Dodaj do ulubionych

Jakie liceum wybrać?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 22:30
Po ostatnich wydarzeniach w sosnowieckich liceach mam wątpliwości jakie
wybrać? Czy wszystko wróciło do normy i jaj zniosły te przeboje?
Obserwuj wątek
    • Gość: ooohcyzsk Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 18:19
      jakich wydarzeniach ? :)
    • Gość: xxx Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 05:53
      Jak czytasz forum to wiesz.
      • Gość: Lila Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.vitnet.pl / *.crowley.pl 19.02.04, 15:23
        Ja bym na Twoim miejscu poszła do Roździenia.... Jak na szkołę to jest spoko!!
        • Gość: Hamer Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 20:03
          Roździeń jest zajebistą szkołą... :)
          • Gość: absolwent Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.02.04, 23:28
            idźdo plater i nie słuchaj pierdól na tym forum!!!!!!!!! że tak powiem robią z
            igły widły!!!!!!!
            • Gość: absolwentka Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 01.03.04, 23:05
              Zgadzam się z absolwentem- Plater to świetna szkoła. Na studia się potem
              dostaniesz od ręki a i jaka renoma i jakie poszanowanie u wszystkich bedziesz
              wzbudzać;) To oczywiście żart, ale szkoła naprawde jest znana i to nie tylko w
              obrębie UŚ-iu Pozdrawiam
              • Gość: T. Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.chello.pl 02.03.04, 17:35
                tak tak, idz do Plater,, bedziesz chodzil w kapciach do rozowej szkoly ;)
                • takze_z_plater Forum Plater 02.03.04, 18:15
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16124
                  Niestety wymagania zalogowania, a co za tym idzie posiadania konta w portalu
                  gazeta.pl
    • Gość: pro-korczak Korczak! IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 21:09
      Gdybym ja dzis wybierala liceum, poszlabym do Korczaka.

Sama skonczylam stateczne liceum w katowicach, ktore wprawdzie zajmowalo
      wysokie miejsca we wszelkich rankingach.. ale lata tam spedzone byly dla mnie
      latami meczarni. Ludzie bijacy sie o oceny jak glodujacy o chleb, cieszacy sie,
      jesli sie komus podwinela noga..

Korczak jest w porzadku - atmosfera swietna, z ludzmi mozna konie krasc. Wydaje
      mi sie, ze tak wlasnie powinno spedzac sie mlodosc. A prawde mowiac, jesli
      chodzi o dalsza kariere, to najlepiej rozwijac sie samemu w kierunku, ktory Cie
      interesuje. Ogolniak fajna rzecz, ale jedynie bardzo nieliczni sa w stanie byc
      zainteresowani i bezustannie przygotowani z kazdego z przedmiotow.. Chodzac do
      ktorejs z tych "super-prestizowych" szkol nie masz juz czasu na prawdziwy
      rozwoj.
      • rokoski Re: Korczak! 16.04.04, 21:20
        Popieram kolezanke,

Ja chodzilem do Prusa, oceny mialem mierne, ale atmosfera byla super, wiele
        razy ubawilem sie na lekcjach lub na wagarach w LO, nie udaloby mi sie to gdzie
        indziej, na studia i tak sie dostalem a o to chodzilo, zabawy nikt mi nie
        odbierze. a kogo teraz obchodzi co mialem z biologi w trzeciej klasie :)))
    • Gość: ja Re: Jakie liceum wybrać? IP: 155.158.61.* 20.04.04, 18:31
      chodziłam do Prusa. szkoła fatalna. ale to dawno było. polecam liceum Norwida w Sosnowcu. Fajna szkoła, miła atmosferka, super nauczyciele.
      • Gość: olcia Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.telpol.net.pl 20.04.04, 19:41
        w II L.O. jest nieźle,j.polski, angielski i matematyka są na wysokim
        poziomie... reszta przedmiotów to już tak sobie.nauczyciele czasem przesadzają
        z ilością materiału,ale da się przeżyć.budynek szkolny jest położony w dobrym
        miejscu,jednak jego wnętrze jest bardzo ponure i nastawia negatywnie.stan
        szatni i sali gimnastycznej a także niektórych klas,w odniesieniu do innych
        szkół,jest tragiczny.to dobre miejsce dla osób o wysokich ambicjach (choć
        zdarzają się wyjątki) i silnej psychice.społeczność szkolna sprawia wrażenie
        zwartej i zgranej,nie ma żadnych przejawów agresji między uczniami,są oni do
        siebie pozytywnie nastawieni.nie brakuje tu jednak snobów.jestem najlepszy bo
        jestem z Plater-nieraz zdarzało mi się usłyszeć takie zdanie,które nie
        wspaniałości,ale raczej egocentryzmu jest przejawem.ale ogólnie,za całokształt,
        Plater ma u mnie 4 z plusem.
    • treker_1987 Jakie liceum wybrać? 25.04.04, 16:32
      Ja ten problem mam już za sobą :)
      jestem teraz uczniem pierwszej klasy Staszica i ani przez chwilę nie żałowalem wyboru. Wszystkim gorąco polecam Stasia, szczególnie profil mat-inf :D
      • Gość: Michał Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 22:13
        Zgazdam się w pełni. Ja tez chodze do staszica na mat inf i jest spoko.
        • Gość: twari Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 13:25
          Z calego serca polecam Plater! Szkola w ktorej nigdy sie nie nudzilem! Jak juz
          ktos wspomnial - polski matma i anglik sa na wysokim poziomie! A to podstawa!
          Chemia i biola tez wysoko stoja! Zalezy od profilu... ale sa tez lekcje typowo
          relaksacyjne! :) Mam same mile wspomnienia z tej szkoly! POLECAM KAZDEMU!
          • Gość: 5 LO ! Re: Jakie liceum wybrać? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 15:26
            a ja się nie zgadzam ;>
            polecam za to 5 LO im. Roberta Schumana (ul. Gwiezdna 2, Zagórze) <- to dla
            niedoinformowanych. Atmosfera super, reszta w większości bez zarzutu. Szkoła
            jak szkoła,w każdej zdarzą się nauczyciele z odchyłami. Ale mimo wszystko
            polecam!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka