siedlczanin2 25.06.09, 12:39 Wasze zdanie na temat zapisu (po zatwierdzeniu poprawek senatu) w ustawie o radiofonii i telewizji tzw "wartości chrześcijańskich" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siedlczanin13 Re: "Wartości" 25.06.09, 13:25 jak można wpisać do ustawy niezdefiniowane pojęcie "wartości chrześcijańskie" i jeszcze ich "wspieranie", to jedna z ról KrK, spokojnie, TK uwali ten zapis, zresztą cała ustawa dzięki "kuglowaniu" PO trafi do kosza, Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: "Wartości" 25.06.09, 14:44 ja tam jestem z pokolenia r2d2 i życzyłbym sobie, żeby w ustawie znalazły się wartości z gwiezdnych wojen Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: "Wartości" 25.06.09, 17:20 To moje pokolenie, też bym chciała takich wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
onkelgebels Re: "Wartości" 25.06.09, 17:38 Z calym szacunkiem ale wasze pokolenie to chyba pokolenie "przeminelo z wiatrem" :) ale wartosci Gwiednych Wojen sa bardzo dobre - ba nie wiem czy ktos wie ale JEDI jest religia zarejestrowana w jakims kraju nie wiem czy nie w UK albo USA... Odpowiedz Link Zgłoś
malavida Re: "Wartości" 25.06.09, 19:33 Jestem przeciwna umieszczaniu w ustawie o radiofonii i telewizji jakichkolwiek nawiązań do kwestii religijnych, zaś zapis o "wartościach chrześcijańskich" to, moim zdaniem, przykład zawoalowanej dyskryminacji przez polskiego ustawodawcę mniejszości wyznaniowych. No bo co z polskimi Żydami, hinduistami, muzułmanami, wyznawcami kościoła prawosławnego i wszelkich innych religii? Dlaczego wartości propagowanych przez ich religie nie ma w tejże ustawie...? Polska powinna być dla wszystkich Polaków, a nie tylko dla tych wierzących w "lepszego Boga". Odpowiedz Link Zgłoś
jah.jah Re: "Wartości" 25.06.09, 23:04 a gdy ja wierzę w JAH? to co od razu jehowy albo jeszcze jaki gorszy Odpowiedz Link Zgłoś
onkelgebels Re: "Wartości" 26.06.09, 12:58 A tam jehowy od razu... "reagalowiec" zwykly... Odpowiedz Link Zgłoś