Dodaj do ulubionych

Schronisko

IP: *.quarto.pl 16.01.11, 10:53
Bardzo proszę zagłosujcie na nasze schronisko www.tesco.pl/schroniska/
Nasze zwierzaki dostaną jedzenie od Tesco. W zeszłym roku wygraliśmy, w tym nie możemy wyprzedzić małych mieścinek z kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: TT Re: Schronisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 14:02
      A nie lepiej samemu pomóc temu schronisku, chociażby przelewem, zamiast zużywać czas i energię w akcjach dla dzieci z podstawówki? Czy tak zachowują się dorośli, wykształceni ludzie? Nie odbierajcie dzieciom w zerówkach radości niesienia pomocy, trochę powagi.
      • Gość: do TT Re: Schronisko IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 14:21
        jak zwykle nie wzlatujesz ponad poziom .... przedszkolaka
      • Gość: Jola Re: Schronisko IP: *.quarto.pl 16.01.11, 18:15
        Mam 12 lat. O akcji dowiedziałam sie w szkole przed feriami. Szkoda że Panu(Pani) nie szkoda na odpisywanie mi zamiast zagłosować na biedne zwierzaki. Pieniądze na schronisko zbieramy przez cały rok w szkole. Jak ktoś nie chce brać udziału to nie musi
        • Gość: TT Re: Schronisko IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 20:49
          Myślałem że to ktoś starszy napisał, bo we wcześniejszych wątkach ludzie co najmniej po 40-tce zachowywali się jak przedszkolaki.
          Jeśli chodzi o głosowanie, to jednak tego nie zrobię, bo wolę wspierać takie instytucje w sposób adekwatny do swoich charakterystyk społecznych (już pracuję), czyli przelewem. Ale osób ze szkoły podstawowej czy gimnazjum jak najbardziej nie zniechęcam.
          Poza tym nie rozdaję swoich adresów e-mail jakimś korporacjom do celów marketingowych.
          Wiele dorosłych osób w swoim skąpstwie i chciwości próbuje się wywinąć od pomocy innym, jednak wtedy często popadają w śmieszność - np. zbierają jakieś nakrętki od butelek. Zastanówcie się nad sobą.
          • bedzin650 Re: Schronisko 17.01.11, 11:41
            Napisz no mądralo ile już przelewów puściłeś instytucjom charytatywnym czy podobnym do schroniska organizacjom.
            Jetem pewien ze ani złotówki, pewnie nie przekazałeś też 1% podatku na OPP.
            Ci którzy gadają jak bardzo udzielają się charytatywnie za pomocą przelewu najczęściej nic nie robią, w duchu obiecując sobie że następnym razem to już taki przelew puszczą.
            Co 10 skusi się na wysłanie sms-a jak mu polsat czy tvn w przerwie głupich seriali pokarzą na ekranie jakieś bardzo skrzywdzone przez życie dziecko. Taka jest skuteczność podobnie myślących uczestników. Dlatego też najwięcej zbiera WOŚP bo większość pieniędzy zbiera na ulicznych kwestach, koć kazdy z nas w każdej chwili może wejść na stronę, spisać nr. konta i wysłać przelew.

Pomagać można w każdy sposób. Ja co roku przynoszę kilka kilogramów karmy na zbiórkę w przedszkolu do którego uczęszczają moje dzieci.
            Nie stronię też od takich akcji, jak ta Tesco. Osobiście zwisa mi czy ktoś potem tworzy sobie jakieś listy mailingowo-marketingowe bo na takie okazje nam z 5 różnych maili. Raz na jakiś czas jednym kliknięciem wywalam wszystkie reklamy.
            Dla mnie liczy się cel i skutek. W roku ubiegłym sosnowieckie schronisko dostało karmę ze I miejsce.

Wyśmiewanie uczestników podobnych akcji jest zwykłą prowokacją albą próbą tuszowania własnego nieróbstwa.
            Lepiej sam się nad sobą zastanów bo popadasz w śmieszność.
            Porównywanie ludzi do przedszkolaków jest już poniżej krytyki. Obrażasz i tych starszych i samych przedszkolaków. Obawiam się że paru adeptów sosnowieckich przedszkoli jest bardziej rozgarniętych niż ty - dorosły jak mniemam.
            • Gość: TT Re: Schronisko IP: *.159.46.2.static.crowley.pl 17.01.11, 12:44
              Tak się składa, że zrobiłem przelew, ale nie mam w zwyczaju chwalić się takimi rzeczami, bo niczego nie oczekuję w zamian. I nadal myślę, że każdy powinien pomagać adekwatnie do swojego wieku i wykształcenia. A tego typu akcje, podobnie jak klikanie w jakieś głupie pajacyki, dają skąpym i chciwym dorobkiewiczom namiastkę poczucia pomocy innym, w rzeczywistości ośmieszając ich.
              A 1% na organizacje pożytku publicznego nie daję z zasady, bo wolę przekazać pieniądze do budżetu wspierając gospodarkę niż dawać te pieniądze w miejsca, które nie dają gwarancji uczciwości. Poza tym ten 1% to nie jest żadna dobroczynność, kolejny przykład ośmieszania się "wielkich filantropów" rozdających nie swoje pieniądze, tylko pieniądze z budżetu.
              • Gość: Bo Re: Schronisko IP: 172.16.6.* 17.01.11, 14:50
                TT, daj spokój nie zniechęcaj ludzi, ty wolisz dać 1% państwu by ono budowało pomniki z rozcapierzonymi rękami, utrzymywało KRK, lub żeby gdzieś wsiąkły tajemniczo, a inni wolą dać na konkretny cel, na taki jaki im się podoba.
                • Gość: TT Re: Schronisko IP: *.159.46.2.static.crowley.pl 18.01.11, 08:10
                  Niestety nie znalazłem żadnej organizacji pożytku wspierającej świeckie państwo. Jak znajdę, to będę tam przekazywał 1%.
                  Być może w komisji siedzą jacyś katole (jak nie od Rydzyka, to od Dziwisza) i nie pozwalają na wpisywanie takich organizacji na listę. A jest na niej cała masa organizacji związanych z katolicyzmem.
                  • Gość: Bo Re: Schronisko IP: 172.16.6.* 18.01.11, 10:18
                    pozostawiając 1% państwu, to tak jakbyś wspierał KRK.
              • Gość: citizen Re: Schronisko IP: *.zamek.net.pl 19.01.11, 11:25
                Przyznam że większej bzdury to już dawno nie czytałem.
                Kiedy oddajemy 100 swoich podatków do budżetu, możemy być pewni że więcej niż 50% zostanie w podręcznikowy sposób zmarnowana.
                Utrzymanie całej tej biurokracji, naprawianie błędów wynikających z nieudolnego funkcjonowania administracji oraz prowadzone w złodziejski sposób spółki skarbu państwa jak chociażby PKP marnotrawi większość przekazywanych przez nas podatków. Z czegoś trzeba opłacić też pensje kolegów zatrudnionych na stanowiskach prezesów czy zasiadających w zarządach spółek.
                100 razy wolę oddać 1% swojego podatku jednej z wielu organizacji które w przeciwieństwie do administracji państwowej wykonują kawał dobrej roboty.
                Wystarczy spojrzeć na lokalne podwórko by zobaczyć ile ciekawych akcji zrobiły sosnowieckie stowarzyszenia(działające na zupełnie charytatywnie), których nie mogli wymyślić i przeprowadzić urzędnicy z ratusza.
                Pisanie o tym że organizacje nie dają gwarancji uczciwości obraża wiele wspaniałych osób które angażują swój wolny czas by nieść pomoc innym, robiąc nierzadko to czego nie chce się robić państwu. Trzeb umieć wybrać jak ma się wątpliwości i pleść co ślina na język przyniesie.
                • Gość: TT Re: Schronisko IP: *.159.46.2.static.crowley.pl 19.01.11, 11:47
                  Jak nie dasz tego 1% państwu to załata ono tę dziurę w inny sposób (z podatków). Jak ktoś chce naprawdę pomagać, to daje innym swoje pieniądze lub pracę. A jak ktoś chce czuć się filantropem za darmo (bo jest skąpy, chciwy lub po prostu biedny), to chwali się odpisywaniem 1% z podatku albo klika jak debil w pajacyka.
                  • Gość: citizen Re: Schronisko IP: *.zamek.net.pl 19.01.11, 13:40
                    Typowy przypadek. Ignoruje tezy które są niewygodne i krąży wokół jednego zagadnienia podając tę samą tezę ubierając ją w inne kontekst. Ważne żeby w finale udowodnić że ma rację.
                    Tylko że udowadnia już tylko swojemu wybujałemu ego. Przecież ludzie nie są głupi(co często próbuje udowadniać TT), czytają i wyciągają wnioski.
                    Czytając wpisy nie są to wnioski zbieżne z TT.
                    Wszyscy na około to debile, tylko jeden TT jest najmądrzejszy.
                    Tylko gdzie tu logika? Przekazujesz 100% podatków z których większość jest marnowana, przekazujesz je temu samemu państwu które tak hojnie wspiera kościół. Instytucję z którą nie jest Ci po drodze. Nie wiem może powinienem taką osobę nazwać debilem? Trudno mi jednak przychodzi rzucanie inwektywami na lewo i prawo i nazwę taką osobę po prostu nierozsądną.
                    • Gość: TT Re: Schronisko IP: *.159.46.2.static.crowley.pl 19.01.11, 14:12
                      Typowy przypadek. Ignoruje tezy które są niewygodne i krąży wokół jednego zagadnienia podając tę samą tezę ubierając ją w inne kontekst. Ważne żeby w finale OBRONIĆ PRZED SAMYM SOBĄ SWÓJ WIZERUNEK SZLACHETNEGO FILANTROPA (za 1% z nie swojego podatku albo klikanie w debilnego pajacyka).
                      • Gość: citizen Re: Schronisko IP: *.zamek.net.pl 19.01.11, 14:23
                        Tak jak myślałem. Do finansowania z podatków kościoła już się nie odniósł. Do nazywania ludzi debilami też nie, do marnotrawienia przez państwo publicznych środków ani myśli. Za to ochoczo wmawia mi że namawiam do klikania w pajacyka i bronię wizerunku filantropa?!. Do tego zacięła mu się płyta. I kto tu jest nienormalny...

Nie łudzę się wiec nawet że uzyskam odpowiedź na pytanie jakim cudem wypracowane przez mnie pieniądze nie są moje?!
                        cyt.(za 1% z nie swojego podatku albo klikanie w debilnego pajacyka)
                      • Gość: Ivon Re: Schronisko IP: *.61.142.24.generic-hostname.arrownet.dk 01.08.14, 23:24
                        Podajcie jakies adresy organizacj pomocy w szczecinie dla zwierzat czy jest ich duzo?
                        dzieki wielkie ps te prawe oczywiscie
    • Gość: aga Re: Schronisko IP: *.cable.smsnet.pl 17.01.11, 20:40
      ja macie kilka e maili to mozna z kilku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka