teofano1 19.11.06, 17:34 Moze ktoś ma do odsprzedania wkładkę do tego gramofonu. Wkładka ma oznaczenie fonica Uf-50. Dostałam gramofon tego typu, niestety we wkładce blaszki zamieniły się w pył. Moze ktoś poratuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zurwan Re: unitra fonica 19.11.06, 20:12 Teofano! Z dużym prawdopodobieństwem dostaniesz Uf-50 na Młynarskiej w pawilonie na Ip. Ewentualnie zamów na Allegro. No, proszę! Kolejna wielbicielka vinylowych płytek! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: unitra fonica 19.11.06, 23:08 zurwan napisała: > Teofano! Z dużym prawdopodobieństwem dostaniesz Uf-50 na Młynarskiej w > pawilonie na Ip. Nie ma zmiłuj trzeba pędzic jutro na Młynarską. Może się uda. >Ewentualnie zamów na Allegro. Na allegro szukałam. Albo ceny z kosmosu, albo jest tylko fragment tego ustrojstwa. >No, proszę! Kolejna wielbicielka vinylowych płytek! :-) Uwielbiam. Mają swój urok :) Odpowiedz Link Zgłoś
en_el Re: unitra fonica 20.11.06, 12:56 > Uwielbiam. Mają swój urok :) Są na nich nagrania które nigdy nie trafią na CD Odpowiedz Link Zgłoś
en_el Re: unitra fonica 20.11.06, 13:11 Ekonomicznego? Z powodu że tyle "gwiazdek" wydaje teraz płyty i starocie mało kto by kupił? Może szkoda kasy na promocję? Łatwiej wydawać składanki "the best off", niż całe dyskografie starych kapel Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: unitra fonica 20.11.06, 13:46 ale wydaje mi ise że eiększość starych płyt jest z remasterowanych (ale brzydkie słowo ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
en_el Re: unitra fonica 20.11.06, 13:58 Remastering to jest ponowna obróbka starych nagrań. Jeśli są to nagrania na jednośladzie to tylko oczyszcza się z szumów, dropów i ewentualnie kompresuje. Jeśli nagrania są na wielośladzie to robi się praktycznie nowy mastering. Każde wznowienie na CD przechodzi przez ten proces. Ale chodziło mi o coś innego. Skrajny przykład :-) Ile tytułów Fogga wydano na winylu a ile na CD? Odpowiedz Link Zgłoś