Gość: kanye IP: *.aster.pl 17.11.05, 13:33 gdzie w siedlcach mozna pojsc na tzw.płytki metode rzucenia palenia poprzez polozenie rak na jakies plytki,nie wiem jak to sie poprawnie zwie.prosze o sensowne info.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alex Re: pytanie IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 17.11.05, 15:56 do Salusa w przychodni kolejowej Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pytanie 17.11.05, 23:02 Ale efekty takie sobie (wiem z opowiesci dobrego znajomego leczonego ta metoda) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: pytanie 17.11.05, 23:24 Nie wiem jaka to była metoda, ale gdy zapytałem się kumpla: -i jak było? odpowiedział: -chodź, zapalimy, to ci opowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:35 Medytacja poprzez halucynację. Dosięganie obszarów do których ciężko jest dotrzeć nawet za pomocą wysokiej gorączki. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Rzucić palenie...przecież to proste 18.11.05, 00:19 Rzucić palenie... bardzo proste, robimy to tysiące razy. Ja tam nie wierzę w żadne płytki, po prostu musisz bardzo chcieć rzucić, znajdź sobie motyw to pomaga. Mnie pomogło (paliłem 18 lat), jak zobaczyłem na żywo usuwanie guza z płuca, od tamtej pory nie ciągnie mnie wcale, a minęło już ponad 3 lata. Pomyśl, że masz żyć, i masz dla kogo żyć, a życie jest zbyt piękne aby samemu je sobie skracać. Zyczę wytrwałości ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfeusz Re: pytanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.05, 00:43 Opowiem Tobie Kanye o tej metodzie bo widzę że dużo tu wujków dobra rada ale żaden sensownie o tej metodzie nie powiedział. Paliłem 1-1,5 ramki dziennie przez kilkanaście lat. Akupunktura mi nie pomogła.Zaczęłem palić po tygodniu,żucie nikoretek 2,4 też nie,paliłem i żułem. Coraz gorsza wydolność,papierosy w nocy,naczczo to był chleb powszedni. Zapisałem się na zabieg antynikotynowy. Umówiłem się z tygodniowym wyprzedzeniem.Kazali przyjść wypalić do połowy szluga przed wejściem i przynieść drugą połówkę. Położyłem rękę na płytkach - 20 minut niewielki prąd coś co miało na celu odwrócenie biegunowości czy czegoś tam. Jeżeli zabieg by się nie udał gwarancja powtórzenia bezpłatnego. Cena spokoju 50,00 peelenów. Tak sobie się czułem po tym zabiegu.Kilka dni to rzeczywiście trudno jest sobie znaleźć miejsce.Dobre 3 dni urlopu. Wyrzucałem atrybuty palacza z 80 zapalniczek,fajki itd. Metoda dla mnie i 4 osób którym to polecilem zbawienna. Jedna osoba wróciła do nałogu. Najważniejsze w tej metodzie jest to że nawet jezeli ktoś przy tobie pali to ciebie nie zaczyna telepać wiesz o czym mówię. Jest ci to obojętne. W ciągu pierwszego tygodnia - częsciej wchodzisz pod prysznic,pij wodę mineralną i owoce. Aha i najważniejsze nie palę już 21 miesięcy i nie zamierzam. Spróbuj ryzykujesz stratę paru groszy ale lepsze kupno whinterfresha niż ramek Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanye Re: pytanie IP: *.aster.pl 18.11.05, 09:34 Drogi Morfeuszu,dziki za odpowiedz a wlasciwie opisanie metody.Problem nie dotyczy mnie,ale tez dosc duzo slyszalem o tej metodzie ale nie az tak dokladnie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: pytanie 18.11.05, 10:51 morfeusz ma racjcę i oxylog ma rację. moja żona rzuciła palenie za pomocą takiej płytki. ja sam przychylam się do metody "na motywację". w moim przypadku nowotwór taty i myśl o synku były dostatecznym powodem do rozstania się z paleniem - 15 lat głównie dwie paczki dziennie mocnych faj. rzuciłem bez innych wspomagań oprócz emocjonalnych. również uważam, że jeśli ktoś chce rzucić to rzuci. jeśli nie rzuca to znaczy, że nie chce tego dostatecznie mocno. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: pytanie 18.11.05, 11:04 emektb napisał: > również uważam, że jeśli ktoś chce rzucić to rzuci. jeśli nie > rzuca to znaczy, że nie chce tego dostatecznie mocno. Albo jak mawia jeden mój znajomy - bardzo nie chce rzucić... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
izaza Re: pytanie 18.11.05, 14:23 jakbys jednak chciał w Wawie podaje namiary: Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc ul. Działdowska 7 Poradnia Pomocy Palącym pon, wt, śr, czw w godz. 14.30-17 zapisy:22 43 12 118 lub 43 12 357 bez skierowania Bezpłatne porady w ramach ubezpieczenia w NFZ, różne metody: - diagnostyka uzależnienia - indywidualne porady lekarskie - terapia behawioralna - terapia grupowa - leczenie farmakologiczne - nikotynizm oprny na leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfeusz Wczoraj pytanie - Dziś odpowiedź IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.05, 17:42 To dorzucę namiar Warszawski - tam gdzie ja i kilku moich znajomych było Zabieg Antynikotynowy Warszawa - Budynek Przychodni ,,Corten Medic" ul.Pasaż Ursynowski 9 Tel. / 0-22 / 784 - 82 - 74 zadzwonisz to wykładnię całej metody tobie lepiej niż ktokolwiek wyjaśni. no to narka - morfi -- Jestem Morfi i jestem z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanye Re: Wczoraj pytanie - Dziś odpowiedź IP: *.aster.pl 21.11.05, 19:07 dzieki dzieki.tak sie sklada,ze wuj z warszawy wiec elegancko.pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trikc Re: Wczoraj pytanie - Dziś odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:11 Nie wiem, niestety nieznam odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
ciociabrygida Re: Wczoraj pytanie - Dziś odpowiedź 22.11.05, 09:07 Sama stosowalam plytki przy rzucaniu, mi pomogly, ale mialam tez przy rzucaniu palenia mocną mobilizacje, w postaci dość przykrej a mianowicie ojciec zachorował na raka ,dodatko jego brat to samo tylko że rok wcześniej. To co moge jeszcze doradzić do tej metody, to najlepiej pójść jeszcze z dwójką palaczy. Ten sposób tez mobilizuje, nie chcesz palić bo kolega nie pali, a był przeciez razem z Tobą na terapii.... Pozdrawiam i życze wytrwałości Ciocia Odpowiedz Link Zgłoś