Dodaj do ulubionych

dobry ortodonta w sosnowcu.

IP: 195.149.64.* 17.11.10, 10:42
Czy ma ktos namiary na dobrego ortodonte w Sosnowcu? Córka prawdopodobnie powinna nosić aparat. Zależy mi aby nie był bardzo drogi (ortodonta) aparat z tego co sie oriętuje do 12 roku zycia jest refundoway.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: dobry ortodonta w sosnowcu. IP: *.quarto.pl 17.11.10, 12:09
      W Sosnowcu nie ma dobrego ortodonty. Z córką byliśmy u dwóch znanych w Sosnowcu, u jednego w Katowicach i leczenie okazało się nieskuteczne. Tylko pieniądze potrafili skutecznie kasować.
      Z czystym sumieniem mogę polecić gabinet konsultanta wojewódzkiego w dziedzinie ortodoncja dra n. med. Michała Tarnawskiego w Zabrzu przy ul. 3 Maja 55/1, tel. 32-2763333.
      • Gość: hubabuba Re: dobry ortodonta w sosnowcu. IP: 195.149.64.* 17.11.10, 14:43
        dzięki za info....trochę się zawiodłam, żeby w S-cu nie było dobrych ortodontów :(
      • peter.sweter Re: dobry ortodonta w sosnowcu. 02.08.13, 13:50
        zgadzam się, że w sosnowcu nie znajdzie się dobrego ortodonty niestety. Ja w ogóle chciałem leczyć dziecko państwowo… jak już odczekałem miesiące w kolejce na wizytę, to lekarka była tak niemiła dla córki, że mała się prawie tam rozpłakała. Szkoda, że w polskich realiach da się leczyć tylko prywatnie. z polecenia znajomej pojechaliśmy do ortodontki w Będzinie i jest ok, doktor Maruszewska ma swietne podejście do dzieci i zna się na tym, co robi, wolę już zapłacić, niż patrzeć, jak dziecko się męczy
        • pawel.tkacz Re: dobry ortodonta w sosnowcu. 25.11.13, 14:55
          a macie do Maruszewskiej jakieś namiary ? Podobno ma dwa gabinety, tak ?
          • maria.cios Re: dobry ortodonta w sosnowcu. 26.11.13, 09:03
            pawel.tkacz napisał(a):

> a macie do Maruszewskiej jakieś namiary ? Podobno ma dwa gabinety, tak ?

ewamaruszewska-ortodonta.pl/kontakt,13,pl.html tu masz dane kontaktowe,

agi005 - nie jestem pewna, bo na pierwszej wizycie u ortodonty byłam mając 31 lat, więc nie orientuję się w refundacjach aparatu dla dziecka, ale spytaj - być może do 12 roku życia aparat jest zakładany za darmo :) A Maruszewska to według mnie dobra specjalistka, chodziłam do niej, kiedy nosiłam aparat stały (wydawało mi się, że tylko młodzi leczą się u ortodontów, ale sporo jest ludzi w moim wieku i starszych, koło 40 itp), którzy decydują się na korektę zgryzu :) Maruszewska przyjmuje w dwóch gabinetach - w Dąbrowie Górniczej i Będzinie.
            • pawel.tkacz Re: dobry ortodonta w sosnowcu. 26.11.13, 12:26
              dzieki za pomoc :)
    • agi005 Re: dobry ortodonta w sosnowcu. 25.11.13, 22:59
      Również szukam ortodonty dziecięcego w okolicy Sosnowca. A może gdzieś w Jaworznie, Mysłowicach? Jaki jest mniej więcej koszt prywatnego ortodonty - i czy dla dziecka do 12 roku życia aparat u niego jest bezpłatny - tylko płaci się za wizyty czy trzeba za wszystko zapłacić?
      • Gość: Amturia Re: dobry ortodonta w sosnowcu. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.14, 14:17
        w okolicy sosnowca - moge Ci polecic Ewe Maruszewską w Będzinie. Prowadzi tam drugi gabinet, przyjmuje dorosłych i dzieci. Zakładałam tam aparat stały w wieku 31 lat. Zadowolona jestem z pani doktor, jej podejścia do pacjentów - zawsze było wesoło, a to dla mnie ważne, bo lubie mieć kontakt z ludźmi. a śmiech dodatkowo rozluźnia :)
        • Gość: karola Re: dobry ortodonta w sosnowcu. IP: *.inet-siec.pl 23.02.14, 06:58
          a jak ceny za aparat?
          • Gość: zakrecona Re: dobry ortodonta w sosnowcu. IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 13.03.17, 12:27
            W Katowicach trafiłam na świetna ortodontkę, z polecenia znajomej, fachowiec naprawdę www.astra-dent.pl/ortodoncja-katowice.php Jej , 30-latce idealnie poprawiła wygląd ząbków choć jest jeszcze w trakcie leczenia , ale efekt juz jest oszałamiający bo pamiętam jak miała wykrzywione.Ja poszłam z moimi i zaczynam - warto zdecydowanie
    • violinkamaciek Re: dobry ortodonta w sosnowcu. 19.06.17, 17:00
      Witam. Chciałam z całej siły przestrzec wszystkich którzy dostali wskazówki jedzenia marchewek w gabinecie na Grota Roweckiego w Sosnowcu. Straciłam 2 lata "lecząc" tak dziecko nic innego nie czyniąc. Pani z uwagi też chyba na wiek i nie wiem czy odwlekanie aparatu u małego dziecka procentuje później w postaci pełnopłatnej usługi.... nie wiem. dziecko jadło od zawsze twarde surowe warzywa, bo tak lubi, a diagnoza była że mała szczęka, zęby nie mają miejsca, muszą mleczaki wypaść, dużo gryźć i spowodować rozrost szczęki i kontrola za pół roku. po kolejnej wizycie u stomatologa który dopytywał się kiedy będą jakieś ruchy udałam się do kolejnej przychodni w Mysłowicach gdzie straciłam kolejny rok na podobnej zasadzie. może nie chodziło o marchewki ale o czekanie aż wymienią się mleczaki. dobrze. tylko wtedy jest już za późno. na szczęście pocztą pantoflową trafiłam na lekarza w Katowicach (Gwiazdy) który mnie napadł i spytał na co ja czekam! nareszcie ktoś komu nie musze tłumaczyć że dwa rzędy zębów u góry i dwa na dole to nie jest normalna rzecz. pani doktor powiedziała na pierwszej wizycie że nie trzeba być specjalistą żeby powiedzieć że mamy tu duży problem! jeszcze chwilę i będziemy wyrywać zęby stałe że miały gdzie wejść kolejne. ufff. jesteśmy po wyciskach, dziecko ma 10 lat, i za tydzień odbiór aparatu. piszę tu nie mając w zamiarze żadnego hejtu, natomiast wiem jak bardzo się starałam a jednak dziecko jest niedopilnowane z winy lekarzy. dlaczego trzeba się samemu znać a idzie się do specjalisty i liczy na pomoc medyczną? nie wierzę w działanie marchewki a wiem że cała poczekalnia ludzi słyszała takie zalecenia. dlatego zweryfikujcie proszę diagnozę marchewkową na grota i lekarza z kosmiczną wadą wymowy i aparycją Gargamela bo szkoda dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka