Dodaj do ulubionych

**szkoły językowe w Siedlcach -która godna uwagi?

03.09.08, 13:54
do której warto zapisać dziecko?
Chcę zapisać dziecko do szkoły językowej w której nie zmarnuje
czasu, tak jak to było przez cały ostatni rok w szkole w budynku
Arkadia.
Obserwuj wątek
    • brycee Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 03.09.08, 18:38
      Moje dziecko przez rok woziłem do Euroschool, praktycznie przez cały ten czas
      musiałem je tam niemal siłą zaganiać. Bez sensu. Zresztą sam zauważyłem kilka
      razy, że zanim dzieciaki wygramoliły się z klasy to pani z którą miewali lekcje
      już dawno w tym czasie odpalała swoje auto. To też o czymś świadczy. Później
      przez następne dwa lata uczęszczało do Eurolingua- na Partyzantów. Teraz też tam
      pójdzie, skoro zawsze chętnie tam chodziło. Tym bardziej że zauważyłem, iż pani
      dyrektor jest zainteresowana nie tylko podliczaniem pieniędzy, ale także
      satysfakcją dzieci i rodziców.
      • esprit_siedlce Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 03.09.08, 18:48
        Najlepsza jest ALMAMATER
        Najgorszy syf to FCE na Piłsudskiego
        • k9003 Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 03.09.08, 21:53
          a dlaczego FCE jest najgorsza? właśnie tam miałam zamiar zapisać
          córkę?
    • bambii "Certificate" 03.09.08, 19:47
      Stanisław Czajka (obok pizzerii Verona) ale on to raczej już gimnazjum i wyżej
      jak ktoś np. chce C1 (CEF) advanced albo proficiency to idealny wybór tel. : 608
      661 445
      Jakby co trochę się na tym znam ;) więc polecam (ale nie dzieci z klas 1-6)
    • cielemecky Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 03.09.08, 21:27
      córka chodzi od bodaj 4-ej klasy podstawówki(teraz maturalna) do Alma
      Mater. FCE rok temu zdała na prawie maksa (wiem, wiem - prawie robi
      wielką różnicę, ale fakt jest faktem, że najlepiej ze zdających w tym
      samym okresie;). Nauczyciele mimo, że się zmieniają każdego roku (w
      każdym razie 2x ten sam jej nie uczył), to raczej cisną niż
      odpuszczają. Pod tym względem szczerze polecam. Innych szkół nie znam
      więc się nie wypowiadam, że ta jest super, a tamta syf. Po prostu
      przez te kilka ładnych lat nauki nie zauważyłem żeby ktokolwiek się
      tam opierniczał. A efekty są więcej niż zadowalające.
    • lukasz57-90 Eurolingua - Szkoła Językowa Siedlce 04.09.08, 00:14
      ja polecam w 100% sprawdzoną przezemnie i znajomych szkołę
      EUROLINGUA małe grupy, lektorzy to egzaminatorzy maturalni perfekcyjna wymowa i
      podejście do szkoleń. Jak dla mnie BOMBA!
      Dla zainteresowanych podaję adres strony:

www.eurolinguasiedlce.pl
    • spoksy Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 04.09.08, 07:55
      Też nie wiem, czemu FCE najgorsza? Moje dziecko chodzi już czwarty rok, w tym
      roku przygotowuje się do certyfikatu, myśleliśmy nawet o zmianie szkoły, ale w
      końcu stwierdziliśmy, że nie ma sensu. Myślę, że to zależy od tego, jaki
      wykładowca trafi się danej grupie. Wiadomo, że dla nas płacących rodziców,
      lepszy jest, który oprócz tego, że zna dobrze język, to też i wymaga.
    • bleblanie Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 04.09.08, 09:02
      Uważam, że najlepsze jest nauczanie indywidualne, chociaż jest to
      drogie
      ------------------------------------------------
      Jutro jest pierwszy dzień z reszty Twojego życia
    • solniczka123 Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 04.09.08, 11:30
      Uważam, że najlepiej popytać znajomych.
      "Najlepszy fryzjer/najlepsza manicurzystka" - owszem, pewne rozeznanie na forum
      można zdobyć ale przecież jednego interesują pieniądze a drugiego czy "trójka"
      tamtędy jeździ :)

uwaga - link bez cenzury (znowu z przeprosinami dla Szanownego Admina ale ja po
      prostu uwielbiam ten film)
      www.youtube.com/watch?v=F07QrdlZqAo
      a wszystko jak krew w piach! ;)
    • portafortuna Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 04.09.08, 16:00
      wiadomo, jak sie dziecku nie chiało uczyć...
      • e-kates Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 04.09.08, 21:00
        portafortuna ...ale po co się wypowiadasz skoro nie masz nic
        sensownego do powiedzenia... zapewne Ty też do orłów się nie
        zaliczasz...
    • monikawieckowska2 szkola jezykowa Siedlce 28.05.14, 15:41
      Polecam nowa szkołę językowa Open Future School :)
      • butterfly_33 Re: szkola jezykowa Siedlce 28.05.14, 23:30
        A PRIME na Sekulskiej?
        • kusiapot Re: szkola jezykowa Siedlce 01.07.14, 12:06
          Polecam szkołę PRIME.
          • kp122 Re: szkola jezykowa Siedlce 20.08.14, 09:24
            Polecam Szkołę Językową Euroschool. Świetni wykwalifikowani lektorzy potrafiący nie tylko dobrze nauczyć ale także wytłumaczyć niezrozumiałe zagadnienia. Chodzę tam już 2 rok i jestem bardzo zadowolona. Polecam
      • 1mamuska45 Re: szkola jezykowa Siedlce 02.06.14, 21:56
        A gdzie znajduje się ta szkoła ? Open Future School
    • hela15 Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 01.07.14, 09:13

zdecydowanie FCE na piłsudskiego. jednak większość i tak zależy od dzieci i od rodziców. dziecko musi coś robić samo w domu a rodzic musi pilnować czy dziecko ćwiczy w domu.
      • macoszka FCE nie! Euroschool nie! almamater nie! sej nie!!! 20.08.14, 12:05
        wszystkie te kursy szyte są grubą nicią- dużo reklamy słabe rezultaty.
        stwórzcie ze znajomymi grupę i zatrudnijcie sprawdzonego nauczyciela, proponując by przychodził do Was do domu.
    • kasiula918 moja opinia 26.08.14, 13:59
      Zgadzam się całkowicie z moim przedmówcą -wszystko zależy od lektora. Szkoły sobie mogą wypisywać cuda niewidy i robić szum wokół siebie. Jeśli lektor jest dobry (to znaczy ma doświadczenie, wykształcenie i referencje),to załatwia wszystko. Native speakers są tacy sobie, może do konwersacji, ale nigdy do przygotowania do matury. Moim zdaniem w Siedlcach jest jedna szkoła godna uwagi - "Certificate" Stanisław Czajka na ul. Sokołowskiej (obok Verony) chodziłam tam przez 6 lat, maturę rozszerzoną napisałam na 90%,podobnie moi znajomi. Tam jest cały czas ten sam lektor, w tym samym miejscu, więc wszystko stabilne. Matura, egzamin gimnazjalny, egzaminy FCE,CAE - to idealny wybór.
      • monikabe83 Re: moja opinia 16.07.15, 12:31
        Moje pięcioletnie dziecko chodzi do Mała Lingua na Piłsudskiego. Uczy się już tam dwa lata i jesteśmy mega zadowoleni z efektów. Najlepsze jest to, że potrafi odpowiadać na pytania pełnymi zdaniami a nie pojedynczymi słówkami. Na początku nie wierzyłam w metodę, że da sie tak małe dziecko już nauczyć mówić, ale u nas bardzo się sprawdziła ta szkoła. Poza tym mają ładny , nowoczesny lokal.
        • zyggar Re: moja opinia 28.07.15, 11:27
          Jeśli chodzi o metody,pomysły i wykonanie to jest tylko jedna taka szkoła w Siedlcach, którą warto tu polecić z pełnym przekonaniem! Ale nie uczy angielskiego....
          • rafalix82 Re: moja opinia 30.07.15, 11:55
            nasz syn też chodzi do mała lingua, potwierdzam, bardzo dobra szkoła. na plus jest to że mają małe grupy i widać ze indywidualnie podchodzą do ucznia. będziemy na pewno kontynuować w tej szkole, bo tez widzimy z żoną efekty nauki. dodam że syn jest teraz w drugiej klasie i potrafi po roku ładnie budować zdania po angielsku
            • mkukf Re: moja opinia 13.08.15, 12:31
              A pytanie na forum moze z trochę innego wątku ale zapytam....
              Co myślicie o szkołach policealnych w Siedlcach?
              Mój syn no niestety ma poprawkę matury i zapisalismy go do szkoły policeaonej żak na kilińskiego
              Na pierwszy rzut oka i rozmowę szkoła ok. Kompetentna obsługa... ciekawe jak będzie dalej....
              co myślicie? ta czy jakaś inna> czy wogóle szkoła policealna - nie...?
            • aneczkym Re: moja opinia 14.08.15, 20:33
              Co do Mała Lingua dobra szkoła - potwierdzam. Moj synek wcześniej uczył się prywatnie ang ale nudził się na tych lekcjach, tutaj jest ciekawie: lekcje bardzo urozmaicone..piosenki, gry interaktywne no i fajne kolorwe materiały do nauki nawet dla 5letniego brzdąca.
    • magnattt o 01.09.15, 09:26
      Faktycznie FCE najgorsze gowno, syn chodzi tam z 3 lata i potrafi tylko liczyc i kolory rozrozniac, nic pozatym, oczywiscie dzieki mojej zonie tępej strzale, w tym roku tam nie pojdzie bo i ją tam wyśle.
    • macoszka Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 02.09.15, 16:29
      Magnatt- rozbawił mnie Twój wpis:):):) pozwolę go sobie rozłożyć na czynniki pierwsze:
      1. Wysyłasz dziecko na prywatne lekcje j. angielskiego, bo nie radzi sobie w szkole? Czy chcesz,żeby umiało więcej niż jego tatuś i tępa mamusia?( mail z twoim nowym wątkiem )
      2. Może warto zdiagnozować dziecko i jego predyspozycje językowe, może zwyczajnie przychodzi mu to trudniej niż byś chciał z jakiegoś określonego powodu?
      3. A co to dziecko powinno umieć po 3 latach twoim zdaniem? Potrafisz wymienić;)? Rozumiem,że masz konkretne oczekiwania?
      4. twoje dziecko ma przynajmniej 4 godz zegarowe języka w tygodniu? Jeśli nie, mózg ma to w dupie
      5. Wybrałeś fce, bo jest w centrum miasta...czy były jakieś dydaktyczne kryteria...?
      6. A może dziecko nie ma ochoty kolejnych godzinn spędzać nad angielskim...?
      7. Wyluzuuuuj i nie przeceniaj zwykłych kursików językowych, zostaw tępą strzałę, porwij dzieciaka na Wyspy, hajtnij się z Brytyjką, po roku będziecie biegle władać angielskim:)
      Póki co: www.niemieckisiedlce.pl
      • aleksa.ndra27 Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 14.09.15, 14:49
        Witam, moim zdaniem "by far" Szkoła CERTIFICATE. Mój kolega po dwóch latach kursu w tej szkole zdał maturę na 95% Natomiast ja, po kursie wakacyjnym w tym roku, przeskoczyłam o co najmniej dwa poziomy.
    • chemiqs Re: **szkoły językowe w Siedlcach -która godna uw 13.09.16, 18:37
      Ponawiam pytanie. Chce wysłać do szkoly językowej córke. 5 klasa. Co polecacie??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka