krzycho1252 31.05.07, 12:30 Jest sukces na 460- lecie. www.siedlce.um.gov.pl/aktual/aktual.php#forbes Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambii Re: SUKCES. 31.05.07, 14:10 tylko żeby nam autostradę zrobili , potem będzie przepięknie ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
vipeeer Re: SUKCES. 31.05.07, 14:45 Multikino, chodź powoli to już się buduje. Trwa wykupowanie działek, gromadzenie dokumentacji pod budowę nitki autostrady Warszawa-Siedlce. W planach jest budowa stadionu z prawdziwego zdarzenia (jak na nasze miasto) na przynajmniej 10tys ludzi. Chodzą plotki, że możliwa jest budowa teatru w Siedlcach... ROZWIJAMY SIĘ :] Odpowiedz Link Zgłoś
meandry1 Re: SUKCES. 31.05.07, 14:43 Jeszce bedzie przepięknie jeszce bedzie normalnie....... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SUKCES. 31.05.07, 17:34 tylko zostaje to pytanie : nie można było tak wcześniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: SUKCES. 31.05.07, 17:44 choć z trudem mi to przychodzi, to muszę jednak przyznać, że jeśli już to jest to głównie zasługa wcześniejszej ekipy, oczywiście biorąc pod uwagę tzw. władzę. inną sprawą, że tak naprawdę to jest to efekt ciężkiej pracy siedlczan, ich pomysłowści i naszych lokalnych firm. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SUKCES. 31.05.07, 18:04 > że jeśli już to jest > to głównie zasługa wcześniejszej ekipy, dla mnie nie na znaczenia czyja zasługa, tylko pytam : dlaczego dopiero teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: SUKCES. 31.05.07, 19:54 Moze i miasto sie rozwija, ale jak było brak Hipermarketów z prawdziwego zdażenia, tak brak nadal. Stra ekipa tzn. Symanowicz i jego gwardia zakazała, tak po nowym prezydecie spodziewałem sie nowego otwarcia w tej sprawie.Mińsk i Łuków sobie poradziły a są opołowe mniejsze od siedlec. A przy okazji budowy takiego objektu inwestor mógłby wyrmontować drogę dojazdową tak jak to miało mjejsce w minsku (remont kawałka krajowej dwójki). Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: SUKCES. 31.05.07, 20:01 Chcesz spać, jeść,... i kupować w tych Hipermarketach? Prezydenta pokazali w "Wydarzeniach". Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: SUKCES. 31.05.07, 20:13 > tylko pytam : dlaczego dopiero teraz ? Poprzednia ekipa też miała kilka tytułów ale obecna usunęła je ze strony internetowej. Nie mogę znaleść 4 diamentów. Jeden to Mostostal, drugi Drosed, trzeci to pewnie Bauman (nie wiem jak teraz się nazywa)....Czwarty może sam Urząd Miasta ale on nie generuje zysków, które przeznaczyłby na rozwój. A się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin2 Re: SUKCES. 31.05.07, 21:54 krzychu, zapomniałeś jeszcze o jednym "diamencie" Stalchemak. Przecież to też sukces poprzedniej władzy. Jeszcze można by dodać kilka diamencików takich jak sprzedany stadion, podatek od deszczu, zlikwidowane kioski itd. A największy diament obecnej władzy to parking na pl. Sikorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: SUKCES. 01.06.07, 13:59 Gdybym podejmował decyzje to ścisłe centrum miasta zmieniłbym w jeden wielki deptak. Ten parking mi nie przeszkadza, no... jest trochę za mały. Stalchemaku żal. Mera -Błonie żal. SPBO i SPBP też żal. Miało być o sukcesie a ty się czepiasz i smutne rzeczy przypominasz. Odpowiedz Link Zgłoś
piszczy Re: SUKCES. 31.05.07, 20:26 Multikino - zaśługa starej ekipy, parking przy Centrum też, drogi, infrastruktura i uzbrojenie w media także. Położenie na trasie Berlin - Moskwa - zasługa Boska. "Robienie biznesu" zasługa ludzi, zwykłych szarych i tych bardziej kolorowych. Sukces nalezy się i Bogu i starej ekipie i ludziom, mieszkańcom Siedlec. Aby tylko nowa ekipa nie przeszkadzała to będzie ok. Co do nowej ekipy to z niesmakiem przyjmuję idiotyczney wydatek w prymitywne lodowisko (nie lepiej było te pieniądze bylo wlozyć we wkład w projekt unijny na lodowisko z prawdziwego zdarzenia?). Nie rozumiem tych przeprowadzek Dni Siedlec tam gdzie wrony tyłeczkami zawracają, z oferta kulturalną poniżej krytyki (no może oprócz Kayah). I kto za to wszystko płaci? Jak na razie nie odczułem większych zmian. miasto sie rozwija bo ludzie z czegoś żyć muszą, wladza jak by tak łaskawie nie wydawala naszych podatków na fajerwerki i boney M byłby pewnie jeszcze wiekszy sukces. Ale co tam jeszcze kilka zmian wiceprezydentów i może wiceprezydentem bedzie Pan Jasiek z Kiosku Ruchu, on to ma łep chlopisko nawet tygodnik sprzed tygodnia sprzeda jak ten, co to sie ma dopiero wydać. Brawo Panie Jaśku! to dzięki Panu ten sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SUKCES. 31.05.07, 21:00 > idiotyczney wydatek w prymitywne > lodowisko na lepsze miasto nie było stać, a ludzi tłum, moje dziecko też się świetnie bawiło, ba może w przyszłym roku nauczy się jeździć dzięki temu PRYMITYWNEMU lodowisku :> > Jak na razie nie odczułem większych zmian. a ja tak , jakieś powietrze sie lżejsze zrobiło :) > on to ma łep chlopisko co ma ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
piszczy Re: SUKCES. 31.05.07, 21:29 > a ja tak , jakieś powietrze sie lżejsze zrobiło :) Bo nie mieszkasz na Sokołowskiej - smród ten sam. Samozadowolenie z wygranych przez kolesi kolegi wyborów widze nie mija... Dobrze że mija czas... i smozadowolenie przeminie... A powietrze z dnia na dzień cięższe się chyba robi - bo sukces mamy i samochodów nam przybywa. A co do lodowiska w sumie racja - skąd miasto miałoby jednocześnie wziąść pieniążki na KaYAH, BoneY M, JEt Set i na lepsze lodowisko, no skąd? Zarabiać przecież nie umie, tylko wydawać... A mówi się że biednych nie stac na rzeczy tanie i liche... Nie broń kolego czegoś durnego, bo przy Twojej elokwencji nie wypada. Dobrze wiesz, że to lodiwsko było liche, przykro mi, że Twoje dziecko ma radośc z lichych rzeczy a nie może jak dzici w Mińsku Mazowieckim od małego przyzwyczajać sie do rzeczy profesjonalnych i przemyślanych. Przykro mi, że akurat Ty to bronisz. Wybory się skończyły nie broń głupoty, bo Ci naprawdę nie wypada. Pozdrawiam z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: SUKCES. 31.05.07, 22:19 > przez kolesi kolegi wyborów widze nie mija.. rządzili jedni kolesie długo i namiętnie, przyszedł czas na zmiany, historia oceni jak kolejni sobie poradzą. > A powietrze z dnia na dzień cięższe się chyba robi to chyba tylko na Sokołowskiej, u mnie dalej jakieś rześkie :> > KaYAH, BoneY M, JEt Set kiedyś był Bajm, sztuczne ognie i inne atrakcje a lodowiska nie było, a to co pozostało niszczało, no cóż , dzisiaj jest marne lodowisko ale jest, a do tego rozrywka dla gawiedzi , bilans ? o jedno lodowisko więcej niż do tej pory :) > Nie broń kolego czegoś durnego, bo przy Twojej elokwencji nie wypada uuuu coś ci jednak piszczy w lewym uchu kolego > przykro mi, że Twoje dziecko ma radośc z > lichych rzeczy jasne !! mogło przecież siedzieć w domu !! że też o tym nie pomyślałem !! , dziękuję za wskazówkę na przyszły rok :> > jak dzici w Mińsku Mazowieckim od małego > przyzwyczajać sie do rzeczy profesjonalnych i przemyślanyc niestety należało to robić przez co najmniej ostatnie 12 lat, do tej pory się nic nie robiono więc od czegoś należy zącząć: Rome wasn't built in a day :) > Przykro mi, że > akurat Ty to bronisz. Mi wcale nie przykro, jeśli mam wybierać pomiędzy lichym lodowiskiem , a profesjonalnym BRAKIEM LODOWISKA wybieram liche lodowisko, to naprawdę nie jest trudne, może jak będziesz kolego miał dzieci to zrozumiesz >Wybory się skończyły nie broń głupoty j.w. > Pozdrawiam z szacunkiem. ja również, dodam że również mam "cięty" język, co więcej nie jestem politykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
meandry1 Re: SUKCES. 01.06.07, 10:22 Dlaczego ludzie kochani negujecie to co dobre? Jakie znaczenie dla nas w tej chwili ma to czyjaż a czyjaż to zasługa wielka? Ja myslę że bardzo wielu ludzu i popieram głos wyzej że moze tych zwykłych, myslacych, przedsiebiorczych ludzi na dole. Owszem bardzo wazne jest kto na górze podejmuje decyzje i z czy profesjonalnie zarzadza miastem, jakich ma doradców ( i vice mój ulubiony temat), bo my za to zarzadzanie miastem płacimy. Na to idą nasze pieniądze wspólne. Jestem za tym by rozliczać dorobek poszcególnych osób, weryfikowac przy wyborach na stanowiska i rady.....ale tutaj po prostu cieszmy się bo to nasz sukces a nie stasia czy rysia ( choć niektórzy przypisuja sobie wiele) Zarząd miasta jest od tego by dobrze zarzadzać miastem za to bierze pobory........ Brawo siedlczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin2 Re: SUKCES. 01.06.07, 13:40 Piszecie, ta ekipa zrobiła to, tamta ekipa to, a zapominacie że dla Siedlec najwięcej zrobiła "komuna" dając nam na kilkanaście lat status m. wojewódzkiego. Inaczej bylibysmy .......? Odpowiedz Link Zgłoś
doberek4 Re: SUKCES. 02.06.07, 09:44 No i znów komuna przypomniała sobie o połozonych "zasługach", siedlczaninie 2 opanuj się! może napisz czego komuna nie zrobiła dla Siedlec i całej wschodniej ściany, a mogła dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin2 Re: SUKCES. 03.06.07, 15:31 doberek4, wiecej nie pamiętam, bo za późno sie urodziłem. Ale co prawda to prawda. A ściana wschodnia mnie g. interesuje. Interesuje mnie moje miasto. Odpowiedz Link Zgłoś