numom 23.03.09, 08:26 Dostalo moje pieciomiesieczne dziecie skierowanie na obserwacje wedzidelka podjezykowego. Czy moglibyscie mi polecic dobrego chirurga? Z wyszukiwarki korzystac probowalam... Z gory dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kask_a Re: Chirurg needed! 23.03.09, 08:59 moje, mniej więcej w tym wieku, dostało skierowanie na podcięcie. Znajoma laryngolog odradziła podcinanie. Zaleciła masowanie, którego nie robiłam bo nie umiałam :) Teraz ma 2 lata i pięknie, wyraźnie mówi -> czasem to zabieg "na wyrost" jak wiele innych które zaleca się bezbronnym dzieciom ( sama pewnie długo bym się zastanawiała gdybym sobie taki miała zafundować)... Odpowiedz Link Zgłoś
numom Re: Chirurg needed! 23.03.09, 11:22 Sama tez mam powazne watpliwosci, zwlaszcza, ze opinie sa podzielone. Nasza pani doktor tez niechetnie podchodzi do podcinania, a skierowanie dala dla swietego spokoju, zeby wypowiedzial sie ktos lepiej zorientowany (swoja droga wlasnie - czy nie powinien to byc raczej logopeda?) Zamierzam zasiegnac opinii, zarowno chirurgicznej, jak i logopedycznej, ale szczerze - nie mam ochoty podcinac. Zabieg jest niby bezkrwawy, ale przeciez bolesny, dawanie znieczulenia tez jest nieprzyjemne, a wszystko to trauma dla tagiego malucha. Podciecie bedzie ostatecznoscia, jednak skontrolowac trzeba, bo sama widze, ze wedzidelko jest mocno skrocone. Odpowiedz Link Zgłoś