Dodaj do ulubionych

Poszukuję pracy

23.06.09, 20:33
Witam wszystkich.

Niedawno przeprowadziłem się pod Siedlce i zaczynam szukać pracy. Możecie mi powiedzieć gdzie można szukać pracy poza PUP? Czy jest np jakiś lokalny portal z ogłoszeniami? Jak w ogóle wygląda zatrudnienie w Siedlcach i regionie? Mam doświadczenie w sprzedaży sprzętu AGD/RTV, instalowałem systemy informacyjne, naprawiałem komputery, nawet stacja LPG się trafiła w karierze. Myślałem nad otworzeniem czegoś własnego w zakresie naprawy komputerów itp jak nie znajdę pracy - tylko podpowiedzcie mi czy to dobry pomysł w Waszym mieście? Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za wszelkie informacje i pomoc.
Obserwuj wątek
    • malavida Re: Poszukuję pracy 24.06.09, 19:29
      Usługi w zakresie naprawy komputerów to całkiem niezły pomysł. Mam wrażenie, że dobrego speca w naszym mieście nadal ciężko znaleźć. Wnioskuję to z zachowania moich znajomych. Szukanie kogoś do naprawy peceta polega u nich zazwyczaj na obdzwanianiu wszystkich dookoła i podpytywaniu, czy ktoś przypadkiem nie zna kogoś, kto zna się na komputerach i byłby tak miły i zerknął na ich "dzidzi".
      Jeśli myślisz o rozpoczęciu własnej działalności gospodarczej, to powinieneś zapoznać się bliżej z ofertą Urzędu Pracy. Z tego, co wiem UP oferuje takim osobom dofinasowanie na rozkręcenie interesu, ale musisz być zarejestrowany jako osoba bezrobotna. Z ofertami UP możesz zapoznać się tutaj:
      www.praca.siedlce.pl/oferty.php
      Ogłoszenia o pracy ukazują się także w Tygodniku Siedleckim, to najpopularniejsza miejscowa gazeta www.tygodnik.siedlecki.pl/ogloszenia.php
      • falszywy_klamca Re: Poszukuję pracy 25.06.09, 11:44
        Tak, tylko, że dostają ta pomoc nieliczni. Jest bodajże pula do rozdysponowania,
        a wniosków jest 10 razy więcej.
        Już łatwiej otworzyć firmę i zatrudnić bezrobotnego pod warunkiem, że przed x
        czasu się go nie zwolni (najczęściej chodzi o młode kobiety) i wtedy masz ok. 5
        tys. zł.
        • b_wyrzyk Re: Poszukuję pracy 26.06.09, 21:04
          Hmmm skoro ludzie szukają kogoś do naprawy kompów to się cieszę :) Pytanie jak do nich dotrzeć? Jestem tu całkiem nowy w środowisku i praktycznie nikogo nie znam, a doskonale wiem, że zazwyczaj szuka się wśród znajomych....
          • bengere Re: Poszukuję pracy 27.06.09, 11:32
            nie słuchaj rad tego fałszywego cymbała... to parobek...
            ja myślę, że "MOBILNE POGOTOWIE KOMPUTEROWE" mogłoby się sprawdzić w naszym
            mieście. na początku klienci indywidualni, z czasem instytucje, umowy kontrakty.
            główkuj, ale pomysł niezły...
            • falszywy_klamca Re: Poszukuję pracy 27.06.09, 11:41
              > ja myślę
              Buahahahahahaha xD
              Ale żart Ci się udał ;)
          • malavida Re: Poszukuję pracy 27.06.09, 19:46
            Mógłbyś zamieścić ogłoszenie w Tygodniku Siedleckim, chociaż szczerze
            powiedziawszy zastanawiam się, czy warto. Ludziska przeczytają, gazetę
            wyrzucą, o ogłoszeniu szybko zapomną. To już lepiej wydrukuj z tysiąc
            ulotek reklamowych, zatrudnij jakiegoś małolata, niech stanie gdzieś w
            centrum miasta i rozdaje druki wszystkim przechodniom. Zawsze jest
            szansa, że nie wyrzucą reklamy do śmietnika, schowają do portfela i w potrzebie zadzwonią.
      • anuska42 Re: Poszukuję pracy 27.06.09, 11:08
        ta dofinansowanie z urzędu pracy hehe no kilka osób jak nie jedna na kilka
        tysięcy dostaje takie dofinansowanie. trzeba wygrać konkurs na najlepszy biznes
        plan i wtedy się dostanie.
        • ministerrrr Re: Poszukuję pracy 27.06.09, 17:21
          Sam chętnie bym się załapał to takiej pracy(naprawa PC,sieci). Popyt jest tylko
          jak dotrzeć do klienta? REKLAMA?
          • b_wyrzyk Re: Poszukuję pracy 27.06.09, 20:57
            Ten pomysł z ulotkami całkiem fajny :) Mobilny mogę być, czemu nie, kwestia
            tylko trafienia do klienta:) Dałem ogłoszenie na info.siedlce a one chyba z
            automatu idą do TS?

Popatrzcie znalazłem taka ofertę na stronach mazowieckiego PUP:

serwisant sprzętu komputerowego, handlowiec sprzętu komputerowego nr 176/S/09
            Siedlce. Szkoda, że adresu nie podali...
            • anuska42 Re: Poszukuję pracy 28.06.09, 11:06
              hehe bo siedlecki urząd pracy nigdy na stronie nie podaje adresów oferty są tak
              pilnie strzeżone hehe. Trzeba iść do urzędu i się zarejestrować dopiero wtedy
              dostaniesz oferte z adresem hehe całe siedlce
        • emektb Re: Poszukuję pracy 28.06.09, 19:36
          jeszcze niedawno każdy bezrobotny, którego biznesplan miał chociaż
          ręce i nogi i do tego miał dwóch żyrantów, to powtarzam, każdy taki
          bezrobotny dostawał kasę, z tego co pamiętam ok. 13 tys. zł
          • misinka81 Re: Poszukuję pracy 28.06.09, 23:07
            teraz ma być chyba 18 tys., ale nie wiem na 100%
            • b_wyrzyk Re: Poszukuję pracy 01.07.09, 17:35
              Dzięki wszystkim za rady, zrobię rozeznanie i podejmę decyzję :)
              • aaaa133 Re: Poszukuję pracy 02.07.09, 09:17
                W Powiatowym Urzędzie Pracy na otwarcie działalności mozna dostać 17
                000 zł.Jak jest duzo kasy w urzedzie to wszyscy dostają, jezeli jest
                mniej to decyduje kolejnosc.A jesli chodzi o Wojewódzki Urząd Pracy
                (tam mozna otrzymać 40 000zł)to faktycznie jest bardzo duzo
                chętnych,a miejsc jest niecałe 40.
                • lukasz57-90 Re: Poszukuję pracy 05.07.09, 19:28
                  Powiedzmy, że już otworzyłeś firmę z naprawą PCtów. Ile krzyknąłbyś za
                  zainstalowanie windowsa i potrzebnych programów?
                  • b_wyrzyk Re: Poszukuję pracy 11.07.09, 16:44
                    lukasz57-90 zajrzyj na maila.
    • marek25aa2 Re: Poszukuję pracy 01.07.09, 21:13
      b_wyrzyk skontaktuj się ze mną na maila tez myślałem o otwarciu firmy z naprawa
      komputerów,mam spore doświadczenie w tym temacie. Mój mail m25a@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka