ac20068 11.01.09, 14:19 Orientuje się może ktoś czy spółdzielnia oddała już blok na ul. Granicznej i jak ostatecznie kształtował się koszt za m2 (czy trzeba dopłacać czy może będą zwroty)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicioolka Re: SSM blok na ul. Granicznej 11.01.09, 16:57 Blok już jest skończony, czekają aż wszyscy zapłacą i będzie się można wprowadzać.O dopłatach nic nie słyszeliśmy. I w sumie nic nie kazali nam dopłacać gdy wpłacaliśmy teraz ostatnią ratę. To tyle co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ac20068 Re: SSM blok na ul. Granicznej 11.01.09, 19:25 Dzięki za odpowiedź. Pewnie wszystko okaże się po oddaniu bloku. Wtedy porównają koszt planowany z kosztem rzeczywistym - tak przynajmniej było w bloku na Wodniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kicioolka Re: SSM blok na ul. Granicznej 11.01.09, 20:51 My podpisujemy akt notarialny w tym tygodniu więc mam nadzieję że dostaniemy już klucze i będziemy urządzać. Więc będe pisała więcej jak coś będę wiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: SSM blok na ul. Granicznej 11.01.09, 22:17 Czy jest ten blok na rozwidleniu dróg za siłownią TKKF?I jesli moge wiedziec ile placilas za metr i co jest w standardzie (jakies drzwi,parapety itp)? Odpowiedz Link Zgłoś
kicioolka Re: SSM blok na ul. Granicznej 11.01.09, 23:03 Tak to jest ten blok. Za metr ok. 2800. Białe ściany, parapety futryny, drewniane okna. Drzwi wejściowa antywłamaniowe, terakota na klatce schodowej.I więcej nic nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
ac20068 Re: SSM blok na ul. Granicznej 21.07.09, 15:07 Mam pytanie do osób, które kupiły zarówno mieszkanie jak i miejsce postojowe na Granicznej - czy macie na to jeden akt notarialny czy dwa oddzielne? Odpowiedz Link Zgłoś
ac20068 Re: SSM blok na ul. Granicznej 13.02.09, 20:13 Pozwolę przypomnieć swoje wcześniejsze zapytanie - czy juz znane jest rozliczenie kosztów w nowym bloku SSM na Granicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
kicioolka Re: SSM blok na ul. Granicznej 13.02.09, 21:46 Mieszkania nie są jeszcze oddane. Końcowe rozliczenie będzie gdzieś koło kwietnia. Niestety mają w nosie że ktoś wszystko wpłacił i chce wejść robić mieszkanie. Ogólnie blok jest już skończony ale inwestor ma zamiar oddać gdzieś w marcu. i wtedy mają być mierzone mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
bieszczadzka Re: SSM blok na ul. Granicznej 13.02.09, 23:34 Umowny termin oddania to marzec więc o co chodzi i do kogo pretensja? Odpowiedz Link Zgłoś
kicioolka Re: SSM blok na ul. Granicznej 14.02.09, 10:15 Pretensja do SSM ponieważ podczas rozmowy powiedzieli, że jest możliwość oddania bloku wcześniej (luty) i poprosili o wpłatę ostatniej raty w styczniu (zamiast w kwietniu). Więc prosze się nie unosić ponieważ piszę tak jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
bieszczadzka Re: SSM blok na ul. Granicznej 14.02.09, 14:55 Niestety. Możliwość a rzeczywistość to dwa różne określenia. Mój kolega nie mógł wpłacić w styczniu i nikt mu za to nic nie zrobił. Ostatnio tj 11 lutego byłem z nim w spółdzielni i powiedzieli mu że w marcu na pewno. Czyli i tak wcześniej niż w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga90 Oglądajcie w TVP3! 18.02.09, 13:58 Dzisiaj w środę 18 lutego o godz. 19.05 w programie „Teraz Mazowsze” na antenie TVP3 zostanie wyemitowany dalszy ciąg dyskusji spółdzielców z Legionowa z prezesem ich spółdzielni. Dyskusja rozpoczęła się w programie "Warto rozmawiać" J. Pośpieszalskiego i może być bardzo ciekawa dla nas w każdej spółdzielni, bo przecież nie odbiegamy od innych! Gorącą konfrontację zorganizowali w poniedziałek 9 lutego br. w Spółdzielni Mieszkaniowej Lokatorsko-Własnościowej w Legionowie autorzy programu „Teraz Mazowsze”. Podczas kręcenia materiału prezes Szymon Rosiak musiał wysłuchać co mieszkańcy sądzą o jego kilkunastoletnich rządach w spółdzielni. Główne zarzuty: drastycznie podniesione czynsze, zaniedbanie remontów, brak informacji o działaniach spółdzielni, zmanipulowane wybory. Mieszkańców ciekawiło też, ile prezes zarabia i kto zbudował dom, w którym mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Oglądajcie w TVP3! 18.02.09, 16:00 Nie wiem jak się nazywa nasz prezio SSM, ale wiem, że jest brodaty i lekko grubaśny. Na stołku siedzi już też ładny okres czasu. Wszak coś tam się w SSM dzieje, bo i budynki ocieplają, okna wymieniają, nowe bloki budują. Mieszkańcy jednej z klatek zaproponowali SSM, że chcą wyłożyć schody na klatce płytkami. Zrzucili się na materiały, a za robociznę zapłaciła SSM. Czyli chyba nie jest źle? Fakt, że czynsz spory, a pracownicy raz albo dwa razy do roku mają imprezy na koszt firmy. Ostatnio chyba mieli jakiś kulig, czy cuś. Pracują ciężko od poniedziałku do piątki od 8 do 16, więc też im się należy jakiś bonus od pracodawcy, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin2 Re: SSM blok na ul. Granicznej 12.05.09, 18:02 Ludzie!!! w Siedlcach też można. Byłem dziś u znajomego w nowym bloku na Granicznej. Jak bym nie wiedział że to budynek spółdzielni mieszkaniowej, to bym pomyślał że nie jestem w Siedlcach. Znam budownictwo wielkiego siedleckiego dewelopera, ale gdzie mu tam do wykonawstwa jakie zobaczyłem na Granicznej. Czyli u nas też można, no i koszt 1m ponoć niecałe 2900zł!! Odpowiedz Link Zgłoś
ac20068 Re: SSM blok na ul. Granicznej 12.05.09, 18:44 Bo wielki siedlecki developer i tak dobrze wiedział, że nieważne jak wybuduje, to i tak sprzeda. A o nowych blokach SSM słyszałam pochlebne opinie - szkoda tylko, że tak mało budują. A tak na marginesie, czy w bloku na Granicznej było już rozliczenie rzeczywistych kosztów budowy? Odpowiedz Link Zgłoś