bambii 11.10.06, 08:29 potrzebuje szybkiej podpowiedzi jakiej witaminy brakuje dziecku jak zadzierają się skórki na palcach (przy paznokciach), bo jakos google nic szczegolnego nie piszą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emenemki Re: Skórka na palcach... 11.10.06, 09:26 Bezpośredniej odpowiedzi nie znam, ale znalazłem coś takiego... www.resmedica.pl/zdart99917.html Można chyba też popróbować cebionem? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: Skórka na palcach... 11.10.06, 09:27 Z reguły dzieciom nie podaje się konkretnych witamin. Jednak w tym konkretnym wypadku brakuje witaminy B2. To ona jest odpowiedzialna za własciwe funkcjonowanie skóry. Najwiecej jej jest w mleku, żółtym serze, jajach, szpinaku. Jednak sam Vibovit powinien pomoc :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
macoszka Re: Skórka na palcach... 11.10.06, 09:39 ludzie, wyluzujcie, czy ta skórka obiera sie płatami, są rany przy paznokciach??? jesli nie to obcinaj zadziorki i sie nie przejmuj. nie pamietasz swoich zadziorków? a na dokładke dzieciaki lubią sobie podskubywać te skórki i tym pogarszają ich stan:) moja 3 letnia córka ma swój ulubiony kciuk, a co za tym idzie ja też- najczęściej właśnie go doprowadzam do stanu używalności. miłego dnia i pozdrowionka dla Waszych pociech Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skórka na palcach... 11.10.06, 09:44 > są rany przy > paznokciach??? juz sa zaczerwienienia , a poniewaz mała dostaje vibovit wiec doszedlem do wniosku ze to moze byc cos innego :/ Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: Skórka na palcach... 11.10.06, 11:11 A nie lepiej skonsultować z lekarzem? P.S. wrzuć linka w tinyurl, może długość powoduje problemy z sigiem Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Skórka na palcach... 11.10.06, 11:25 Ale nie jest to narazie przypadek kliniczny aby ciagnac dziecko do miesjca gdzie nabawi sie jakiegoś gorszego czegoś :) Jak macoszka napisala to raczej nadopiekunczosc z mojej strony niz jakas choroba (mam taka przynajmniej nadzieję) Odpowiedz Link Zgłoś