Gość: miś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:57 Co ze sztandarową inwestycją tak mocno eksponowaną przez prezydenta i LPR, którzy przypisywali sobie "sukces" w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emektb Re: Co ze Stadlerem??? 20.07.05, 12:39 no ja myślę, że oficjalny komentarz do sprawy mógłby brzmieć tak: srali muchi bedzie wiosna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Co ze Stadlerem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:45 A ja mam gumkę Stadler - czy to nie wystarczy za komentarz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: Co ze Stadlerem??? 20.07.05, 14:51 Tak całkiem serio, to przecież od początku temat śmierdział na kilometr. W sytuacji gdy inni producenci taboru kolejowego w Polsce ledwo wiążą koniec z końcem (v. ZNTK Poznań), jakie byłoby tak naprawdę uzasadnienie ekonomiczne tej inwestycji, w sytuacji gdy upadł pomysł lipnego przetargu Urzędu Marszałkowskiego na dostawę 10 szybkich pociągów? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Co ze Stadlerem??? 20.07.05, 15:25 to już się robi w moim przypadku zboczone, ale muszę to powiedzieć:P - a nie mówiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Co ze Stadlerem??? 20.07.05, 16:15 Skoro Stadler upadł? to z czym pójdą do mieszkańców Siedlec w kampanii wyborczej ludzie z listy LPR. Przecież jak napisał(a) mis to LPR (Szmański L i marszałek Kowlski) mieli być "ojcami" tego sukcesu. Trzeba im ten "sukces" przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ar Re: Co ze Stadlerem??? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 16:37 To moze ja zapytam, nie sledzilem watku caly czas.Stadler dal noge z Siedlec bo warunki/sposob przekazania gruntow nie odpowiadal tej firmie czy od poczatku sprawa byla lipna na miare inwestycji tureckiej w Bialej Podlaskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
gen_franco Re: Co ze Stadlerem??? 20.07.05, 16:52 Stadler nie "dał nogi" tylko po prostu czeka, ponieważ przetarg na ziemię która miała być przekazana pod inwestycje, unieważniono. A że Stadlerowi opłaca się czekać bo województwo mazowieckie kupi od niego 10 pociągów (nota bene TUTAJ wyprodukowanych) więc potrzebny jest tylko czas do uruchomienia inwestycji. Wcale sie nie dziwię że sie wiele osób niepokoi, bo w tym wzgledzie panuje totalny brak informacji. I wówczas...pozostaje zasięgnąć informacji u źródła. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś