adamanonim 26.11.08, 19:45 Jak wam sie podoba tekst z TS (nr 48)? "Internauci z Siedlec znani są z chamskich i negatywnych wpisów na kazdego, kto sie wybił lub coś osiagnął..." (artykuł "Jaka szkoda" podpisany MZ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misinka81 Re: Internauci z Siedlec według Tygodnika Siedlec 26.11.08, 19:56 No cóż, generalnie każdemu łatwiej chyba przychodzi krytyka niż pochwała dobrych rzeczy... A jeszcze, jak ktoś się nie daj Boże wybił, to już w ogóle żyć mu nie dadzą, bo to po znajomości albo jeszcze inaczej. W Polsce generalnie osoba, której się powiodło jest spostrzegana nie jako ta, która ma coś dzieki swojej pracy, ale kombinowaniu, oszukiwaniu itp. I jak ma pieniądze, to już na pewno nielegalnie i wydaje na niewiadomo co. A przecież po to sie je zarabiać, by nie tylko przeżyć do pierwszego ale i spełniać swoje marzenia: gdzieś pojechać, coś przeżyć, stworzyć. Ale nie, najlepiej jak się nie udaje, można sobie ponarzekać i to jest najmilej widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: Internauci z Siedlec według Tygodnika Siedlec 26.11.08, 20:07 adamanonim napisał: > Jak wam sie podoba tekst z TS (nr 48)? > "Internauci z Siedlec znani są z chamskich i negatywnych wpisów na > kazdego, kto sie wybił lub coś osiagnął..." (artykuł "Jaka szkoda" > podpisany MZ) MZ- tak jak większość dziennikarzy polskich, nie imponuje profesjonalizmem. Fajne? Tylko w taki sposób moge odnieść się do komentarza niejakiego /niejakiej/ MZ.Ze wskazaniem na "niejakiej" /mylić z nijakiej?/. Znam też ludzi którzy w języku potocznym określiliby to - za przeproszeniem - "sranie w banie". Takie "podsumowanie" tej Pani niestety nie zasługuje na inny komentarz. Śmierdzi mi to tzw. odpowiedzialnością zbiorową, tym bardziej że bez podawania konkretnych faktów czy też przykładów. Ale wniosek jest jeden Internauto siedlecki, oto winni takiego stanu rzeczy: ja ty on my wy oni Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fakkof Re: Internauci z Siedlec według Tygodnika Siedlec 26.11.08, 21:19 Niby kogo tak źle oceniali internauci z Siedlec? Ten artykuł utrzymany jest w typowo populistycznym tonie, charakterystycznym dla mz. Ktoś śmiał napisać coś nie tak o koleżance/koledze? Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Tygodnik Siedlecki 27.11.08, 08:28 Tu nie chodzi o MZ, lecz o politykę (wieloletnią) Tygodnika. Tygodnik jest i był lewicowy. Dzisiejsza władza (PiS i szeroka koalicja) odpowiada (jak na razie) władzom i właścicielom Tygodnika. A tu na forum internetowym nieodpowiedzialni internauci nie biją czołem przed obecną koalicją i niektórymi ulubieńcami Tygodnika. I nie sposób tego zahamować. Straszne. Nie wiem czy zauważyliście BRAK informacji z sesji Rady Miejskiej w Siedlcach? Może domyślicie się dlaczego? W poprzedniej kadencji zawsze cytowano kilku ulubionych radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Tygodnik Siedlecki 27.11.08, 09:23 gin11 napisał: > Tu nie chodzi o MZ, lecz o politykę (wieloletnią) Tygodnika. > Tygodnik jest i był lewicowy. Dzisiejsza władza (PiS i szeroka > koalicja) odpowiada (jak na razie) władzom i właścicielom Tygodnika. > A tu na forum internetowym nieodpowiedzialni internauci nie biją > czołem przed obecną koalicją i niektórymi ulubieńcami Tygodnika. I > nie sposób tego zahamować. Straszne. Nie wiem czy zauważyliście BRAK > informacji z sesji Rady Miejskiej w Siedlcach? Może domyślicie się > dlaczego? W poprzedniej kadencji zawsze cytowano kilku ulubionych > radnych zgadzam się z Twoimi spostrzeżeniami, TS był lewicowy ale także kocha tych przy władzy, gazeta to też interes, także lokalnej. Pani M.Z. stała się mniej "bojowa"( nawt irenologiczna), nie cytuje ulubionych radnych bo może ich nie ma w RM, lewica w sile 3 dostała stołek v-ce przewodniczącego i 1 komisję, siedzi jak mysz .... , może chodzi tez o inne względy, plotki znam ale ich nie powtarzam, tym bardziej o Osobie którą znam i lubię, Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Tygodnik Siedlecki 27.11.08, 09:33 proszę szanownego pana, to że tygodnikiem rządzi i w dużej mierze pracuje tam były element PZPR, to nie znaczy, że jest to lewicowa gazeta, bo z tym akurat raczę się nie zgodzić. tygodnik jest typowym pismem prowincjonalnym, który z profesjonalizmem i to nie tylko dziennikarskim ma niewiele wspólnego, ale takie najwidoczniej na naszej zapyziałej prowincji zapotrzebowanie. są populistyczznymi konformistami ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Tygodnik Siedlecki 27.11.08, 09:34 przepraszam miało być szanownych panów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Tygodnik Siedlecki 27.11.08, 13:25 dlatego napisałem "był", jacy mieszkańcy takie miasto, takie zapotrzebowanie na kulturę i poziom prasy, czy konformistyczna gazeta ? w psychologii społecznej to zmiana poglądów, w psychologii dostosowanie, jestem za tym drugim, ale dopiszę - do praw rynku, czy populiści? tak ale nasi, siedleccy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Tygodnik Siedlecki 27.11.08, 20:45 Ciebie kolego to kiedys w ciemnej bramie obiją za te opinie na forum :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Tygodnik Siedlecki 28.11.08, 03:38 dlatego staram się omijać, nie forum a bramy ;) Odpowiedz Link Zgłoś