Dodaj do ulubionych

odszkodowanie z AC

09.12.15, 10:08
Samochód po wypadku zakwalifikowany do kasacji. Czy ubezpieczyciel /PZU/powinien odjąć od wartości odszkodowania sumę którą otrzymałam za sprzedaż reszty samochodu. Czy samochód pozostaje mój i ta wartość moja ,a odszkodowanie z AC powinna być wypłacona niezależnie.Proszę również o podanie uczciwego adwokat w Warszawie zajmującego się odszkodowaniami. PZU przyznało mi niskie odszkodowanie a po mojej reklamacji zaproponowali drogę sądową ponieważ mam rację to wejdą.
Obserwuj wątek
    • blogoodszkodowaniach Re: odszkodowanie z AC 26.01.16, 16:18
      Dzien dobry,
      Wartośc wraku, który pozostaje Pana włąsnościa odejmowana jest od kwoty odszkodowania rozumianej jako wartośc pojazdu przed wypadkiem.
      Czyli szkoda całkowita = wartośc pojazdu sprzed wypadku minus wartośc wraku.
      Oczywiście nie zawsze uda się Panu sprzedać auto po cenie wskazanej przez ubezpieczyciela, wiec można w pewnych okolicznościach domagać się jeszcze zapłaty róznicy.

Pozdrawiam
      bartoszkowalak
      blogoodszkodowaniach.wordpress.com/
      • kowal3454 Re: odszkodowanie z AC 31.01.16, 22:59
        Szkoda tylko, że ubezpieczyciele tak zawyżają wartość wraku.
    • konrad7887 Re: odszkodowanie z AC 02.02.16, 17:27
      Witam

Jakiś czas temu miałem wypadek i firma ubezpieczeniowa dała mi bardzo małą sumę pieniędzy. Od znajomego dostałem kontakt do firmy odszkodowawczej RUBENS-Odszkodownia przeczytałem co mają do zaoferowania i sam nie wierzyłem że mogą mi dać pieniądze tak naprawdę za nic, więc skontaktowałem się z pracownikiem tej właśnie firmy powiedział, że muszę wysłać kalkulację szkody. Po dwóch dniach oddzwonił do mnie Pan z tej firmy i powiedział że są w stanie dopłapić mi 2500 zł nie dowierzałem do końca ale po tygodniu przyjechał do mnie jeden z pracowników z umową, podpisałem ją i dostałem do ręki 2500 zł Polecam serdecznie tą firmę.
      rubens-odszkodowania.pl/ Pozdrawiam
    • h.ciesielski Re: odszkodowanie z AC 25.02.16, 14:06
      Dzień dobry,
      Zapraszam do bezpłatnej analizy
      Hubert Ciesielski
      +48 518 546 209
      Eventus Dochodzenie odszkodowan
      www.facebook.com/dochodzenieodszkodowanhubertciesielski
    • fafkins42 Re: odszkodowanie z AC 05.10.16, 11:52
      Zapraszam do nas automobilis.pl/ otrzymasz bezpłatną, niezobowiązującą poradę od naszych rzeczoznawców, możemy Ci też zaoferować dopłatę do odszkodowania, pieniądze dla Ciebie od ręki.
    • s.tylski.szkody Re: odszkodowanie z AC 05.01.17, 11:05
      Witam,

Nazywam sie Sebastian Tylski i jestem Specjalistą Ds. Odszkodowań. Współpracuję z Europejskim Centrum odszkodowań. Nasza Firma jest liderem na rynku w Europie Środkowo-Wschodniej. Wspieramy osoby poszkodowane w wypadkach oraz ich bliskich w uzyskaniu świadczeń od Towarzystw Ubezpieczeń.

Jeżeli miałeś szkodę na swoim pojeździe zadzwoń ponieważ,
      Towarzystwa Ubezpieczeń dopuszczają się znacznych zaniżeń, wyliczając szkody powstałe na naszych pojazdach.Sporządzając kosztorys, opierają się o ceny części zamiennych, nie oryginalnych i stosują stawki godzinowe mechaników oderwane od rzeczywistością.

Zadzwoń, a my dopłacimy Ci do twojego odszkodowania.
      Twoje auto, może już dawno być naprawione, a może nawet sprzedane to nie wyklucza Cię z ubiegania się o dopłatę.

DOPŁACAMY Z WŁASNYCH ŚRODKÓW DO TWOJEGO KOSZTORYSU W CIĄGU KILKU DNI !

ILE TAKICH SZKÓD W OKRESIE OSTATNICH 3 LAT BYŁO NA TWOIM POJEŹDZIE ??

WARUNKI OTRZYMANIA DOPŁATY:

1. Okres przedawnienia: 3 LATA
      2. Odszkodowanie było wypłacone z OC sprawcy lub z AC twojego pojazdu.
      3. Szkoda była rozliczana kosztorysowo

Wystarczy tylko, że prześlesz nam dokumenty :

1. KOSZTORYS
      2. DECYZJA O WYPŁACIE ODSZKODOWANIA

* W przypadku szkody całkowitej dodatkowo dokument wyliczający wartość pojazdu przed I po szkodzie.

JEŻELI NIE POSIADASZ DOKUMENTÓW SĄ DWIE MOŻLIWOŚCI:

1. Zadzwoń do Towarzystwa Ubezpieczeń i poproś o przesłanie tych dokumentów na maila. (Dokumenty są trzymane przed 5 lat więc nie ma z tym żadnego problemu)
      2. Wypełnij druk pełnomocnictwa, prześlij jego skan do nas, a my w ciągu 24h uzyskamy te dokumenty za Ciebie !

!! PAMIĘTAJ !!

Nawet jeśli już sprzedałeś/aś samochód to pamiętaj, że nadal jesteś właścicielem szkody !

Nie ważne czy naprawiłeś/aś samochód za przyznane pieniądze, ważne, że jesteś właścicielem KOSZTORYSU !!

PRZYKŁAD:

Przyznane odszkodowanie przez Towarzystwo Ubezpieczeń:3000zł
      Dopłata z naszych środków w ciągu 3 Dni: 1000-1500 zł

NIE CZEKAJ, AŻ DOKUMENTY SIĘ PRZEDAWNIĄ !! SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI JUŻ DZIŚ !!
      EMAIL: s.tylski.szkody@wp.pl

Pozdrawiam,
      Specjalista Ds. Odszkodowań Sebastian Tylski
    • samsar750 Re: odszkodowanie z AC 17.03.17, 12:12
      Zadzwoń najlepiej do kancelarii, która zna się na takich sprawach i ma w nich doświadczenie. Ludzie zawsze przekrzykują się która jest najlepsza, przez co trudno to stwierdzić ale ja sam korzystalem z DRB i bylem milo zaskoczony, bo szykowalem sie na papierologie i dluga batalie. Oni pomogli mi przy dokumentach, a potem bardzo sprawnie zalatwili sprawe. Polecam.
    • kamilborowiec Re: odszkodowanie z AC 17.03.17, 15:44
      Z tego co wiem to dwie niezależne sprawy. Kiedyś mój kolega miał auto mocno uszkodzone po jakiejś stłuczce, stwierdzili szkodę całkowitą czyli że nie warto naprawiać i pomogli mi ubezpieczyciele sprzedać wrak po jak najlepszej cenie dla kolegi. Z tego co wiem drb jest dobre przy reklamacjach, więc możesz z nimi spróbować. Tam są dobry prawnicy. Mi pomogli przy kręgosłupie a tobie może pomogą przy samochodzie ;) powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka