Gość: mariano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:51 Chciałoby się powiedzieć - a nie mówiłem:( wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2984533.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siedlczanin Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: 213.77.51.* 25.10.05, 12:04 Uważam że Zych jest odpowiednią osobą na stanowisko Marszałka. Doswiadczony i miał tylko jedna wpadkę z włączonym mikrofonem , ale ogólnie jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Marszałek Sejmu - Zych 25.10.05, 15:53 Gość portalu: mariano napisał(a): > Chciałoby się powiedzieć - a nie mówiłem:( No nie mówiłaś,że ta PO to taka grymaśna panna. Tusk się obraził na kraj i nie chce być marszałkiem. A Zych mimo wieku to chłop z ... To tak żartem... Poważnie, to potrzeba jeszcze tygodnia aby wszyscy ochłonęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 18:43 krzycho1252 napisał: > No nie mówiłaś,że ta PO to taka grymaśna panna. Tusk się obraził na kraj i nie > chce być marszałkiem. Kandydat na Marszałka Sejmu RP zostł wskazany przez PO już tydzień temu i to nie PO grymasi a PiS, który jeszcze dotakowo nie dotrzymuje słowa. Wchodzenie do rządu i uwiarygodnianie PiS przez PO nie może polegać na tym, że PO obejmie resorty w których nie można niczego zmienić. PiS zaoferował ministerstwo gospodarki - ale bez możliwości wprowadzenia podatku liniowego, ministerstwo zdrowia ale finansowanie służby zdrowia wg. propozycji PiS - centralnie z budżetu. A więc po co brać - tylko po to by potem PiS mógł powiedzieć - przecież rządziliście razem z nami. Ej krzychu1252 - chyba nie tak traktuje się partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Marszałek Sejmu - Zych 25.10.05, 21:05 mariano ma rację. A tak wogóle to jeżeli PiS powiedział PO "marszałek jest wasz" to co to ich obchodzi kto nim będzie? powinni się zgodzić bez dyskusji na Komorowskiego i tyle. A mówienie "marszałek jest wasz ale?" nie jest samodzielną decyzją PO. To tak jak ja bym wam powiedział "daje wam mieszkanie ale macie tam mieszkać z kochankami" inaczej go zabiorę. No ale co oni mją zrobić jak mają żony i dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Marszałek Sejmu - Zych 25.10.05, 21:41 neutron6 napisał: > mariano ma rację. Zdaje mi się czasami, że ty neutron6 jesteś lustrzanym odbiciem mariano. Krzywe lustra, czy co ? Rzut skośny? Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Marszałek Sejmu - Zych 25.10.05, 21:47 krzychu, zaręczam, że jak byś nas zobaczył w lustrze, to napewno róznica jest. Nie mam co do tego wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Marszałek Sejmu - Zych 25.10.05, 21:59 Przyjmuję do wiadomości. W krzywych źwierciadłach wyglądamy podobnie. Kto zacznie się śmiać pierwszy? Przenosząc ten problem na nasze siedleckie podwórko lub na otoczenie siedleckiego dworu wychodzi, że PO zrobiło swoje. R. Ambroziewicz w Sejmie i na razie wystarczy. Trzy lata braliśmy udział w rządzeniu miastem a teraz nam się to niepodoba.Pewnie źle rządziliśmy albo źle rządził on. Tak też można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 06:31 krzycho1252 napisał: > Trzy lata braliśmy udział w > rządzeniu miastem a teraz nam się to niepodoba. Widzę, że niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem i analizą faktów. Krótko - bez wchodzenia w szczegóły bo to już gdzieś było - v-ce z PO jest niepotrzebny bo nie miałby żadnego wpływu na nic (tak było przez trzy lata) po co więc jeden urzędnik więcej i do tego kosztowny. PO gwaratowało współpracę w ramach rady miasta, ale to Prezydent stwierdził, że nie są mu potrzebni do rządzenia niekompetentni radni i członkowie platformy obywatelskiej w Siedlcach. No cóż - zostało tylko udowodnić, że kompetencje to jednak posiadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Marszałek Sejmu - Zych 25.10.05, 22:15 Dodałbym jeszcze to. szkoda,że nie moje "Nie wiadomo, czy skończyła się III Rzeczpospolita, wiadomo na pewno, że ostatecznie skończyło się poparcie dla niej. Wybierając Kaczyńskiego, wbrew sprzyjającym Tuskowi mediom, wbrew wynikowi pierwszej tury, wbrew zasadzie równowagi władzy, Polacy pokazali, że chcą zdecydowanej zmiany zasad" serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2983775.html I to "zdecydowanej zmiany zasad" przekonało mnie do takiego a nie innego głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 06:39 Czy tak ma wyglądać IV RP? ciągu ostatnich dwóch miesięcy warszawiacy dowiedzieli się: >> Obiecanego triumfalnie przez Kaczyńskiego mostu Północnego nie będzie. Przetarg został unieważniony, bo administracja prezydenta Kaczyńskiego złamała zasady bezstronności i anonimowości. To oznacza, że w ciągu najbliższych trzech lat żaden nowy most w Warszawie nie powstanie. >> Przetarg na zabudowę placu Piłsudskiego, tam gdzie stoi Grób Nieznanego Żołnierza, został unieważniony. Urząd Kaczyńskiego postawił inwestorom nierealne warunki. W efekcie miasto straciło 300 tys. zł, bo tyle kosztowała obsługa wynajętej zagranicznej kancelarii prawnej. No i miną kolejne dwa, trzy lata, zanim nowy przetarg zostanie rozstrzygnięty. >> Pewnie przepadnie dotacja z Unii Europejskiej na warszawskie metro, bo miejscy urzędnicy narobili błędów w dokumentach. Błędy były też w dokumentach dotyczących dotacji na modernizację linii tramwajowej w Al. Jerozolimskich. Koło nosa może przejść ok. 350 mln zł. Błędy powstały, choć miasto wynajęło firmę PriceWaterhouseCoopers, której doradcy za jedną godzinę biorą 671 zł. >> W rankingu polskich miast pozyskujących fundusze z UE stolica znalazła się na 8. miejscu. Pierwsza Bydgoszcz w przeliczeniu na głowę mieszkańca zyskała 1158,6 zł, Warszawa wspierana przez kosztowne firmy doradcze 97,36 zł. >> Stratę 29 mln zł w 2004 r. na budowę metra zarzucili prezydentowi radni z Platformy Obywatelskiej. Urząd nie wykorzystał pieniędzy z kontraktu wojewódzkiego i nie wyegzekwował należnych kar za opóźnienia w budowie stacji metra przy placu Wilsona. Zresztą stacja nadal ma niedoróbki. Otworzono ją w najgorszym, PRL-owskim stylu, uruchomiono przymykając oko na ekipy remontowe poprawiające fuszerki. >> W stolicy panuje bałagan remontowy. Ulicę Czerniakowską wygładzono za 30 mln zł. Część pieniędzy natychmiast zmarnowano, bo zaraz potem wkroczyli tam remontowcy od wodociągów ryjąc w świeżo wypolerowanej nawierzchni. W ważnym dla ruchu wiadukcie przy ul. Marynarskiej stwierdzono błędy projektowe. Znów straty pieniężne, opóźnione inwestycje. >> Administracja prezydenta Kaczyńskiego czegokolwiek się dotknie, to spieprzy. Nie jest w stanie rozwiązać problemu letnich ogródków w restauracjach w centrum miasta czy na pustych nadwiślańskich bulwarach. W ruinę popada nie tylko warszawska Starówka, ale i Mariensztat. Z planów odnowienia dzielnicy MDM nici. Zapowiedziano likwidację bazaru na Stadionie Dziesięciolecia, ale urzędnicy nie sprawdzili, że firma dzierżawiąca obiekt ma umowę do 2007 r. Brak kompetencji i umiejętności urzędnicy Kaczyńskiego nadrabiają hucpą i gromkimi oświadczeniami obiecującymi lepszą przyszłość. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy warszawiacy dowiedzieli się też, że prezydent Kaczyński działa niezgodnie z głoszonym w czasie wyborów programem: >> Miały maleć koszty administracji. W roku 2004 wzrosły one o 46 mln zł. Lwią ich część stanowiły nagrody prezydenta dla swoich dyrektorów. Średnio po 40 tys. zł. Za rządów Kaczyńskiego każdy warszawiak wydawał w 2004 r. na administrację samorządową 203 zł. W Krakowie, Poznaniu takie wydatki nie przekraczają 160 zł. Czy mieszkańcy stolicy czują różnicę w poziomie usług administracji? >> Prezydent Kaczyński stale podkreśla swoje obrzydzenie do wszystkiego co komunistyczne. Kiedy jednak chce wywłaszczyć kilka tysięcy mieszkańców stolicy z zasiedziałych przez nich gruntów, zwykle na peryferiach miasta, to sięga po obowiązujący nadal krytykowany przez PiS dekret Bieruta. Ten, który nacjonalizował grunty w całej Warszawie, który jest przez prawicę podważany. Kiedy stalinowski dekret może być użyteczny dla interesów urzędników Kaczyńskiego i jego klientów, to jawi się słusznym, obowiązującym w III RP prawem. Ciekawe, czy w IV RP, tej już Kaczyńskiej, dekret ten pozostanie? >> W mieście Lecha Kaczyńskiego miały ostatecznie zostać zablokowane korupcjogenne budowy centrów handlowych, zwanych mollami. Bo finansowane przez zagraniczny kapitał molle zżerają tkankę polskiego średniego i drobnego kupiectwa. W kampanii wyborczej Lech Kaczyński grzmiał, że nie dopuści do powstania kolejnego hipermarketu. Teraz jego urzędnicy zgodzili się na budowę nowych centrów handlowych na Młocinach i w Wilanowie. Rozbudowywane są istniejące: Reduta, Promenada, IKEA na Targówku, ursynowski Factory Outlet. W 2004 r. Powierzchnia wielkich obiektów handlowych wzrosła o 22,5 proc. Głosujący za Kaczorem polscy kupcy mogą tylko puknąć się w główkę i pomacać pustą kieszeń. No, ale każdy samorządowiec wie, że z wielkopowierzchniowych obiektów handlowych można mieć więcej. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy warszawiacy mogli dowiedzieć się, że w tym czasie prezydent Kaczyński złamał głoszone przez siebie zasady programowe i moralne: >> Miało nie być w mieście korupcji i kolesiostwa. Ewa Holewińska, przewodnicząca dzielnicowej komisji mieszkaniowej, radna z PiS, wykupiła atrakcyjne mieszkanie komunalne, mimo iż ma willę w podwarszawskiej Radości. Mieszkanie w reprezentacyjnych Al. Ujazdowskich. Lokal zbył jej partyjny kolega Jarosław Zieliński, który długo łączył posadę radnego w Suwałkach z posadą burmistrza dzielnicy Śródmieście w Warszawie. Jak się przemieszczał szybko z Suwałk do Warszawy, to już tajemnica walczącego o uczciwość PiS. >> Szefem Miejskiego Przedsiębiorstwa Taksówkowego prezydent Kaczyński uczynił Andrzeja Gelberga, byłego naczelnego redaktora Tygodnika Solidarność. Prezesa wydawnictwa. Zwolnionego przez solidarnościowców po doprowadzeniu tygodnika na skraj bankructwa, oskarżanego przez niektórych współpracowników o podwójną księgowość. Teraz Gelberg zdołował MPT. Doprowadził do strajku taksówkarzy przeciwko jego rządom. >> Centralnym punktem swojej kampanii wyborczej Kaczyński uczynił walkę z korupcyjnym układem warszawskim. Kiedy przyszło do głosowania absolutorium prezydenta w Radzie Warszawy, zagrożonemu Kaczyńskiemu mogło zabraknąć paru głosów, bo pokłócił się z koalicjantami z LPR. I nagle stał się cud! Prezydenta Kaczyńskiego poparła radna PO, wyrzucona niedawno z partii za interesowność Małgorzata Ławniczak-Hertel. Symbol tego korupcyjnego układu warszawskiego. Największy wróg Kaczyńskiego w prezydenckiej kampanii wyborczej. Od tamtej pory Kaczyński przestał już walczyć z układem warszawskim. Poparli go też radni z SLD. Czesław Ochenduszko olał głosy lewicy i opuścił przed głosowaniem klub SLD. Kolejna gwiazda SLD radna Dominika Makarewicz nie zaprzeczała, że wiceprezydent Andrzej Urbański przed głosowaniem przypadkowo załatwił pracę jej bratu. Tak to absolutorium Lech Kaczyński uzyskał dzięki gó..jadom z SLD i pozyskanym macherom z PO. Tym, których naj-bardziej atakował, plugawił, poniżał w czasie kampanii wyborczej. Ale okazali się dla niego swoimi łajdakami. Prezydentowi Kaczyńskiemu tylko jedno się w połowie prezydenckiej kadencji udało. Wybudował Muzeum Powstania Warszawskiego. Z kłopotami, zatrudniając tam ludzi na czarno. Udało mu się też uskrzydlić stołecznych dziennikarzy, którzy piszą o nim z entuzjazmem. Czy kochają go taką samą miłością jak radna SLD Makarewicz? W efekcie znakomitej kampanii medialnej (brawa dla wiceprezydenta Urbańskiego) w sondażach Lech Kaczyński wychodzi na plus. Pewnie notowania jego wzrosną, kiedy na pustym placu Piłsudskiego postawi krzyż ku pamięci Jana Pawła II. To niewiele będzie kosztować, a pokaże, że Lech Kaczyński Wielkim Polakiem jest. W wywiadzie dla Gazety Wyborczej Lech Kaczyński zadeklarował, że po namaszczeniu go na Prezydenta RP przez wdzięczny naród zajmie się po pierwsze wystawianiem rachunków krzywd. Od Niemców, którzy zrujnowali Warszawę, od komuchów, od różowych liberałów. Od Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedlczanin Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:03 To jest ohydne kłamstwo i wyborcza demagogia PO. A może by tak przeanalizować nieudolne rządy PO w Siedlcach? Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Marszałek Sejmu - Zych 26.10.05, 09:20 A to ja bardzo poproszę. Bo rozumiem, że jakiś frustrat (nie mylić z kastratem) jesteś. Nie chcę bronić PO ale to co robi PiS po wygranych wyborach przyprawia mnie o zmianę programu w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Marszałek Sejmu - Zych 26.10.05, 09:27 > To jest ohydne kłamstwo i wyborcza demagogia PO jaaasne , zaplutym karłom reakcji mówimy stanowcze nie ? ;) > nieudolne rządy PO w Siedlcach? czy mi sie wydaje czy naczelny nie jest z PO ? a moze sie myle ? :P Dodam tylko ze wg. mojej wiedzy za kazdym razem gdy naczelny chcial przeforsowac swoje stanowsko to nie bylo dyskusji merytorycznej ale szantaz (tak jak to robi teraz PiS). Wiec PO doszlo do wniosku ze ma dosc firmowania takiej polityki, a ze doskonala okazja bylo odejscie R.Ambroziewicza to wyszlo to dyplomatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedlczanin Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:54 Stawiam tylko pytanie. Czy po trzech latach współrządzenia PO w Siedlcach można powiedzieć,prztaczając dowody, że Siedlce się rozwijają? Wszelkie rankingi, na które się tak chetnie niektórzy powołują, są mało przekonywujące, gdyż obejmują działania podjęte jeszcze w latach dziewićdziesiątych, a wówczas włodarzem miasta był ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Marszałek Sejmu - Zych 26.10.05, 10:23 Widze ze nie sledzisz dokladnie tego co robi PO , zapytaj ich ile projektow zoatalo w szufladzie u naczelnego i nie ujrzalo swiatla dziennego. Nie zapominaj ze za polityke odpowiada naczelny ktoremu blizej do PiS (podobno nawet puszcza oczkeim do nich) niż do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:54 Proszę zrób a obiecuję Ci, ze postaram sie wyczrpująco ustosunkować się do Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 17:54 A i przeanalizuj wynik głosowania na v-ce marszałka w osobie Lepera, który zyskał poparcie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Marszałek Sejmu - Zych 26.10.05, 18:00 A gdzie można znaleźć wyniki głosowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Marszałek Sejmu - Zych 26.10.05, 08:59 a to stwierdzenie mnie rozbawilo : "Wybór Kaczyńskiego traktowany jest przez wielu ludzi o lewicowych poglądach jako narodowa tragedia" znaczy lewicowy jestem qrde :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:44 bambi, jak tam transfer? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Marszałek Sejmu - Zych 26.10.05, 11:04 440 kbps jak na razie bede obserwowal bo to chwilowy transfer ale wyglada lepiej ok. dwukrotnie , sprawdze pomiedzy 16 i 20 bo wtedy jest najgorzej. :) P.S. A co Ty tak sie martiwsz o mnie ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:13 nie martwię się, ale u mnie było w czoraj ok godz 20.00 640kbps. Teraz nie wiem bo nie jestem w domu. A i jeszcze jedno. Czy masz indywidualne ip? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Marszałek Sejmu - Zych 26.10.05, 11:19 640 kbps to nieźle ja takie transfery mialem ok 2.00 w nocy, po poludniu mialem straszne transfery :(. Teraz widze ze jest lepiej ale nie chce chwalic przez zachodem slonca :) Tak mam zew. IP. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: O/T 26.10.05, 21:10 coraz lepiej 21:09 54 kbps , mozesz podac jaki masz wynik teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfeusz Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.05, 21:29 ,,Już Marszałek Sejmu kalek Uroczyście wszedł na salę W klapie błyszczą mu medale Więc się nie przejmuje wcale. STuk,STuk laską w podłogę Sejm,Sejm wyraża zgodę STuk,STuk laską o blat Sejm mówi tak" ----- Jestem Laska i jestem z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Marszałek Sejmu - Zych 26.10.05, 09:15 hmm. czy to ten sam pan, który kradł kiedyś jedzenie dzieciom na koloniach i później je opylał?:) ba nawet przyznał się do tego publicznie i przepraszał, że był wóczas młody i głupi? ten sam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Marszałek Sejmu - Zych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:47 Emil, to ten sam. Tylko to już 45 lat temu. W harcerstwie nie byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Marszałek Sejmu - Zych 26.10.05, 17:44 pewnie, że byłem:) tak tylko głupa ciąłem. mam o zychu jak najgorsze zdanie. dla mnie człowiek, który okradał dzieci musiałby się rehabilitować z 1000 lat, a u tego jakoś nawet chęci naprawy nie widać. przecież został politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś