Dodaj do ulubionych

Idiota w BMW

27.09.07, 15:28
Już kilka razy kasowałem ten wątek przed wysłaniem ale dziś miarka się
przebrała. Od kilku dni w okolicach osiedla tysiąclecia szaleje jakiś bezmózgi
twór w (na oko) dwunastoletniej beemce serii 3 koloru zbliżonego do wisienek
wypadających z końca przewodu pokarmowego. Przed chwilą o mały włos nie
spowodował wypadku na Rynkowej tak bardzo chciał wyprzedzić stojące w korku
samochody. Na domiar złego koleś wymontował chyba wszystkie tłumiki
(wymontował nie znaczy w tym przypadku zamienił na sportowe). Ciekaw jestem
czy wystarczy tylko, żeby ktoś zrujnował jego poczucie boskości i powiedział,
że to co robi wcale nie jest cool ani zajefajne- chyba takiego języka używają
inteligentni inaczej- czy też musi dojść do tragedii z jego udziałem?

Gdzie jest policja? Tego kolesia widziałem w mieście już kilka razy a słyszę
codziennie. Powtarzam pytanie gdzie jest policja? Dlaczego jeszcze nie zabrała
mu dowodu za to głośne, beznadziejne pierdzenie niczym z blaszanego klopa?
Obserwuj wątek
    • ac20068 Re: Idiota w BMW 27.09.07, 16:11
      Ja za to codziennie rano czekając na przystanku o 6.30 na ul. Sokołowskiej róg
      Mieszka I widzę kierowcę w seacie toledo notorycznie łamiącego przepisy -
      przekroczenie prędkości to normalka, wyprzedzanie kolumny samochodów i to czasem
      na skrzyżowaniu. Oj więcej radarów by sie przydało.
    • lesio57 Re: Idiota w BMW 27.09.07, 16:40
      Policji niestety w mieście nie widać.jak się pojawi radiowóz to szybko
      przejedzie a kierowca udaje że nic nie widzi.
      • creatorr Re: Idiota w BMW 27.09.07, 18:16
        lesio57 napisał:
        > Policji niestety w mieście nie widać.jak się pojawi radiowóz to szybko
        > przejedzie a kierowca udaje że nic nie widzi.

Masz rację, jak trzeba to udają, że nie widzą. Sam wczoraj późnym popołudniem
        mijając rowerem pieszych na ścieżce wzdłuż Wyszyńskiego wymownymi gestami
        pokazałem kierowcy radiowozu z lotnej, żeby zainterweniował i co? Popatrzył i
        tyle go było widać. Dodam, że na pewno mnie widział bo jechał ok 30km/h. Pewnie
        się panom z meganki nie chciało, w końcu w samochodzie tak cicho i przyjemnie...

A co do kierowcy Seata to niestety pełno takich w naszym mieście ale wątek
        utworzyłem widząc ponadprzeciętną głupotę kolesia z BMW, który zamiast mózgu ma
        chyba plakietkę z biało-niebieską szachownicą. Może to przeczyta i... to co
        zrobi taki osobnik jest nie do przewidzenia.

Pozdrawiam wszystkich myślących
        • raks5 Re: Idiota w BMW 27.09.07, 18:30
          creatorr napisał:
          Pewnie
          > się panom z meganki nie chciało, w końcu w samochodzie tak cicho i przyjemnie..

ja to mam pecha. Mnie te gbury z meganki ukarali za parkowanie po lewej stronie
          pod caffetano w późnych godzinach wieczornych, z przekroczeniem połową samochodu
          ciągłej linii, bez dyskusji, bez kultury, bez taryfy ulgowej- tak samo, jakbym
          wyprzedzał w godzinach szczytu na Piłsudskiego.
          • creatorr Re: Idiota w BMW 27.09.07, 18:46
            raks5 napisał:

> ja to mam pecha. Mnie te gbury z meganki ukarali za parkowanie po lewej stronie
            > pod caffetano w późnych godzinach wieczornych, z przekroczeniem połową samochod
            > u
            > ciągłej linii, bez dyskusji, bez kultury, bez taryfy ulgowej- tak samo, jakbym
            > wyprzedzał w godzinach szczytu na Piłsudskiego.

Wiesz, że powstrzymałem się przed napisaniem, że jak ktoś będzie deptał trawnik
            albo przechodził ulicę w niedozwolonym miejscu to na pewno zainterweniują. Ja
            tak miałem jak panowie z Transportera zwrócili mi uwagę, że idę po trawniku. Na
            'szczęście' wdepnąłem wtedy w coś w co wdepnąć nie powinienem i skończyło się na
            upomnieniu (choć startowali od 50PLN mandatu).
          • bambii Re: Idiota w BMW 27.09.07, 18:58
            > pod caffetano w późnych godzinach wieczornych, z przekroczeniem połową samochod
            > u

ale ale po której lewej? przy AP ?
            • raks5 Re: Idiota w BMW 27.09.07, 19:14
              jadąc od PKP w stronę miasta, za skrzyżowaniem, na wysokości przystanku,
              wcześniej trochę, przekroczyłem ciągłą linię, ale już dosyć daleko za
              skrzyżowaniem. Ja wiem, ze to wykroczenie, ale... taryfikator nie rozróżnia
              przekroczenia linii ciągłej. Czy jest to środek miasta i wyprzedzanie,
              wyprzedzanie na skrzyżowaniu, czy parkowanie na pustej ulicy nie 10 a 8 metrów
              od skrzyżowania. 300pln i 6 punktów. W sumie trudno, ale bardziej chodziło i ich
              gburowatość.
              Często niestety mam kontakt z policją, ale to był jedyny bardzo niemiły i poza
              wszelkimi standardami, do których są zobowiązani
    • wujekdobrarada1 Re: Idiota w BMW 27.09.07, 18:09
      BMW - Bardzo Mały Wacuś ;)
      • creatorr Re: Idiota w BMW 27.09.07, 18:22
        To nie tak. Samochody BMW to jedne z najlepszych na świecie, szczególnie pod
        względem zawieszenia i trakcji. Jestem pelen podziwu dla inżynierów z Monachium
        i jednocześnie ubolewania nad faktem, że w naszym kraju te bawarskie cacka mają
        opinię, delikatnie mówiąc, prowincjonalnych albo samochodu dla ludzi
        ponadprzeciętnie wysportowanych.
    • mako291 Re: Idiota w BMW 27.09.07, 18:38
      Chłpocy z " Trójmiasta" jeżdzą tak - WSI - Wiśniew - Stok Lacki - Iganie - bez urazy ;-)
    • ygd Re: Idiota w BMW 27.09.07, 18:58
      Taka na skręcanych polerowanych felgach może?
      • creatorr Re: Idiota w BMW 27.09.07, 20:17
        Nie wiem jakie ma felgi, koleś raczej nie zatrzymuje się w korkach, jedzie nie
        patrząc gdzie 'oby nie stać jak Ci wszyscy inni frajerzy'
        • kacperek111 Re: Idiota w BMW 28.09.07, 09:38
          podaj rejestrację tego pułgłupa
          • creatorr Re: Idiota w BMW 28.09.07, 23:42
            34453 czy coś takiego. Nie podaję wyznacznika powiatu zgodnie z ustawą o
            ochronie danych osobowych ;)
    • ettee Re: Idiota w BMW 29.09.07, 08:44
      zrób mu zdjęcie
      i nagraj na dyktafon
      :-)
      • tramwajsiedlecki Re: Idiota w BMW 30.09.07, 20:30
        Czyżby WSI 34453?
        • creatorr Re: Idiota w BMW 30.09.07, 20:42
          Nie no w jego przypadku to by było karalne ;) Ale wiecie co? Od kiedy stworzyłem
          ten wątek jest spokój :)
          • ac20068 Re: Idiota w BMW 30.09.07, 21:24
            Ciekawe czy kierowca Seata też się uspokoi..
    • krzycho1252 Re:Ciężkie czasy dla idiotów w BMW 03.10.07, 12:15
      "Nadciągają ciężkie czasy dla kierowców. Unia Europejska przeznaczy
      na budowę u nas ultranowoczesnego systemu fotoradarowego aż 180 mln
      zł. Do tego Polska dorzuci rewolucyjne zmiany w prawie."
      www.finanse.wp.pl/wid,9260186,wiadomosc.html?rfbawp=1191406286.991&ticaid=1492c
    • muchawka Forum załatwiło idiotę w BMW ...... 13.11.07, 22:04
      Forum załatwiło idiotę w BMW ......, czy może sam się załatwił
      rozbijając swój wspaniały wóz?
      • creatorr Re: Forum załatwiło idiotę w BMW ...... 14.11.07, 00:10
        Na stronie naszego lokalnego fotografa od wypadków nie było zdjęć tego
        samochodu. Nie wiem co się stało z kolesiem ale szczerze mówiąc nie obchodzi
        mnie to. Ważne, że jest spokój :)
    • bppieronek Re: Idiota w BMW 14.11.07, 10:44
      Faktycznie, to idiota
      i do tego nienauczalny
      jak mi pierwszy raz zastawił garaż - to powiedziałem polilcjantom, żeby go tylko pouczyli (drobny pijaczek to jest - więc mi się go troche szkoda zrobiło biorąc pod uwagę, że takie zastawienie garażu - to 100 zł)
      za drugim razem byłem bezlitosny
      na wypadek trzeciego, czwartego razu - wpisałem sobie numer do straży miejskiej :)
      pomyślałem sobie, że przy piątym zastawieniu - wyjadę przez tą sliczna wiśniowa bemke :))
      ja taki z natury człek cierpliwy jestem
      tylko jak człek z bmw ma wyzarty mózg przez alkohol - to jakoś tłumaczenie nie pomaga
      a bić nie ma kogo - bo to gość postury patyczaka - ale może w końcu sie jakos przełamie i przy szósty lub siódmym zastawieniu dam w tą i tak pokancerowaną gebe
      to by było na tyle jezeli chodzi o moje doswiadczenia z tym "inteligentnym inaczej"
      • walbas Re: Idiota w BMW 26.11.07, 17:28
        Dzisiaj ok 14-tej na ul. Starowiejskiej w pobliżu ronda na Łosice widziałem
        bordowy BMW na stalowym słupie bramy drogowskazowej który był zakotwiczony
        czołowym zderzeniem.Była karetka, straż pożarna i o ile pamiętam końcówka numeru
        rej. ...531. Może to ten przedmiotowy!
        • krzycho1252 Re: Idiota w BMW 26.11.07, 20:28
          TS podaje;
          "26 listopada, 13.30. Przed chwilą tuż przed rondem Starowiejska -
          Janowska samochód BMW uderzył w konstrukcję tablicy drogowej. Trzy
          osoby odniosły obrażenia"

Wtedy śnieg gęsty padał to jak miał zobaczyć rondo?
          • randalfik84 Re: Idiota w BMW 27.11.07, 18:12
            Witam ja byłem jednym z uczestników tego wypadku, siedziałem w bmw z tyłu i to
            wypadek był z winy gościa co nam wyjechał z bocznej ulicy. Chciał przeciąć
            starowiejską w czasie największego ruchu. Ten ignorant prawdopodobnie pójdzie do
            więzienia bo to nie jego pierwsze wykroczenie. Kolega który prowadził bmw starał
            się na tyle opanować sytuacje i nie uderzyć w tego gościa że wpadliśmy na
            latarnię. Prędkość była przepisowa i to nie była nasza wina tylko tego co nam
            zajechał drogę. Na szczęście odnieśliśmy tylko drobne obrażenia i skończyło sie
            na kołnierzach i małych opatrunkach ale gdyby nie poduszki to prawdopodobnie nie
            wiem czy koledzy co siedzieli z przodu by żyli.
            • krzycho1252 Re: Idiota w BMW 28.11.07, 07:28
              Tak wyjeżdżają. Na 3-go Maja, z Sadchemu przez dwa pasy w stronę
              mostu , spod kościoła na Wyszyńskiego w stronę Brzeskiej, chociaż
              można i trzeba objechać rondo, spod Medyki w stronę Floriańskiej.
              Policjanta nikty nie widziałem.
              • krzycho1252 Re: Idiota w BMW 28.11.07, 07:30
                jest "nikty" a powinno być "nigdy". Przepraszam.
    • wredzioch Re: Idiota w BMW - kolejny 27.04.08, 08:20
      Stare czerwone BMW rejestracja WS cyferek nie zapamietałem. Na Zbrojnej korek jak zwykle. Zaczynałem przechodzić przez pasy od srony szkoły kiedy nagle po lewej stronie w kierunku Partyzantów przemknął ów idiota wcinająć się gdzieś pomiędzy kierówców na wysokość skrzyżowania z Dreszera. Aż żałuje że nie miałem w ręku nic ciężkiego.
      • wredzioch Re: Idiota w BMW - kolejny 27.04.08, 08:31
        zapomniałem dodać że było to w piątek
        • lukasz57-90 Re: Idiota w BMW - kolejny 27.04.08, 11:33
          dzisiaj widzialem na brzeskiej te same bmw i 2 lysych kolesi w srodku ...
          zakrecali przy orlenie na recznym
          • kanye Re: Idiota w BMW - kolejny 27.04.08, 18:09
            no ten watek jest na maksa smieszny..hehe a ja go widzialem jak jadl gofry na
            pilsudskiego a pozniej byl nad zalewem z kumplami.hahaa.
            szkoda,ze nikt z was nie pisze o arcymistrzach parkowania-np. pod cafetano -
            zajmowanie trzech miejsc zamiast jednego. albo ostatnio pani,ktora oswiadczyla
            zebym wyjechal poniewaz ona chce wyjechac przodem a nie tylem haha i ten tekst :
            no chyba nie bede wyjezdzac tylem. nie no napewno nie, ja pani wyjade tylem pani
            sobie wykreci a pozniej ja znow zaparkuje.fakt,ze w siedlcach jak zreszta i
            wszedzie zdarzaja sie osoby, ktore jezdza jak jezdza, ale tacy zwykle w momencie
            osiagniecia odpowiedniej ilosci punktow staja sie nieszkodliwi.najgorsi sa
            mistrzowie parkowania i zatrzymywania sie zanim zgasnie zielone swiatlo. powinni
            przywrocic kare chlosty i na oczach zgormadzonych wymierzac kije takim kierowcom
            • wredzioch Re: Idiota w BMW - kolejny 27.04.08, 20:42
              kanye napisał:

> szkoda,ze nikt z was nie pisze o arcymistrzach parkowania-np. pod

Bo to jest wątek o idiotach w bmw - dlatego.
              Jeśli chcesz to załóż następny o arcymistrzach parkowania - bez marki
              • lukasz57-90 Re: Idiota w BMW - kolejny 29.04.08, 00:33
                zadziwiające jest to, że wszystkie gafy kierowców BMW są popełniane starymi
                modelami tych samochodów. Nowe BMW i ich kierowcy chyba, aż tak nie są tępi może
                z wartością BMW idzie w parze inteligencja?

• tramwajsiedlecki Czarna seria BMW trwa 28.04.08, 19:42
      "26 kwietnia o godzinie 5:50 miał miejsce wjazd samochodem osobowym
      marki BMW w Hale Targową nr 2 przy ulicy Daszyńskiego 3"

Tekst oryginalny z TS.
      www.tygodnik.siedlecki.pl/t3510-volvo.w.bmw.a.bmw.w.hale.targowa.htm
      • eldritch250 Re: Czarna seria BMW trwa 28.04.08, 19:51
        Ktoś wie więcej co tam sie stało w tej hali na Daszyńskiego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka