isoxazolidine 15.02.03, 11:48 Mielismy watek o jesiennej chandrze. Jesien odeszła, ale teraz jest zimno jak w psiarni i wieje jak w kieleckiem. Co robic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Westwind Re: Zimowa Chandra IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 11:52 Bardzo mi się podoba to określenie "wieje jak w kieleckiem", czyżby to była skala, w której określa się ziąb? Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Zimowa Chandra 15.02.03, 13:34 Tak. Najwyzszy punkt na skali to przypadek ekstremalny - "pi.....i" jak w kieleckiem. Najnizszy punkt to "cisza jak w trumnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: Zimowa Chandra IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 01:51 Czyli skala wygląda , jak razie następująco: Dolny rejestr: C (cisza jak w trumnie) Najwyższy rejestr: PiK (piszczy iak w kieleckiem) Pozostałe rejestry należy dodać. Przedział pomiędzy: - 0 chandry, błogi spokój, mocny sen = C - człowiek wyje jak potępieniec = PiK Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Zimowa Chandra 16.02.03, 13:14 ... i to sie nazywa naukowe, systematyczne podejscie do tematu ;-)) proponujen opublikowac to w np. J.Psyh. pod tytułem "The Wind's in Poland in the light of Mazovien peoples quantumchemical calculation" .... ;-))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Animozje IP: 213.17.249.* 16.02.03, 23:04 W Radomiu chyba nie lubią Kielc, Dobczyce nie przepadają za Myślenicami, a kogo ne lubią Siedlce? Białegostoku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Animozje IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 00:19 Jeżeli już ktos zaczepia o wind'a to ja się melduję. Jeżeli chodzi o Białystok, to żadne animozje broń Boże. Jedyna głupia sprawa była z Białą Podlaską, gdy próbowalismy ich wciągnąć do akcji w obronie województwa południowopodlaskiego. Po prostu wypięli sie i tyle. A teraz sami ledwo cipią w woj. lubelskim. Trudno, mają co chcieli. Generalnie Siedlce nie mają specjalnych animozji z okolicznymi grodami. Mamy za to friendship z Radomiem, co tu na forum tu i ówdzie do głosu dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Animozje 01.03.03, 09:25 ... my tu gadu gadu a zrobilo sie cieplo i chandry niet .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Animozje IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 13:13 I oto właśnie chodziło. Chandrę najlepiej przegadać. Wtedy się obraża, bo nikt nie zwraca na nią uwagi i wynosi się jak niepyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Animozje 06.03.03, 10:20 ... i na to konto mamy dzisiaj w menu wedzonego pstraga i winko...... mniam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Animozje IP: *.*.*.* 06.03.03, 10:34 Pstrąg z winkiem? Świetnie pasuje teraz w okresie po popielcu. A może śledzik z cebulką i kieliszek zamrożonego "chopina"? Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Animozje 06.03.03, 16:45 A może by tak knedle z soczewicą? Postnie i po staropolsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Kulinaria zamiast ... chandry! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 12:55 Jest sposób na chandrę, o czym dowodzi rozwój wątku. Jak sie mówi o jedzeniu, przechodzi podły nastrój. D\is u mnie łosoś z patelni, w ziołach i cytrynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Kulinaria zamiast ... chandry! IP: 213.17.249.* 09.03.03, 21:35 Wczoraj zjadłem też nie lada gratkę. Pieczona jagnięcina w winie z ziołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Kulinaria zamiast ... chandry! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 23:57 Ciekawe, co przyniesie poniedziałek (na półmisku)? Odpowiedz Link Zgłoś