Dodaj do ulubionych

Biuro Rachunkowe

15.01.09, 12:23
Szukam dobrego i niedrogiego Biura Rachunkowego. Może coś polecicie.
Co sądziecie o biurze Bilans i Marka?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • skaruzg Re: Biuro Rachunkowe 15.01.09, 12:57
      Korzystam z biura Bilans i narzekać nie mogę. Ale może zależy czego oczekujesz.
    • onkelgebels Re: Biuro Rachunkowe 15.01.09, 13:44
      pamari napisał:

> Szukam dobrego i niedrogiego Biura Rachunkowego. Może coś
      polecicie.
      > Co sądziecie o biurze Bilans i Marka?
      > pozdrawiam

Ja moge poleci biuro na Pilsudskiego obok "biskupstwa" i skarbowego
      na pierwszym pietrze w kamienicy - fajne laski tam pracuja, i bardzo
      rzeczowo podchadza do sprawy.
      • falszywy_klamca Re: Biuro Rachunkowe 15.01.09, 15:39
        Wiesz o tym, że te laski są z okolic Siedlec?
        • lukasz57-90 Re: Biuro Rachunkowe 15.01.09, 16:27
          ja polecam biuro FRYMUS na Sienkiewicza. Prowadzą mi panie firmę już 2 rok i nie
          miałem, żadnych problemów do tego jest naprawdę bardzo tanio.

Więcej informacji podam na priv:

gg: 5779080
          mail: lukasz57-90@tlen.pl

Pozdrawiam
        • onkelgebels Re: Biuro Rachunkowe 28.01.09, 16:32
          falszywy_klamca napisał:

> Wiesz o tym, że te laski są z okolic Siedlec?

A wlasnie, ze nie prawda...nie wszystkie bynajmniej a jak ktoras
          jest ze wsi to przykre..ale i tak najwieceje wiesniaczek pracuje w
          skarbowym - conajmniej 95% jest ze wsi
          • mozart64 Re: Biuro Rachunkowe 28.01.09, 18:49
            onkelgebels napisał:

> falszywy_klamca napisał:
            >
            > > Wiesz o tym, że te laski są z okolic Siedlec?
            >
            > A wlasnie, ze nie prawda...nie wszystkie bynajmniej a jak ktoras
            > jest ze wsi to przykre..ale i tak najwieceje wiesniaczek pracuje w
            > skarbowym - conajmniej 95% jest ze wsi

To naprawdę musi być przykre:(
    • 1mariuszw Re: Biuro Rachunkowe 28.01.09, 09:44
      Jeśli szukacie biura rachunkowego w Siedlcach to kliknijcie w ten link. Duża baza z danymi biur księgowych.
    • jachu327 Re: Biuro Rachunkowe 28.01.09, 23:32
      Polecam jak najbardziej biuro rachunkowe Marka, prowadzą moją firmę ponad 5 lat.
      Zawsze wszystko jest jak trzeba i na czas, są w centrum miasta więc zawsze do
      nich po drodze.
    • mariusznowak.3 Biuro Rachunkowe 10.02.09, 10:02
      O tym jak wybierać biuro rachunkowe można poczytać w tym artykule.
      • jarek2015 Re: Biuro Rachunkowe 04.01.15, 12:19
        A co sądzicie o biurze Kontafin Sp. z o.o. Biuro rachunkowe. Sokołowska 37, Siedlce ?
    • enzol Re: Biuro Rachunkowe 09.01.15, 00:51
      Ja swoje biuro znalazłem na 11listopada nad biurem gazowni , latwo trafic z daleka widac. dziala jako internetowe ale kobietki tam siedza :)
      aha i mam jak za darmo bo taniej nie znalazłem i w kompie mam wszystko nabierzaco.
    • siedlce123 Re: Biuro Rachunkowe 09.01.15, 09:02
      Przede wszystkim musisz określić czego oczekujesz i jakiej współpracy oczekujesz.
      Nie znam Siedleckich standardów - ale za to znam standard z Warszawy i Białej.

Po pierwsze - to że biuro prowadzi firmę 5 lat i problemów nie było to o niczym nie świadczy. Pytanie jak biuro zachowuje się podczas kontroli z US. W Warszawie miałem biuro przez 3 lata. Wyprostowali mi wszystkie sprawy dotyczące księgowości, które narobiła mi 'znajoma księgowa'. A miało być tak fajnie, miała policzyć taniej a wyszło, że na całej zabawie przez 3mc w tańszą księgową straciłem ponad 20k. Teraz już od 7 lat współpracuje z biurem w Białej (a mieszkam w Siedlcach) i nie ma problemu. Wiem gdzie jest biuro, bo tam podpisywałem umowę i od tamtej pory sprawy wyjaśniane są tylko przez mail (scany dokumentów) telefon. Wszystkie rozliczenia na czas. Z wyjaśnieniami różnych sytuacji nie ma problemu. A co do standardu biura to mogę tylko powiedzieć tak: US z Siedlec kilka razy się już skompromitował. Były sytuacje, że teoretycznie coś w US się nie zgadza (prowadzenie firmy to nie tylko proste rozliczenia - czasem trzeba coś skorygować, opisać i wyjaśnić - co robi oczywiście biuro). Od razu telefon z US z groźbami... po odesłaniu do księgowości nagle US Siedlecki ucichł. Już nie raz tak było. Były akcje, że kazali coś wyjaśniać słownie, co mieli opisane już w dokumentach, które były u nich, kolokwialnie mówiąc jak krowie na miedzy. Przez telefon US zarzekał się, że się nie zgadza, a po wizycie w US okazało się że problemu nie ma. Szkoda tylko, że nie miałem nazwiska osoby wzywającej do US (zawsze to sobie zapisuj:)). US w Siedlcach lubi bezsensownie wzywać do siebie. Chyba dla zasady. Potem wychodzi że wszystko się zgadza. Nawet były sytuacje, że po udowodnieniu przez biuro rachunkowe, że dokumenty zostały złożone do US, to US był tak czelny, że prosiły biuro o przefaksowanie jeszcze raz tych dokumentów, bo im się gdzieś zapodziały.
      Dlatego ważne jest, jak biuro reaguje na problemy na linii US-Twoja firma, ZUS-Twoja firma.

Po drugie - ważne jest aby biuro miało ubezpieczenie OC (są jeszcze takie które tego nie mają i jak się pomylą w rozliczeniu - to też ludzie - to z niczego nie ściągniesz tej pomyłki (kasy) i sam możesz za to zapłacić)

Po trzecie - dla mnie np istotne jest to, aby to biuro składało wszystkie deklaracje do US i ZUS abym nie musiał biegać po urzędach. Duża wygoda - szkoda nerwów na siedleckie urzędy.

Więc zastanów się co dla Ciebie jest najważniejsze i wybierz odpowiednią księgowość. Z dobrą księgową/księgowym nie zginiesz w gąszczu przepisów. Można sporo wymagać od biura w prowadzeniu (tylko biura nie lubią się tym chwalić, bo to dodatkowa praca za te same pieniądze)

Jeszcze raz podkreślam - nie znam standardów biur w Siedlcach.
      • enzol Re: Biuro Rachunkowe 09.01.15, 22:46
        Ześ sie rozpisał siedlce123. Masz dużo racji. Nie chce nikogo tu reklamować ale moje biuro jest jak wcześniej napisałem na 11Listopada nad gazownią i powiem szczerze ze akurat z nimi nie mam problemów, bo zawsze czegoś wcześniej brakowało innym ksiegowym. Teraz skanuje dokumenty nawet telefonem i wysyłam, za 2-3 dni mam zaksiegowane. Widzę to w komputerze. Nie mam czasu na pierdoły z rachunkami. Aha ich strona eksiegowa-siedlce.pl . Widziałem sie z nimi jak podpisywałem umowę. Więc nie musisz jeżdzic po białej i szukac bo tu nie są same panie Krysie.
    • enduro821 Re: Biuro Rachunkowe 13.05.16, 17:11
      Nie polecam SafeTax na ulicy Browarnej - biuro nieprofesjonalne, szkoda czasu i nerwów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka