Dodaj do ulubionych

syf i brak kultury w pup sosnowiec

IP: *.chello.pl 07.10.09, 10:14
to co dzieje sie w pup sosnowiec to jawne marnotrawienie srodkow
podatnika niekompetente niemile babsztyle ktore tylko pala zra i
grubna a na dodatek smierdza, ludzie czy 200 osob ktore tam pracuje
to nie za duzo czasem, do obslugi kilku tysiecy bezrobotnych ktorzy
i tak tylko sie tam podpisuja, mam nasdzieje ze zapowiadane zwoln
ienia nie omina tych leni i w przyszlym roku 30 % tego barahła
zwolnią.
Obserwuj wątek
    • Gość: stachu Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.quarto.pl 07.10.09, 10:40
      Z tym się zgodzę. PUP w Sosnowcu to czyrak na d u p i e Sosnowca!
    • Gość: gorol Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.chello.pl 07.10.09, 11:40
      świnto prawdo
      • Gość: cezarro Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.09, 16:40
        Zgadzam sie Pup Sosnowiec to oaza socjalizmu i dużo osób tam pracujących
        doskonale pamieta te czasy.Wiekszości pań wydaje się ze robią wielka łaske
        obsługując petenta
    • Gość: wania Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.getin.3s.pl 08.10.09, 17:01
      No, ale gdzie oni w takim razie znajdą pracę? Mają zostać
      bezrobotnymi?
      • Gość: bezrobot Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 10:39
        Zgadzam się z wszystkimi dotychczasowymi wypowiedziami na temat PUPY S-C.
        Niekompetencja panienek obsługujących petentów sięga zenitu, a na dodatek
        "uprzejmość" z jaką odnoszą się do ludzi nie napawa optymizmem. Jestem bez pracy
        prawie pół roku i jak dotąd moje wizyty w pupie ograniczały się tylko do durnego
        podpisu.Żadnej konkretnej oferty pracy. Mam taką małą propozycję do włodarzy
        tego miejsca: wyślijcie połowę tych co tam pracują na poszukiwanie pracodawców
        może wtedy coś się zacznie zmieniać w tej instytucji. Rozliczajcie ich z tej
        pracy. Może wtedy urząd stanie się tym czym być powinien. Nie wszyscy przecież
        przychodzą po zasiłek!!!
        • Gość: aga Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.cable.smsnet.pl 20.01.10, 11:07
          no pup sosnowiec to porazka, zwolnic połowe!!!
        • Gość: Bo Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 12:23
          o czym ty mówisz? kto ma urzędnika rozliczyć z pracy? drugi urzędnik? ha ha ha
          urzędnik urzędnikowi oka ....
          piszecie chociaż skargi? na konkretnych urzędników?
          • Gość: :)))))) Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 14:47
            pewno nie, tak tylko pyskują na forum.
            Jak przyjdzie do zwolnień(o ile przyjdzie) to pewno pozwalniają tych co uczciwie
            pracują (przeważnie w urzędach tak sie dzieje, bo: nie będzie petent pluł nam w
            twarz)

:))))
    • Gość: oczyszerokootwarte Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.chello.pl 20.01.10, 21:44
      To o czym tu piszecie jest niestety faktem.Te wspaniałe urzędniczki
      od siedmiu boleści traktuja nas jak gorsza część społeczeństwa no bo
      nie mamy pracy .Pragne zeby wielu z nich doczekało sie takiego
      traktowania jak przyjda własnie one po ta pracę bo niestety ale
      siedza niemal jedna na drugiej tyle ich tam jest i ciągle lataja
      gdzie chca zamiast zająć sie pracą no ale widac niewiele jej maja
      bo tyle ich ze spacery sobie urzadzają . Mógłby sie wreszcie ktos
      tym skutecznie zająć.To pobozne moje życzenie noworoczne :)oczy
    • Gość: uhahuha Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.cus.pl 21.01.10, 15:23
      i te numerki......................
    • Gość: kazio Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.telpol.net.pl 22.01.10, 20:37
      Zgadzam się ale czy ktos z was przyszedl po zaswiadczenie że jest
      sie bezrobotnym - spróbujcie
      a wiec najpierw wypełniasz swistek ze chcesz zaświadczenie i
      oddajesz do okienka ,i pani ci da dopiero termin ok 2 tyg zebys sie
      zgłosił po odbior woego zaswiadczenia mimo ze jestes czynnym
      bezrobotnym, a przecież wystarczy jeden dobry komputer w UM i dwie
      panienki zeby rejestrowały bezrobotnych bo oferty które daja te
      panie nie gwarantuja ci utrzymania sie mozesz tylko wiecej stracic
      na dojazdy
      • Gość: ona Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.quarto.pl 28.01.10, 14:02
        Może troszkę z innej beczki, ale wszak o ten sam budynek chodzi.
        Byłam dzisiaj z potrzebą załatwienia sprawy w NFZ (na parterze).
        Widok przerósł moje najśmielsze oczekiwania. W jednym pokoju 3
        pracowników - 1 pan i 2 panienki. I teraz to co najlepsze... Moją
        sprawę załatwiał Pan (tylko on tam pracuje), jedna z Pań wydaje
        tylko druki wniosków o nową kartę (czyt. pisała smsy), a druga
        rozłożyła sobie zeszyt z wierszami czy pamiętnik i słuchała mp3.
        Szlak mnie trafił, bo po jakiego zatrudniają takie gwiazdy? Do czego
        one są tam potrzebne? A potem NFZ nie ma pieniędzy- no nie ma i nie
        będzie mieć, jeżeli w taki sposób marnuje nasze ciężko zapracowane
        podatki. One nawet się z tym nie kryły, więc to jest normalne w ich
        mniemaniu.

Postanowiłam nie zostawiać tak tej sprawy i zainteresować tym
        tematem lokalną prasę, bo nie pozwolę w taki sposób marnować
        podatków.
        • Gość: Gość Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.quarto.pl 28.01.10, 15:50
          Z NFZ nie wygrasz.
          Przychodnie nadal nie mają podpisanych umów na 2010 rok, bo brakuje rąk do
          pracy. NFZ twierdzi: robimy wszystko, aby zdążyć.
        • Gość: gość Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.quarto.pl 28.01.10, 15:59
          Tu masz link do strony NFZ w Katowicach. Możesz to opisać.
          www.nfz-katowice.pl/index.php?k0=04_napisz_do_nas
          • Gość: ona Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.quarto.pl 28.01.10, 19:36
            Dzięki za oddzew. Myślę, że nie wolno im odpuszczać, bo do tego są
            przyzwyczajeni. Walczyć z nimi nie zamierzam, ale niech wiedzą, że
            ludzie ślepi i głupi nie są.
        • Gość: ja Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:48
          Może to były stażystki, które "odbębniają" swoje? Oczywiście takie staże to też marnowanie pieniędzy, ale to już inny temat...
          • Gość: ona Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.quarto.pl 30.01.10, 20:16
            Być może, jednakże to nie zmienia faktu, że zachowanie ich jest
            skandaliczne i daleko niestosowne. Jakby na to nie patrzeć są w
            pracy i to w dodatku państwowej.
            • Gość: popielniczka Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.chello.pl 01.02.10, 11:43
              albo to były praktykantki. Urzędu przyjmują w jednym terminie po 4 osoby na
              praktykę a to za dużo. Potem właśnie widzimy tego efekty.
    • asiam.33 Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec 08.02.10, 13:55
      Nic się nie zmieniło. W innych miastach podobnie. Tydzień temu rejestrowałam się w PUPie w Dąbrowie G. i jak weszłam do pokoju w rejestracji, to usłyszałam ryk na powitanie, że ona jest bardzo zajęta i czy ja tego nie widzę, że musi coś pilnie skończyć. Odpowiedziałam, że bardzo przepraszam, że jej przeszkadzam i rozumiem, że ma pilne zadania do realizacji, ale nie ma innego sposobu, żeby sprawdzić czy mogę wejść-PRZECIEŻ MUSZĘ WEJŚĆ, ŻEBY SPRAWDZIĆ CZY MOGĘ WEJŚĆ.....
      W 1995r. też ośmieliłam się przeszkodzić i usłyszałam (wtedy w PUP w Sosnowcu), że ona musi coś wreszcie zjeść, bo jest 13 a ona nie jadła śniadania. Poziomu kultury nie komentuję, natomiast przydałoby się szkolenie z organizacji pracy i zarządzania własnym czasem. O przerwie śniadaniowej mogła powiedzieć wychodząc na korytarz i grzecznie informując, a nie rycząc. Każdy ma zagwarantowane prawo do przerwy. To samo babka w DG - tez mogła ruszyć tyłek, zobaczyć czy ktoś czeka i powiedzieć, że zawoła jak będzie już wolna. Po co tak ryczeć?
      Za coś takiego u moich poprzednich pracodawców można było wylecieć.
      • Gość: intrus Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.telpol.net.pl 04.10.10, 13:08
        tak zgadzam się z poprzednikami ,te panie w pup powinny przejść szkolenia z obsługi (jak sie zachować),w byłej pracy na przerwy w ychodzilismy pojedynczo a nie jak w urzędzie w sosnowcu wszystkie na raz z jednego pokoju chyba cztery.Brak kompetencji ,panie w dziale szkoleń to tylko aby cie zbyć i nic nie pomóc ,traktują człowieka jak intruza .A PO CO CI NIBY DORADCY PERSONALNI PANI PRÓBUJE POKAZAĆ ŻE JEST NAJWAŻNIEJSZA TYLKO MI NIE MÓWCIE ŻE TO SĄ PSYCHOLODZY!!!!!!
    • Gość: zuzia 100% prawda IP: 193.106.84.* 04.10.10, 19:40
      byłam tam dziś i znów to samo

w pokoju do prawa bez zasiłku siedzi taka jedna wiekowa i wagowa-nie obrażając nikogo- kobita i normalnie jak mam tam iść aż czuję się jak za czasów szkoły, teksty i obsługa powala na kolana, chyba mysli że ma władze albo co

w pokoju dot. staży mimozy takie, że nawet nie wiedzą co i jak, a jak rozmawiaja z Tobą to patrzą w okno, piją z kubeczków i chyba też myślą że mają włądze , a nie wiem czy same nie na stażu są , bo młode dziewczynki.

Miałam dziś dobry dzień więc się nie odezwałąm nic, ale to był wyjątek. Nie lubie jak ktoś nie ma do mnie szacunku .

Pozdrawiam i sukcesów w poszikawaniu pracy
      • Gość: kk 100% prawda IP: *.chello.pl 05.10.10, 21:06
        a ja spotkalem tylko raz mila i kompetentna pania 3 pietro dzial szkolen pani w okularach sredniego wzrostu krotka fryzura pokoj pierwszy po lewej jak wchodzi sie na koryrtarz uprzejma grzeczna no coz ale to niestety wyjatek,
    • Gość: Karczma Tak przy okazji IP: *.cable.smsnet.pl 06.10.10, 00:12
      pozdrawiam Panie z pokoju nr 11, zawsze jak tam idę na papierosie przed budynkiem, ja z numerkiem oczywiście czekam grzecznie kiedy powrócą i jakże - z 3-4 siedzących w pokoju - przeważnie 1 w porywach dwie obsługuja PETENTÓW
    • Gość: gg 10 procent IP: *.chello.pl 07.10.10, 23:29
      maja zwolnic
    • Gość: Monika Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 17:25
      Czy młode czy starsze wszystkie jak jeden mąż są niesamowicie nieuprzejme ,robia łaskę ,że obsługują ,nie chce im sie za dużo rozmawiać .Nieodpowiednie osoby na stanowiskach.Najwyższy czas ,żeby coś się zmieniło .Jest wiele osób takich które moga zająć ich miejsce.Najlepeij od razu pisac donosy na takie osóbki nie bezosobowo tylko konkretnie z nazwiskami ,obsługa petentów jest niesamowicie mozolna i nieprzyjemna .Ja osobiście sobie nie pozwale na złe traktowanie .Wieki tam nie byłam alwew widze ,że nic się nie zmienia .Niech sie tym ktos w końcu zajmnie.Ktos mądry i nowoczesny.Wielu ludzi przychodzi bo musi i nie ma ochoty oglądac nadąsanej panny za biurka durnowatej z głupim uśmieszkiem .
      • Gość: jj Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.chello.pl 17.10.10, 16:58
        Zgadzam się PUP to jedna wielka porażka. Sama biurokracja. szkoda komentować każdy o tym wie tylko nikt z tym nic nie zrobi bo tam zatrudniane są osoby po znajomości i w razie zwolnienia trzeba było im znaleźć prace... zresztą tak pewnie jest w całej Polsce:/
    • Gość: bja Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.chello.pl 20.10.10, 10:52
      najwiekszy kabaret jest przy rejestracji trafilem na babe ktora byla tak nie mila ze za sam brak kultury powinna dostac 5 lat. taki goblin w okularach pozdrawiam cie burakowaty babolu

zobaczymy co bedzie dalej?
      • Gość: XXX Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.telpol.net.pl 22.10.10, 11:33
        TAK BRAK PANIĄ KOMPETENCJI ,KULTURY OSOBISTEJ,I MAJĄ BEZROBOTNEGO W PUPIE ,JEDNA WALNEŁA TAKĄ MINĘ ŻE SZŁOBY SIE WYRZYGAĆ NA NIĄ .GRATULUJĘ TAKICH PRACOWNIKÓW
        • Gość: ?? kiedy rzad zrobi z tym porzadek IP: *.chello.pl 22.10.10, 15:27
          i wywali tych nierobow na zbity pysk??
          • Gość: wenka Re: kiedy rzad zrobi z tym porzadek IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.10, 15:05
            ostatnio jak odbierałam zasiłek było 10 osób przede mną a stałam godzine bo obsługiwała tylko jedna pani(z czterech), zwykle byłam 30sta i też stałam godzine, chodziły na zmiane na papierosa, potem do kibla, potem do sklepu i wracały z bułami, i jeszcze patrzyły na nas z takim uśmieszkiem durnym a przecież niedługo zasilą nasze szeregi bo zasiłki będą przelewane na konto i wtedy niech się śmieją,
          • marsjanin11 Re: kiedy rzad zrobi z tym porzadek 03.01.11, 06:03
            To nie jest wina Rządu, tylko pana prezydenta Górskiego, który osobiście za ten stan rzeczy odpowiada. Miałem nadzieję, że w końcu coś w Sosnowcu się zmieni, niestety dopóki nie zmieni się ekipa rządząca Sosnowcem, ten syf panujący w PUP-ie nie ulegnie rozpieprzeniu. A to jest bardzo smutne.
    • Gość: Bare Re: Sosnowiec - oaza kultury i dobroci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 11:14
      Drogie garnitury i zapach ponętnych perfum to wizerunek potencjalnego klyjenta w większości urzedów pracy, mopsów itp. Ludzie obudżcie się, a zobaczycie trochę więcej niż czubek własnego nosa. Większość z nas to niewolnicy na plantacji systemu ułudy o wolności, dobrobycie, wzroście gospodarczym (chyba szarej strefy) itd...Żeby coś zobaczyć trzeba wspiąć się ponad sztachety okalające Sosnowiec, a żeby coś zmienić nie wystarczy tylko się wkurw...ć (zdenerwować).
      • Gość: hh mialem sen IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 14:20
        ze tych nierobow zwolnia
        • Gość: widmo Re: mialem sen IP: *.softpro2.pl 09.03.11, 10:49
          Chodzicie się jeszcze co miesiąc podpisywać?
        • Gość: kasa pup IP: 82.177.112.* 21.07.11, 07:57
          połowa tych nierobów do zwolnienia jeszcze żle co trochę nowe twarze niech szlak trafi
          • Gość: wer Re: pup IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 15:03
            W tym urzędzie nic nie wiedzą !! Odsyłają z pokoju do pokoju. Masakra jakaś !!! Widać, że praca załatwiana po znajomości. Mam nadzieję, że sprawiedliwości stanie się zadość i zwolnią tych niekompetentnych ludzi, pozbawionych jakiejkolwiek wiedzy. Mam też nadzieję, że doczekamy się takich czasów gdzie wiedza będzie się tu najbardziej liczyć, bo nie po to ludzie się kształcą, aby ich teraz takie "inteligentne" ludzie uprzedzali.

Pomimo niewiedzy tam pracujących ich stosunek do petentów spada poniżej zera.
            Pracownicy mają problem, że w ogóle przyszliśmy. Niegrzecznie się odnoszą, a drwina jest ich dewizą.

Czy na prawdę nie ma na nich sposobu?
            A może by tak przyjść z ukrytą kamerą i puścić to na światło dzienne?

Pozdrawiam.
            • Gość: PPPP Re: pup IP: *.telpol.net.pl 29.09.11, 09:21
              POPIERAM W CAŁEJ OKAZAŁOŚCI ,TE PANIE NIE NADAJA SIE SĄ WRECZ BEZCZELNE,POLECAM IM PRYWACIARZY JAKO PRACODAWCÓW TO ZOBACZĄ CO TO JEST PRACA W TYM KRAJU.ALE JAK SIĘ DOSTAJE PRACĘ PO ZNAJOMOŚCI TO TAK JEST
    • Gość: akak Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.inter-sat.pl 02.02.12, 15:57
      Byłam w PUP Sosnowiec załatwić sprawę. Nie jestem bezrobotna. Byłam u jakiś dyrektorek. Mialam wrażenie że to jakiś Dom zesklerotyzowanych Starców. Stare babki z którymi za cholerę nie można się dogadać. Czy aby emerytury nie czekają??
      • Gość: anna Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 16.02.12, 12:10
        Brak kultury, łazienki pozamykane na klucz- dostępne tylko dla personelu, który robi łaskę, że pozwoli ci z WC skorzystać, da klucz a może nie da- taką miałam sytuację. Nie ma faktycznych ofert pracy, bo te jeśli są to są wyłącznie zarezerwowane dla znajomych. Byłam świadkiem jak Pani (która obsługiwała pokój ze stażami) załatwiała coś koleżance przez telefon. Staże i prace, jak również inne dofinansowania są zarezerwowane dla konkretnych osób. Przykre, ale prawdziwe. Już nie wspominam o automatach z numerkami, które stoją na piętrach, widać, że pieniądze są ale nie dla bezrobotnego.
        Pozdrawiam
        • Gość: JESTEM TAM Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.telpol.net.pl 01.03.12, 12:17
          zgadzam sie całkowicie .KIBELKI POZAMYKANE BO PANIE TAM PRACUJĄCE OTWIERAJA JE JAK IDA SOBIE ZAPALIĆ .ZASTANAWIA MNIE NA CO IDA PIENIADZE PODATNIKA
          • Gość: err Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 15:24
            z moich podatków jest ubezpieczenie bezrobotnych ponieważ pracuję natomiast bezrobotni nie powinni się wypowiadać o swoich podatkach gdyż nie pracując nie płacą podatków nieroby jak się im proponuje pracę to nie chcą bo z mopsu więcej wezmą tak się tłumaczą najlepiej mieć pretensje do wszystkich a samemu nie chcieć pracować prawda :))
    • martynka07 Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec 16.02.12, 12:49
      moja córka tylko z osobą towarzyszącą tam wchodzi chcę miec świadka ! Tak traktują bezrobotną SKANDAL !!!
    • Gość: hhhh Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 15:20
      to bezrobotni śmierdzą tak, że nie da się po nich wywietrzyć pomieszczenia przez godzinę a później uważają, że coś im śmierdzi to wy śmierdzicie drodzy obywatele niezapoznani z mydłem i wodą haha:)
      • Gość: hahaha Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.12, 11:43
        moi drodzy te pseudo zapracowane panie z PUP w sosnowcu to pala niekoniecznie w WC lecz również w pokojach do których jak się wchodzi to cuchnie papieroskiem po ich zasłużonej przerwie hahaha mało tego tam nie można nic konstruktywnego załatwić bo te "panie" nie posiadaja odpowiednich kompetencji ot co, tam powinno być 30% personelu od nicnierobienia do zwolnienia.
        • Gość: ewa Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.12, 17:40
          Pocieszające jest to, że będą ich zwalniać, bo budżet się nie rozszerza a kurczy bo ludzie wyjeżdżają za granicę i często już tam zostają. Mnie poirytowała obsługa okienka nr 8 w którym Pani obsługiwała 1 osobę dobrze ponad 30 minut. Młoda, nie dość że wyglądała na sierotkę marysię ( z wyglądu) to jeszcze zachowywała się jak ze starczym otępieniem. Tego dnia przy tak wydłużonej obsłudze nie skorzystałam bo skończyła pracę. Jak się tu nie denerwować?
          Z drugiej strony nie dziwię się jej, że tak długo obsługiwała młodego chłopaka, że aż go wypuścić nie chciała- z takim wyglądem męczennicy i sieroty zostaje jej już tylko patrzenie. Tylko dlaczego petenci cierpią?
    • Gość: gosc Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.fucio.net 04.11.12, 13:23
      To prawda, bardzo niemila i niesympatyczna obsluga, wielka laske robia przy kazdej odpowiedzi:( Smutne to, bo sa naprawde mili sympatyczni wykrztalceni ludzie ktorzy chcieliby pracowac ale te PANIUSIE zajmuja takim miejsca:(
      • Gość: elle Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 09:35
        Pocieszające jest to że coraz więcej młodych ludzi wyjeżdża z tego przybytku, więc może jak wszyscy wyjadą i PUP nie będzie miał kogo rejestrować to go zlikwidują.
        PUP jest przechowalnią zbędnego bagażu, ludzi którzy pozostawiają wiele do życzenia pod względem kultury osobistej, o kompetencji i wykształceniu już nie wspominam.
        Porobili tyle punktów, gdzie 1 pani jest od zaniesienia dokumentu, druga od wyjęcia go z szafy, trzecia od zrobienia kawy, czwarta od przepisania tekstu. Mam nadzieję że pozwalniają dużą część , bo szkoda to utrzymywać z państwowych pieniędzy. Zapomniałam o stażystach, którzy do PUP są nagminnie przyjmowani na staż, po którym nie znajdują zatrudnienia, bo nie mają pleców. Stażyści są od tego żeby wyręczyć panią od wszystkich w/w czynności
        • Gość: alfa Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.cable.smsnet.pl 18.11.12, 19:49
          Coś w tym jest, swego czasu gdy byłam tam zarejestrowana potrzebowałam zaświadczenia do NFZ, okazało się że na terminowej wizycie Pani nie jest mi wstanie go wystawić po potrzeba pieczątki jakiejś kierowniczki (tak jakby mnie to obchodziło a kierowniczka była na Marsie), trzeba było przyjechać kolejny raz. Po drugim taki zabiegu postawiłam się i o dziwo kierowniczka znalazła się w urzędzie - widocznie doopy się nie chciało ruszyć. Swoją drogą to jest ten system:
          - jedna od sprawdzenia dowodu
          - druga od wydrukowania zaświadczenia
          - trzecia od jego podpisania
          • Gość: ewa Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 17:11
            Słuchaj ja również korzystałam z PUP i pobierałam zaświadczenie, że jestem ubezpieczona i ten dokument wydaje od ręki zwykły referent. Tu podpis kierownika nie jest potrzebny.
            Ja bym na Twoim miejscu udała się do dyrekcji PUP, (która przyjmowała nie wiem jak teraz w ostatnią środę każdego miesiąca) i grzecznie zgłosiła incydent bo nie powinnaś tak długo czekać, bo nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań. Zresztą jak raz się przejdziesz do dyrekcji, to na drugi raz nie będziesz miała z niczym problemu będą się bardziej pilnować.
            Napiszę jeszcze raz: tego typu zaświadczenie wypisują od ręki.
            Pozdrawiam
            • Gość: ewa Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 18:28
              Czy w tym przybytku coś się zmieniło czy dalej tak jak było ?
    • Gość: Teofila z|Sosnowca Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.telpol.net.pl 01.08.13, 20:45
      popieram.... powinni im odliczać czas jaki stoją i palą papierosy......
      mają prace dla siebie a nie bezrobotnych.... nas traktują jak intruzów.... strasznie są zapracowani
    • Gość: zniesmaczona Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.14, 17:07
      Przychylam się do tej opinii. Całkowity samopas mam wrażenie,że dyrektor nie panuje nad swoimi pracownikami,każdy mówi co chce i co ślina na język przyniesie.Przepływ informacji poniżej krytyki.Od stycznia tego roku jestem zarejestrowana w tutejszym urzędzie,w maju tego roku zapisałam się na kurs księgowości pani udzieliła mi informacji,że wpisuje mnie na listę rezerwowych tymczasem okazuje się,że nabór na to szkolenie był dopiero w czerwcu no i oczywiście się nie dostałam.Standardy obsługi petenta to poziom mniej niż zero,wiedza plus kompetencje również i pomyśleć,że finanse publiczne są tak marnotrawione,a pociotki na każdym stanowisku!!!!!! żenada
      • Gość: Beata Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.centertel.pl 27.06.20, 07:45
        Witam chce dodac ze pani dyrektor UP spoznia sie systematycznie do pracy za podatnikow pieniadze jak przyjdzie do zasilku to o bzdure ci odrzuca zaswiadczenia sa fabrykowane cale szczescie ja mam kserokopie panie liczyc nie potrafia dla niej miesiac to 60 dni jak ktos ma teraz problemy z UP Sosnowiec to prosze o kontakt tutaj na stronie pozniej podam kontakt w wiecej osob razniej pozdrawiam Beata
        • Gość: Beata Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.centertel.pl 27.06.20, 17:03
          Jedna z urzedniczek wydajac mi puste wnioski do rejestracji poprosila o dowod osobisty ale zablysla wiedza i to kierownik faktycznie wszystko co tu jest napisane to prawda portierami sie wysluguja Beata
          • Gość: Beata Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.centertel.pl 28.06.20, 14:15
            Pani dyrektor umawiala mnie dnia 29.04.2020 na spotkanie w dniu 30.04.2020 na godzine 9.00 z pania kerownik w mojej sprawie i tlumaczyla ze wie pani pracuja od 8.00 przeciez na drzwiach jest 7.30 i musza sie do pracy przygotowac 1.5 godziny potrzebuja na przygotowanie do pracy co powinny byc od razu przygotowane tam reka reke myje dyrektor kryje pracownikow za brak kompetencji a pracownicy kryja dyrektora ze sie notorycznie spoznia fo pracy pozdrawiam Beata
            • Gość: Beata Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.centertel.pl 30.06.20, 08:59
              Dzisiaj 30.06.2020 usilowalam sie dodzwonic do PUP w swojej sprawie zajelo mi to ponad godzine wkoncu dodzwonilam sie do pani dyrektor z moich ust padly slowa ze to prawda co pisza na necie a pani dyrektor odpowiedziala zebym uwazala co pisze zabrzmialo to jak grozba a pisze szczera prawde to samo jest w pismach kolejny argument pozdrawiam Beata
              • Gość: Beata Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.centertel.pl 04.07.20, 12:19
                Witam pani dyrektor PUP wyjasnism odnosnie 15.04.2020 ze bylam sie rejestrowac to widziala mnie pani portier to wlasnie ona poinformowala mnie o rejestracji w internecie bo pracownicy pochowaly sie po pokojach myslalam ze praca dyrektora polega rzetelnosci uczciwosci ale nie w PUP Sosnowiec w opini same klamstwa z dnia 03.07.2020 wyjasnie w odrebnym pismie i notoryczne spoznienia pozdrawiam Beata
                • Gość: Beata Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.centertel.pl 04.07.20, 21:34
                  Witam ponownie pani dyrektor sama pani rozmawiala w mojej sprawie z pania z UM Sosnowiec odnosnie wnioskow i pisze pani w opini ze nikt mnie nie widzial sama pani sie pograza niech sie wszyscy dowiedza i pan wojewoda jak pracownicy wysokiego szczebla klamia powolam wszystkich powinna pani sie kierowac rzetelnoscia uczciwoscia a nie klamstwami i jeszcze jedno klamstwo odnosnie zaswiadczenia wykrzycze te klamstwa na caly swiat naucze was mowic prawde odnosnie tego jeszcze to widzialy mnie jeszcze dwojka pracownikow to tez napisalam w pismie do pana wojewody a portierzy to mnie wszyscy znaja i pani pisze ze mnie nikt nie widzial pozdrawiam Beata
                  • Gość: Beata Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.centertel.pl 04.07.20, 22:27
                    Jezeli ktos z panstwa ma problemy w zalatwianiu zasilku dla bezrobotnych to prosze o kontakt tutaj na stronie pozniej podam do siebie kontakt zawsze to w kupie sila tak zartobliwie pozdrawiam Beata
                    • Gość: Beata Re: syf i brak kultury w pup sosnowiec IP: *.centertel.pl 06.07.20, 22:20
                      Pani dyrektor PUP tak klamie ze powinna sie wstydzic spojrzec ludziom prosto w oczy na to wszyscy placimy a stanowisko do czegos obliguje nie tylko do pensji PUP to kompletne dno kompetencji zero zastawianie sie klamstwami pozdrawiam Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka