodka oraz dla Chopin Vodka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka