superkiwi 29.09.08, 19:36 Dziwne że jakoś nie zauważyłem żadnych komentarzy dotyczacych imprezy w Korczewie. A szkoda bo pomysł całkiem fajny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
picasso123 Re: Korczew - 28.09.2008 ? 29.09.08, 22:05 Impreza bardzo ciekawa i z klimatem, bardzo ładnie pomyślana, z przyjemnością spedziłem tam kilka niedzielnych godzin kto nie był ten gapa ... Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Korczew - 28.09.2008 ? 30.09.08, 10:11 super impreza, samochody, stroje, muzyka lat 20-tych , w tle zamek korczewski, nawet pogoda sprzyjała imprezie, było dobre jedzonko, szczególbnie karpik z grila z piwkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe7 Re: Korczew - 28.09.2008 ? 30.09.08, 14:40 Czy siedlczanin13 to napewno siedlczanin? no bo nie odróżniać zamku od pałacu? mówił, że siedlczanin z dziada pradziada a tu taka historyczno-kulturowa wpadka, a fe! Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Korczew - 28.09.2008 ? 30.09.08, 15:21 wiem, wszyscy siedlczanie to ludzie bardzo kulturalni, widać to po Twojej reakcji, cóż wstyd mi za wpadkę ale: "Niegdyś wznosił się tu stary zamek albo dwór warowny. Dotychczas zachowały się stare fundamenty, resztki murów i baszt. Według legendy z pałacyku letniego zwanego Syberią wiodą tajemne przejścia, prawdopodobnie do pobliskiego lasu lub Drohiczyna służące jako droga ucieczki." www.korczew.pl/?menu_id=54 "W XIX w. rozgraniczenie pomiędzy zamkiem, pałacem i dworem nie odpowiadało już rzeczywistości, nastąpiło zatarcie różnic między tymi typami budowli i pojawienie się nowego typu rezydencji - willi (Skuratowicz, 1992)." Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Korczew - 28.09.2008 ? 30.09.08, 15:30 kolejna świetna niepolityczna zorganizawana przez Wójta impreza w urokliwym miejscu brawo Sławku Odpowiedz Link Zgłoś
picasso123 Re: Korczew - 28.09.2008 ? 30.09.08, 15:59 Z tego co wiem to organizatorem była Fundacja Pałacu w Korczewie albo sam Pałac chyba, że Wójt objął jakiś patronat. A pochwały należą się Pani Anecie z Pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Korczew - 28.09.2008 ? 30.09.08, 16:39 picasso123 napisał: > Z tego co wiem to organizatorem była Fundacja Pałacu w Korczewie albo sam Pałac > chyba, że Wójt objął jakiś patronat. > A pochwały należą się Pani Anecie z Pałacu. No i proszę jakie to fajne imrezy robi "Pani" dla pospólstwa. Ciekawe czy Twój dziadek i pradziadek też się cieszył z codziennych imprez organizowanych przez mamusię i tatusia "Pani". Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Korczew - 28.09.2008 ? 30.09.08, 20:11 Brawo towarzyszu za rewolucyjna czujność i świadomość klasową! A myślałem że prawdziwych komunistów w tym kraju już nie ma. ps. a tak wogóle to wszyscy w domu zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Korczew - 28.09.2008 ? 30.09.08, 21:01 Ten, który coś wie na temat przedwojennego Korczewa, to zaraz komunista wg. Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwi Re: Korczew - 28.09.2008 ? 30.09.08, 21:24 Ale po co podczepiać pod taka fajna impreze polityke lub rozliczenia historyczne? Przy takim podejściu to np. nie powinna istnieć żadna grupa rekonstrukcyjna wojsk III Rzeszy lub ZSRR czy też bractwo rycerskie Zakonu Krzyżackiego. Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
picasso123 Re: Korczew - 28.09.2008 ? 01.10.08, 07:24 Mój dziadek nie wspomina dobrze dawnych czasów Państwa na dworze, wielu starszych ludzi ma takie wspomnienia, myślę że to również przyczyniło się do szczególnej dewastacji dworu w powojennym okresie. Pani Aneta nie jest spokrewniona z spatkobiercami dworu i jest pracownikiem Fundacji. Ciężko powiedzieć, że to impreza dla pospólstwa jeżeli Ciebie mpppm tam nie było, chyba że byłeś to OK IMPREZA była - mpppm był - pospólstwo było ... Na taką złośliwość sobie pozwalam ale kto inny zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Korczew - 28.09.2008 ? 01.10.08, 09:34 współcześni "panowie" chyba bardziej wykorzystują pospólstwo, zapominają nie tylko "dzień święty święcić" odpoczynkiem, ale zapominają wypłacać wynagrodzenie, łamią podstawowe prawa pracownika a samego pracownika traktują przedmiotowo, Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: Korczew - 28.09.2008 ? 01.10.08, 12:13 mppm napisał No i proszę jakie to fajne imrezy robi "Pani" dla pospólstwa. Ciekawe czy Twój dziadek i pradziadek też się cieszył z codziennych imprez organizowanych przez mamusię i tatusia "Pani". Tak daleko w przeszłość mój wzrok nie sięga, pamiętam jednak Korczew i okolice z lat 80-tych, kiedy przemierzając okolice na rowerze przekraczając most na Tocznej w Drażniewie od razu było widać że wjeżdża się na siedleckie zadupie. Teraz gmina ma wreszcie rozsądnego wójta, zmiany są widoczne gołym okiem i zamiast takiej bezmyślnej krytyki lepiej się skupić na apelach do starosty o remont drogi z Mogielnicy do Frankopola, co by turystycznie coraz bardziej atrakcyjny Korczew rósł w siłę i ludziom żyło się dostatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Korczew - 28.09.2008 ? 01.10.08, 12:28 tym bardziej, że nasza kiełbasa przegoniła już zachodnią :)) Odpowiedz Link Zgłoś