Dodaj do ulubionych

siedlecki MOPR

02.07.07, 22:15
Może ktoś na forum odpowie mi, co zrobić w takiej sytuacji:
Niedawno moi rodzice przeprowadzili sie. W zwiazku z tym, ze kupowali nowe meble i wiele rzeczy ze starego mieszkania okazalo sie niepotrzebnych, mama udala sie do MOPRu, zeby oddac nie najgorsze jeszcze meble (dwa regaly, stolik, polke...), kolorowy telewizor, zabawki, ubrania itp. Panie z MOPRu przyszly, obejrzaly i spisaly co jest do oddania i umowily sie na odbior tych rzeczy dzis rano. Cieszylismy sie, ze mozemy pomoc potrzebujacym (takze tym, ktorzy ucierpieli w niedawnym pozarze, bo czytalam na forum, ze takie rzeczy sa im teraz potrzebne).
Co sie dzis okazalo?! MOPR nie wezmie tych rzeczy, bo zbyt drogo koszowaloby wynajecie transportu i ekipy do przenoszenia mebli? Jestem zbulwersowana ta sytuacja! Wydaje mi sie, ze ludzie, ktorzy potrzebowaliby tych rzeczy, sami podjeliby sie je przeniesc, ale czy ktos ich o to spytal? A czy miasto po ostatniej tragedii nie moze znalezc paru groszy na transport rzeczy dla pogorzelcow?
Moze ktos z forumowiczow ma mozliwosc zorganizowania takiego transportu albo zna ludzi, ktorzy potrzebuja w/w rzeczy i chcieliby je wziac? Jesli tak to prosze o kontakt przez forum.
Obserwuj wątek
    • vipeeer Re: siedlecki MOPR 02.07.07, 22:47
      Temat MOPR-u jest w ostatnim czasie w Siedlcach bardzo popularny, ale niestety
      związku ze smutnym wydarzeniem - pożarem kamienicy. Urząd Miasta boryka się z
      przydzielaniem mieszkań, mebli itp. osobom poszkodowanym w tymże pożarze, każda
      pomoc jest niezmiernie ważna - ludzie stracili swój dorobek życia. A tu taki
      numer MOPR wycina? Oooo nie... Mam nadzieje, że jakaś osoba z UM przeczyta post
      powyżej i zadziała... może należy upomnieć ? MOPR postąpił nie poważnie i to
      jest pewne.
      • krzycho1252 Re: siedlecki MOPR 02.07.07, 22:52
        >Mam nadzieje, że jakaś osoba z UM przeczyta post
        >powyżej i zadziała... może należy upomnieć ? MOPR postąpił nie poważnie i to
        >jest pewne.

Ja nie jestem taki pewny. Trzeba mieć ludzi, magazyny i samochód.
        • oxylog Re: siedlecki MOPR 02.07.07, 23:08
          > Ja nie jestem taki pewny. Trzeba mieć ludzi, magazyny i samochód.

Nie rozumiem, w MOPRze chyba ktoś pracuje, miasto ma też jakieś magazyny, a o
          samochód można poprosić jakąś spółkę miejską, trzeba tylko chęci, łatwiej za
          biurkiem kawkę popić...
          • krzycho1252 Re: siedlecki MOPR 02.07.07, 23:19
            > łatwiej za biurkiem kawkę popić...

Urzędnikom można przyłożyć. Ale MOPR to też te panie, które pracują w terenie..
            Wywóz mebli i skład na koszt miasta? Jak magazyny to i strażnicy. Raz na rok
            czy raz na dwa lata miasto robi zbiórkę duzych rzeczy, w tym mebli i co?
            Trafiają na wysypisko. No nie, jeden z kierowników administracji SSM, z
            odzyskanych desek, płyt robił domki dla kotów. Coś o nim nie piszą.
            • oxylog Re: siedlecki MOPR 02.07.07, 23:31
              Ja ostatnio na każym kroku widzę niemoc i niekompetencję urzędniczą, po
              ostaniej wizycie w NFZ i ZUSie nie mogę jeszcze dojść do siebie.

Tak na marginesie, samym zainteresowanym odbiorem sprzętów można zaproponować
              udział w transporcie.
              • krzycho1252 Re: siedlecki MOPR 02.07.07, 23:47
                > samym zainteresowanym odbiorem sprzętów można zaproponować udział w
                > transporcie.
                Zaproponować można.
        • bydlaq Re: siedlecki MOPR 03.07.07, 23:16
          Dokłądnie tak. Zbieranie i rozdysponowywaniem rzeczy pozysaknych zajmuje sie
          PKPS. I to tam powinni udać się zainteresowani. MOPR nie zajmuje się giełdą
          rzeczy pozyskanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka