Dodaj do ulubionych

Kobieta to jednak potrafi

24.02.09, 16:11
Podobno pedał gazu jej sie przyblokował :))) www.tygodnik.siedlecki.pl/t4371-szla.jak.burza.htm
Obserwuj wątek
    • mpppm Re: Kobieta to jednak potrafi 24.02.09, 16:31
      Dzisiejsze wiadomości na stronie TS. to same wypadki , pożary,
      pobicia. Strach tam zaglądać.
    • mozart64 Re: Kobieta to jednak potrafi 24.02.09, 19:14
      Coś jej się na pewno przyblokowało.
      • moler1 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 08:40
        mozart64 napisała:

> Coś jej się na pewno przyblokowało.

wysoki obcas? :-)
        • mozart64 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 08:45
          A wiesz, że to możliwe. Czy jakiś facet próbował kiedyś prowadzić na obcasach?
          To jest już wyższa szkoła jazdy, naprawdę :)
          • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 10:24
            Mi w obcasach się dobrze jeździ. Gorzej w klapkach ;)
            • moler1 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 11:20
              misinka81 napisała:

> Mi w obcasach się dobrze jeździ. Gorzej w klapkach ;)

z całym szacunkiem misinko, ale jazda w butach na wysokim obcasie
              powinna być tak samo karana mandatem, jak rozmowa przez telefon
              podczas jady bez użycia zestawu głośnomówiącego...
              • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 11:32
                Z całym szacunkiem, ale chyba to trochę inny kaliber.
                • mozart64 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 11:50
                  Tytuł jest "kobieta to jednak potrafi", a jazda w butach na obcasie, to kwestia
                  wprawy, unikam natomiast butów z grubą podeszwą.
                  • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 11:53
                    Ano właśnie, a wypowiedzi mężczyzn na ten temat to raczej brak
                    znajomości tematu :P Oczywiście nie wyobrażam sobie, by w trasię 600
                    km zakładać obcasy lub niewygodne buty, ale nie będę wyczyniać cudów
                    jak jadę do miasta i z powrotem.
                    • mozart64 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 12:08
                      Ja bym powiedziała, że nie "raczej", a na pewno - brak znajomości tematu:)
                    • wredzioch Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 17:41
                      Pytam z ciekawości czy któraś z was jeżdząc w szpilkach miała sytuacje podbramkową że musiał wciskac hamulec w podłogę. Czy w takiej sytuacji szpilka nie przeszkadza?
                  • moler1 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 12:23
                    mozart64 napisała:

> Tytuł jest "kobieta to jednak potrafi", a jazda w butach na
                    obcasie, to kwestia
                    > wprawy, unikam natomiast butów z grubą podeszwą.

zgadza się, gruba podeszwa również przeszkadza, dobrze czuć pedał
                    pod stopą.
                • moler1 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 12:22
                  misinka81 napisała:

> Z całym szacunkiem, ale chyba to trochę inny kaliber.

być może, że masz rację :-) Niewykluczone, że faktycznie wysoki
                  obcas podczas prowadzenia samochodu jest bardziej niebezpieczny niż
                  komórka przy uchu...;-)
                  • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 12:25
                    Aż Ty :)Z doświadczenia wiem, że wysoki obcas stanowi dobrą podpórkę
                    dla nogi. Ale może masz inne doświadczenie to chętnie posłucham :))
                    • moler1 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 12:35
                      misinka81 napisała:

> Aż Ty :)Z doświadczenia wiem, że wysoki obcas stanowi dobrą
                      podpórkę
                      > dla nogi. Ale może masz inne doświadczenie to chętnie posłucham :))

:-) doświadczeniem w tej kwestii Cię nie przebiję :-)
                      Jak wsiadam do samochodu, to zostawiam swoje szpileczki w domu ;-)))

pozdrawiam
                      m
                      • mpppm Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 12:43
                        moler1 napisał:

> Jak wsiadam do samochodu, to zostawiam swoje szpileczki w domu

Ja też
                    • mpppm Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 12:41
                      misinka81 napisała:

> Aż Ty :)Z doświadczenia wiem, że wysoki obcas stanowi dobrą
                      podpórkę
                      > dla nogi. Ale może masz inne doświadczenie to chętnie posłucham :))

Zabrnęłaś już za daleko.
                      Tą wiedzę napewno zdobyłaś na kursie, instruktor mówił, że można
                      prowadzić samochód w szpilkach.
                      • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 12:46
                        Jako, że jesteś mężczyzną, to powiem Ci że jest różnica między
                        szpilkami a butami na obcasie (jakieś parę albo kilkanaście
                        centymetrów). A "prawie" robi wielką różnicę...
                      • niunianiu Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 13:00
                        mpppm napisał:
                        > instruktor mówił, że można
                        > prowadzić samochód w szpilkach.
                        z pewnością pewnie najprawdopodobniej misince tego nie mówił, ale z
                        drugą pewną pewnością najprawdopodobniej też nie mówił, że nie
                        można ;P
                        • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 13:05
                          Nie mówili :) A że miałam aż dwóch instruktorów, którzy ze mną
                          jeździli i nie mówili, to tym bardziej mnie utwierdza, że mogę ;PPPP
                          • niunianiu Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 13:11
                            zaraz posypią się gromu w stylu: a jakby nie powiedział, że nie
                            wolno ...(tu jakaś oczywista oczywistość, której nie powinnno się
                            robić)... to byś to zrobiła ...(tu wielkie znaki zapytania)... ;)
                            pozdrawiam wszystkie zaobcasowane i zaszpilkowane :)
                            • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 13:16
                              Pewnie zaraz napiszą :)
                              Ja dodam od siebie jako kobiety, że czasami łatwiej w takich butach
                              jechać (jako kierowca) niż chodzić.
                              • niunianiu Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 13:20
                                popieram, szczególnie jeśli chodzi o chodnik na ul.Pułaskiego wrrrr
                                moje nowe kozaczki :(
                                jak spytałam znajomego z um co z odszkodowaniem za zniszczenie butka
                                powiedział "dostaniesz na piśmie: trzeba się nauczyć chodzić" wrrr
                                pozdrowienia dla wydziału dróg ;)
                                • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 13:27
                                  Panowie z wydziału dróg na obcasach nie chodzą, więc też nie mają
                                  dla nas zrozumienia ;) Też pozdr. Wydział Dróg ;)
                            • mozart64 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 13:19
                              Instruktor wszak też mężczyzna, jakie może mieć w tej kwestii doświadczenie. Za
                              to często mówi się, że jazda w klapkach może być niebezpieczna, a panowie jeżdżą.
                              • emti1 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 13:26
                                Jesli juz temat zszedł na instruktorów..
                                www.youtube.com/watch?v=mGGfKWAagLs
                                :))
                              • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 13:30
                                Klapki są fatalne, nie cierpię w nich jeździć. Noga nie jest
                                stabilna.
                                • aro333 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 16:34
                                  My tu bla bla bla o klapko-szpilkach a temat z boku hihih. Qrcze ,
                                  może ktoś z Was wie jak to możliwe było, tak ze strony
                                  technicznej ? Skasować tyle aut zaraz ze startu , nawet pomijając
                                  wielkośc i masę pojazdu , trzeba mieć pecha albo faktycznie cos sie
                                  popsulo albo wplynęło na trzymanie nogi na gazie jak na szpadlu?
                                  • kerac32 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 17:14
                                    Podejrzewam, że ta pani wykonywała jakiś manewr (może wykręcała ?)
                                    i coś jej zaczęło iść nie tak, próbowała zahamować, ale pomyliły się
                                    jej pedały, zamiast hamulca wcisnęła gaz i "wystrzeliła" do przodu
                                    taranując wszystko po kolei.
                                    • mpppm Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 17:53
                                      może myślała o "grzybie w mieszkaniu", "bambusie w szynce" lub
                                      chciała pokazać jakim jest wspaniałym kierowcą.
                                      TS nam to przybliży w wydaniu papierowym. Nie będzie zwrotów.
                                      • kerac32 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 18:14
                                        > może myślała o "grzybie w mieszkaniu", "bambusie w szynce"

Znajoma forumowiczka ? ;)
                                        • mpppm Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 18:17
                                          nie, nie znajoma, takie skojarzenie.
                                      • mozart64 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 18:16
                                        Kiedyś widziałam akcję, jak się kobiecie w maluchu gaz z hamulcem pomylił, aż
                                        rów przeskoczyła. Biedny mąż się później zastanawiał jak ten samochód zza rowu z
                                        powrotem wydostać.
                                        • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 25.02.09, 22:08
                                          Powinien zrobić to samo, tylko w odwrotnym kierunku ;)
        • no_login Tak całkiem nie a propos 27.02.09, 00:15
          > wysoki obcas? :-)

Pytamy sie facetów czy lubią wysokie obcasy(*)
          Jedna z odpowidzi:- nie wiem, nie czytam

(*) oczy wiście nie chodziło o dodatek do GW :-)
          • pawelek.mar Re: Tak całkiem nie a propos 27.02.09, 11:00
            no_login napisał:

> > wysoki obcas? :-)
            >
            > Pytamy sie facetów czy lubią wysokie obcasy(*)
            > Jedna z odpowidzi:- nie wiem, nie czytam

> (*) oczy wiście nie chodziło o dodatek do GW :-)

też nie czytam :-)

wracając, jednak do pytania, to TAK, bardzo lubię wysokie obcasy.
            Przyznaję, że bardziej u kobiet niż u mężczyzn (o sobie nie
            wspominając) ;-)
    • falszywy_klamca Re: Kobieta to jednak potrafi 26.02.09, 11:50
      Niech zgadnę - blondi?
      • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 26.02.09, 12:00
        A co to ma do rzeczy???
      • anuska42 Re: Kobieta to jednak potrafi 26.02.09, 17:33
        i co jeśli blondi?? A co to nie człowiek?? Nie myślałam, że jeszcze ktoś wierzy
        w takie stereotypy:/ Ale faceci mają podnietę przez ten wypadek. Stało się i
        tyle a tu milion teorii co się mogło stać.
        • falszywy_klamca Re: Kobieta to jednak potrafi 02.03.09, 10:59
          Każdemu się może zdarzyć zarysować inne auto na parkingu za Medicą, ale nie
          skasować połowę aut w pobliżu. Za coś takiego powinni odbierać prawko na 5 lat.

A że czarnawa? Może farbowana? LOL
    • kacperek111 Re: Kobieta to jednak potrafi 27.02.09, 11:14
      blądi czy nie blądi (ze zdjęć wynika że raczej czarnawa) ale sami
      przyznacie że talent niesamowity
      • misinka81 Re: Kobieta to jednak potrafi 27.02.09, 12:30
        Ja też się zastanawiam, jak to zrobiła (kwestia techniczna).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka