janwercio 17.10.06, 16:05 Jest wyrok :Sygn.akt I C 775/06 Sąd Okręgowy w Siedlcach zasądza od pozwanego UM Siedlce na rzecz M.i S. Chromińskich KWOTĘ 236830,26+usawowe odsetki,kwote 10500,koszty zastępstwa proces.kwote 10193,50 koszty procesu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wowka5 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 16:54 A więc jednak jest /jak rozumiem/wyrok z uzasadnieniem bo podana jest sygn.akt i co teraz ciekawe będą mówić urzędniki z M.S. na czele ?? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 17:02 Symanowicz na sesji powiedział ,że miasto nic nie zapłaci ,pewnie zamiast na kampanię przeleje SWOJE na poczet wyroku< Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin_chuck Re: SIM contra SYManowicz... 24.10.06, 22:56 To może wreszcie przyszedł czas, żeby w mediach o tym ktoś napisał... a może UM mógłby na konferencji prasowej odpowiedzieć na (pewnie mnóstwo) pytań w tej sprawie... póki co nie było chyba żadnego oficjalnego stanowiska UM w tej sprawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 25.10.06, 00:49 w mediach będzie chyba. a co do odszkodowania, to jednak odsetek sąd nie zasądził od 1998 roku tylko od września br. obie strony mają się odwoływać od wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 25.10.06, 13:53 no sam wyliczyłeś na ca. 1,2 mln. złotych Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 25.10.06, 14:57 tak policzyłem, bo na podstawie pierwszego postu byłem święcie przekonany, że chodzi o ustawowe odsetki za kilka lat - od 1998 roku. ale widziałem wyrok. teraz wiem, że jest inaczej i przyznaję się do błędu. jeśli kogoś wpuściłem w maliny to przepraszam, ale tak zrozumiałem ten post. trochę dziwna to dla mnie sytuacja, że ktoś ponosi stratę przed kilkoma laty a odsetki są naliczane od ogłoszenia wyroku czyli 18 września br. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:08 to tej kasy ile będzie w końcu ? Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:18 Wystarczająco dużo, by winnych na taczkach wywieźć. Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:31 bambii napisał: > a masz jakąś taczunię ? Mam nawet dwie. Wersja na XIX-sto wieczny wóz bez opon. Druga wersja współczesna na oponce. Do wyboru do koloru. :D Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:34 bambii napisał: > a którą polecasz ? :) Bez oponek jest robiona z lżejszego materiału :D Za to z oponką nie skrzypi. Ale niech lud przez to skrzypienie słyszy, ze się sprząta stajnię Augiasza. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:40 no to "wypasiona" ta taczunia :), jakies dodatki ? spojlery , progi etc. ? Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:42 Mogę Ci wypozyczyć. w ramach robutek rezcnych. Zamiast polemizowac na forum. Stiuningujesz mi taczunie ;) Będę z fasonem mogła liście wywozić :D Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:43 ale kochana , ta taczunia to miałaby na stajnie Augiasza :) a ty się chcesz rozbijać nią , no no Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:46 bambii napisał: > ale kochana , ta taczunia to miałaby na stajnie Augiasza :) a ty się chcesz > rozbijać nią , no no Raz poprawka "robótek" miało być :) pewnie, ze chce się rozbijać po wykorzystaniu jej w jedynym słusznym celu. A nawet mam szczery zamiar zatrudnić cię jako głównego taczkowego. Postawny kierowca tegoż urządzenia zawsze się przyda. Wiesz, sąsiadki będą zazdrościc :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:48 tyko musiałbym koszulę zmienić :) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 26.10.06, 23:56 bambii napisał: > tyko musiałbym koszulę zmienić :) Nawet Ci takową uszyję. Z wszytym gorsetem :DD Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 10:40 to kiedy mam przyjsć na miarę ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 27.10.06, 00:10 bambii napisał: > to tej kasy ile będzie w końcu ? > ano na razie sąd zasądził te wspomniane 236 tysi, ale obie strony się odwołują od wyroku. co mnie w przypadku właścicieli sim-u nie dziwi. a urząd miasta za swe głupie decyzje to już dawno powinien przeprosić i zaproponować rozsądną ugodę. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 08:38 kiedy dalszy ciąg tej farsy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wowka5 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 17:08 Jak to Miasto niezapłaci ? a kto ?A tak swoją drogą to wreście panowie radni było by miło żeby ktoś wyjaśnił nam mieszkańcom kto /po nazwisku/maczał w tym palce.I dlaczego teraz ma za to płacić miasto? czyli MY Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 19:09 wowka a słyszał ty ,że 11 właścicieli innych sklepów idzie w ślady P. Chromińskich , pwenie polecą w te pędy po kopię uzasadnienia wyroku, Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 21:04 jak miasto nie zapłaci, jak zzapłaci. wyrok jasno mówi, że ma zabulić um siedlce a nie skarb państwa. więc my wszyscy zapłacimy za głupotę ... la la la Odpowiedz Link Zgłoś
irozwad Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 21:17 wowka5 napisał: >wreście "nareście ferie" takie haselko wisialo u nas w podstawowce w sali od techniki [: taka dygresja, przepraszam za czepliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
a37 Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 21:32 Kto Cię uczył techniki? Czyżby znany w kregach nauczycielskich Pedagog i przyszły Doktor WSRP? Odpowiedz Link Zgłoś
irozwad Re: SIM contra SYManowicz... 17.10.06, 22:54 pudlo [: techniki uczyla mnie pani, ktora przyjezdzala do szkoly porschakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
janwercio Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 08:09 Mogę potwierdzic że jest duże zainteresowanie ludzi którzy również zostali skrzywdzeni tak jak SIM . Już kilkanaście osób wzieło kopie wyroków-myślę że wiadomo po co. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 13:08 tak pi razy oko policzyłem ile wezmą z naszych kieszeni dzięki naszej siedleckiej władzy. wyszło mi, że z kosztami sądowymi ca. 1.2 mln (NOWYCH) zł Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:31 > kosztami sądowymi ca. 1.2 mln tak sobie pomyslalem ze to moze nie jest zly pomysl, za ta kasę zorganizuja jakis biznes w Siedlcach , zatrudnia ludzi i wyjdzie ze MS tworzy miejsca pracy no w koncu sfinansowal to (z naszej kieszeni) nie ? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:37 Swoją drogą, zastanawiam się, czy w ramach protestu nie przestać płacić podatków do UM, ot takie obywatelskie nieposłuszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:42 szkoda, że mi tak nie zapłacili.... ale może mieszkańcy się dla mnie zrzucą. zasadniczo żadna różnica czy zagłosują na kogos kto będzie trwonił ich pieniądze, czy od razu mi je dadzą. dobrze kombinuję? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:48 Ty kolego to na latwizne idziesz , wysil sie troche , trzeba bylo niezle kombinować zeby tak kase z UM wyprowadzic do prywtanych inwestorow, i to na dodatek przez temidę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:50 Nie każdy jest cudotwórca. Cóż emilu mimo Twych niewatpliwych zalet zbyt prostolinijny jesteś, by wykombinowac taki specplan. trzeba byc artysta kretaczem. Ale jak by co pomogę. wymyślę zmyślny plan :) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 21:58 e tam, nie takie żeśmy ze szwagrem po pijaku rzeczy robili Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 22:05 "świagier": dopbra rzecz to jak zostaniesz radnym to komu zalawtisz utrate koncesji ? kogo przysponsorujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 18.10.06, 22:33 ja mam w dupie te koncesje. niech ich będzie limit na 500 w mieście to problemu nie będzie. kto chce dostanie i po sprawie. resztę rynek sam wyreguluje. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 20.10.06, 17:15 a co z wychowaniem w trzeźwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 20.10.06, 17:27 po pierwsze od tego są rodzice. po drugie trzeba w tym kraju zmienić trochę ustawę. moim zdaniem każdy kto chce kupić alkohol powienien się wylegitymować jakimś dokumentem tożsamości. rzecz następna, to czy będzie punktów 30 czy 130 nie zmienia nic w dosstępie do alkoholu. jak gó..arz zechce się napić to i tak się napije. to o czym pisałem wcześniej może to zjawiisko jedynie ograniczać. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 20.10.06, 17:46 > moim zdaniem każdy kto chce kupić alkohol powienien się wylegitymować > jakimś dokumentem tożsamości. ze ma latka ? ale tu nie chodzi chyba o nieletnich tylko o ogolna dostepnosc alkoholu nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SIM contra SYManowicz... 20.10.06, 20:03 w szwecji sprzedaż alkoholu jest sciśle reglamentowana a mimo to mają jeden z najwyższych wskaźników alkoholizmu na świecie. można więc się domyślać, że tą drogą się daleko nie dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 24.10.06, 15:38 ale tam poprostu zimno jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 09.11.06, 10:52 > Już kilkanaście osób wzieło kopie wyroków-myślę że > wiadomo po co. czy coś słychać ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wowka5 Re: SIM contra SYManowicz... 28.10.06, 20:00 Dzis potwierdza to ŻYCIE SIEDLECKIE.Brawo panie Prezydencie to jak rozumiem jest te wspieranie [wg,pańskiej ulotki]przedsiębiorców w Siedlcach Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka5 Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 09:01 Jeszcze licza w urzędzie....Ale narazie udają że niema tematu Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 17:23 liczą ile trzeba będzie zapłapłacić ? Odpowiedz Link Zgłoś
jwkowalski Re: SIM contra SYManowicz... 07.11.06, 18:06 Tak to jest, gdy władza może przydzielać koncesje, tzn. obdzielać swą łaską. Może dać, a może nie dać. Tak jak za realnego socjalizmu. Wszelkie koncesje to głupota. Teraz punktów sprzedaż alkoholu jest w Siedlcach ile jest - a czy ktoś ma problem, gdy chce sie napić? Nie! Co zmieniłoby przyznanie jeszcze kilku, kilkudziesięci, kilkuset koncesji? Nic! Najwyżej temu, który teraz idzie po alkohol 5 min., potem szedłby minutę. I jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Porażka w sądzie, to porażka Prezydenta, ale też - może jeszcze większa - jego radcy prawnego. czy jest nim dalej Pani basia? Odpowiedz Link Zgłoś
beastman1 Re: SIM contra SYManowicz... 08.11.06, 01:43 śliski temat, ale myślę, że ktoś powinien odpowiedzieć i odpowie za straty materialne i moralne przedsiębiorców i stratę dla mieszkańców miasta, bo nie zanosi się, na sukces miasta w apelacyjnym. Na szczęście prawo się zmienia i urzędnicy będą materialnie obciążani za swoje błędy. Licząc na sprzyjające wiatry mogą się załapać, bo ta sprawa dotyczyła nieprawnych decyzji z 1997 roku, ale z tego co się orientuję w nieco mlodszej historii zdarzyła się kolejna "wpadka" urzędników miasta i ... :) cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SIM contra SYManowicz... 08.11.06, 08:10 > Na szczęście prawo się zmienia na razie słyszałem o projekcie ustawy złożonej przez PO nie wiem czy koalicja go przyjmie w tej formie , raczej wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś