Dodaj do ulubionych

SIM contra SYManowicz...

17.10.06, 16:05
Jest wyrok :Sygn.akt I C 775/06 Sąd Okręgowy w Siedlcach zasądza od pozwanego
UM Siedlce na rzecz M.i S. Chromińskich KWOTĘ 236830,26+usawowe odsetki,kwote
10500,koszty zastępstwa proces.kwote 10193,50 koszty procesu.
Obserwuj wątek
    • wowka5 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 16:54
      A więc jednak jest /jak rozumiem/wyrok z uzasadnieniem bo podana jest sygn.akt
      i co teraz ciekawe będą mówić urzędniki z M.S. na czele ??
      • siedlczanin13 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 17:02
        Symanowicz na sesji powiedział ,że miasto nic nie zapłaci ,pewnie zamiast na
        kampanię przeleje SWOJE na poczet wyroku<
        • siedlczanin_chuck Re: SIM contra SYManowicz... 24.10.06, 22:56
          To może wreszcie przyszedł czas, żeby w mediach o tym ktoś napisał... a może UM
          mógłby na konferencji prasowej odpowiedzieć na (pewnie mnóstwo) pytań w tej
          sprawie...

póki co nie było chyba żadnego oficjalnego stanowiska UM w tej sprawie ?
          • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 25.10.06, 00:49
            w mediach będzie chyba. a co do odszkodowania, to jednak odsetek sąd nie
            zasądził od 1998 roku tylko od września br. obie strony mają się odwoływać od
            wyroku.
            • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 25.10.06, 13:53
              no sam wyliczyłeś na ca. 1,2 mln. złotych
              • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 25.10.06, 14:57
                tak policzyłem, bo na podstawie pierwszego postu byłem święcie przekonany, że
                chodzi o ustawowe odsetki za kilka lat - od 1998 roku. ale widziałem wyrok.
                teraz wiem, że jest inaczej i przyznaję się do błędu. jeśli kogoś wpuściłem w
                maliny to przepraszam, ale tak zrozumiałem ten post. trochę dziwna to dla mnie
                sytuacja, że ktoś ponosi stratę przed kilkoma laty a odsetki są naliczane od
                ogłoszenia wyroku czyli 18 września br.

pozdro
                • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:08
                  to tej kasy ile będzie w końcu ?
                  • teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:18
                    Wystarczająco dużo, by winnych na taczkach wywieźć.
                    • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:29
                      a masz jakąś taczunię ?
                      • teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:31
                        bambii napisał:

> a masz jakąś taczunię ?

Mam nawet dwie. Wersja na XIX-sto wieczny wóz bez opon. Druga wersja
                        współczesna na oponce. Do wyboru do koloru. :D
                        • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:33
                          a którą polecasz ? :)
                          • teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:34
                            bambii napisał:

> a którą polecasz ? :)
                            Bez oponek jest robiona z lżejszego materiału :D Za to z oponką nie skrzypi.
                            Ale niech lud przez to skrzypienie słyszy, ze się sprząta stajnię Augiasza.
                            • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:40
                              no to "wypasiona" ta taczunia :), jakies dodatki ? spojlery , progi etc. ?
                              • teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:42
                                Mogę Ci wypozyczyć. w ramach robutek rezcnych. Zamiast polemizowac na forum.
                                Stiuningujesz mi taczunie ;) Będę z fasonem mogła liście wywozić :D
                                • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:43
                                  ale kochana , ta taczunia to miałaby na stajnie Augiasza :) a ty się chcesz
                                  rozbijać nią , no no
                                  • teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:46
                                    bambii napisał:

> ale kochana , ta taczunia to miałaby na stajnie Augiasza :) a ty się chcesz
                                    > rozbijać nią , no no
                                    Raz poprawka "robótek" miało być :)
                                    pewnie, ze chce się rozbijać po wykorzystaniu jej w jedynym słusznym celu. A
                                    nawet mam szczery zamiar zatrudnić cię jako głównego taczkowego. Postawny
                                    kierowca tegoż urządzenia zawsze się przyda. Wiesz, sąsiadki będą zazdrościc :)
                                    • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:48
                                      tyko musiałbym koszulę zmienić :)
                                      • teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:56
                                        bambii napisał:

> tyko musiałbym koszulę zmienić :)

Nawet Ci takową uszyję. Z wszytym gorsetem :DD
                                        • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 10:40
                                          to kiedy mam przyjsć na miarę ? ;)
                  • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 27.10.06, 00:10
                    bambii napisał:

> to tej kasy ile będzie w końcu ?
                    >

ano na razie sąd zasądził te wspomniane 236 tysi, ale obie strony się odwołują
                    od wyroku. co mnie w przypadku właścicieli sim-u nie dziwi. a urząd miasta za
                    swe głupie decyzje to już dawno powinien przeprosić i zaproponować rozsądną
                    ugodę.
                    • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 08:38
                      kiedy dalszy ciąg tej farsy ?
    • wowka5 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 17:08
      Jak to Miasto niezapłaci ? a kto ?A tak swoją drogą to wreście panowie radni
      było by miło żeby ktoś wyjaśnił nam mieszkańcom kto /po nazwisku/maczał w tym
      palce.I dlaczego teraz ma za to płacić miasto? czyli MY
      • siedlczanin13 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 19:09
        wowka a słyszał ty ,że 11 właścicieli innych sklepów idzie w ślady P.
        Chromińskich , pwenie polecą w te pędy po kopię uzasadnienia wyroku,
        • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 21:04
          jak miasto nie zapłaci, jak zzapłaci. wyrok jasno mówi, że ma zabulić um
          siedlce a nie skarb państwa. więc my wszyscy zapłacimy za głupotę ... la la la
      • irozwad Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 21:17
        wowka5 napisał:

>wreście

"nareście ferie" takie haselko wisialo u nas w podstawowce w sali od techniki [:
        taka dygresja, przepraszam za czepliwosc.
        • a37 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 21:32
          Kto Cię uczył techniki? Czyżby znany w kregach nauczycielskich Pedagog i
          przyszły Doktor WSRP?
        • a37 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 21:32
          Sorry, Akademii Podlaskiej
          • irozwad Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 22:54
            pudlo [:

techniki uczyla mnie pani, ktora przyjezdzala do szkoly porschakiem.
            • siedlczanin13 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 23:09
              pani Ewa ?
              • kaowiec81 Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 00:25
                Czy pani Ela?
    • janwercio Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 08:09
      Mogę potwierdzic że jest duże zainteresowanie ludzi którzy również zostali
      skrzywdzeni tak jak SIM . Już kilkanaście osób wzieło kopie wyroków-myślę że
      wiadomo po co.
      • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 13:08
        tak pi razy oko policzyłem ile wezmą z naszych kieszeni dzięki naszej
        siedleckiej władzy. wyszło mi, że z kosztami sądowymi ca. 1.2 mln (NOWYCH) zł
        • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:31
          > kosztami sądowymi ca. 1.2 mln

tak sobie pomyslalem ze to moze nie jest zly pomysl, za ta kasę zorganizuja
          jakis biznes w Siedlcach , zatrudnia ludzi i wyjdzie ze MS tworzy miejsca pracy
          no w koncu sfinansowal to (z naszej kieszeni) nie ? ;))))
          • oxylog Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:37
            Swoją drogą, zastanawiam się, czy w ramach protestu nie przestać płacić
            podatków do UM, ot takie obywatelskie nieposłuszeństwo.
            • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:42
              szkoda, że mi tak nie zapłacili....
              ale może mieszkańcy się dla mnie zrzucą. zasadniczo żadna różnica czy zagłosują
              na kogos kto będzie trwonił ich pieniądze, czy od razu mi je dadzą. dobrze
              kombinuję?
              • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:48
                Ty kolego to na latwizne idziesz , wysil sie troche , trzeba bylo niezle
                kombinować zeby tak kase z UM wyprowadzic do prywtanych inwestorow, i to na
                dodatek przez temidę :))))
                • teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:50
                  Nie każdy jest cudotwórca. Cóż emilu mimo Twych niewatpliwych zalet zbyt
                  prostolinijny jesteś, by wykombinowac taki specplan. trzeba byc artysta
                  kretaczem. Ale jak by co pomogę. wymyślę zmyślny plan :)
                  • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:58
                    e tam, nie takie żeśmy ze szwagrem po pijaku rzeczy robili
                    • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 22:05
                      "świagier": dopbra rzecz

to jak zostaniesz radnym to komu zalawtisz utrate koncesji ? kogo przysponsorujesz ?
                      • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 22:33
                        ja mam w dupie te koncesje. niech ich będzie limit na 500 w mieście to problemu
                        nie będzie. kto chce dostanie i po sprawie. resztę rynek sam wyreguluje.
                        • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 20.10.06, 17:15
                          a co z wychowaniem w trzeźwości ?
                          • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 20.10.06, 17:27
                            po pierwsze od tego są rodzice. po drugie trzeba w tym kraju zmienić trochę
                            ustawę. moim zdaniem każdy kto chce kupić alkohol powienien się wylegitymować
                            jakimś dokumentem tożsamości. rzecz następna, to czy będzie punktów 30 czy 130
                            nie zmienia nic w dosstępie do alkoholu. jak gó..arz zechce się napić to i tak
                            się napije. to o czym pisałem wcześniej może to zjawiisko jedynie ograniczać.
                            • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 20.10.06, 17:46
                              > moim zdaniem każdy kto chce kupić alkohol powienien się wylegitymować
                              > jakimś dokumentem tożsamości.

ze ma latka ? ale tu nie chodzi chyba o nieletnich tylko o ogolna dostepnosc
                              alkoholu nie ?
                              • emektb Re: SIM contra SYManowicz... 20.10.06, 20:03
                                w szwecji sprzedaż alkoholu jest sciśle reglamentowana a mimo to mają jeden z
                                najwyższych wskaźników alkoholizmu na świecie. można więc się domyślać, że tą
                                drogą się daleko nie dojdzie
                                • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 24.10.06, 15:38
                                  ale tam poprostu zimno jest :)
      • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 09.11.06, 10:52
        > Już kilkanaście osób wzieło kopie wyroków-myślę że
        > wiadomo po co.

czy coś słychać ??
    • wowka5 Re: SIM contra SYManowicz... 28.10.06, 20:00
      Dzis potwierdza to ŻYCIE SIEDLECKIE.Brawo panie Prezydencie to jak rozumiem
      jest te wspieranie [wg,pańskiej ulotki]przedsiębiorców w Siedlcach
      • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 06.11.06, 15:40
        to ile trzeba zapłacić ?
    • bibinka5 Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 09:01
      Jeszcze licza w urzędzie....Ale narazie udają że niema tematu
      • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 17:23
        liczą ile trzeba będzie zapłapłacić ?
    • jwkowalski Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 18:06
      Tak to jest, gdy władza może przydzielać koncesje, tzn. obdzielać swą łaską.
      Może dać, a może nie dać. Tak jak za realnego socjalizmu. Wszelkie koncesje to
      głupota. Teraz punktów sprzedaż alkoholu jest w Siedlcach ile jest - a czy ktoś
      ma problem, gdy chce sie napić? Nie! Co zmieniłoby przyznanie jeszcze kilku,
      kilkudziesięci, kilkuset koncesji? Nic! Najwyżej temu, który teraz idzie po
      alkohol 5 min., potem szedłby minutę.
      I jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Porażka w sądzie, to porażka
      Prezydenta, ale też - może jeszcze większa - jego radcy prawnego. czy jest nim
      dalej Pani basia?
      • beastman1 Re: SIM contra SYManowicz... 08.11.06, 01:43
        śliski temat, ale myślę, że ktoś powinien odpowiedzieć i odpowie za straty
        materialne i moralne przedsiębiorców i stratę dla mieszkańców miasta, bo nie
        zanosi się, na sukces miasta w apelacyjnym. Na szczęście prawo się zmienia i
        urzędnicy będą materialnie obciążani za swoje błędy. Licząc na sprzyjające
        wiatry mogą się załapać, bo ta sprawa dotyczyła nieprawnych decyzji z 1997
        roku, ale z tego co się orientuję w nieco mlodszej historii zdarzyła się
        kolejna "wpadka" urzędników miasta i ... :) cdn.
        • bambii Re: SIM contra SYManowicz... 08.11.06, 08:10
          > Na szczęście prawo się zmienia

na razie słyszałem o projekcie ustawy złożonej przez PO nie wiem czy koalicja go
          przyjmie w tej formie , raczej wątpię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka