Dodaj do ulubionych

Niestety Kulicki

24.04.06, 15:47
Acha,acha.I stało się. Chociaz z tej wypowiedzi nie wynika,że poparła go PO.
"Marcin Kulicki potwierdził w porannej rozmowie Radia Podlasie, że zamierza
kandydować w jesiennych wyborach samorządowych na prezydenta Siedlec. Polityk
Platformy Obywatelskiej zadeklarował, że chce wokół własnej kandydatury
zgromadzić szerokie poparcie nie tylko zwolenników PO. Zdaniem Marcina
Kulickiego możliwe jest porozumienia Platformy z Prawem i
Sprawiedliwością: „Credo mojego działania to łączyć ludzi a nie rozbijać,
dlatego też uważam, że formuła współpracy z PiS-em w Siedlcach jest jak
najbardziej możliwa. Moje kontakty z osobami decyzyjnymi w strukturach Pis w
Siedlcach są bardzo przyjazne i konstruktywne”.
"Marcin Kulicki jest przekonany, że jego doświadczenie menedżerskie oraz
administracyjne są wystarczającymi atutami do właściwego sprawowania funkcji
prezydenta Siedlec. "
www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=3905&news_cat=1
W KRP dodał, że MS powinien zrezygnować z kandydowania. I co? Był MS będzie
MK?

Obserwuj wątek
    • misiio Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 16:18
      krzycho masz rację. To samo potwierdzono przed chwilą (o 16.00) w wiadomościach
      TV Siedlce.
      Czy będzie MK?? No chyba, że zrobią koalicję z PiS. W co nie chce mi się
      wierzyć.
      • raks5 Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 16:29
        hehe,
        a pamietam w podstawowce mialem z nim jakies lekcje, nie wiem, czy nie plastyke.

Moze bedzie malowniczo rzadzic :)
    • bambii Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 16:35
      Z tego co wiem nie było w PO głosowania nad tą kandydaturą, wprowadzona została
      raczej w sposób administracyjny.
      Co więcej MK skłonny jest do współpracy nie tylko z PiS ale również z MS,
      naprawdę człowiek zdesperowany :)
      • aktoto_aktoto Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 17:43
        Podobno w żadnej istniejącej partii nie ma demokracji. Demokracja była w tych, które się rozpadły.
        • neutron6 Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 18:53
          No to się narobiło. Dawno mnie tu nie było, ale niektóre informacje na formum
          są zaskakujące, a niektóre (12b5 w innym wątku) wprost żałosne.
          Po tym jak dowiedziałem się kogo MK namawia do kandydowania w wyborach
          samorządowych z list PO, to powoli zaczynam wątpić czy ta osoba należy do PO
          czy LPR bądź STS
          • klemens.klemens Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 19:04
            Czy ktoś może tak parę słów o tym, kto to jest MK?
            Rys sylwetki zawodowej i życiowej + ew. fotka człowieka?
            Człowiek z Podlasia czy z reszty świata?
            • aktoto_aktoto Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 19:11
              klemens.klemens napisał:
              > Czy ktoś może tak parę słów o tym, kto to jest MK?
              > Rys sylwetki zawodowej i życiowej + ew. fotka człowieka?
              > Człowiek z Podlasia czy z reszty świata?

To dobre pytanie.
              W końcu ten Zawodnik weźmie udził w Wyścigu 2006! W tej grze liczy się tylko 1 miejsce. Zawodnik numer 2 zostanie pewnie banitą.
              • klemens.klemens Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 19:17
                A dlaczego wątek nazwano "Niestety Kulicki", o co chodzi z tym "niestety"?
                • bambii Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 20:31
                  Krzycho1252 ma wątpliowści co do tej osoby, no i ja przyznam szczerze że też mam
                  jako człowieka na stanowisku prezydenta. Człowiek w mojej opinii by sie nadał w
                  drugiej linii ale na piedestał hmmmm.... jak na mój gust za małe doświadczenie
                  samorządowe i jest jeszcze pare innych zarzutów ale nie bede sie rozpisywał.
                  • energy.m Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 20:38
                    O kurczę bambii w końcu się z Tobą zgadzam w całości...
      • krzycho1252 Re: Niestety Kulicki 24.04.06, 21:35
        bambii napisał
        "Z tego co wiem nie było w PO głosowania nad tą kandydaturą, wprowadzona została
        raczej w sposób administracyjny."
        Nie, niemożliwe w tak demokratycznej partii. Chyba dobrze pisałem dzieląc
        siedlecka PO na PO R.A i PO pozostałych.
        "naprawdę człowiek zdesperowany" - czy aby hieny,psy i plotka nie przyśpieszyły
        tej decyzji.

• bambii Re: Niestety Kulicki 25.04.06, 21:29
          > Nie, niemożliwe w tak demokratycznej partii.

No cóż patrza na PiS i widać stosuja te same zasady :/

> Czy aby hieny,psy i plotka nie przyśpieszyły
          >> tej decyzji.

Zaraz, zaraz drogi Kolego, o hienach pisalem w kontekscie plotki i pisalem ze
          hieny sie zywia plotkami a ty przeciez nie zajmujesz sie plotkami prawda ? :) o
          psach napisalem w kotekscie Twojej "niezrecznej" wypowiedzi a w zasadzie
          zestawieniu faktów, wiec o jakie przyspieszenie decyzji chodzi ?
          Pomysł z kandydoanie RA był na tyle niedorzeczny że nawet sam to przyznałeś -
          nie miałby szans w Siedlcach. Kandydatura MK była znana już wcześniej i nie
          jest to zaskoczeniem.
    • krzycho1252 Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 24.04.06, 21:20
      Dzięki wpisowi misiio obejrzałem w TV Siedlce prezentację dyrektora fili WUP
      na prezydenta Siedlec. Wspaniała przemowa posła R.A (dziesięć razy
      powiedział "Siedlce" w pięciu zdaniach). Teraz wiem dlaczego w Sejmie nawet z
      kartki nie czyta. Polecam TV Siedlce o pełnej godzinie. R.A zaprezentował się
      słabo.
      • aktoto_aktoto Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 24.04.06, 22:30
        Wiecie co, naprawdę wiem gdzie mieszkam. Jak to u kumpla obejrzałem, to myślałem, że zapłaczę. Albo lepiej - zawyję do księżyca! Polecam. Kto może, niech obejrzy. Więcej teraz nie zdradzę. To trzeba samemu zobaczyć!
        • misinka81 Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 24.04.06, 22:44
          A kiedy teraz będzie można to zobaczyć?
          • aktoto_aktoto Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 24.04.06, 22:58
            To było bodajże na początku Wiadomości na kanale TV Siedlce (chyba o pełnej godzinie). Jak oglądałem to u kolegi ... to potem chyba pół Tysiąclecia nas słyszało. Podobno wycie było słychać w Strzale, ale te informacje jeszcze trzeba sprawdzić.
            • misinka81 Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 24.04.06, 23:05
              No to ja niestety nie słyszałam, nie te okolice...
              • aktoto_aktoto Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 24.04.06, 23:20
                Martwię się tylko o jedno. Jeśli oglądały to nasze siedleckie parkowe gawrony... to już nigdy tego parku nie opuszczą. Nie ma mowy. To inteligentne ptaki. Mogły sobie wbić nazwę naszego pięknego miasta do tych swoich główek i na pewno Siedlec nie opuszczą.
                • emektb Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 24.04.06, 23:59
                  to ja już chyba wole symanowicza.
                  • obserwator.ws Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 25.04.06, 00:51
                    Wszyscy po kolei mnie zaskakujecie. Dziwi mnie wasze podejscie do osoby MK. Wg
                    niektorych postow nalezy wybrac Symanowicza, bo ma doswiadczenie w samorzadzie.
                    Czy Wy naprawde jestescie takim ciemnym ludem? Miasto zadluzone na ponad 90mln
                    zlotych w roku 2004, teraz -rok wyborczy- tez bedzie nie mniej. Czy tego nam
                    trzeba? Czy nasze miasto ma sie rozwijac jedynie w roku wyborow? Chyba nie na
                    tym to polega. Brak jakiejkolwiek wizji Symanowicza na rzadzenie w miescie, juz
                    od 8 lat, wielkie plany, budowy i cale gowno z tego mamy. Ogromne pieniadze
                    wyplywajace z UM, tereny warte mln zlotych oddawane. Przyklad ul.
                    Wiszniewskiego, oddany teren wart 1,6mln zlotych dla inwestora za darmo, gdyz
                    ten postawi kino. To jest interes dla miasta? Oddac komus ziemie i nie miec z
                    tego praktycznie zadnego zysku? Tak bylo przez 8 lat, same straty, minusy,
                    porazki, brak dzialania, zaangazowania, brak czegokolwiek w tym miescie.
                    Ja Panu Symanowiczowi serdecznie dziekuje. Nalezy cos w tym miescie zmienic,
                    dac komus innemu szanse. Bo MS mial swoje 8 lat, 8 dlugich lat, przez ktore nie
                    zrobil NIC, doslowanie NIC...
                    • tomek_siedlce Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 25.04.06, 10:24
                      Nie jestem obrońcą Prezydenta Siedlec, ale irytuje mnie ignorancja i niewiedza.
                      1. Właściwie każde miasto inwestujące w infrastrukturę (a bez niej nie ma mowy
                      o ŻADNYM inwestorze) zaciąga kredyty.. co jest prawinie dozwolone, a wysokość
                      zobowiązań Siedlec NIE przekracza 50% wysokości dozwolonej (ustalanej na
                      podstawie budżetu miasta). Jeśli ktoś nie rozumie znaczenia infrastruktury (i
                      nie są to tylko drogi ale i kanalizacja, wodociagi, gospodarka energią .. itp.)
                      to jego problem, ale powinien zwrócić uwagę, że właściwie każdy rodzaj
                      działalności (przedsiębiorczej czy samorządowej) opiera się w jakimś stopniu na
                      kredytach....
                      2. Przekazanie terenów pod kino: 1,6 mln zł. Po pierwsze kino w Siedlcach jest
                      potrzebne. Jak narazie to nie warto chodzić do siedleckich kin (jednego
                      kina??), lepiej poczekać 2 tygodnie i to samo wyjdzie na DVD :). Przykład: dziś
                      można obejrzeć "Wyznania gejszy... " polska premiera miała mieszce
                      10.03.2006 :). Poza tym jeśli w kinie (i w jego otoczeniu, które zawsze
                      powstaje) znajdzie pracę ok.40 bezrobotnych osób, to nawet jeśli UP przeznacza
                      na jendego takiego bezrobotnego tylko 1000 zł miesiecznie (zasiłek,
                      ubezpieczenia itp.) to 40*1000*12 = 480 000. Czyli po 4 latach ten super teren
                      się ZWRACA a ludzie PRACUJĄ, płacą podatki, a zarobione pieniądze i tak wydają
                      w Siedlcach.... (co rozwija inne firmy). Patrz - roboty publiczne w USA na
                      początku XX w, co prawda nie zawsze miały konkretny cel ale napędzały
                      gospodarkę i wzrost gospodarczy bo LUDZIE MIELI PRACĘ.
                      3. Co do żadnej konkretnej wizji rządzenia miastem... to ważniejsza jest wizja
                      jego rozwoju (w tym gospodarczego). Nawet jeśli jej również nie ma, to i tak
                      pozostaje dla ludzi ważniejsza .....

PS. Pewne rzeczy należy najpierw zrozumieć .... potem o nich mówić.....
                      • emektb Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 25.04.06, 12:05
                        tomek_siedlce z tym liczeniem to mógłbyś zostać bardzo kreatywnym księgowym.
                        argumenty, że bez zaciągania kredytów nic nie można zrobić można se o kant dupy
                        potłuc. owszem ich zaciąganie jest niezbędne, ale czy wiesz, że mamy jedno z
                        największych (łapiemy się w pierwszej 3 bodajże) zadłużeń na głowę mieszkańca?
                        może policzysz ile lat każdy z nas będzie musiał bulić podatki lokalne na
                        spłatę tego zadłużenia? i tych 40 bezrobotnych, he, he. nie wiedziałem, że
                        wśród rodzin i znajomych lokalnych kacyków jest aż tylu bezrobotnych:D

co do nieprzekraczania progu 50 proc. długu w stosunku do budżetu - wiesz może
                        co to jest rolowanie kredytów? jak nie, to się dowiedz.

mimo całej siary:) pozdrawiam

PS> no i te nowości kinowe. powiedz a co przeszkadza, żeby w kinie centrum były
                        wcześniej hity?
                        PS2> i jeszcze raz zatrudnienie w fantasmagorycznym minimultikinie - że niby 40
                        nowych miejsc pracy - dolicz ile osób straci z tego powodu pracę w CKiS i
                        bilans się inaczej przedstawi.
                        • tomek_siedlce Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 25.04.06, 15:03
                          heheh..... księgowy to nieco nudny zawód dla mnie ...
                          ale przejrzałem zadłużenia miast na prawach powiatu za poprzedni rok ... od 19%
                          w Lublinie (chyba trudno nazwać to miasto "tygrysem rozwoju") do 60% !! w
                          Krakowie. Jeśli pamiętam dobrze to Siedlce mają stosunek zobowiązań do budżetu
                          rocznego miasta w granicach 30% (ale może się mylę) - bo tak ocenia się
                          zadłużenie a nie na podstawie mieszkańców (bo to trochę jak ocena 2000 zł długu
                          z perspektywy kogoś kto zarabia 600 zł miesięcznie i kogoś kto zarabia 5000 zł
                          miesięcznie - czyli dość nieobiektywnie). Proponuję też rzucić okiem na miasta
                          w okolicy (np. Łuków - nie inwestują bo boją się długów - i kto nie ma tam
                          układów a ma choćby rower to z tamtąd ucieka -często do Siedlec albo po prostu
                          do Warszawy; ale za to mają hipermarkety :)) heheh)
                          Ilu bezrobotnych jest wśród znajomych "kacyków" nie wiem :), ale to trochę
                          demagogiczne podejście, bo o każdej inwestycji można powiedzieć że nie ma
                          szans, jeśli któryś z nich nie wepchnie tam swojej cioci czy synka ...
                          CKiS powinno być tym czym jest w nazwie a nie tylko utożsamiane z kinem... a co
                          do nowości to proponuję lekturę strategii dystrybutorów filmów: pierwszeństwo
                          dla sieci! Wysyła się w Polskę kilkadziesiąt kopii (a jest to obwarowane umową
                          dystrybutora z producentem filmu), które najpierw idą do sieci... dlatego
                          powodzenia w zdobywania nowości dla kina Centrum. Jako dystrybutor też bardziej
                          się liczył byś się z siecią która przyniesie Tobie setki tysięcy zł zysku a nie
                          z małym kinem jakich setki (tysiące ??) w kraju.....

Pozdrawiam :)
                      • obserwator.ws Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 27.04.06, 00:44
                        Zycze z calego serca pelnych sal kinowych, ale zebys sie nie przeliczyl...
                        To nie jest stolica, to nie moloch z kilkuset tysieczna liczba studentow, u nas
                        studiuja glownie ludzie z okolic Siedlec, z terenow ubogich. Nawiazuja do tego,
                        ze kino jest glowna atrakcja ludzi mlodych. Jesli bedzie polityka kina taka jak
                        w Cinema City, ze wchodzisz bez wlasnego napoju, to tez nie bedzie dobrze.
                        Bo "za bramka" cola kosztuje 9,9/1 litr o ile dobrze pamietam. Naszego
                        spoleczenstwa na to poprostu nie stac. A odnosnie pracy to uwazasz, ze tam beda
                        pracowac ludzie obecnie bezrobotni? Raczej nie... albo zatrudnia kogos z
                        doswiadczeniem, albo po znajomosci i to za marne pieniadze. Swiat jest
                        brutalny, trzeba negocjowac, walczyc o kazda zlotowke na rzecz miasta, dla jego
                        dobra. Nie nalezy zaslaniac sie tym, ze za 4 lata teran sie zwroci, bo 4 lat to
                        kino moze nie pociagnac. A z drugiej strony, co z ludzmi z kina Centrum i kina
                        Sojusz? Pewnie na bezrobocie. Gratuluje Drogi Tomku pomyslowoci i odwagi w
                        wyglaszaniu swoich racji.
                        • tomek_siedlce Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 27.04.06, 15:09
                          no tak....... co prawda w siedlcach jest "tylko" kilkadziesiąt (kilkanaście)
                          tysiecy studentów, ale pomyśl ilu z Twoich studiujacych w innych miastach
                          znajomych zostaje tam na weekendy bo w Siedlcach nie mają co robić ( i nie
                          mówię tu tylko o kinach, ale i klubach, pubach itp.) i tam ich na te rozrywki
                          stać. A jeśli chodzi o zatrudnianie znajomych tzw. "kacyków", to może lepiej
                          faktycznie przeznaczyć pieniądze na za taki teren na CKiS oraz Sojusz ... a
                          wtedy ci bliżej niezidentyfikowani "kacykowie" będą mieli jeszcze łatwiej... bo
                          nie będzie to obiecanie "na gębę" prywatnej firmy że kogos zatrudni, tylko ICH
                          WŁASNI PODWŁADNI zatrudnią tych znajomych.. łatwiej i prościej....
                          Oczywiście że można ściskać każdą złotówkę i odkładać ją w skarpetkę, pokazując
                          jakie nasze miasto ma dobre wyniki na papierze... I jak dobrze stoimy w
                          rankingach wśród miast która mają największe oszczędności budżetu. Można nawet
                          w końcu nic nie robić, bo ten kto nic nie robi ten nigdy się nie myli... ma
                          święty spokój ... a po jakimś czasie zaczyna narzekać jak mu jest źle .... i
                          jacy wszyscy dookoła są źli...

Pozdrawiam
                          Tomek
                    • aktoto_aktoto Odpowiedź na uwagi obserwator.ws 25.04.06, 10:55
                      Podzielam twoje uwagi, co do tego, że w Siedlcach potrzebna jest zasadnicza zmiana.

Co do zadłużenia miasta - jest ogromne!!! To kwestia bezdyskusyjna. Co do wielkości zadłużenia miasta to uległo ono pewnemu nieznacznemu obniżeniu.

Jednak nie wiem czy MK da sobie radę? Bo sama zmiana osób na fotelu to tylko kosmetyka. A wypowiedź posła RA (puszczona w Wiadomościach TV Siedlce) nie napawa optymizmem.
                      • obserwator.ws Re: 25.04.06, 11:50
                        Drogi aktoto...
                        Jezeli nie damy temu czlowiekowi szansy /mowa o MK/ to sie nie dowiemy. Jedno
                        wiem napewno, w Siedlach nie rzadzi MS, tylko inna postac, ktora o wszystkim
                        decyduje. A nam jest potrzebny gospodarz, a wg mnie MK bedzie o conajmniej
                        niebo lepszym od MS.
                        • emektb Re: 25.04.06, 11:56
                          dać mu szansę, dać mu szansę...
                    • emektb Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 25.04.06, 12:06
                      obserwator.ws napisał:

> Wszyscy po kolei mnie zaskakujecie. Dziwi mnie wasze podejscie do osoby MK.
                      Wg
                      > niektorych postow nalezy wybrac Symanowicza, bo ma doswiadczenie w
                      samorzadzie.
                      >
                      > Czy Wy naprawde jestescie takim ciemnym ludem? Miasto zadluzone na ponad
                      90mln
                      > zlotych w roku 2004, teraz -rok wyborczy- tez bedzie nie mniej. Czy tego nam
                      > trzeba? Czy nasze miasto ma sie rozwijac jedynie w roku wyborow? Chyba nie na
                      > tym to polega. Brak jakiejkolwiek wizji Symanowicza na rzadzenie w miescie,
                      juz
                      >
                      > od 8 lat, wielkie plany, budowy i cale gowno z tego mamy. Ogromne pieniadze
                      > wyplywajace z UM, tereny warte mln zlotych oddawane. Przyklad ul.
                      > Wiszniewskiego, oddany teren wart 1,6mln zlotych dla inwestora za darmo, gdyz
                      > ten postawi kino. To jest interes dla miasta? Oddac komus ziemie i nie miec z
                      > tego praktycznie zadnego zysku? Tak bylo przez 8 lat, same straty, minusy,
                      > porazki, brak dzialania, zaangazowania, brak czegokolwiek w tym miescie.
                      > Ja Panu Symanowiczowi serdecznie dziekuje. Nalezy cos w tym miescie zmienic,
                      > dac komus innemu szanse. Bo MS mial swoje 8 lat, 8 dlugich lat, przez ktore
                      nie
                      >
                      > zrobil NIC, doslowanie NIC...

he, he, wiedziałem ,że zareagujecie:)
                      • krzycho1252 Re: Niestety Kulicki i wspaniała prezentacja. 25.04.06, 14:07
                        W TS. Tego apelu w TV Siedlce nie pokazali.
                        "Marcin Kulicki jest kandydatem Platformy Obywatelskiej na prezydenta Siedlec.
                        PO apeluje do urzędującego prezydenta, Mirosława Symanowicza, by wycofał się z
                        rywalizacji i nie startował w jesiennych wyborach."
                        tygodnik.siedlecki.pl/index.php?art=1769
    • tramwajsiedlecki Re: Niestety Kulicki 25.04.06, 13:00
      Marcin Kulicki jest kandydatem Platformy Obywatelskiej na prezydenta Siedlec.
      PO apeluje do urzędującego prezydenta, Mirosława Symanowicza, by wycofał się z
      rywalizacji i nie startował w jesiennych wyborach.
      Platforma Obywatelska jako pierwsza, na pół roku przed wyborami, zdecydowała
      się wysunąć własnego kandydata na prezydenta Siedlec. Oficjalna prezentacja
      Marcina Kulickiego, obecnie dyrektora Wojewódzkiego Urzędu Pracy, Filia w
      Siedlcach, odbyła się w czwartek, 20 kwietnia na konferencji prasowej w Biurze
      Poselskim Roberta Ambroziewicza.
      Kilka dni wcześniej dokonano wyboru nowych władz powiatowych PO. W składzie
      nowo wybranego Zarządu Powiatu Siedleckiego PO znaleźli się: przewodniczący
      Robert Ambroziewicz, wiceprzewodniczący Marcin Kulicki, skarbnik Marek
      Kordecki, sekretarz Jacek Paluszkiewicz oraz członkowie: Elwira Banach, Ewa
      Grzegrzółka, Jan Niedziółka, Krystyna Pawlicka, Jacek Sawicki, Mieczysław
      Tarczyński, Elżbieta Zysk-Zychowiecka.
      www.tygodnik.siedlecki.pl/index.php?art=1769
      • j.b102 Re: Decyzja zarządu PO 25.04.06, 13:04
        czyli to decyzja zarządu? Zwykli członkowie nie mieli nic do powiedzenia? Teraz
        z racji przynależności będą musieli popierać Wybrańca?
        • krzycho1252 Re: takie prawybory? 25.04.06, 13:43
          j.b102 napisał
          "czyli to decyzja zarządu? Zwykli członkowie nie mieli nic do powiedzenia?"
          Członkowie wybrali zarząd a zarząd miedzy sobą przeprowadził prawybory. Padło
          na MK.
          • mlody965 Re: takie prawybory? 25.04.06, 16:18
            a gdzie zgubiono pierwszego walecznego PO Mariusza D. tyle razy nastawiał twarz
            i d..ę broniąc stołka byłego v-ce prezydenta a teraz co dostaje, kopa w to co
            nadstawiał, taka wdzięczność !!!!!!!!
            • aktoto_aktoto Re: takie prawybory? 25.04.06, 17:22
              mlody965 napisał:
              a gdzie zgubiono pierwszego walecznego PO Mariusza D. tyle razy nastawiał twarz
              i d..ę broniąc stołka byłego v-ce prezydenta a teraz co dostaje, kopa w to co
              nadstawiał, taka wdzięczność !!!!!!!!

Sugerujesz, że przy wyłonieniu kandydata PO były jakieś przekręty? Jak coś wiesz to napisz szerzej.
              • krzycho1252 Re: takie prawybory? 25.04.06, 17:35
                mariano_d zawiesił członkowstwo w PO na czas pisania doktoratu.
    • melisa333 Re: Niestety Kulicki 25.04.06, 17:43
      to znaczy że PO markuje że chce zmienić co tu ukrywać swojego prezia MS i
      wystawia z góry przegranego ...

Spytajcie Kulickiego .. hm a lepiej jego pracownikom w hali targowej - ile im
      płacił za CIĘŻKĄ PRACĘ - to duuuużo powie o wybrańcu PO więc i o PO
    • krzycho1252 Re: Niestety Kulicki 25.04.06, 20:10
      Powinno być A.M.K. Kto się myli? Antoś czy Marcinek?
      "Filia w Siedlcach
      Dyrektor: Antoni Marcin Kulicki
      ul. Pułaskiego 19/21"
      wup.warszawa.ibip.pl/public/?id=46812
    • mariano_d Re: Niestety Kulicki 25.04.06, 20:35
      Miałem nie wypowiadać się w tym wątku, ale strasznie dużo spekulacji i
      krzywdzących opinii tu wysunięto, że poczułem sie nieco sprowokowany.
      PO dokonało wyboru i wrzuciło na giełdę oficjalne nazwisko, które albo się
      sprawdzi albo zostanie "przehandlowane" w zamian za ...?
      Spójrzcie na wypowiedź MK -
      > dlatego też uważam, że formuła współpracy z PiS-em w Siedlcach jest jak
      > najbardziej możliwa. Moje kontakty z osobami decyzyjnymi w strukturach PiS w
      > Siedlcach są bardzo przyjazne i konstruktywne”.
      Przecież nie powiedział, że on i tylko on, a dopuszcza inne warianty. To
      pierwszy krok w wyłanianiu kandydata, bo nie przypuszczam by PO samodzielnie
      wystartowało w wyborach. Moim skromnym zdaniem, Prezydent bez zaplecza nie ma
      szans, a zaplecze PO ... - może się coś zmieniło. Poza tym na krytykę osoby
      przyjdzie czas jak coś powie na temat tego co chce zrobić w Siedlcach.
      Krytykować go tylko za to, że się pokazał jest nieco bez sensu.
      Spokojnie - może to sprowokuje innych do odkrycia kart? - na razie znamy dwóch
      pretendentów - Marcina K. i obecnego Prezydenta. Poczekajmy na innych a nie
      forujmy wyroki i oceny, bo przynajmniej w przypadku MK jeszcze nie ma na
      podstawie czego - bo chyba nie na podstawie tego co płacił w Hali Targowej,
      której nie był właścicielem a jedynie zarządcą.
      • neutron6 Re: Niestety Kulicki 25.04.06, 21:17
        Powiedz mariano, które opinie są krzywdzące, konkretnie.
        Jeżeli chcecie żeby ktoś wygrał z obecnym prezydentem to napewno nie będzie to
        MK. Spytaj ludzi czy wiedzą kto to jest i co sobą reprezentuje. Zarządcą hali
        targowej może być nawet oblatana w handlu przekupka i nie trzeba do tego
        wielkich zdplności jeżeli ma się taki punkt sprzedaży jak siedlecka hala
        targowa. Natomiast jeżeli mówisz o dobrych kontaktch z osobami decyzyjnymi w
        PiS, to przepraszam ale ja tu czegoś nie pojmuję. Jeżeli myślicie, że PO w
        koalicji z PiS spowoduje odsunięcie od władzy obecnego prezydenta, to się
        ośmieszacie.
        Piszesz, że to pierwszy krok w wyłanianiu kandydata? To co słowa posła, i szefa
        PO, który wyraźnie powiedział, że jest to kandydat PO na prezydenta nie były
        prawdziwe? To "podpucha". Tu nie trzeba ferować niby wyroków, tu wyrok już jest
        z góry wiadomy MK przerżnie z kretesem.
        • mariano_d Re: Niestety Kulicki 26.04.06, 06:13
          Zdesperowany niedoświadczony Antoś Marcinek o niesprecyzowanych poglądach
          politycznych - to raczej deprecjonowanie osoby.
          Jak się prowadzi negocjacje?
          Jedną z technik jest wysunięcie wysokich rządań, by potem powoli stopniowo
          schodzić w dół. Co ma do zaoferowania na dzisiaj PO w Siedlcach? Zresztą, sami
          sobie odpowiedzcie.
          • bambii Re: Niestety Kulicki 26.04.06, 07:37
            Eeee negocjacje mozna prowiadzić w róznych kierunkach nie tylko z góry do dołu :)
            • mariano_d Re: Niestety Kulicki 26.04.06, 08:15
              > Jedną z technik ....
              Czy ja powiedziałem, że jedyną i najlepszą...? :)
              • bambii Re: Niestety Kulicki 26.04.06, 08:18
                To dlaczego wybrales akurat ta ?
                • mariano_d Re: Niestety Kulicki 26.04.06, 08:21
                  Eeeeee - to nie ja wybrałem :)
                  Chyba, że to ja namaściłem M. Kulickiego na pierwszego w trakcie
                  trwania "rozmów" koalicyjnych, ale nie przypominam sobie.
                  • bambii Re: Niestety Kulicki 26.04.06, 08:27
                    Eeeee to co piszesz to nie negocjacje to narzucanie woli :)
                    • mariano_d Re: Niestety Kulicki 26.04.06, 08:33
                      Posługując się więc retoryką Prezesa Kaczyńskiego i posła Piechocińskiego -
                      samochód jest, silnik też, koła jakoweś chyba też są, tylko ... paliwa nie
                      wlano i silnik jakoś nie chce zaskoczyć mimo tego, że kierowca bardzo chce.
    • bambii Pytanie ? 25.04.06, 21:34
      Macie do zainwestowania własne pieniądze, i musicie je przekazać komuś (np .
      maklerowi).
      Macie trzech maklerów do wybrania :

1. Sprawdzony makler z doświadczeniem ale ze słabymi efektami inwestowania.
      2. Nie sprawdzony makler ale z doświadczeniem
      3. Nie sprawdzony makler , bez doświadczenia

Kogo byście wybrali ?
      • zombi7 Re: Pytanie ? 25.04.06, 21:42
        Widzę, ze nic się nie zmienia jak za dawnych lat. ktoś kogoś przywoził w teczce
        a dzisiaj się namaszcza i koniec kropka. Kto blizej posła ten lepszy. W taki
        sposób to PO na pewno nie wygra z obecnym i z PiSem a i pewnie z kandydatem SLD.
        Czy nie mozna wybrać 2-3 i zrobić badania, na ktorego glosowali by mieszkańcy?
        Poddaję taki pomysł.
        • aktoto_aktoto Re: Pytanie ? 25.04.06, 22:25
          To bardzo dobry pomysł. To ludzie powinni wybrać, a nie jakieś "namaszczanie". Jak tak dalej pójdzie to MS powinien spać spokojnie.
      • aktoto_aktoto Re: Pytanie ? 25.04.06, 22:29
        Jeśli chodzi o pytanie Bambiiego, to przyznaję się bez bicia - nie wiem. Wszystkie trzy typy wydają się mniej lub bardziej wątpliwe.
        • klemens.klemens Re: Pytanie ? 25.04.06, 22:35
          W Siedlcach aż się prosi, aby w końcu władza w mieście przechyliła się na lewo,
          tak dla zdrowia i równowagi, po tylu latach jazdy w prawo.
          Co jak co, ale prezydenci z lewicy jednak lepiej wypadają (jak dotąd) niż z
          innych opcji (nie mówiąc już o ich żonach).
          • aktoto_aktoto Re: Pytanie ? 25.04.06, 23:10
            Raczej nie ma szans nawet na to, żeby typowy kandydat lewicy wszedł do II tury. W 2002 r. było to możliwe, ale wtedy SLD było "na fali". Tu w Siedlcach elektorat jest raczej prawicowy.

Gdyby PIS wystawił własnego kandydata, to ten mógłby być w II turze. Nawet, gdyby sondaże w kraju dawały PIS tylko 25%.
            • klemens.klemens Re: Pytanie ? 25.04.06, 23:18
              Zostawmy kraj na boku. Tu chodzi o Siedlce.
              • aktoto_aktoto Re: Pytanie ? 25.04.06, 23:48
                Ja tylko zaznaczylem, że w Siedlcach elektorat jest raczej prawicowy. Nie oceniam żadnego konkretnego kandydata lewicy, ale wiem na 100%, że na jesieni lewicowy kandydat nie będzie miał szans. Nawet gdyby PIS podał rząd do dymisji.
                Może za 4 lata, może, ale nie za pół roku. Takiej huśtawki nastrojów nie będzie.
                • obserwator.ws Re: Pytanie ? 26.04.06, 00:04
                  napisze krotko, bo od niektorych racji gloszonych w tym topicu dostaje torsji...
                  Moim skromnym zdaniem, czas skonczyc z nierobstwem MS, rzadami MM - bo to on
                  faktycznie rzadzi w miesie. Nalezy skonczyc z obejmowaniem stolkow przez
                  zasiedzenie i wybrac czlowieka, ktory chce cos dla miasta zrobic.
                  • siedlczanin11 Re: Pytanie ? 26.04.06, 10:05
                    Ja bym tak nie zawężał...by wybrać człowieka, który ma tylko zrobić COŚ. To COŚ
                    to niewiele...
                    Uważam, że należy wybrać człowieka, który zrobi wiele - obudzi to miasto ze
                    śpiączki i marazmu, gospodarczego i inwestycyjnego a poza tym sięgnie po środki
                    zewnętrzne, tworząc dobre programy na ich ściaganie. To w obecnym czasie wielka
                    szansa i właściwa droga, wystarczy spojrzeć jak wspaniale to robi Akademia
                    Podlaska.
                    • 12b5 Ty miałeś szansę 11 26.04.06, 10:16
                      więc nie próbuj po raz kolejny bo zadłużenie za Twojej kadencji przekroczyło
                      wszelkie poziomy ostrzegawcze. Jeżeli plagiatujesz obrazy to może spróbuj
                      dokonać plagiatu jakiegoś systemu politycznego, który się sprawdził.
                  • aktoto_aktoto Re: Pytanie ? 26.04.06, 12:42
                    obserwator.ws napisał:
                    napisze krotko, bo od niektorych racji gloszonych w tym topicu dostaje torsji..
                    Moim skromnym zdaniem, czas skonczyc z nierobstwem MS, rzadami MM - bo to on
                    faktycznie rzadzi w miesie. Nalezy skonczyc z obejmowaniem stolkow przez
                    zasiedzenie i wybrac czlowieka, ktory chce cos dla miasta zrobic.

A znasz właściwego kandydata? Jeśli tak to napisz, kto Twoim zdaniem nadawałby się na pezydenta Siedlec i DLACZEGO?
      • emektb Re: Pytanie ? 26.04.06, 10:42
        bambii napisał:

> Macie do zainwestowania własne pieniądze, i musicie je przekazać komuś (np .
        > maklerowi).
        > Macie trzech maklerów do wybrania :
        >
        > 1. Sprawdzony makler z doświadczeniem ale ze słabymi efektami inwestowania.
        > 2. Nie sprawdzony makler ale z doświadczeniem
        > 3. Nie sprawdzony makler , bez doświadczenia
        >
        > Kogo byście wybrali ?
        >

no ja bym wybrał sprawdzonego i z doświadczeniem, bo nie trzeba wybierać pośród
        trzech:)
        • bambii Re: Pytanie ? 26.04.06, 11:55
          Tak mi sie wydaje ze póki co nie mamy sprawdzonego na miejscu bo jeden zajmowal
          dlugo stanowisko wiec inni nie mieli szans na sprawdzenie sie :)
          • kacperek111 Re: Pytanie ? 26.04.06, 13:11
            tak szczerze powiem że Kulicki to nazwisko i osoba nie jest znana w Siedlcach
            no może w hali targowej i nie sądze żeby udało się jej wygrać z panującym
            Mirosławem Wielkim i nie piszcie że dobra kampania medialna zrobi wszystko bo
            żeby tak było to kandydat musiałby mieć na takie Siedlce ok + - 200-300 tyś zł
            a wątpie żeby ktoś w to nazwisko chciał tyle zainwestować (chociaż nie neguje
            że chłop jest zły) tak se gdybam z rozsądku
    • melisa333 jak to można się pomylić :( 26.04.06, 18:42
      a myślałem że PO coś zrozumał ... hlip :(
      a myslałem że PO chce normalności w tym nie normalnym mieście
      a myślałem że M.D. nie umie opowiadać rzeczy w któe nie wierzy ...

ech - pomyliłem się. . .
      • mlody965 Re: jak to można się pomylić :( 26.04.06, 19:47
        rozmawiam z mieszkańcami Siedlec jak każdy z nas, w szkole , w pracy ,
        towarzysko i wszyscy mówią że, Prezydent MS powinien zostać zmieniony, w
        zależności od politycznych sympatii każdy wskazuje kandydata, jego zdaniem
        lepszego, może za wjątkiem bylego LPR, obecnie wrzodakowców 3, bo o nich nikt
        nie mówi lub bardzo negatywnie , dlaczego na forum tak oszczędnie przedstawiamy
        swoje przemyślenia co do przyszłego prezydenta , do wyborów już tylko 6 m-cy,
    • krzycho1252 Re: Skarga siedleckiego Sowizdrzała potrzebna 26.04.06, 22:11
      Siedleckiego Sowizdrzała brakuje aby na ten wybór zapłakał. Miasto nasze upadłe
      teraz, ongiś departamentalne, gubernialne i wojewódzkie przed laty szuka
      kandydata. A po co?
      "Po co szukać, cholera, po co mącić głowy
      Gdy emil the best'ciak ma już plan gotowy
      Podniebne tramwaje, podwodne garaże
      Tysiące mieszkań- kto więcej pokaże?"
      • obserwator.ws Czas zmienic prezydenta... 27.04.06, 00:29
        Widze, ze juz zaczynacie sobie zartowac. Nie wiem czy sie smiac czy plakac.
        Ubolewam nad tym, ze ludzie nie widza bezradmosci MS-a, ubolewam nad tym, ze
        nie chcecie zmian, nie chcecie skonczyc z era rondosława. Jak to chyba kiedys
        Bambii napisal, "uparcie bronie kandytata" /byla mowa o MK/ bede to robil
        nadal, gdyz ten czlowiek zrobi dla miasta wiele dobrego, nie tylko w roku
        wyborczym, jak dotychczas robił to MS.
        • bambii Re: Czas zmienic prezydenta... 27.04.06, 07:56
          To chyba jednak nie moje słowa :)
          • obserwator.ws Re: Czas zmienic prezydenta... 27.04.06, 08:28
            A jednak Twoje Bambii :)
            Re: A jednak Kulicki?
            Autor: bambii
            Data: 09.03.06, 19:16
            obserwator.ws zalozyl inny watek (jak sie wyraziles badajac teren) a tutaj
            zaciekle broni kandydata :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=38152347&a=38204905 :-)

• bambii Re: Czas zmienic prezydenta... 27.04.06, 08:47
              Aaa tak zacytowałes jakby ta obrona była moja :)
              oki :)
              • obserwator.ws Re: Czas zmienic prezydenta... 27.04.06, 08:52
                :) godzinka do sesji :)

Milego dnia :)
    • krzycho1252 Re: Niestety Kulicki 27.04.06, 19:19
      RA do Prezydenta, Prezydent do RA. Rozmawiają listownie.
      odpowiedziwww.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=3966&news_cat=1
      RA-Myślę, że siedlczanie mają już dosyć rządów, które tak naprawdę do niczego
      nie prowadzą” – powiedział poseł Robert Ambroziewicz.
      MS -Chciałbym przypomnieć, że pan Ambroziewicz zanim został posłem przez trzy
      lata piastował funkcję zastępcy prezydenta a ja byłem jego szefem. Efekty jego
      pobytu w siedleckim ratuszu nie przełożyły się w żaden sposób na sprawy miasta
      czy funkcjonowanie urzędu lecz jedynie na przygotowanie sobie wygodnego startu
      w wyborach parlamentarnych” – powiedział Mirosław Symanowicz.

• krzycho1252 Re: Niestety Kulicki 27.04.06, 19:31
        "Kandydata oficjalnie przedstawiono na zwołanej 20 kwietnia konferencji
        prasowej. - Jest aktywny, kreatywny, nie boi się nowych wyzwań i skuteczny z
        niego menadżer - zachwalał Kulickiego poseł Robert Ambroziewicz.
        www.echo.siedlce.net/?p=13&j=1&id=2290
        "Skuteczny z niego menadżer" czy urzednik tylko?
        • aktoto_aktoto Re: Niestety Kulicki 28.04.06, 20:58
          Ktoś zamieścił informację o M. Kulickim w komentarzu do artykułu w Tygodniku Siedleckim. Wygląda, jak pisane na zamówienie. Wklejam:

Kulicki
          Marcin Kulicki: lat 43, wykształcenie wyższe o kierunku zarządzanie i marketing (Wyższa szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości im. B. Jańskiego w W-wie - lecencjat i Akademia podlaska - magisterium). Ponadto studia podyplomowe w SGH - zarządzanie przedsiębiorstwami w UE oraz studia podyplomowe na Uniwersytecie Warszawskim - zarządzanie funduszami strukturalnymi. Aktualnie w trakcie studiów doktoranckich. Osiągnięcia zawodowe: lata 89-94 własna działalnośc gospdoarcza, potem stanowiska kierownicze: z-ca dyr. ds. handlowych w Zakładzie Przetwórstwa owocowo-Warzywnego STOCZEK; dyr. oddziału firmy BOSS w Siedlcach; członke zazrądzu i dyr. ds. handlowych PROBUD SA; dyr. oddziału Hala Targowa; dyrektor siedleckiej Filii Wopjewódzkiego Urzędu Pracy.

www.tygodnik.siedlecki.pl a tam już dalej szukajcie artykułu "Prezydent Kulicki"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka