zyggar 23.09.06, 19:53 pozdrawiam z Poznania. za chwile będę studiował u Was, wchodzę więc na strone gazety, a tu... polityczna wioska! czy juz nic więcej was nie zajmuje?! kiszka na lat 5! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambii Re: kiszka w Siedlcach 23.09.06, 21:33 zostań w Poznaniu dobrze ci radzę :) tu przez ostatnie 10 lat niewiele sie wydarzyło i wygląda na to ze niewiele sie wydarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: kiszka w Siedlcach 23.09.06, 22:43 Hehe no tak...Zyggar bedziesz niestety musial sie przyzwycziac ze tu politykiery trzesa forum. Na szczescie zapewniam Cie ze sa tu jeszcze ludzie dla ktorych ta brudna dziedzina zycia liczy sie w stopniu znikomym lub wrecz zadnym. Pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
zyggar Re: kiszka w Siedlcach 24.09.06, 10:35 Witajcie Bracia Empti i Bambii, dzięki za odzew i za betonowe buty, popatrzyłem tu i tam- zatwardziali z Was forowicze! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: kiszka w Siedlcach 24.09.06, 10:43 eee tam od razu zatwardziali, poprostu jak przyjechałem z Krakowa to też miałem traumę, ale mozna się przyzwyczaić ;) Co do butów to aktualnie mam gipsowe a tak naprawdę to jeden :) Odpowiedz Link Zgłoś
beri20 Re: kiszka w Siedlcach 24.09.06, 10:58 To nie kiszka tylko pasztet kompletny ! :) A tyle razy prosilam,żebyscie tyle o polityce nie gadali tylko wyluzowali. I dobrzee Wam tak :P niech was dalej ktos opierdziela to moze czasem zafundujecie jakis luźniejszy wątek :) Hmmm kolego z Poznania a co Ty bedziesz studiował w naszym paszetowym mieście ? :) Hmmm nie boj nic jak cos to skoczymy na browarka i wszystko Ci pokaże...znaczy opowiem .... :D:D:D Hihi Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: kiszka w Siedlcach 24.09.06, 10:59 e tam od razu forowicze:) my wolimy - forumowicze:) pozdrówka dla praprzodków szkotów:) dawaj do siedlec:D - bendem prezydętem Odpowiedz Link Zgłoś
breuszek Re: kiszka w Siedlcach 24.09.06, 12:56 Mam nieśmiałą propozycję by wzorem Radomia i Płocka podzielić forum - może nie na tyle częsci - nie ma tu tak dużo postów - ale choć oddzielić np. "Kto nami rządzi" i "Siedlce" i niegłupia jest "Skrzynka pocztowa" wzorem forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=558 Przyznam że też mam dość polityki lokalnej i wolałbym filtr w formie oddzielnego forum... Odpowiedz Link Zgłoś
ztejsamejstrony Re: kiszka w Siedlcach, ale jaka 24.09.06, 15:28 Przyjeżdżaj bracie. Zobaczysz nasze, miasteczko. Ci na forum to "betonowi", niespełnieni politykierzy. Jest tak dobrze, że o "dupie Maryni" nie ma komu napisać. Wszyscy się znają i tak naprawdę to się lubią. Niedługo będzie multikino i teatr objazdowy zajedzie, jak będzie gdzie miał wystąpić. Gdzie będziesz studiował? Mamy dwie wyższe uczelnie, dużo szkół średnich, dwa szpitale i dwa ośrodki kultury i ElGreca w Muzeum diecezjalnym. Piłkarzy nożnych mamy, rugbistów mamy i zalew. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: kiszka w Siedlcach, ale jaka 24.09.06, 15:59 Mamy tez kilku wielbicieli wywracania świętych figurek to jakiś klub czy cuś. W każdym razie ruszają na miasto i przeracają figurki najlepiej wokół kościołów :> Oszołomów jest wielu tak samo jak gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyggar Re: kiszka w Siedlcach 24.09.06, 19:12 Panie Panowie "takich stworzyła Was natura"- o zaborach pamietają pewnie tylko maturzyści, ale cóż to chyba juz od tych czasów, zaczęło kształtować się to drobnomieszczaństwo, srańsko do własnego gniazda i strach przed robieniem czegoś razem(pozdrawiam wyjątki)Nie inwestowano w mieszkańców Waszych ziem i to się trochę przekłada na obecne czasy, nie sądzicie? czytam sobie Wasze głosy( czasami politycznie wykastrowane)i szukam jakiś społecznych akcji, do których chciałbym się przyłączyć! na razie wielkopolsko brzmi tylko jedna ze szkół językowych, ale tu jestem tendencyjny. piwo? zawsze, i wiem już dzięki Wam gdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: kiszka w Siedlcach 24.09.06, 20:03 człowieku siedzisz w Poznaniu i osądzasz nas po forum i to z pyrlandii, no nie ładnie, forum to ułamek promila populacji Siedlec. W Krakowie notorycznie spotykałem takich ludzi, przyjedź zaangażuj się, zainspiruj wtedy będę Ci bił pokłony. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: kiszka w Siedlcach 25.09.06, 16:04 zyggar napisał: " Panie Panowie "takich stworzyła Was natura"- o zaborach pamietają pewnie tylko maturzyści, ale cóż to chyba juz od tych czasów, zaczęło kształtować się to drobnomieszczaństwo, srańsko do własnego gniazda i strach przed robieniem czegoś razem(pozdrawiam wyjątki)Nie inwestowano w mieszkańców Waszych ziem i to się trochę przekłada na obecne czasy, nie sądzicie?" Witają cię z całego podlaskiego serca a ty wystawiasz...plecy. Oj, zyggar czy ty naprawdę z Wielkopolski do nas zawitasz? "Nie inwestowano w mieszkańców Waszych ziem"- twierdzisz a ja myślę, że w ciebie "przeinwestowali". Pozdrawiam i przypominam przysłowia ludowe związane z goscinnością, tak ważną cechą tutejszych ludzi -"Gość w dom, Bóg w dom. I-"Gość nie w porę gorszy od tatarzyna". Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: kiszka w Siedlcach 25.09.06, 16:20 jakoś cciężko mi się z tobą nie zgodzić:( Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: kiszka w Siedlcach 25.09.06, 17:40 Zyggar jest nieźle, a będzie lepiej - co widać, słychać i czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
ztejsamejstrony Re: kiszka w Siedlcach 25.09.06, 21:58 Będzie lepiej jak przyjedziesz. Właściciel stancji sie ucieszy i poczęstuje kiszką kaszaną lub ziemniaczaną. Taką kiszką z pyr. Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: kiszka w Siedlcach 25.09.06, 22:21 dla mnie to kiszka przyjezdzac z Poznania, zeby studiowac w Siedlcach... Rolnictwo? Akademia w Poznaniu jest jedna z najlepszych lub najlepsza w Polsce. Inne kierunki? Tez kazdy lepiej mozna studiowac w Poznaniu. Wiec studiowac, aby studiowac, aby spedzic czas i sie nie przepracowac? To rzeczywiscie Siedlce mogą na Ciebie liczyć i Twoje zaangazowanie w zycie miasta. Wpadaj Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: kiszka w Siedlcach 26.09.06, 01:38 > dla mnie to kiszka przyjezdzac z Poznania, zeby studiowac w Siedlcach... masz u mnie lufkę , prawda sama prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyggar Re: kiszka w Siedlcach 26.09.06, 06:10 jeśli o mich? chodzi to wolę konkretniej,as wybór miasta... kobieta z dzieckiem (moim!) i pewna odpowiedzialność, rozumiecie panowie? Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: kiszka w Siedlcach 26.09.06, 07:32 no to jednak szacuneczek. A Bambii- kiedy i gdzie sie na te lufke mam zglosic (gdzie te dawne spotkania forowe?) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: kiszka w Siedlcach 26.09.06, 08:02 Kolega n_l zdezerterował i jakos sie tak zrobiło smutno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
n_l off tpic-takie luźne skojarzenie :-) 26.09.06, 09:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=28087704&a=28087704 Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: kiszka w Siedlcach 26.09.06, 19:26 Jedno jest pewne - kiszka ziemnaczana to podlaski rarytas. Możesz spróbować choćby w Zaścianku Polskim na Browarnej. Odpowiedz Link Zgłoś