wredzioch 20.08.08, 18:38 Odcinek od Zbrojnej do Partyzantów odmalowany. Z malunków mozna sie domyślić, że będzie jeden kierunek z nakazem skrętu w prawo w Partyzantów i prawa strona do parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
westwind2 Re: Dreszera w końcu przejezdne? 20.08.08, 19:56 Jadąc Partyzantów pod wiadukt zauwazyłem wyjazd z ulicy obok szkoły i nawet wyjeżdżający samochód. Znaczy, jest przejazd. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Dreszera w końcu przejezdne? 20.08.08, 21:05 O, nie ładnie! Chyba byłeś w stanie wskazującym. Ja przejeżdżałem ok.20.15 i żadnego wyjązdu od strony ul.Partyzantów nie widziałem - ul.Dreszera nadal przegrodzona jest betonowymi donicami z kwiatami. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Dreszera w końcu przejezdne? 20.08.08, 21:41 Kolega to chyba miał zbyt ciemne okularu bo doniczek to przynajmniej od kilku godzin nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Dreszera w końcu przejezdne? 20.08.08, 23:26 Do westwind2: Och, pardon! Coś mi się pokićkało, donic rzeczywiście nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
fryz100 Re: Dreszera w końcu przejezdne? 02.09.08, 13:41 Urzędnika może i nie zabolało, ale może zaboleć jakieś dziecko, gdy jakiś pirat drogowy nie dostosuje jazdy do warunków tam panujących. Moim zdaniem nie jest to zbyt szczęśliwe rozwiązanie.Jeżeli mamy na jednej szali dobro i zdrowie dzieci, a na drugiej rozładowanie korków na Składowej i Zbrojnej to według mnie priorytetem powinny być dzieci. Ale niestety według naszego prawa zawsze po tyłku dostaje najsłabszy (dosłownie i w przenośni).No cóż zobaczymy czas pokaże.Obym był złym prorokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Pod prąd 30.08.08, 11:59 Nowe znaki i z jednej i z drugiej stronu a tu stoi taki pod prąd na zakazie w bordowoszarym daihatsu i ma gdzieś że inni muszą go omijać. Jak ja nie cierpie takich tłumoków :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Pod prąd 30.08.08, 12:50 Podobnie dzieje się na skrzyżowaniu ulic Dreszera i Zbrojnej. Samochody stojące w korku na tej ostatniej blokują wyjazd samochodom jadącym ul.Dreszera prosto w kierunku ul. Partyzantów i skręcającym potem w prawo. A wystarczyło by kierowcy widząc przed sobą korek zatrzymywali się nie na skrzyżowaniu, a przed nim, umożliwiając tym samym swobodny ruch na całej długości tej ulicy. Z moich obserwacji wynika również, że większość kierowców jadących od strony ul. Składowej w kierunku centrum miasta nie wie o otwarciu przejazdu przez ul.Dreszera i po staremu pcha się prosto, mimo że potem na światłach skręcają w prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Dreszera w końcu przejezdne? 30.08.08, 12:33 Wyjaśniło się. Kierowcą była blondynka. Wsiadła i wyjechała po prąd. W między czasie straż miejsca zrobiła slalom nie reagując i kolejna pani po tym jak wcześniej zaparkowała poprawnie wykręciła i wyjechała pod prąd. Zastanawiam się co tam się będzie działo w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
andy85 Re: Dreszera w końcu przejezdne? 31.08.08, 11:14 W jednej z gazet przeczytałem, że na Dreszera zrobiono nawet miejsca parkingowe przy szkole nr 5 i rodzice będą mogli spokojnie podwozić swoje pociechy do szkoły. Super żart albo czarna komedia. Rejon szkoły nr 5 to raczej południowa strona miasta, natomiast wyjazd spod szkoły wyprowadza na północ i powrót do domu albo przez zakorkowane miasto albo okrężnie ul. Łukasińskiego albo... robienie za blondynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Dreszera w końcu przejezdne? 31.08.08, 12:44 A widzisz tam inne rozwiązanie , czy tylko tak piszesz aby pokrytykować? Czas pokarze co to da. Ja też wolałbym po 3 pasy w jednym kierunku i estakady , wiadukty itp. Umiesz to umieścic na planie miasta bez burzenia kamienic? Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Dreszera w końcu przejezdne? 09.09.08, 08:31 Jak komuś za daleko to może też skręcić zaraz za gimnazjum w bramę, przejechać obok hal i wyjechać na początku Składowej. Za bramą postawili znak D-3 Droga jednokierunkowa Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Re: Dreszera w końcu przejezdne? 31.08.08, 11:38 Nareszcie ktoś pomyślał,kierowcy mówili o potrzebie umożliwienia przejazdu od kilku lat.Nareszcie jakiś urzędas pomyślał i chyba go to nie zabolało. Odpowiedz Link Zgłoś
fryz100 Re: Dreszera w końcu przejezdne? 02.09.08, 13:45 Urzędnika może i nie zabolało, ale może zaboleć jakieś dziecko, gdy jakiś pirat drogowy nie dostosuje jazdy do warunków tam panujących. Moim zdaniem nie jest to zbyt szczęśliwe rozwiązanie.Jeżeli mamy na jednej szali dobro i zdrowie dzieci, a na drugiej rozładowanie korków na Składowej i Zbrojnej to według mnie priorytetem powinny być dzieci. Ale niestety według naszego prawa zawsze po tyłku dostaje najsłabszy (dosłownie i w przenośni).No cóż zobaczymy czas pokaże.Obym był złym prorokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Dreszera w końcu przejezdne? 02.09.08, 15:53 moim zdaniem to dobre rozwiązanie kilka razy miałam okazję odwozić dzieciaki kiedy jeszcze tego usprawnienia nie było i kiedy trzeba było zawracać (o "wysadzeniu" dzeiciaków z samochodu)na prywatnych podjazdach uważając by nie narazić się właścicielowi (nierzadko patrzącemu jakby chciał zabić) oraz na inne samochody gratuluje dobrego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Dreszera w końcu przejezdne? 02.09.08, 16:19 Też uważam, że to znakomite posunięcie miejskiego inżyniera ruchu. Małe dzieci są przyprowadzane i odbierane ze szkoły przez starszych, a starsze dzieci radzą sobie lepiej w ruchu ulicznym niż nie jeden dorosły. Nie przesadzajmy, rowery też wpadają na dzieci, zabronić jeździć rowerami? Odpowiedz Link Zgłoś
fryz100 Re: Dreszera w końcu przejezdne? 12.09.08, 09:00 Jako postronny obserwator stwierdzam, że Siedlczanie na ulicy Dreszera często jeżdżą na tzw.blondynkę (czesto w męskim wykonaniu).Otóż taki kierowca wjeżdża w uliczkę, wysadza pod szkołą dziecko i ....cofa w ulicę Składową mimo nakazu jazdy prosto. Powoduje to bardzo emocjonujące sytuacje, ponieważ niektórzy kierowcy przepuszczają tzw.blondynkę , a niektórzy egzekwują swoje prawo do jazdy prosto i wtedy idą w ruch środkiwe palce, grożenie pięścią, pukanie się w czoło, można też po ruchu ust odczytać "soczyste" epitety.Pełna kultura! Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Dreszera w końcu przejezdne? 12.09.08, 12:10 fryz100 napisała: > Jako postronny obserwator stwierdzam, że Siedlczanie na ulicy Dreszera często jeżdżą na tzw.blondynkę (czesto w męskim wykonaniu).Otóż taki kierowca wjeżdża w uliczkę, wysadza pod szkołą dziecko i ....cofa w ulicę Składową mimo nakazu jazdy prosto. Powoduje to bardzo emocjonujące sytuacje, ponieważ niektórzy kierowcy przepuszczają tzw.blondynkę , a niektórzy egzekwują swoje prawo do jazdy prosto i wtedy idą w ruch środkiwe palce, grożenie pięścią, pukanie się w czoło, można też po ruchu ust odczytać "soczyste" epitety.Pełna kultura! Nic ne zrobisz ludzie tacy są w k.d. jest na to art. 22 ust. 6 pkt 1 Zawracanie w tunelach, na mostach i wiaduktach oraz na drogach JEDNOKIERUNKOWYCH 200 zł i 2 punkty karne. Ja bym zwrócił jeszcze na jeszcze jedną sprawę przy zamym skrzyżowaniu (wyjaz ze zbrojnej w partyzantów) należy zabrać strzałkę i ustawić znak B 22 zakaz skrętu w prawo, a na góże obok sygnalizatora umieścił bym znak F 11 (kietunki pasa tuchu, w tym przypadku srzałka prosto z skrętem w lewo). Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Zebranie w zespole szkoł 24.09.08, 18:33 Ma pytanie do tych wszystkich co zaparkowali na zakazie na Dreszera przy "piątce" czy pomyśleli o tych co tamtędy jeżdzą. Czy moze mają w DE innych bo sami własną musza podwieźć jak najbliżej wejścia. W związku z tym ze sznur pojazdów zaparkowany na zakazie skutecznie utrudniał przejazd zgłosiłem problem Policji. Obiecano przysłac patrol. Przez 50 minutach sie pojawili jak ostał się tylko jeden pojazd źle zaparkowany. Tak informacyjnie - jutro też będa zebrania i pewnie sytuacja się powtórzy. Więc jak jeździcie tamtędy i będziecie się wkurzać że ocieracie lusterkami o źle zaparkowanych to dzwońcie na policję. Trzeba tępić buractwo drogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
andy85 Re: Zebranie w zespole szkoł 25.09.08, 22:31 Po co dzwonić na policję? Policja ma swoje zabawki: radary, fotoradary, które na Dreszera są zupełnie nieprzydatne. Lepiej stanąć w krzaczorach i łupić tych co jadą 60 w zabudowanym albo 100 po dziurawych drogach. Wtedy można wykazać się odpowiednimi wynikami i opowiadać o właściwej prewencji. A na Dreszera trafi się jeden jeleń za 50 albo i nie. Szkoda czasu, bo kasa ucieka, a sprzęt się nie amortyzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Zebranie w zespole szkoł 26.09.08, 07:57 W momencie kiedy dzwoniłem 'jeleni' było co najmniej 9. Najgorsze jest to, że ulica była ledwo przejezdna. Przyznam że wczoraj 'jeleni' już nie było :))) Ale faktycznie masz rację dzwonić nie ma sensu skoro czas ich reakcji wyniósł prawie godzinę Odpowiedz Link Zgłoś