Dodaj do ulubionych

siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!!!!

15.11.06, 21:36
Głodne, niedowartościowane i chłopaczki dali się sprzedać za obiecane stołki
w Urzędzie Miasta i spółkach miejskich. Dla PO i FS wejście w koalicję z PiS-
em to hańba. Ale okazuje się, że dla stołków można dogadać się nawet z
diabłem. PiS obiecał stołki dyrektorskie nie tylko w spólkach miejskich ale
nawet w ośrodkach kultury, bibliotece miejskiej, w szkołach i w
przedszkolach. Taki układ to hańba dla demokracji, samorządności i zwykłej
ludzkiej uczciwości. Co wy na to eloktoracie PO i FS???
Obserwuj wątek
    • doberek4 Re: siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!! 15.11.06, 21:49
      i po co te emocje? nie od dziś wiadomo że wszyscy lecą do stołków jak pszczoły
      do miodu, tylko przykre, że ludzie których sie zna i ktorzy tyle mowili o
      szczytnych celach okazują sie tak mali. no cóz,spólki będą pracowały jak
      pracują wymieni się tylko numery telefonów w służbowych notatnikach powyrzuca
      stare wizytówki i wszystko bedzie jak dawniej, tylko może czesciej grelowiska
      będą i promocje poezji miejscowych poetów co tydzien, poza tym wszysstko po
      staremu, nastepne emocje juz za 4 lata
      • balbinka151 Re: siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!! 15.11.06, 21:55
        Ale jak to??? głosowałam na PO, na Filipka, zastanawiałam się nad Dobijańskim.
        Nigdy nie oddałabym głosu na Kudelskiego, a te dzieciaki poszły w jego objęcia.
        Dla mnie to szok. Jak przeczytałam, że jest między nimi porozumienie to
        myślałam, że spadnę z krzesła. Teraz tylko w Symanowiczu cała nadzieja!!!!!!!
        • abanderado Re: siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!! 15.11.06, 22:34
          dopiero jak jest gorzej uzmysławiamy sobie że kiedyś było lepiej

...i w tym kierunku idziemy...

oddac parę głosów a oni już pokażą ... co widać
          • emti1 Re: siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!! 15.11.06, 22:51
            Ehehehe mozecie do mnie owic prorok.Sytuacje przewidzialem jak znalazł.

emti1 napisał:
            14.11.06, 00:07
            Otoz to Westwind ale wiesz z autopsji ze takie proste to nie jest i juz .
            Przerozne ,dziwne mariaze mialy miejsce w polityce - nawet naszej lokalnej -nie raz nie dwa.Naprawde na dzis nikt chyba nie wie
            jak sytuacja sie rozwinie.
            Zmusic do glosowanie nikt Cie nie moze ale lekko "zasugerowac" tak.A jaka jest sila sugestii na przecietnego wyborce mozna
            zobaczyc chociaz na podstawie moherowego elektoratu.

emti1 napisał:
            13.11.06, 00:49
            A moze Dobijanski dogaduje sie z Kudelskim,"oddaje" mu swe glosy ,wzamian robimy koalicje PIS+PO?
            Realne?

emti1 napisał:
            13.11.06, 00:46
            A mnie sie nie chce dwa razy tego samego pisac i tylko se skopiuje:

"Wyniki specjalnie mnie nie zaskoczyly,no moze jedynie poparcie dla Bobryka.
            Wyglada na to ze wbrew pozorom przegrani moga teraz rozdawac karty.Ciekawe czy B. i D. publicznie "przekażą" komuś glosy swoich
            wyborcow."

No i najlepsze...Dobrze trafilem z ta srodą:)))))))
            emti1 napisał:
            13.11.06, 01:00
            Hehe chyba nie wyczules o co mi chodzi.Polityka jest sliskim tematem.Dzis jestes tu,dzis tam...zycie.

Tak jak sam pisales.Dobijanski w PO oficjalnie nie jest ale znowuz nie byl to rozwod ktory rozpadl sie z jakims wielkim
            hukiem.Zawsze mozna jutro sie spotkac,pogadac,ponegocjowac,odswiezyc stare kontakty...;)
            Oj bambii Ty taki stary politykier i nie bede Ci juz tego dluzej tlumaczyl.Mysle ze w do srody wszystko powinno sie wyjasnic;)

Ogolnie moge tylko napisać jedno...
            Beka beka beka

• emti1 Re: siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!! 15.11.06, 23:07
              Aaa no i mam nadzieje ze jak najszybciej wypowie sie Bambii...

Choc czuje ze dlugo zbiera mysli;)
              • hejj1 Re: siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!! 15.11.06, 23:25
                No nie wiem czy sam MD coś PiSowi da. Ciekawe co powie na to spółdzielnia. Z
                tego co słyszałem od kolegi to w ssm ci którzy mają coś tam do powiedzenia
                bardziej nie chcą PiSu niż Symanowicza. A z tych głosów które zdobył MD to
                podobno 3/4 głosy spółdzielców.
                • balbinka151 Re: siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!! 15.11.06, 23:29
                  Ciekawe co się stanie z gó..arzami z PO i FuSu, jak wygra Symanowicz. Pójdą na
                  dno......
                • krzycho1252 Re: siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!! 15.11.06, 23:38
                  hejj1 napisał:

> A z tych głosów które zdobył MD to podobno 3/4 głosy spółdzielców.

Z tym głosowaniem na "spółdzielcy wybierają spółdzielców" to wyszło wielkie
                  fiasko. Jeden MJD przeszedł. Okazało się ,że instytucja taka jak SSM nie
                  powinna opowiadać się za "jedyną słuszną" federacja. Myślę,że w niedługiej
                  przyszłości spółdzielcy to rozliczą, bo po co politykierstwo w spółdzielni?

• bambii Re: siedlecka PO to dno, a M.D. to dno podwójne!! 15.11.06, 23:39
                    Bo Mirosław dobry dla spóldzielców oj dobry prawda ? :>
                  • krzycho1252 Re: siedlecka PO to , a M.D. to 15.11.06, 23:42
                    Tytułu nie zmieniłem trochę z cynizmu, trochę z wyrachowania. Za mocne słowa i
                    żal za mocny. Taki zapiekły.
                    • balbinka151 Re: siedlecka PO to , a M.D. to 15.11.06, 23:45
                      krzycho, tyle było błota w tej kampanii, Kulicki przez lidera FuSu musiał się
                      wycofać, a teraz idą razem wprost w objęcia PiSu. Jak tu nie mieć żalu, jak tu
                      przejść obok tego obojętnie.
                      • bambii Re: siedlecka PO to , a M.D. to 15.11.06, 23:53
                        ile ci płacą ?
                        Pamiętaj agresja rodzi agresję
                      • mariano_d Re: siedlecka PO to , a M.D. to 16.11.06, 07:34
                        Rozumiem, że masz nieodparte parcie na klawiaturę i piszesz, co ci ślina na
                        języka przyniesie. Jeżeli już ktoś się wycofał to dlatego, że zrobił coś, co
                        przeszkadzało mu pozwalać się ubiegać o stanowisko Prezydenta (przynajmniej w
                        mniemaniu tych, którzy poprosili go o wycofanie).
                        A pomówienia o stołki w spółkach, ośrodkach kultury i gdzieś tam jeszcze to
                        nadają się do prokuratury - nie uważasz? Wyluzuj balbinko, bo zapędzasz się tam,
                        gdzie nie wiesz jak się poruszać (być może ja też nie wiem).
                        FS szło pod hasłem zmian w Siedlcach. Porozumienie PO i PiS nie pozostawiło nam
                        specjalnego wyboru - chcąc wprowadzać zmiany i odpowiedzialnie sprawować władzę,
                        tak by móc stanąć twarzą w twarz z moimi i Lecha wyborcami, wymaga podjęcia
                        wyboru - opozycja i krytyka, czy też współpraca i możliwość kreowania
                        rzeczywistości. Każda decyzja w tym układzie jest trudna. Już widzę te posty,
                        gdyby nasza decyzja była inna - unikają odpowiedzialności, współpracują z tym, z
                        którym rywalizowali pod hasłem zmian itp itp.
                        Decydujemy o przyszłości w dalszym ciągu - wybory trwają.
                        • krzycho1252 Re: siedlecka PO to , a M.D. to 16.11.06, 07:49
                          "A pomówienia o stołki w spółkach, ośrodkach kultury i gdzieś tam jeszcze to
                          nadają się do prokuratury - nie uważasz? "

Hohoho.

"bo zapędzasz się tam gdzie nie wiesz jak się poruszać (być może ja też nie
                          wiem)."

Kto wie? -"Wybory trawają"
                          • bambii Re: siedlecka PO to , a M.D. to 16.11.06, 08:09
                            > Hohoho.

"obrażać to my ale nie nas" co szanowny Panie ? cóż za logika Kalego brrr
                            • krzycho1252 Re: siedlecka PO to , a M.D. to 16.11.06, 12:16
                              Nie napisał twój pretendent (jednak) do wice, że to wszystko nie jest prawdą.

"wspólnie, mądrze, skutecznie."
                              • mariano_d Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 13:51
                                krzycho1252 napisał:

> Nie napisał twój pretendent (jednak) do wice, że to wszystko nie jest prawdą.
                                > "wspólnie, mądrze, skutecznie."
                                A jednak krzycho lubi posługiwać się manipulacją i prowokacją. Sugeruje mój
                                udział w podziale łupów - i pewnie nie zmieni zdania przez najbliższe tygodnie,
                                dopóki fakty zaczną mówić za siebie. Moje słowo mu nie wystarcza, bo i po co -
                                on wie lepiej. Szkoda, że nie chce też zaczerpnąć informacji z wczorajszej
                                konferencji, gdzie powiedziałem, że interesuje mnie udział w koalicji, która
                                będzie miała wpływ na zmiany w Siedlcach, a także, ze swoje miejsce widzę w
                                radzie miasta a nie na stołku v-ce, do którego nie pretendowałem i nie pretenduje.
                                • abanderado Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:02
                                  pretendować nie trzeba żeby dostać "propozycję nie do odrzucenia"
                                  .... oczywiście w imie zmian ....
                                  • mariano_d Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:07
                                    Ech życie - nie będę v-ce bo nie chcę (i nikt mi nie proponował). Wystarczy Ci?
                                    Czekam na następne sensacyjne informacje na temat moich zamierzeń, bo wiecie lepiej.
                                    • abanderado Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:11
                                      nigdy nie mów "nie będę" ... bo po co ?

• mariano_d Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:14
                                        Bo wiem co mówię i po to, żeby przeciąć wasze wynurzenia kto i za ile mnie kupił.
                                    • brat_szczepana Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:28
                                      To oburzenie na forum nie wywołałeś Ty, lecz Bambii, który wykreował Twoją
                                      sylwetkę i FS (podkreślam: MD był/jest kojarzony łącznie z FS, a nie jedynie
                                      jako niezależny kadydat na prezydenta), bez Twojej być może zgody i w niezgo-
                                      dzie z Twoimi poglądami.
                                      Dla czytających Bambiego miałeś być Ty i FS alternatywą dla PISowskich
                                      kontrkandydatów. Nigdy też temu nie zaprzeczyłeś.
                                      Jednak Twój matecznik to PO. Nie dziwi więc i nie oburza szukanie koalicji z
                                      PO,jednak z PIS oburza. Gdyby wyborcy nie widzieli żadnych istotnych różnic to
                                      oddaliby głosy od razu na PIS, a nie zawracali sobie głowy głosowaniem na FS
                                      lub PO.
                                      Mimo wielu słów, które tu padły wierzę, że jesteś wierny swoim przekonaniom,
                                      i próby Bambiego uczynienia z Ciebie człowieka obrotowego są nie prawdziwe.
                                      • mariano_d Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:39
                                        > Dla czytających Bambiego miałeś być Ty i FS alternatywą dla PISowskich
                                        > kontrkandydatów. Nigdy też temu nie zaprzeczyłeś.
                                        Miałem być alternatywą - ale brakło nieco ponad 1000 głosów. Pozostał dylemat -
                                        jak zagospodarować to poparcie.

> Jednak Twój matecznik to PO. Nie dziwi więc i nie oburza szukanie koalicji z
                                        > PO
                                        Nigdy też nie mówiłem inaczej.

> Gdyby wyborcy nie widzieli żadnych istotnych różnic to
                                        > oddaliby głosy od razu na PIS, a nie zawracali sobie głowy głosowaniem na FS
                                        > lub PO.
                                        Mamy system wielopartyjny, i ja kdo tej pory w historii Polski po 1989 r. nie
                                        było (pewnie i dobrze) sytuacji, gdy tylko jedna partia sprawowałyby rządy.

> Mimo wielu słów, które tu padły wierzę, że jesteś wierny swoim przekonaniom,
                                        > i próby Bambiego uczynienia z Ciebie człowieka obrotowego są nie prawdziwe.
                                        Powtarzam - szliśmy do wyborów starając się przekonać swoich wyborców, że w
                                        zarządzaniu miastem są potrzebne zmiany. Nie wycofuję się z tego oczekiwania.
                                        Jeżeli będę miał (będziemy w FS) realny wpływ na zmiany to nie uchylimy się od
                                        odpowiedzialności.
                                        • niunianiu Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:42
                                          a co dalej z FS "było, jest i będzie" czy tylko to pierwsze
                                          • mariano_d Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:47
                                            To zależy od dzisiejszego spotkania i rozmów w gronie FS:)
                                            Mam nadzieję, że pierwsza porażka - choć z drugiej strony mamy szansę istnienia
                                            w mini składzie w RM - nie zdecyduje o oddaniu walkowerem tego co przez ostatnie
                                            kilka miesięcy budowaliśmy.
                                            • niunianiu Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:51
                                              mariano_d napisał:

> To zależy od dzisiejszego spotkania i rozmów w gronie FS:)
                                              18:00 tak wiem ;)

> Mam nadzieję, że pierwsza porażka - nie zdecyduje o oddaniu walkowerem tego
                                              > co przez ostatnie kilka miesięcy budowaliśmy.
                                              ja też mam nadzieję ..... że mój głos nie poszedł na marne ;)

> istnienia w mini składzie
                                              fajnie brzmi :D
                                      • bambii Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 14:41
                                        > To oburzenie na forum nie wywołałeś Ty, lecz Bambii

a to ciekawe spostrzeżenie.

nie odpowiedziałeś mi na pytanie, czy Siedlce potrzebują zmian?

jak odpowiesz to będę z Tobą dalej dyskutować

> i próby Bambiego uczynienia z Ciebie człowieka obrotowego są nie prawdziwe.

a gdzie tak napisałem? zaczyna mnie irytować Twoja nadintepretacja i sposób
                                        prowadzenia polemiki, odpowiedziałem w tym wątku i nie byleś łaskaw odpowiedzieć
                                        co więcej dostałeś maila na priv i też nic a tutaj znowu z oskarżenia do mojej osoby

Dla przypmnienia to ten wątek :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=51914553&a=52178187
                                • krzycho1252 Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 16.11.06, 16:01
                                  >>A jednak krzycho lubi posługiwać się manipulacją i prowokacją.

Nie przeczę, że prowokowałem bo dobrze jest otrzymać taką deklarację, która
                                  ucina wszelkie spekulację.

>>Sugeruje mój udział w podziale łupów -..... ze swoje miejsce widzę w
                                  radzie miasta a nie na stołku v-ce, do którego nie pretendowałem i nie
                                  pretenduje.

Wcześniej było tak napisać, to nie byłoby spekulacji. Moje spekulacje takie
                                  niewinne. Stanąłem w obronie balbinki, której coś tam prokuratorem groziłeś...
                                  Wyjdzie,że znowu coś sugeruję...
                                • krzycho1252 Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 17.11.06, 00:29
                                  mariano_d napisał
                                  >>Moje słowo mu nie wystarcza, bo i po co - on wie lepiej. Szkoda, że nie chce
                                  też zaczerpnąć informacji z wczorajszej konferencji,"

Gdzie te informacje można znaleść? W liście intencyjnym?
                                  • bambii Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 17.11.06, 08:08
                                    > Gdzie te informacje można znaleść?

znaleźć proszę , nawet bardzo proszę ale znaleźć
                                    • krzycho1252 Re: A jednak kła...... mówi nieprawdę 17.11.06, 11:19
                                      Dziękuję za cenną radę. Zostaje mi wierzyć na słowo. Czy znalazłeś?
                    • bambii Re: siedlecka PO to , a M.D. to 15.11.06, 23:45
                      czarne chmury ?
                      czas ruszyć na stepy ... " w stepie szerokim , którego okiem ...."

Sławku starczy tego zacietrzewienia, myślałem że ci przeszło.
              • westwind2 Niesamowite: zniknęły dwa wątki 15.11.06, 23:28
                Zanim Bambii to moze taka ciekawostka.

Zniknęły dwa wątki założone przez balbinkę151 w tytule z PO FS i PIS założone
                mniej więcej o tej samen porze, co ten. Co to może oznaczać?
                • emti1 Re: Niesamowite: zniknęły dwa wątki 15.11.06, 23:29
                  No wlasnie sam sie zastanawiam o co cho...
                  • westwind2 Re: Niesamowite: zniknęły dwa wątki 15.11.06, 23:32
                    W jednym nawet coś tam napisałem. Na pewno nie użyłem niecenzuralnych słów.
                • bambii Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:33
                  tiaa, ja to układ, zajmuję urzędy, szkoły, ministerstwa , rządy, konstelacje,
                  tropię szpiegów, a na imię mi 40 i cztery.

Spać juz czas, pogoda senna, mary zwidy się placzą, nie przespane noce po
                  plakatowych akcjach na konkurencji powinniście odespać, spać, Orfeusz wzywa w
                  objęcia ....

swoja drogą westwind2 miałem Ciebie za rozsądnego człowieka dalekiego od układów
                  i polityki a tu rozczarowanie takie na wskorś ....
                  • emti1 Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:43
                    Bambii Ty wiesz ze do Ciebie nic nie mam,wiec nie bierz moich slow az tak bardzo do siebie,ale...

Przyznaj szczerze mialem duzo racji w tym co pisalem pare postow wczesniej ,przy kazdym moim poscie odnoszacym sie tzw. przymiarek byles bardzo sceptyczny i przekonany ze pewien Pan nie sprzeda sie za zadne stolki.Wiec widzisz drogi kolego.Ja mimo ze calkowity polityczny laik jestem to mialem racje...

Swoja droga, szkoda mi troche Ciebie Bambii."Ktos" mniemam bardzo mocno Cie zawiodl,a ze byles w "jego" kampanie w jakis tam stopniu zaangazowany to i dostaje sie Tobie tez.

Luz Bambii ,musisz przeczekac ten okres;)
                    • bambii Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:47
                      > nie sprzeda sie za zadne stolki

wiesz więcej ode mnie , jesli wiesz to napisz chętnie sie dowiem

> Swoja droga, szkoda mi troche Ciebie Bambi

żal udawany, a nie trzeba , czuję sie dobrze i nikt mnie nie zawiódł, w
                      Siedlcach będa zmiany a takich oczekiwałem

> Luz Bambii

spokolokoluzisponton :>
                      • emti1 Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:55
                        Ehh Bambii probujesz dowracac kota ogonem a dokladnie wiemy i my i forumowicze o co sie rozchodzi.

Zlosc Ci minie to pogadamy

PZDR
                        • bydlaq Re: Niesamowite "układ działa" 16.11.06, 00:01
                          Ja nie wiem "osochozi"
                        • bambii Re: Niesamowite "układ działa" 16.11.06, 00:02
                          ale ja nie jestem zły, nie wiem skąd ta diagnoza, miały być zmiany i będą takie
                          czy inne, ztymi cz z tatymi ale BĘDĄ bo Siedlce ich potrzebują.

Zamiast mysleć o Siedlcach wszyswcy myślą układami i stołkami, żałosne to jest i
                          tyle ..
                  • westwind2 Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:45
                    Nawzajem.
                    Głupią sondę w TS śledziłeś zaciekle, a znikające wątki nie robią na Tobie
                    wrażenia. Broniłeś niezależnosci MD charytatywnie, przekonałeś i mnie do
                    głosowania na niego, a teraz jest Ci obojętne, co robi z pozyskanym zaufaniem.
                    Nie zajmuje się polityką, nie pracuję w istytucji związanej z miastem, ale jako
                    urodzony i tu mieszkający nie jest mi obojętne, co się dzieje z moim miastem,
                    także z moim krajem. Nie znoszę hipokryzji.
                    • balbinka151 Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:48
                      westwind choć Cię nie znam to popieram. A co z wątkiem "Mamy cię". Też
                      zniknął...
                      • bambii Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:53
                        a ja cie nie znam , 4 posty wszystkie w obronie Symanowicza takie bezstronne
                    • emti1 Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:49
                      Ogolnie Panowie to niezle jaja sie porobily.Bede z wielka uwaga sledzil jak sie sprawa rozwinie bo mam pewne podejrzenia.
                      • balbinka151 Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:52
                        W tej sytuacji nie pozostaje nic innego, jak tylko głosować na M.S.
                        • bambii Re: Niesamowite "układ działa" od 9 lat 15.11.06, 23:54
                          wybrać krzesło elektryczne hmmmm nie wiem wnie wiem :>
                        • doberek4 Re: Niesamowite "układ działa" 16.11.06, 09:23
                          balbinko, gąsko, no to sobie głosuj, tylko czy musisz wszystkim objawiać swoje
                          gaskowe przemyślenia i wywody? czego oczekujesz? że wszyscy jak gęsi pójdą za
                          toba, daj ludziom prawo do wyboru, niech wysilą swoje umysły, poprzetwarzają
                          sobie wszystkie mozliwe warianty, pomyślą o najbliższej przyszłośvi i wybiorą
                    • bambii Re: Niesamowite "układ działa" 15.11.06, 23:52
                      > Głupią sondę w TS śledziłeś zaciekle,

manipulacji w sondzie nikt nie zauważył, wszyscy kiwali głowami , te czasy
                      minęły bezpowrotnie, manipulatorom patrzę na ręce i to zupełnie przez przypadek.

> a teraz jest Ci obojętne, co robi z pozyskanym zaufaniem.

nie obojetne , rozmawiałeś z nim ze wiesz ? pracuje dla Siedlec, zaufania nie
                      stracił. Mówi do mnie : "rozwiąż problem a nie szukaj winnych" inni szukaja
                      winnych nie rozwiązuja\ problemów, problemó moich , mojej rodziny , mojej ulicy,
                      mojego miasta.
                      Jeszcze niedawno pisaliście że klęska FS że MATRIX bo w końcu tylko dwa głosy
                      ma, a cała reszta to PIS , STS , SLD i PO tam idźcie szukacjie błogosławieństwa.
                      To WIELCY będą decydować o mieście.
                      • westwind2 Re: Niesamowite "układ działa" 16.11.06, 00:09
                        Trudno, dziad swoje, a baba swoje.
                        Bambii lubie Cię, a teraz jestem zbyt rozgoryczony, aby tak rzeczowo i chłodno
                        rozmawiać. Cieszę się, że chociaż Ty masz powód do satysfakcji. Wyłączam się
                        z tej dyskusji, bo pewnie już nic mądrego nie wniosę. Chciałbym, aby Twoje
                        przekonanie o zmianie w mieście na lepsze się potwierdziło, bo w końcu o to nam
                        chodzi.
                        • jwkowalski Re: Niesamowite "układ działa" 16.11.06, 01:27
                          Widzisz Balbinka - to jest tak: Gdyby w Siedlcach zyły same Balbinki, to
                          głosowałyby na Platformę i ta rządziłaby sama. A skoro tak nie jest, to
                          koalicje powyborcze sa konieczne. I tyle
                          • emektb Re: Niesamowite "układ działa" 16.11.06, 01:35
                            i tu się jasiu z tobą zgodzę:)
                            a tak nawiasem, to nieważne kto wygra - symanowicz (ja bym go tak nie skreślał
                            już:)) czy kudelski i tak trzeba będzie panom rządzącym patrzeć na rąsie. bez
                            dwóch zdań.
                            • bambii Re: Niesamowite "układ działa" 16.11.06, 08:10
                              święte słowa Panie Emilu, święte ....
                              • brat_szczepana Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 09:44
                                Re: Mariusz Dobijański - Nowy Prezydent Siedlec
                                bambii 10.10.06, 18:14 + odpowiedz
                                Ok Kudelski ktory szedł ramię w ramię w Symanowiczem , "odseparował" się nagle
                                od niego przed wyborami i zaczął myśleć samodzielnie i to na dodatek z partii
                                targanej kompromitacjami od roku jaką jest PiS, to mnie śmieszy a w zasadzie nie
                                tyle smieszy co jest żałosne.
                                Dla mnie to najmniej skopromitowany kandydat, młody z doświadczeniem w
                                samorządzie dlatego będę głosował na niego, wystaczry już rządów betonowych
                                aparatczyków, ale szanuje ich wyborców :>.

bambii 10.10.06, 18:42 + odpowiedz
                                Miałem kontakt ze wszystkimi kandydatami i jeśli chodzi o MD moim zdaniem jest
                                najlepszy, natomiast jesli miałbym wybierać Kudelski vs. Symanowicz wybrałbym
                                Symanowicza.
                                Kudelski to jest nieporozumienie dla Siedlec i z tego wyboru wybrałbym
                                doświadczenie Symanowicza a nie aparatczyka Kudelskiego bez wizji miasta.
                                Ale oczywiście liczę na to że ludzie wybiorą odnowę moralną ale nie taką jaką
                                prezentuje PiS.
                                > A i forum miasta nie jest miejscem na taka dyskusje.
                                dlaczego nie ? kto stoi za Kudelskim ? popatrz na strone www:a to Pan
                                Tchórzewski z PiS więc nie pisz bzdur że nie jest miejscem na dyskusje
                                zdecydowanie jest bo za nimi stoi aparat władzy PiS ( w tym logo) , nie są
                                zawieszeni w próżni.

bambii 11.10.06, 15:41 + odpowiedz
                                > Mocno się zaangazowałeś to i
                                > rozczarowanie bedzie bolesne.
                                Mocno sie zaangażowałem bo ta degrengolada wokół na szczytach władzy powoduje u
                                mnie rozstrój żołądka. Więc postanowilem coś zrobić a nie siedzieć i narzekać na
                                wszystko wokól, a że nie widze lepszych kandydatów postanowilem że będę wspierał
                                właśnie MD.
                                Rozczarowania nie będzie bo ja będę mógł z czystym sumieniem (byc może w
                                przeciwieństwie do Ciebie) spojrzeć w lustro i powiedzieć : "próbowałem ale się
                                nie udało" oczywiście gdyby tak się stało. Ale liczę na to że już nadszedł czas
                                na zmiany (ale nie w taki sposób jak zapowiadał PiS :) ), zmiany które odmienią
                                Siedlce , a może nawet nasz kraj ?
                                Widzę że tym ludziom chce się jeszcze "chcieć".

• bambii Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:09
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=52064607&a=52077133
                                • bambii Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:11
                                  pamiętaj wygrał STS i PiS potem PO dalej SLD i na końcu FS, ludzie nie
                                  zaakceptowali wizji FS choć zaakceptowali M.Dobijańskiego,
                                  pytanie : z kim można zmienić Siedlce ?
                                  • obserwator.ws Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:13
                                    Bruce Wszechmogący by tu nie pomógł.
                                    Co za społeczeństwo.
                                • bambii Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:13
                                  > natomiast jesli miałbym wybierać Kudelski vs. Symanowicz wybrałbym
                                  > Symanowicza.

> bambii 10.10.06, 18:42

ponad miesiąc temu nie wiedziałem np. że na 5 projektów złożonych na środki z UE
                                  przez UM nie przeszedł ŻADNY !
                                  kto za to odpowiada ?
                                  • bambii Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:16
                                    > nie przeszedł ŻADNY !

chyba powinno być ŻADEN ! ;)
                                  • obserwator.ws Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:18
                                    Strzelam. Wydaje mi się, że nawet brat_szczepana nie wiedział :)))
                                    • obserwator.ws Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:19
                                      że... zaden wniosek nie przeszedł :)
                                      • abanderado Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:27
                                        rada miasta dała ciała pewnie ...
                                        • bambii Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:33
                                          tiaaa , widze ze sie nic a nic nie orientujesz jak przygotowyane sa te wnioski,
                                          rada miasta nie ma tu nic do gadania.
                                          Wnioski przygotowywane sa przez urzędników w UM i podpisywane przez prezydenta,
                                          aż dziw mnie bierze ze tego nie wiesz.
                                          • abanderado Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:43
                                            czyli będą zwolnienia w urzedzie, czy nie ?
                                            • bambii Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 10:52
                                              a skąd to ja mogę wiedzieć ? trzeba będzie pytać nowego prezydenta.
                                              • abanderado Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 11:01
                                                oj nie trzeba być mędrcem że jak koal-PIC-ja się dogada to się obsadzą
                                                konkretnie, dotychczas nie było takiej brutalizacji ze względu na wąskie
                                                zaplecze Prezia Symana a szczególnie brak członkowstwa w politycznej ośmiornicy
                                                • bambii Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 11:05
                                                  > oj nie trzeba być mędrcem

skoro wiesz lepiej to po co się mnie pytasz ?

To wygrany będzie rozdawał karty a wśród nich jest M.Symanowicz i W.Kudelski
                                                  trzeba ich pytać.
                                                • emektb Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 13:15
                                                  wąskie zaplecze. ha, ha, ha.
                                                  • abanderado Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 13:45
                                                    bój trwa ... bój trwa ...
                                                  • emektb Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 13:50
                                                    mi już z głowy wyparowało:)) ale to wąskie zaplecze bardzo mnie rozbawiło
                                                  • hejj1 Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 16:15
                                                    Panie Dobijański, Tusk powiedział "Zgadzamy się z Borowskim, że trzeba PiS
                                                    odsunąć od władzy". Co pan na to? Nie lepiej poczekać, niech oni poproszą?
                                                    Podpowiedzi janciawercio,(i kilka innych jego nicków) niech pan włoży między
                                                    bajki, to picer. Ja na miejscu pana nie poparł bym nikogo, bo żaden moim
                                                    zdaniem nie powinien być prezydentem. Niech się "wykrwawią".
                                                    -niestety zmuszono siedlczan do wyboru "między gilotyną a szubiennicą" - co
                                                    lepsze? zdecydujcie, ja w tym udziału nie biorę.
                                                  • krzycho1252 Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 16:26
                                                    >>Nie lepiej poczekać, niech oni poproszą?
                                                    >>Ja na miejscu pana nie poparł bym nikogo, bo żaden moim zdaniem nie powinien
                                                    być prezydentem. Niech się "wykrwawią".

bambii apelował o pracę dla miasta a nie stawiania wszystkiego na "ostrzu noża"
                                                  • abanderado Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 18:26
                                                    kazdy chce miec swoje 5 minut ...
                                • krzycho1252 Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 12:24
                                  bambii się nie ma czego wstydzić - to nie jest kwestia wstydu ani honoru.
                                  Sytuacja jest dynamiczna i jednym słowem bój o Wolne Siedlce trwa. To jest
                                  walka.
    • brat_szczepana Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 18:37
      To prawda, sytuacja jest dynamiczna. Zresztą na forum Pan MD wypowiedział się
      bardziej powściągliwie niż jest to napisane na stronie Pana WK. Uczciwie też
      powiedział, że wice go nie interesuje, czyli jest bardziej człowiekiem grupy
      niż samotnym jeźdźcem. Ma odwagę powiedzieć to publicznie.
      Z drugiej strony jest wspólna fotografia i wycofać się już nie można.
      • abanderado Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 18:39
        w tej sytuacji jak w windzie w gore lub w dol ...
        • krzycho1252 Re: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 16.11.06, 18:41
          Z oglądaniem się na boki.
          • krzycho1252 Re: dla wspólnego dobra 16.11.06, 18:47
            Co w Siedlcach jest do zdobycia po zawiązaniu zwycięskich koalicji czy to z
            PiSem czy to STS? Co można podzielić, przydzielić, rozdzielić, zawłaszczyć?
            Tak się tylko pytam udając naiwniaka.
            • brat_szczepana Re: dla wspólnego dobra 16.11.06, 18:59
              Naiwniaków nie sieją, sami się rodzą.
              Mam prawo wierzyć, że rozdawnictwo nie wchodzi w grę po stronie MD, ponieważ
              zamierza pozostać po drugiej stronie stołu prezydialnego.
              Natomiast PIS rozumie to jako historyczną misję w ramach działań asenizacyjnych.
              • krzycho1252 Re: dla wspólnego dobra 16.11.06, 19:03
                Będą czyścić? Przy tej asenizacji też się można lekko pobrudzić. Wozy
                asenizacyjne pracują na podciśnienie a tu jest nad.
                • brat_szczepana Re: dla wspólnego dobra 16.11.06, 19:10
                  To jest bardzo higieniczna praca. Wozy są białe, asenizatorzy zawsze robią
                  wszystko w białych rękawiczkach.
    • klemens.klemens Konferencja prasowa PIS - PO - FS 17.11.06, 00:39
      Czy był tam jakiś dziennikarz? Jakoś nic pisanego nie można znaleźć.
      • krzycho1252 Re: Konferencja prasowa PIS - PO - FS 17.11.06, 00:43
        Też szukam.
        • klemens.klemens Re: Konferencja prasowa PIS - PO - FS 17.11.06, 00:55
          To może to była taka wewnętrzna konferencja, tylko do biuletynu?
          • krzycho1252 Re: Konferencja prasowa PIS - PO - FS 17.11.06, 01:05
            A co to wstydliwe jest? Pragmatyzm. Komunikat do KRP poszedł...
            • klemens.klemens Re: Konferencja prasowa PIS - PO - FS 17.11.06, 01:12
              Wstydliwe nie jest, ale nieoczekiwane. Akurat wtedy, gdy wszyscy dziennikarze
              musieli mieć urlopy. Jak nie trzeba, to od dziennikarzy opędzić się nie można,
              a jak by się przydali to nawet żaden paparazzi nie przyjdzie.
              • krzycho1252 Re: Konferencja prasowa PIS - PO - FS 17.11.06, 01:24
                Fotograf przy tym był.
      • krzycho1252 Re: Konferencja prasowa PIS - PO - FS 17.11.06, 11:21
        klemens.klemens napisał:

> Czy był tam jakiś dziennikarz? Jakoś nic pisanego nie można znaleźć.
        • krzycho1252 Re: Konferencja prasowa PIS - PO - FS 17.11.06, 22:45
          W TVSiedlce pokazali konferencję prasową. Smutne miny dziennikarzy, zamyślone
          takie. Uśmiechnięty W.K. i poseł K.T. R.A. coś mówił. MJD zasępiony. Nie było
          słychać co mówił. Wycięła ta telewizja czy co? Po za tym oświadczenia sztabów
          były na temat "debaty", czy też na temat "nie debaty".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka