szefora 05.09.09, 13:49 Chcę założyć prywatne przedszkole i poszukuję budynku ewentualnie działki na terenie Siedlec. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misinka81 Re: Budynek na przedszkole 05.09.09, 14:08 W Novum na Dylewicza miało powstać przedszkole, ale nie wyszło, więc możesz tam popytać. Odpowiedz Link Zgłoś
setnefer Re: Budynek na przedszkole 05.09.09, 23:17 szefora napisał: > Chcę założyć prywatne przedszkole i poszukuję budynku ewentualnie > działki na terenie Siedlec. Co polecacie? po przeczytaniu Twojego posta zastanawiam się co posiadasz poza chęciami do prowadzenia działalności gospodarczej, czy następnym Twoim postem będzie zapytanie o przedszkolanki ?? polecam zająć się czymś innym Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: Budynek na przedszkole 07.09.09, 01:04 Całe piętro nad Topazem przy Warszawskiej do wynajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
szefora Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 12:41 Dziękuję. Zapomiałem napisać, że interesują mnie również place pod zabudowę, bo jeśli nie znajdę czegoś odpowiedniego to pobuduję i chyba coraz bardziej skłaniam się ku temu. Zależy mi żeby to było przedszkole z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szefora Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 11:43 A Ty przepraszam to konkurencja, że tak strasznie martwisz się o moje kompetencje i chęci. Zapewniam Cię, że jestem odpowiednio wykształcony i zorientowany w temacie. Zastanawia mnie tylko jak bardzo wielkie zło musiało spotkać Cię w życiu, że takim "jadem ziejesz" do ludzi.I chociaż dajesz do zrozumienia, że wiesz wszystko i to najlepiej (cyt. następnym Twoim postem będzie zapytanie o przedszkolanki ?? oraz: polecam zająć się czymś innym) to pzwól, że tym razem ja Ci coś poradzę. Pójdź do dobrego psychologa i pozwól sobie pomóc. Pozdrawiam i życzę zdrowia... i dużo miłości do bliźnich. Odpowiedz Link Zgłoś
szefora Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 13:01 Przepraszam Cię westwind2, oczywiście moja odpowiedź skierowana była do setnefer Odpowiedz Link Zgłoś
setnefer Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 13:35 czytam, ze jesteś osobą kompetentną i życzę Ci powodzenia w mojej ocenie budynek po chili nie jest odpowiedni Piszę do rzeczy bo do ludzi mi się nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
szefora Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 14:08 Nie wiem czy wiesz, że oprócz mojej akceptacji niezbędna jest akceptacja komisji, a wymagań co do budynku jak i całego przedsięwzięcia jest całe mnóstwo i są one bardzo rygorystycznie sprawdzane, więc nie zamartwiaj się, że coś przeoczę. A propos z tym Twoim pisaniem do rzeczy jest coś nie tak, chyba że... do rzeczy materialnych. I masz rację do ludzi nie pisz - Tobie się nie chce pisać a ludziom nie chce się Twoich "wypocin" czytać. Jeszcze raz życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
setnefer Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 14:42 "I chociaż dajesz do zrozumienia, że wiesz wszystko i to najlepiej" "ludziom nie chce się Twoich wypocin" dlaczego piszesz w imieniu innych? Odpowiedz Link Zgłoś
szefora Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 16:14 Człowieku! Wyluzuj, mnie nie interesują Twoje wypowiedzi ani mądrości, Ty czujesz się lepszy ode mnie - idź do innego watku i daj żyć spokojnie. Po tysiąckroć zdrowka... na umyśle zwłaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
setnefer Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 16:47 :) na publicznym forum zadajesz pytania, a następnie łapiesz ciśnienie. zadałeś pytanie w mało szczęśliwy sposób, dopiero kilka postów dalej byłeś uprzejmy napisać ze "oprócz mojej akceptacji niezbędna jest akceptacja komisji, a wymagań co do budynku jak i całego przedsięwzięcia jest całe mnóstwo i są one bardzo rygorystycznie sprawdzane" wymień proszę najważniejsze wymagania, wtedy łatwiej dać rozsądne odpowiedzi. fajna działka ze zniszczonym budynkiem jest lub była do wyjęcia na dzielnicy Nowe Siedlce Odpowiedz Link Zgłoś
szefora Re: Budynek na przedszkole 09.09.09, 16:12 Ok, przepraszam,ale Ty też z galopu na mnie naskoczyłeś.Co do budynku widzisz to czy się nadaje budynek czy nie jest czasami kwestią dokładniejszego zorientowania się. Często budynek można odpowiednio przystosować, gorzej z lokalizacją - tej już się nie da zmienić, czasami jest dobra ale źle rokuje na przyszłość. Zależy mi na takim miejscu gdzie będzie sporo miejsca do zabawy dla dzieci, trochę miejsca na parking. Poza tym powiem Ci, że w trakcie ogladania budynków pojawiają się jeszcze inne argumenty, najczęściej na NIE, które wcześniej nie przyszły do głowy. Wspominałem już, że skłaniam się do budowy. Rozmawiałem z architektem i korci mnie taki odjazdowy projekt... zobaczymy, póki co szukam budynku z w miarę dużym placem bądź samego placu. Odpowiedz Link Zgłoś
setnefer Re: Budynek na przedszkole 09.09.09, 22:05 zainteresuj się działką z budynkiem u zbiegu ulic Prusa i Nauczycielską, w budynku tym kiedyś funkcjonowało przedszkole, ale dziś po kilku latach nieinwestowania sądzę, ze jest w opłakanym stanie i raczej do rozebrania dla odzyskania działki. Parking niewielki, ale jest od strony Prusa, zatrzymanie na Nauczycielskiej nie jest kłopotliwe, nie jest to ulica o dużym natężeniu. Przez jakiś czas wisiała tablica o sprzedaży posesji, teraz nie wiem czy ktoś to kupił czy tablica spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Budynek na przedszkole 10.09.09, 12:19 Przed przedszkolem był jeszcze Dom Harcerza z super modelarniami szkutniczą i lotniczą. Właściciel, który odzyskał ten budynek po naszej ostatniej rewolucji, żądał takich kwot, że nie znalazł nabywcy. I tak budynek niszczeje, a właściciel też stracił nim zainteresowanie, chyba mieszka poza Siedlcami. Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Budynek na przedszkole 07.09.09, 14:45 Miejsce po dawnym klubie Chili na Sokołowskiej obok banku ING. Odpowiedz Link Zgłoś
szefora Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 12:46 Dziękuję, a jak powierzchniowo to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
breuszek Re: Budynek na przedszkole 08.09.09, 22:18 przychylam się do zdania przedmówcy - nie bierz się za to. do tego trzeba myśleć a tutaj obrzucając aby leczyli sie ludzi i nie potrafiąc skorzystać z google - wystarczy wpisać słowa sprzedaż chili siedlce - nie rokuje to dobrze na przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
szefora Re: Budynek na przedszkole 09.09.09, 15:47 Drogi breuszku jest wielka różnica między życzeniem zdrowia czy też sugestią o zszarpanych nerwach, a jak to określasz obrzucaniem ludzi aby sie leczyli, - to po pierwsze, a po drugie zapewne wiesz, że informacje podane w Internecie, nawet w Googlach, nie zawsze są wystarczające a przede wszystkim wiarygodne i każdy kto zadał sobie odrobinę trudu i posprawdzał podawane tam informacje dobrze o tym wie. Chcę Ci jeszcze zwrócić uwagę, że to Ty obrazasz ludzi z góry i zbyt pochopnie ich oceniając. Tak to już jest, że zazwyczaj w cudzym oku widzi się źdźbło ale belki w swoim nie dostrzega. Wszystkich, których czymkolwiek obraziłem bardzo przepraszam, nie miałem takich intencji. Swoje pytanie zadałem krótko gdyż uważam, że forum nie jest miejscem do opisywania całych historii, w tym wypadku mojego wykształcenia, predyspozycji i poziomu iq.Widać nie wszystkim to wystarcza.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Budynek na przedszkole 09.09.09, 17:14 Zauważyłem szyld nowego przedszkola przy Warszawskiej 160, czerwono- buraczany jednopiętrowy budynek. Chyba jeszcze nie działa, wygląda na to, że jest przystosowywany do nowych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
bima5 Re: Do szefora 10.09.09, 21:46 Ja także myślałam kiedyś nad tym aby zainwestować i otworzyć przedszkole jednak brakuje mi odwagi i wiary we wlasne siły. Widziałam odpowiedni budynek i duży plac do zagospodarowania. Idealny na przedszkole. Nie wiem czy tam coś teraz jest, bramy pozamykane. Zawsze można spróbować. Ten budynek z działka jest na ul. Budowlanej, między firmą transportową a hurtownia materiałów budowlanych. Powodzenia, trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
szefora Re: Do szefora 11.09.09, 10:20 Dzięki za informację. Przyznam Ci się, że to jest doping żony, bo sam pewnie tak bym się nie nakręcił. Pomysł pojawił się kiedy nasze starsze dzieci chodziły do koszmarnego przedszkola. Pomysł był wręcz nie realny i śmieliśmy się wtedy, że pewnie akurat dla wnuków się wyrobimy, ale los spłatał cudownego figla. Rok temu urodziła nam się córeczka (mamy 2 prawie dorosłych synów). Jest dla kogo, poza tym jak już się zaczęło o tym myśleć to strasznie wciąga i chociaż formalności jest całe mnóstwo mamy nadzieję, że sie uda. Jeszcze raz dzięki, również za kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Do szefora 11.09.09, 13:27 > ale los spłatał cudownego figla. A w bociany też wierzysz. Wierciłeś dziurę, to się dowierciłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
super-lokal Re: Budynek na przedszkole 11.09.09, 17:19 Do wynajęcia lokal 320 m2, możliwość pomniejszenia na sale lub nawet dobudowy piętra. Nowy, świeżo oddany, z parkingiem, przy ulicy Kraszewskiego 4. Wszystko do dogadania. tel: 694 823 038 Odpowiedz Link Zgłoś
bima5 Re: Budynek na przedszkole 11.09.09, 22:17 Fałszywy kłamco- dlaczego taki złośliwy jesteś w swoich wypowiedziach, są takie..... nieokrzesane. Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Budynek na przedszkole 14.09.09, 10:05 A co ja znowu takiego napisałem? Doradziłem, że jest budynek po Chili. Odpowiedz Link Zgłoś